Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan besøger du taget på Milano Duomo

At opleve udsigten fra den populære terrasse på Milanos domkirke er et must på enhver rejseplan i den italienske hovedstad. Hvis du vil vide alt, hvad du skal vide for at få mest muligt ud af dit besøg, må du ikke gå glip af denne guide.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minutters læst

Sådan besøger du taget på Milano Duomo

Terrassen ved Duomo i Milano | ©Guilhem Vellut

Milanos domkirke er byens største attraktion og ikon. Det er den største katedral i hele Italien og er et fantastisk syn. Mens turisterne også besøger Duomoens indre, er kun få rejsende klar over muligheden for at klatre op på dens terrasse og beundre den spektakulære udsigt, som den har at byde på.

Den mest økonomiske løsning

Duomo i Milano terrasserne billetter

Bliv forbløffet over den panoramiske udsigt fra terrassen.

Du kan vælge at tage elevatoren eller klatre de 251 trin op til den storslåede tagterrasse på Milanos domkirke. Slentre langs denne store terrasse og beundre byens vigtigste monumenter.

Hvis du overvejer, hvad du skal se og gøre i Milano, er det en perfekt mulighed at klatre op på Duomo. Det vil give dig mulighed for at nyde den fantastiske gotiske arkitektur på første hånd: dens søjler kronet af statuer, de karakteristiske tårne, de flyvende stræbepiller og selvfølgelig den lille Madonnina, der er over 100 meter høj.

Sådan bestiger du Dometerrassen i Milano

På Domenterrassen| ©Guilhem Vellut
På Domenterrassen| ©Guilhem Vellut

Et besøg i Duomo er en aktivitet, der ikke gør nogen forskel. For at komme op på toppen af Milanos domkirke har du to muligheder, der passer til alle.

 • Med elevator: Denne mulighed er den mest komfortable og giver også alle mulighed for at nyde det lige meget. Selv om der er en prisforskel, er dette alternativ ideelt for voksne, ældre eller børn, som ikke mener, at de er i fysisk stand til at gå op, eller som simpelthen ikke ønsker at gøre det. Du skal dog huske, at fra det sted, hvor elevatoren sætter dig af, skal du stige ca. 50 trin mere op til den øverste terrasse i Duomo.
 • Tilfods: Hvis du er modig og ønsker at gå op til Domenterrassen, skal du vide, at der er ca. 170 trin for at nå det samme punkt, hvor elevatoren ville sætte dig af. Derefter skal du klatre yderligere 50 trin op til belvedere, men hvis du er i god form, vil trapperne i katedralen ikke være en hindring.

Bestil din billet til at bestige Duomo di Milano

Billetpriser og billettyper til Duomo of Milan

Detaljer om Duomo| ©Guilhem Vellut
Detaljer om Duomo| ©Guilhem Vellut

Der findes forskellige billettyper til Duomo, alt efter hvilke attraktioner du ønsker at besøge, og også efter terrassen. I Hellotickets er der en fuld billetmulighed, hvormed du har adgang til det indre af Milanos domkirke, taget, museet, San Gottardo-kirken og det arkæologiske område.

Ellers efterlader jeg dig en detalje om alle de andre alternativer, så du kan vælge den, der passer bedst til din ferie.

 • Adgang til domkirken: Det koster 5€ og giver dig kun mulighed for at besøge det indre af domkirkebygningen.
 • Adgang til katedralmuseet: koster 5 € og giver dig kun mulighed for at besøge katedralmuseet.
 • Kulturpas: koster 10 € og giver dig adgang til det indre af domkirken, domkirkemuseet og det arkæologiske område.
 • Duomo Pass Stairs: koster 15 € og giver adgang til katedralens indre, katedralmuseet, det arkæologiske område og til at gå op til Dometerrassen via trapper.
 • Duomo Pass Lift: koster 20 € og giver dig adgang til det indre af domkirken, domkirkemuseet, det arkæologiske område og op til domterrassen med elevator.
 • Rooftop on foot: koster 10 € og giver kun adgang til at gå op til Domenterrassen til fods.
 • Tagterrasse med elevator: koster 14 € og giver kun mulighed for at komme op til Domterrassen medelevator.
 • Tagterrasse om aftenen: koster 14 € og giver dig kun adgang til Domenterrassen med elevator efter kl. 19.00.

