Bedste Madlavningskurser I Comosøen

Det er ikke kun luksus og smukke landskaber, ved Comosøen kan du også lære at genskabe italiensk gastronomi. Jeg vil vise dig nogle af de bedste madlavningskurser.

Andressa García

Andressa García

11 minutters læst

Bedste Madlavningskurser I Comosøen

Tilberedning af pasta på klassen | ©Klaus Nielsen

Fra at lære at lave traditionel italiensk pasta til at opleve smagen af polenta er madlavningskurserne en fremragende måde at lære lidt mere om den gastronomiske tradition og kultur i Lago di Como og Lombardiet på.

I hver af disse oplevelser lærer du at genkende og genskabe traditionelle smagsoplevelser i selskab med en ekspertkok. Du vil også smage alle dine kreationer og smage nogle af de bedste vine fra Lombardiet. Gastronomiske oplevelser, som du ikke må gå glip af blandt de bedste ting at se og gøre i Lago di Como.

1. Gastronomisk klasse med en professionel kok som guide i Bellagio

I et madlavningskursus| ©Tuscany Cooking Class
I et madlavningskursus| ©Tuscany Cooking Class

I dette møde med det italienske køkken vil du lære hemmelighederne bag den autentiske gastronomi af en lokal kok, som vil lære dig alt, hvad du vil vide, fra sit hjemmekøkken. Til denne oplevelse besøger du en traditionel villa, der ligger ved Comosøens bredder.

I løbet af praktikopholdet vil du lære at tilberede en bred vifte af forretter, pasta- og kødretter, som er de stærkeste af regionens gastronomi. Bagefter vil du have mulighed for at smage dine egne hjemmelavede kreationer. Samtidig vil du kunne nyde den gode lokale vin, og til sidst vil du smage en lækker italiensk dessert.

Kokken vil give dig alle de tips og teknikker, du har brug for for at lære at håndtere en komplet italiensk madmenu. Desuden er denne lærerige oplevelse tilpasset alle niveauer.

Interessante detaljer

  • Pris: For at deltage i denne oplevelse skal du betale omkring 260 euro pr. person.
  • Varighed: Det kan tage op til 3 timer at gennemføre oplevelsen.
  • Transportmiddel: Oplevelsen gennemføres ét sted, men du skal selv finde vej til mødestedet.
  • Fordele ved denne mulighed: En professionel kok vil ledsage dig under hele madlavningskurset. Brugen af alle økologiske og sæsonbestemte ingredienser er inkluderet. Du vil kunne tage et opskriftshæfte med hjem med de tilberedninger, du har lært.
  • Ulemper ved denne mulighed: Transport til og fra overnatningsstedet er ikke inkluderet, men du kan anmode om denne service.

Book dit madlavningskursus med en professionel kok

2. Privat madlavningskursus på Comosøen fra Milano

Tramisu| ©Karen Neoh
Tramisu| ©Karen Neoh

Med denne aktivitet skal du tage højde for, at for at komme til Comosøen skal du lande i Milano Malpensa lufthavn, og du vil nødvendigvis skulle foretage en transfer til Comosøen, dette er en oplevelse, som jeg anbefaler dig at inkludere i din rejseplan, så snart du ankommer til denne region i Lombardiet.

I dette tilfælde skal du gå fra Milano til Como med toget og derefter med færge til regionen Blevio. Når du ankommer dertil, starter du undervisningen med at lære den ægte italienske madlavningsstil på en privat heldagsoplevelse.

Bagefter vil du i selskab med en professionel kok kunne tilberede en komplet menu med to retter, en hovedret og en dessert: hjemmelavet pasta og tiramisu. Ved afslutningen af kurset vil du have mulighed for at nyde dine egne kreationer og smage på traditionel italiensk vin.

Lige efter at I har delt jeres måltid, kan I tage på en gåtur i Como, inden I vender tilbage til jeres hotel eller indkvartering.

Interessante detaljer

  • Pris: Du skal betale omkring 320 euro for at nyde denne oplevelse.
  • Varighed: Det er en heldagstur, som kan vare omkring 7 timer.
  • Transportmidler: Transport med tog og færge fra Milano er inkluderet.
  • Fordele ved denne mulighed: Alle materialer, der skal bruges under undervisningen, er inkluderet. Smagning af måltider og støtte fra den professionelle kok er også inkluderet. Du vil kunne tage opskrifterne med hjem for at praktisere det, du har lært. Det er privat, hvilket betyder, at kun du og din gruppe deltager.
  • Ulemper ved denne mulighed: Denne tur har et minimum antal personer pr. booking og gennemføres i grupper på 2-4 personer.

