Bedste ture og dagsture fra Caen

Under dit besøg i Caen vil du have et interessant udbud af ture og udflugter, der udgår fra denne havneby. Vil du vide, hvilke aktiviteter der er de vigtigste?

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Bedste ture og dagsture fra Caen

Bygninger i Caen | ©Bastian Greshake Tzovaras

Ud over alle de historiske, arkitektoniske og kulturelle attraktioner, som den franske by Caen har at byde på, er der også et interessant udbud af ture og udflugter til nogle nærliggende steder, som bestemt er et besøg værd, såsom Normandiet med de berømte landingsstrande, den franske kommune Giverny og Balleroy eller klosteret Mont Saint Michel, blandt andre destinationer.

Tag en tur til Normandiets landingsstrande fra Caen

Sværdstranden| ©Mike McBey
Sværdstranden| ©Mike McBey

Hvis du er begejstret for temaet Anden Verdenskrig, må du ikke gå glip af muligheden for at booke en privat udflugt til Normandiets landgangsstrande , hvor du kan gå rundt på de forskellige slagmarker, ære de døde på kirkegårdene og besøge nogle museer.

Du kører fra centrum af Caen, og sammen med en chauffør-guide tager du rundt på de såkaldte D-Day-strande, startende med:

 • Sword Beach, som ligger 30 minutters kørsel fra Caen. Du vil slentre gennem Commonwealth Cemetery, Hillman Bunker Complex og Merville Battery Museum.
 • Juno Beach, kun 20 minutter fra stranden ovenfor. Her kan du se Ardenne Abbey fra det 12. århundrede, den canadiske kirkegård og meget mere.
 • Gold Beach, 12 minutters kørsel fra Juno Beach, er den britiske sektor. Her kan du se den cirkulære Arromanches Cinéma, Musée du Débarquement osv.

Bagefter fortsætter du din rute ad landevejen til Omaha Beach, hvor nogle af de dødeligste angreb under Anden Verdenskrig fandt sted. Du vil se den amerikanske kirkegård, D-Day Museum og Overlord Museum samt Utah Beach.

Detaljer af interesse

 • Pris: 437 per person.
 • Varighed: 8 timer.
 • Transportmiddel: minivan.

Book en udflugt til Normandiets landingsstrande

Tag med på en udflugt til klosteret Mont Saint-Michel i Normandiet fra Caen.

Abbediet Mont Saint-Michel| ©Eduardo Ortín
Abbediet Mont Saint-Michel| ©Eduardo Ortín

Fra Caen kan du tage på en privat tur til Mont Saint-M ichel og opleve det historiske kloster. Du kører ca. 1 time og 53 minutter til denne franske kommune, ledsaget af en chauffør-guide, som henter dig uden for dit hotel i centrum af Caen.

Klosteret i Mont-Saint-Michel

Ved ankomsten til landsbyen besøger du klosteret Mont-Saint-Michel, som er på UNESCO's verdensarvsliste. Det er et religiøst monument, hvis historie går tilbage til det 8. århundrede.

Under besøget vil du besøge mere end 20 rum, hvor du vil kunne beundre klostrets arkitektoniske skønhed, der fremkalder middelalderen. Du får også mulighed for at nyde forskellige panoramaudsigter over bugten fra terrasserne, takket være deres privilegerede beliggenhed i 80 meters højde.

Fritid i landsbyen Mont-Michel

Under oplevelsen har du fri tid til at slentre gennem de brostensbelagte gader i Mont-Michel. Du kan tage billeder, købe souvenirs i de lokale butikker og endda spise frokost eller middag.

Bagefter vender du tilbage til Caen, og hvis tiden stadig tillader det, kan du gøre et valgfrit hurtigt stop i en time i en af landsbyerne undervejs.

Det kan være Avranches, Balleroy, St-Lô, ruinernes hovedstad, Villedieu-les-Poeles, hvor man kan se interessante værker af kobberhåndværkere, eller klosteret i Cerisy, der er repræsentativt for normannisk arkitektur.

Interessante detaljer

 • Pris: 452 per person.
 • Varighed: ca. 8 timer.
 • Transportmiddel: minivan.