Bestil din fulde billet til domkirken i Milano

Adgangstider til domkirken i Milano

Folk på terrassen| ©Guilhem Vellut
Folk på terrassen| ©Guilhem Vellut

Hver af sektorerne i Milanos domkirke har en anden tidsplan, som er beskrevet nedenfor:

 • Adgang til terrasserne (til fods og med elevator): hver dag fra kl. 9.00 til 19.00. Sidste adgang kl. 18.00.
 • Adgang til terrasserne med Rooftop Evening Pass: torsdage fra kl. 18.00 til 22.00. Sidste adgang kl. 21.
 • Domkirken: hver dag fra 8 til 19 timer.
 • Museum: fra torsdag til tirsdag fra kl. 10 til 18 - Baptisteriet: hver dag fra kl. 9 til 18.
 • Arkæologisk område: hver dag fra kl. 8 til 19.

Bestil din fulde billet til Duomo di Milano

Findes der guidede ture på Milanos Domterrasse, og er de det værd?

Inde i domkirken| ©Jorge Láscar
Inde i domkirken| ©Jorge Láscar

Ja, der er. Du har forskellige muligheder, hvis du ønsker at tage en guidet rundvisning på Domoterrasserne.

Den guidede rundvisning på Domoens tag varer ca. 1 time. Adgangen sker med elevator til toppen af domkirken, og derefter er du kun 50 trin fra terrassen.

Ud over at beundre udsigten og de spektakulære statuer og detaljer har du mulighed for at supplere besøget med forklaringer fra en professionel guide.

Selv om terrassen er smuk efter alle standarder, er det værd at lære om denne arkitektoniske stils historie og karakteristika at gøre sig umage. Priserne for denne type besøg starter ved 35 €.

Men hvis du ønsker en mere komplet rundvisning, er et besøg inde i Milanos katedral en vidunderlig mulighed. Du kan vælge en kombineret guidet rundvisning i Duomo og på katedralens tag.

I dette tilfælde vil du kunne få adgang til katedralen uden kø og derefter køre op med elevator, indtil du når den majestætiske terrasse. Der vil du befinde dig blandt katedralens tårne og statuer, der peger mod himlen, og den smukke udsigt.

På denne type rundvisning får du også en specialiseret guide med på turen, så du også kan lære noget af dit besøg. Priserne for denne type rundvisning starter fra 50 €.

Bestil en guidet rundvisning på Domenterrassen

Sådan kommer du til Duomo i Milano

Milanos metro| ©Lara Parmeggiani
Milanos metro| ©Lara Parmeggiani

Ud over selve Duomo er der mange ting at se og gøre på Milanos Piazza del Duomo, så det er meget nemt at komme hertil.

Med metro

Hvis du ønsker at komme til Milanos domkirke med metro, er Duomo station den nærmeste station, og det er her, at den røde linje og den gule linje i Milanos metro har forbindelse.

Du kan også tage metroen til Cordusio- og Missori-stationen på henholdsvis den røde og gule linje. De ligger relativt tæt på og inden for rimelig gåafstand.

Med sporvogn

Sporvognen er en anden mulighed for at besøge Duomo. Du kan komme til stationerne Torino, Mazzini og Dogana og derefter gå et par meter. Linjerne har følgende numre: 2 - 3 - 4 - 12 - 14 - 19 - 20 - 20 - 24 - 27. Som du kan se, er der flere muligheder.

Med bus

Hvis du ankommer til Milano med fly på din ferie, eller hvis du blot er på en mellemlanding og ønsker at få mest muligt ud af det, er der en hurtig togforbindelse fra Malpensa lufthavn. Malpensa Express ankommer til Cardona Station på ca. 40 minutter fra Terminal 1.

Du kan også tage Malpensa Bus Express, en bus, der kører fra Terminal 1 til Milanos hovedbanegård.

Hvis du ønsker at komme til Duomo med bus, er der imidlertid masser af busforbindelser, der kører fra begge terminaler til Milanos centrale busstation. Der er også linjer til lufthavnene Linate, Sesto og Torino.

Der er flere sightseeingbuslinjer i Milano by, og alle linjerne har Duomo blandt deres stoppesteder. Så hvis du har et af passene, behøver du ikke at bekymre dig om, hvordan du kommer dertil.