Book din transport fra lufthavnen til Como

3. Pasta Love: Pasta- og tiramisu-kurser i små grupper i Como

Fremstilling af pasta| ©Joy
Fremstilling af pasta| ©Joy

Inde i et lokalt hus i Como finder denne oplevelse sted, hvor du kan lære at lave frisk pasta og en rigtig klassisk, håndlavet tiramisu. Dette er et intimt madlavningskursus for højst 12 personer, så opmærksomheden er praktisk talt personlig.

Midt i klassen vil den lokale fortælle dig alle tricks til at rulle frisk pasta i hånden, hvilket er en del af den italienske tradition. Han vil også hjælpe dig med at lave et par retter, mens han underviser dig og fortæller dig anekdoter om Lombardiets kultur og gastronomi.

Kokken, der vil vejlede dig i dit kursus, vil være en cesarino, dvs. en type kok, der bevarer sin håndværksmæssige madlavningsstil meget godt og bevarer traditionerne i Lombardiets regionale køkken. Med det gastronomiske udvalg af denne oplevelse kan dette kursus godt rangere som en af de bedste ting at lave i Lago di Como.

Detaljer af interesse

  • Pris: Du kan opleve denne oplevelse for ca. 110 euro pr. person.
  • Varighed: klassen varer ca. 3 timer.
  • Transportmiddel: Denne tur finder sted hos en Cesarino, så du skal selv komme dertil, enten i privat bil eller med offentlig transport.
  • Fordele ved denne mulighed: Du vil altid blive ledsaget af en ekspertkok. Alt, hvad du har brug for i køkkenerne, vil også være inkluderet.
  • Ulemper ved denne mulighed: Det er ikke en kørestolsvenlig oplevelse. Transport til stedet er ikke inkluderet.

Udfør en aktivitet i Lago di Como

4. Privat madlavningskursus med frokost eller middag inkluderet

Vinsmagning| ©Ashley Zakem
Vinsmagning| ©Ashley Zakem

På dette private kursus lærer du at tilberede klassiske retter fra Lombardiet i selskab med kokken Cesarina, som ikke kun inviterer dig ind i sit hjem for at lære at lave mad på milanesisk manér, men som også vil få dig til at føle dig hjemme.

Blandt de retter, du skal tilberede, er polenta, kødboller, risotto og osso bucco. Til dessert vil du blive begejstret med tilberedning og smagning af den traditionelle tiramisu. Det bedste ved denne oplevelse er, at når du er færdig med at lave mad, kan du nyde og dele måltidet med vinparringer og i selskab med alle de andre deltagere.

Detaljer af interesse

  • Pris: Du kan deltage i dette madlavningskursus for ca. 135 euro pr. person.
  • Varighed: Din klasse kan vare omkring 3 timer.
  • Transportmiddel: Denne aktivitet finder sted på et enkelt sted, så du skal selv finde vej til mødestedet, enten i privat bil eller med offentlig transport.
  • Fordele ved denne mulighed: Ingredienserne er inkluderet til at tilberede menuen med forskellige retter, som du vil kunne smage sammen med rød- og hvidvin fra Lombardiet. Du får et forklæde og en indkøbspose ved afslutningen af kurset.
  • Ulemper ved denne mulighed: transport til og fra mødestedet for oplevelsen er ikke inkluderet.

5. Pasta Fresca i et praktisk madlavningskursus med en lokal i Como

Rissoto| ©Sarah Stierch
Rissoto| ©Sarah Stierch

Hvis der er én ting, der kendetegner Lombardiet, er det den store mængde og variation af lækre retter. Polenta og risotto er et par perler, der aldrig bliver udeladt fra listen over de bedste italienske retter, og de vil være to af de retter, du vil kunne tilberede under dette kursus, samt den udsøgte friske pasta.

I denne praktiske madlavningskursusoplevelse vil en kok hjælpe dig med at opdage de bedst bevarede hemmeligheder for at lave frisk pasta som de autentiske italienske "nonnas". Derudover kan du stille alle de spørgsmål og nysgerrigheder, du måtte have om tilberedningen af hver enkelt ret.

Midt i tilberedningen af pastaen vil din lærer lære dig teknikkerne til at tilberede og rulle "sfoglia" ud, som ikke er andet end butterdej. Du lærer også, hvordan du skærer det ud og gør din sauce fast. Du vil naturligvis have mulighed for at nyde det, du har lavet, så det er en aktivitet, du bør gøre, selv hvis du besøger Lago di Como på én dag.

