10 seværdigheder og oplevelser i København i juli

Juli er en måned med festivaler, udendørs gåture i København og frugtplukning i solskin. Lyder godt, ikke sandt?

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

10 seværdigheder og oplevelser i København i juli

København i juli | ©Mispahn

I juli er dagene i København solrige, muntre og ideelle til en ferie. Fordi sommeren er i fuld gang, er det den perfekte måned til udendørs aktiviteter: cykle rundt i byen, cykle langs promenaden, besøge slotte og paladser, slentre langs kanalerne eller solbade på stranden.

Under din ferie i byen kommer du aldrig til at kede dig. Hvis du vil vide mere om, hvad der er at lave i København i juli, kan du læse denne artikel.

1. Tag på kanalrundfart i København

Nyhavns Kanal| ©Harold Litwiler
Nyhavns Kanal| ©Harold Litwiler

Fem minutter fra centrum gemmer der sig et af de mest populære steder i Danmark på Instagram, jeg taler selvfølgelig om Nyhavn, et område foran havet, der er kendetegnet ved de forskellige farvede huse med en ganske særlig arkitektur.

Dette område kan udforskes til fods eller på cykel, men den bedste måde at udforske det på er uden tvivl ved at tage et krydstogt, især et krydstogt langs Københavns kanaler, da omgivelserne kan værdsættes på et andet niveau.

I det omkringliggende område er der caféer og restauranter, hvor du kan nyde udsigten såvel som de perfekte julitemperaturer.

Nyttige oplysninger

  • Pris: fra 20 €.
  • Aktivitetens varighed: ca. 1 time.
  • Lokal guide inkluderet: ja
  • Hvad du vil se på krydstogtet: Amalienborg, Christiansborg, Den Lille Havfrue, Marmorkatedralen og Operahuset, blandt andre.

Book en kanalrundfart i København

2. Se paladser, slotte, haver og museer

Fredensborg Slot| ©KLMircea
Fredensborg Slot| ©KLMircea

Monarkiet er en fundamental del af det danske samfund, så du kan ikke forlade København uden at tage en tur til de vigtigste turistattraktioner, der er åbne for offentligheden. Fra paladser og slotte til museer og haver, der rummer interessante historier, er København stedet at være.

For at spare penge på turistattraktioner kan du få Copenhagen Card, som garanterer dig gratis adgang til forskellige attraktioner, monumenter, aktiviteter, restauranter og transport.

Her er lidt om de bedste kongelige steder, du bør besøge.

Fredensborg Slot

Femogfyrre minutter fra København ligger Selandia, som er hjemsted for et af de vigtigste paladser i København og Danmark. Det er Fredensborg Slot, dronningens midlertidige hjem, som er designet i dansk barokstil.

Slottet er åbent for offentligheden en gang om året, og dets haver er fascinerende drivhuse, hvor du kan tage mindeværdige fotografier. Grunden til, at du skal besøge paladset i juli, er, at de i denne måned åbner den private have, som resten af året er forbeholdt den kongelige familie.

Amalienborg Slot

Ved middagstid, når juli-solen står på sit højeste, finder vagtskiftet sted uden for Amalienborg Slot, de danske kongers vinterresidens.

I denne måned er slottet åbent fra kl. 10.00 til 17.00 (undtagen om mandagen, hvor det er lukket), og hvis du har et studiekort, kan du få rabat.

Det mest interessante er, at det er fire paladser i ét, samlet omkring den ottekantede plads.

Oplev islamisk kunst på et gratis museum

Hvis du vil udforske Københavns museer, kan du besøge Davids Samling gratis. Det er det vigtigste hjørne af islamisk kunst i Europa, og det kan være en god måde at komme væk fra solen på, men stadig have det sjovt.

Der er andre slotte, paladser, museer og haver, man kan nyde, f.eks. Nationalmuseet, hvor man kan se, hvordan et ægte vikingeskib fungerede, nyde drivhusene i den botaniske have eller se barokpaladset på Frederiksberg.