Book en tur til Mont Saint-Michel fra Caen

Tag på en gratis rundvisning på Château de Balleroy fra Caen

Balleroy Slot| ©Petr Marsal
Balleroy Slot| ©Petr Marsal

Du kan tage en gratis rundtur på Balleroy Slot fra Caen. For at gøre det skal du køre mindst 45 minutter til byen Baller oy. Her finder du dette imponerende historiske monument, som blev bygget i 1631 og består af et museum, grønne områder og en tesalon.

Balleroy Slot

Når du ankommer til slottet, har du mulighed for at besøge mere end 12 værelser, der er fuldt møbleret og dekoreret i stil med det 19. århundrede, en svævende trappe og et udskåret egetræsloft.

Derudover vil du under hele besøget opdage forskellige billedværker, der tilhører Albert de Balleroy, billedkunstner; Juste d'Egmont, flamsk maler; Claude Vignon, fransk barokgravør og illustrator; blandt andre vidunderbørn fra den tid.

Det internationale ballonmuseum

I et af slottets udhuse finder du det internationale varmlufts- og gasballonmuseum. Her finder du imponerende udstillinger med en række genstande og dokumenter, som fortæller historien om luftstationen og de første flyvninger, som blev foretaget i 1783 af brødrene Montgolfier.

Grønne områder og tesalonen

På Balleroy Slot kan du nyde andre områder, der vil forbedre din oplevelse. For eksempel den engelske park i romantisk stil og de franske haver, der blev anlagt i det 20. århundrede af landskabsarkitekten Henri Duchêne.

Du finder også tesalonen, hvor du kan smage kager ledsaget af te, kaffe, chokolade eller andre drikkevarer. Bagefter vender du tilbage til Caen for at fortsætte din rejse, uanset om du har købt billetter til Caen Memorial Museum eller planlægger at deltage i en vandretur i byen.

Detaljer af interesse

 • Pris: Den guidede tur til slottet og parken koster fra 5,50 € pr. person. Den guidede tur på slottet, gratis gåtur til museet og parken starter ved 6,50 € pr. person. Gratis besøg på slottet og i parken fra € 3,50 pr. person og gratis gåtur i parken fra € 3,50 pr. person.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: privat bil.

Book billetter til Caen Memorial Museum

Tag på en guidet tur til den franske kommune Rouen og Giverny fra Caen

Rouen| ©Frank Maddocks
Rouen| ©Frank Maddocks

En tur til Rouen og Giverny fra Ca en er en anden aktivitet, du ikke må gå glip af. Du rejser til disse byer og ser det smukke landskab i Normandiet undervejs. Desuden vil du blive ledsaget af en ekspertguide, som vil fortælle dig om hvert steds historie og tage dig med til de mest interessante steder på hver destination.

Rouen

Turen fra Caen til Rouen tager ca. 1 time og 30 minutter. Dette er hovedstaden i Haute-Normandie og en by med et væld af historie. Du vil blive forbløffet over dens monumenter, gader med huse, der stadig har bevaret stilen fra middelalderen og renæssancen.

Nogle af de steder, du vil opdage under dit ophold i Rouen, omfatter følgende:

 • Katedralen i Rouen med sit høje, smalle skib, farvede glasvinduer fra det 13. århundrede og enestående arkitektur.
 • Markedspladsen i Rouen, hvor den franske heltinde Jeanne d'Arc blev brændt på bålet under inkvisitionen i 1431.
 • Saint Maclou-kirken, der er opført til ære for Saint Maclou, som var en af Bretagnes grundlæggelseshelgener.

Giverny

Eventyret fortsætter i Giverny. Denne landsby ligger en times kørsel fra Rouen. Det er stedet, hvor den impressionistiske maler Claude Monet boede fra det 19. århundrede til den 5. december 1926, hvor han døde.

Du kan besøge de mest emblematiske steder i Giverny. For eksempel:

 • Monets tidligere hus med en vigtig samling af japanske tryk og kunstnerens atelier.
 • Monets haver, som ligger overfor hinanden, men absolut supplerer hinanden.
 • Kirkegården ved kirken i Giverny, hvor Monets grav er placeret.

Detaljer af interesse

 • Pris: 425 € pr. person.
 • Varighed: 8 timer.
 • Transportmiddel: minivan.