Interessante detaljer

  • Pris: For at opleve Comos smagsoplevelser skal du betale omkring 140 euro pr. person.
  • Varighed: Du kan bruge omkring 3 timer på dette madlavningskursus.
  • Transportmidler: Det foregår på et bestemt sted, men du skal selv ankomme, enten i privat bil eller med offentlig transport.
  • Fordele ved denne mulighed: Alle materialer er inkluderet, og du får selskab af en professionel kok.
  • Ulemper ved denne mulighed: Det er ikke en kørestolsvenlig oplevelse. Der er ikke transport til og fra hotellet eller indkvarteringen.

6. Madlavningskurser i Bellagio plus besøg i Villa Melzi

Villa Melzi i Bellagio| ©. Ray in Manila
Villa Melzi i Bellagio| ©. Ray in Manila

I denne "Cook with a view"-oplevelse får du mulighed for at lave mad i en af de smukkeste og mest populære landsbyer ved Comosøen, som er ingen ringere end Bellagio. I løbet af kurset vil kokken lære dig at lave ravioli, tagliatelle og til sidst vil du kunne lave en traditionel dessert.

Det bedste ved at lave mad på dette sted er, at du under hele undervisningen også kan nyde udsigten over søen og bjergene omkring Comosøen. Det er en multikulturel oplevelse, fordi du også får mulighed for at sidde ved et stort bord sammen med kokken for at øve dig i italiensk.

Du lærer de hemmelige opskrifter på pastadej og tricks til at gøre den endnu bedre. Disse madlavningskurser er ideelle for dig, hvis du ikke har nogen erfaring. Efter tilberedningen af de italienske retter kan du besøge Villa Melzis haver. For at sætte endnu mere pris på besøget vil jeg inkludere denne aktivitet blandt de bedste ting at lave i Como om sommeren.

Interessante detaljer

  • Pris: Du skal betale omkring 250 euro pr. person.
  • Varighed: Det vil tage dig omkring 4 timer at opleve denne oplevelse.
  • Transportmiddel: Denne oplevelse finder sted ét sted, men du skal selv finde vej til mødestedet.
  • Fordele ved denne mulighed: Transport tilbage til din indkvartering er inkluderet som en høflighed.
  • Ulemper ved denne mulighed: drikkevarer og ekstra måltider er ikke inkluderet, bortset fra dem, der er inkluderet i programmet.

7. Madlavning i Bellagio med kokken Luigi Gandola

Madlavningskursus| ©jbdodane
Madlavningskursus| ©jbdodane

Under dette madlavningskursus lærer du ikke kun at lave nogle retter, men du får også kendskab til omfanget af den kulinariske arv i Como og den nordlige del af Lombardiet. Dette praktiske kursus i Bellagio vil være anderledes, fordi det vil tage dig med ind i køkkenet på en familierestaurant i regionen.

Du skal tilberede en god pastaret fra bunden, mens en professionel kok ledsager dig og lærer dig alt, hvad du har brug for at vide. Bagefter får du mulighed for at smage på din kreation, alt sammen i omgivelser på en udendørs terrasse, så det er en god mulighed at gøre om sommeren, i stedet for at inkludere det blandt de ting, du skal se i Lago di Como om vinteren.

Efter afslutningen får du ud over certifikatet en opskriftsbog og en flaske hjemmelavet olivenolie som gave. Du vil også modtage et forklæde som gave for din deltagelse i aktiviteten.

Interessante detaljer

  • Pris: Du kan få denne oplevelse for ca. 260 euro.
  • Varighed: Det vil tage dig omkring 4 timer at gennemføre oplevelsen.
  • Transportmiddel: Du vil blive transporteret med færgehavnens varevogn til og fra din indkvartering.
  • Fordele ved denne mulighed: Indeholder nogle gratis gaver som f.eks. en opskriftsbog, et forklæde og en flaske hjemmelavet olivenolie. Transport til og fra din indkvartering er også inkluderet.
  • Ulemper ved denne mulighed: Måltider og drikkevarer er ikke inkluderet ud over dem, der er beskrevet i pakken. Det er ikke en aktivitet, der er tilpasset kørestolsbrugere.

8. Uddannelse i pizzabagning i Como

Hjemmelavet pizza| ©Andy Rogers
Hjemmelavet pizza| ©Andy Rogers

I løbet af dette kursus i hjemmelavet pizzabagning vil kokken, som vil være din lærer, lære dig at tilberede denne traditionelle ret på en håndværksmæssig måde og kun ved hjælp af friske ingredienser. Oplevelsen er praktisk talt personlig, da du ikke vil have mere end fem klassekammerater under træningen.