Book et Copenhagen Card

3. Se byen fra udsigtspunktet Rundetårn

Udsigt fra Rundetårn| ©diamond geezer
Udsigt fra Rundetårn| ©diamond geezer

I juli giver den klare himmel den bedste udsigt over København, og fra Rundetårn kan du se hele byen.

Tårnet blev bygget i det 17. århundrede, og i sommermånederne er der mange udendørs udstillinger i Det Gamle Bibliotek. Hvis du vil klatre op til toppen, skal du betale ca. 3 euro.

Når du er færdig med dit besøg, kan du drage fordel af beliggenheden og tage på en vandretur i København.

Book en privat rundtur i København

4. Tag en cykeltur og se svaneungerne.

Folk rundt i København på cykel| ©Febiyan
Folk rundt i København på cykel| ©Febiyan

Juli kan betragtes som cyklernes måned, da du vil støde på mange mennesker, der cykler rundt i København, og der er mange måder at få mest muligt ud af det gode vejr på.

Hvis du gør det og stopper ved Københavns søer, vil du sandsynligvis se et naturskønt syn. Det er de første grå fjer fra de danske svaneunger, og du kan endda se nogle, der er ved at blive voksne.

Derudover er der cykelstier i alle byer i Danmark, og København er ingen undtagelse. Det er den bedste måde at lære områderne og seværdighederne at kende på.

Book en cykeltur i København

5. Pluk jordbær og prøv lokale retter

Dansk hotdog| ©City Foodsters
Dansk hotdog| ©City Foodsters

Frugtplukning er en sæsonbestemt aktivitet, der slutter i juli, så hvis du vil opleve det, bør du prioritere det de første par dage i byen.

Arbejderne er der fra tidligt om morgenen til kl. 17, når arbejdsdagen slutter, og du kan hjælpe dem, mens du har det sjovt eller bare tage en tur for at se processen.

En anden plan, du ikke må gå glip af, er en gastronomisk tur i det nordiske køkken, ideel til at smage michelinost, økologisk chokolade og andre kulinariske vidundere i Danmark.

Book en madtur i København

6. Gå ikke glip af sommerens festivaler

Studenterkørsel| ©Simon Nørlev
Studenterkørsel| ©Simon Nørlev

I København er der masser af ting at lave om sommeren. I modsætning til måneder som december er juli en stille måned, men det forhindrer ikke danskerne i at udnytte de varme temperaturer til at få mest muligt ud af byens festivaler.

Oplev festlighederne i Studenterkørsel

Hvert land har sine egne traditioner for at fejre dimissioner, og i København og andre byer i Danmark afslutter de gymnasiet med stil mellem juni og juli med lastbiler af studerende, der drikker øl og danser.

De gør flere strategiske stop, det første ved deres forældres hus, hvor de får serveret en snack. De bader også i springvand i byen, og til sidst går lastbilen i land ved en eventhal til en stor fest.

I anledning af skoleårets afslutning er der andre arrangementer, du kan deltage i, som byder på øl, livemusik og shows, der er ideelle til at suge dansk kultur til sig.

Deltag i Roskilde Festival

Juli er synonym med musik i København, så du må ikke gå glip af Roskilde Festival i Roskilde, en by 30 minutter fra det centrale København med en vikingekultur, hvor du også kan besøge domkirken eller Vikingeskibsmuseet.

På festivalen kan du opleve mere end 180 bands, madboder og begivenheder, der henviser til den danske kultur.

Billetter koster fra ca. 40 € til 230 €, og de dyreste billetter inkluderer adgang til alle festivalens otte dage, camping og transport. Hvis du betaler for økonomiversionen, kan du blive en hel dag, fra kl. 8.00 til kl. 10.00 næste dag. Drikkevarer og måltider koster ekstra.

Fejr Copenhagen Jazz Festival

Jazzfestivalen tiltrækker glæde og farver, og gaderne klinger i takt med de lokale kunstnere. Denne begivenhed blev afholdt første gang i 1979, og du finder en række spillesteder rundt omkring i byen med jazzkoncerter i centrum.

Den officielle hjemmeside annoncerer de steder, der vælges hvert år, og det er som regel operahuse, restauranter, pladser, parker og udendørs områder.