En del af en gastronomisk tur til landsbyen Camembert i Normandiet fra Caen

Camembert-ost| ©Roger Ferrer Ibáñez
Camembert-ost| ©Roger Ferrer Ibáñez

Hvis du er en foodie, så er Camembert en landsby i Normandiet, du bør besøge fra Caen. Her kan du lære om produktion af ost og cider på lokale gårde.

Ved ankomsten til landsbyen Camembert tager din guide dig med til Maison du Camembert, hvor du kan opdage historien om denne berømte franske ost i museet, fabrikken og souvenirbutikken. Du vil få flere smagsprøver, hvor du lærer at skelne mellem de forskellige typer Camembert og ledsage dem med en cider lavet af pærer, calvados, æbler osv.

Du vil også finde flere traditionelle gårde, omgivet af frugtplantager og græsgange med køer. Du kan stoppe et par minutter for at tage billeder og indånde den friske luft. På vej tilbage til Caen kan du også tage en cidersmagning på vingårde som Calvados Pierre Huet eller Roger Groult.

Detaljer af interesse

 • Pris: 785 per person.
 • Varighed: 4 timer.
 • Transportmiddel: minivan.

Hvad vil jeg se på disse typer ture og udflugter fra Caen?

Gaderne i Caen| ©ho visto nina volare
Gaderne i Caen| ©ho visto nina volare

Ture og udflugter fra Caen er en god mulighed for at udforske nogle af de nærliggende franske kommuner, der hører til Normandiet. Du vil se smukke naturlandskaber, arkitektoniske monumenter af stor historisk, religiøs og militær værdi.

Blandt de mest populære destinationer, der indgår i denne type aktiviteter fra Caen, er besøget i klosteret Mont Saint-Michel og turen til landingsdagens strande. Du kan også besøge Balleroy Slot, rejse til byen Rouen og gå rundt på pladsen, hvor Jeanne d'Arc døde, eller slentre gennem Giverny for at lære om den impressionistiske maler Monets liv og historie.

Book en udflugt til Normandiets landgangsstrande

Tips til en tur og en udflugt fra Caen

Komfortable sko| ©Ingo Joseph
Komfortable sko| ©Ingo Joseph

Det behøver ikke at være besværligt at tage på tur eller udflugt fra Caen. Bare vær opmærksom på årstiden, hvor du laver aktiviteten, og tag alt det med, du skal bruge for at gøre oplevelsen til en succes.

I de varmere måneder af året skal du f.eks. have en flaske vand med, så du er hydreret, solbriller og UV-beskyttelse. Dit tøj kan også være lavet af lette stoffer og endda kort. Om vinteren skal du holde dig varm og have støvler med bedre greb, så du ikke glider, når du går.

Du skal også medbringe dine ID-kort, da du kan få brug for dem for at få adgang til nogle attraktioner. Glem heller ikke din pung med kontanter, hvis du får brug for drikkepenge.

Book en tur til Mont Saint-Michel fra Caen

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur og udflugt fra Caen i forhold til at besøge stedet på egen hånd?

Dag i Caen| ©ho visto nina volare
Dag i Caen| ©ho visto nina volare

At tage på en guidet tur eller ud flugt fra Caen for at se de nærliggende destinationer er lidt mere fordelagtigt end at besøge dem på egen hånd. Guidede ture og udflugter sparer dig tid og penge, især når det gælder transport.

Desuden vil du med guidede ture og udflugter gå direkte til attraktionen uden afbrydelser eller fare vild, fordi du tog den forkerte rute. Derudover vil du blive ledsaget af en ekspert, som vil fortælle dig historien om hver destination, give dig tips, anekdoter og anbefalinger til din rejseplan.

I mellemtiden er selvguidede ture meget mere fleksible. Du kan stoppe så mange gange, du vil, undervejs for at nyde seværdighederne. Med denne mulighed har du ikke et bestemt tidsrum, hvor du kan nyde hvert sted eller hver attraktion.

Book en tur til Normandiets landingsstrande

Guidede ture vs. kør-selv

 • Guidet tur
 • Forudbestemt tidsbegrænsning
 • Pris i henhold til aktiviteten
 • Ruten er guidet af en ekspertguide
 • Selv-guidet tur
 • Ingen tidsbegrænsning
 • Gratis (du skal kun betale for adgang til attraktionerne)
 • Gratis og i dit eget tempo