Du vil elske den måde, hvorpå den professionelle bager vil undervise workshoppen, fordi du altid vil finde ham uformel og venlig. Mens du tilbereder pizzaen, kan du nyde et glas vin og en husets salat.

Du vil også nyde at lære om de ingredienser af høj kvalitet, der bruges til at tilberede pizzaen, hvoraf de fleste er købt hos lokale producenter. Til sidst sidder du selvfølgelig ned og nyder den pizza, du har tilberedt med dine egne hænder.

Interessante detaljer

  • Pris: Denne oplevelse har en pris på ca. 150 euro pr. person.
  • Varighed: Du vil tilbringe ca. 2 timer i køkkenerne.
  • Transportmiddel: Denne oplevelse finder sted på ét sted, så du skal selv komme til mødestedet med offentlig eller privat transport.
  • Fordele ved denne mulighed: Du kan vælge den vegetariske løsning, men du skal give os besked, når du bestiller.
  • Ulemper ved denne mulighed: Drikkevarer og måltider er ikke inkluderet, bortset fra dem, der er beskrevet i pakken.

9. Privat pastakursus hos en Cesarina med smagning i Como

Fremstilling af pasta| ©Jorge Zapata
Fremstilling af pasta| ©Jorge Zapata

Pasta er dronningen af det italienske køkken, så i dette madlavningskursus lærer du at tilberede den sammen med en Cesarina, som vil hjælpe dig med at opdage dine æltefærdigheder og tilberede denne italienske delikatesse.

Dette er et privat kursus, så du vil kunne spørge din lærer om alt, hvad du ønsker og har brug for, mens du laver mad. Du vil lære hemmelighederne og historien bag regionens mest elskede pastaretter.

Interessante detaljer

  • Pris: Du kan betale ca. 160 euro pr. person for denne oplevelse.
  • Varighed: Du vil tilbringe ca. 3 timer i madlavningsklassen.
  • Transportmiddel: Du skal selv komme til mødestedet i privat bil eller med offentlig transport.
  • Fordele ved denne mulighed: Dette er en privat klasse, hvilket betyder, at kun du og din gruppe deltager. Opskrifterne og kokkens ledsagelse er inkluderet. Smagning med vin og kaffe er også inkluderet.
  • Ulemper ved denne mulighed: Transport til og fra hotellet eller overnatningsstedet er ikke inkluderet.

10. Osteklokning og ostesmagning med kok Luigi Gandola

Ostesmagning| ©Susan Sones
Ostesmagning| ©Susan Sones

Denne aktivitet er en af de mest specielle af madlavningsklasserne, fordi du vil lære at lave nogle af de traditionelle produkter fra Comosøen ost. Kokken Luigi Gandola vil lære dig, hvordan du tilbereder hans bedstefars og fars osteopskrift.

Ud over at lære at lave disse to typer ost vil du lære at lave det særlige Como-smør, som er typisk for denne region, og som ledsager mange af de typiske retter i den italienske gastronomi.

Interessante detaljer

  • Pris: Denne aktivitet har en pris på ca. 280 euro pr. person.
  • Varighed: Du kan bruge ca. 4 timer på denne aktivitet.
  • Transportmidler: Du skal selv komme til dette sted, enten i privat bil eller med offentlig transport.
  • Fordele ved denne mulighed: Du kan tage klapvogne med. Alt, hvad du skal bruge i køkkenerne, er inkluderet.
  • Ulemper ved denne mulighed: Det kan ikke anbefales til personer med nogen form for fødevareintolerance eller allergi. Drikkevarer og måltider er ikke inkluderet i denne oplevelse, undtagen dem, der er angivet i pakken. Transport til og fra overnatningsstedet er ikke inkluderet.

Tips til deltagelse i et madlavningskursus

Madlavningsgruppe| ©Lisa Fotios
Madlavningsgruppe| ©Lisa Fotios
  • Sørg for at finde ud af, om du har fødevareallergier, og fortæl det til din underviser, før du tilmelder dig denne type oplevelse.
  • Vær meget sulten ved hver af madlavningsaftalerne, for du skal smage på dine tilberedninger.
  • Spørg din underviser, om du må tage børn med, så de kan deltage i undervisningen.
  • Tag behageligt tøj, sko og bestik på - husk, at du vil være i køkkenet, og at der er en chance for, at du kan få nogle af ingredienserne på dig.