Nogle koncerter kræver billet, men langt de fleste er helt gratis. På festivalen møder du mennesker fra mange forskellige kulturer, og der kommer som regel et stort antal svenskere, amerikanere, tyskere, englændere og nordmænd, så du får mulighed for en multikulturel oplevelse.

7. Flygt til Rebild for at fejre den 4. juli!

4. juli i Rebild| ©Frede Sørensen
4. juli i Rebild| ©Frede Sørensen

Hvis du vil have et frisk pust, kan du tage ud af byen til Rebild, en dansk by fire timers kørsel fra København. Her kan du opleve en fusion af dansk og amerikansk kultur. Hver 4. juli siden 1912 har byen vist sin taknemmelighed over for USA, som tog imod tusindvis af danskere under krigen.

Arrangementerne finder sted i Rebild Nationalpark i lyngbakkerne, og rundt omkring ligger gamle bygninger som Tophouse, der fungerer som café og restaurant. Du kan også besøge Westernhuset, Bjælkehytten og Den Gamle Stald.

Hvis du ikke har lyst til at forlade København, kan du også benytte dig af de små lokale fester, der afholdes af tidligere danske indvandrersamfund.

8. Bliv solbrændt på Københavns strande

Amager Strand| ©jon-john
Amager Strand| ©jon-john

I juli strømmer de fleste til Københavns strande for at slikke sol og nyde det varme vand, da strandene er for kolde resten af året. Her er de bedste strande at besøge!

Men vær opmærksom på, at temperaturen svinger fra 16°C til 26°C, så tag køligt tøj på. Hvis du bor i en by med et varmt klima, og du ikke er vant til temperaturer under 20°, anbefaler jeg, at du medbringer noget varmt tøj.

Amager Strand

Femten minutter fra centrum er det sjoveste, at du kan hoppe ud fra Kastrup Søbad, en træplatform, hvor mange mennesker samles for at hoppe i havet.

Om eftermiddagen kan man gå langs kysten, spise på restauranter i nærheden, købe det, man har brug for, i kioskerne eller deltage i de lege, som de lokale arrangerer.

Denne strand ligger i Amager Strand Maritime Park, og i nærheden kan man besøge forstaden Kastrup, Kastrupfort, lystbådehavnene, Plyssen Museum og Det Offentlige Akvarium i Danmark.

Brondy Strand

Nogle gange kan Amager Strand blive meget overfyldt i juli, men bare rolig! Du kan stadig nyde solen på Brondy Strand, som ligger tyve minutter fra centrum og er et mere roligt tilbud til familier og venner.

Dette paradis er skjult bag klitter og en park, men herfra kan du se solnedgangen ved havet.

Det er også mindre sandsynligt, at det regner i juli, så solen holder strandene varme.

9. Oplev jul midt i juli

Verdenskongres for julemænd| ©lovinkat
Verdenskongres for julemænd| ©lovinkat

Jul i juli? Det er svært at tro, før man selv har oplevet det. Det er en begivenhed, som kun finder sted i København i denne sjove måned. Danskerne fejrer julestemningen med World Father Christmas Congress, hvor alle julemænd, nisser, alfonser, nissemødre og andre ikoniske repræsentanter for højtiden mødes.

Du kan se alle julearbejderne i kostume og endda få taget et billede sammen med dem. Der er en række relaterede begivenheder i hele København, såsom: paraden, julegallaen og julemandens værksted, hvor der deles ideer om, hvordan man organiserer den festlige sæson i december.

10. Gå ikke glip af de uundværlige bål i juli.

Bål i København| ©svanes
Bål i København| ©svanes

Omkring den 23. juni tændes de første bål for at fejre sommersolhverv i forskellige offentlige rum, hvoraf et af de mest populære er sankthansbålet.

Senere i juli er det muligt at nyde bål på strande og i parker for at fejre de varme temperaturer. Kunne du tænke dig at opleve dette?

Men pas på, de minder ikke meget om de bål, der finder sted i steder som Spanien på stranden, hvor grupper af venner samles omkring små bål. I dette tilfælde er bålene normalt større, og folkemængderne kommer for at se dem.