Køb dit pas til sightseeingbusser i Milano

Hvad du ikke må gå glip af på Milanos Dometerrasse

Nyd terrassen| ©Guilhem Vellut
Nyd terrassen| ©Guilhem Vellut

Milanos domkirke er en arkitektonisk juvel i uforlignelig gotisk stil. Det er også den femte største katedral i verden, og dens detaljer er virkelig fantastiske.

Mens du kan nyde dens fantastiske facade og interiør, vil et besøg på Dometerrassen give dig et andet perspektiv og give dig mulighed for at beundre visse punkter nærmere.

For eksempel Madonnina-tårnet, der kulminerer med en gylden statue af Jomfru Maria. Den er så vigtig for byen, at ingen bygning i Milano kan være højere end den.

Du kan også se de 135 tinder, der når op til himlen, på tæt hold og de marmorbeklædte mursten. Alt dette med en 150 meter høj udsigt over Milano by. Vil du gå glip af det?

Hvor meget tid skal du bruge til at besøge Milanos Dometerrasse?

Piazza del Duomo fra Duomo| ©Guilhem Vellut
Piazza del Duomo fra Duomo| ©Guilhem Vellut

Hvis du skal besøge det indre af Duomo og terrasserne, anbefaler jeg, at du reserverer mindst 2 timer af dagen.

Husk på, at den sidste adgang til domkirken og terrassen er en time før lukketid, og selv da vil du ikke have tid til at besøge domkirken med den ro og opmærksomhed, den fortjener. Desuden vil du sikkert have lyst til at tage masser af billeder i disse storslåede omgivelser.

Bestil en guidet rundvisning på terrassen i Duomo di Milano

Er det tilrådeligt at tage til Milanos Domterrasse med børn?

Familie og venner på Duomo| ©Manuel Medrano
Familie og venner på Duomo| ©Manuel Medrano

At gå op på Duomo Terrace som familie er en af de bedste ting at gøre i Milano med børn. Bygningen er sikker for de små, og trapperne for at komme op på terrassen er komfortable nok til dem såvel som til voksne.

Børn elsker generelt denne plan, fordi de kan se byen fra oven, herunder steder, de tidligere har besøgt, men **fra højden.**Hvad du skal huske på er, at barnevogne ikke er tilladt i bygningen, men du kan bruge katedralens skabe gratis.

Tips til at besøge Milanos domkirke og dens terrasse

Detaljer om terrassen| ©Matthias Muehlbradt
Detaljer om terrassen| ©Matthias Muehlbradt
 • Bemærk venligst, at du for at besøge Duomo skal dække dine skuldre, og hvis du har en nederdel på, skal den være mindst knælang. Duomo-billetkontoret sælger dog papirskimonoer for 2 €, så de, der har brug for dem, ikke går glip af deres besøg.
 • Hvis du kun skal besøge terrassen, kan du gøre det i hvilket som helst tøj, du ønsker.
 • Der må ikke ryges, spises eller drikkes.
 • Bemærk venligst, at det ikke er tilladt at flyve med droner eller bruge et stativ til billeder taget på terrassen.
 • Hunde er ikke tilladt, og børn skal altid være ledsaget af en voksen.
 • Det er ikke tilladt at komme ind med kufferter, hjelme, masker, scootere, laserpointere, knive, glas eller balloner, men du kan bruge skabene til at opbevare dine ejendele i løbet af dit besøg. For at benytte dem skal du blot underskrive et register med dine personlige oplysninger, og det er helt gratis. Som depositum for nøglen skal du efterlade et depositum på 5 €, som tilbagebetales ved afslutningen af dit besøg. Tjenestens varighed er dog kun 60 minutter, så du får ikke pengene tilbage, hvis du overskrider denne tidsgrænse som en straf.
 • Det er ikke tilladt at komme ind i bygningen i høje hæle.
 • Du kan ikke ligge på gulvet, da det er taget på en religiøs bygning.
 • Barnevogne er ikke tilladt i katedralen og skal foldes sammen, inden du går ind i bygningen.
 • Der er ingen toiletter i katedralen. Det nærmeste toilet ligger lige ved siden af og koster 1 €. Du kan betale enten kontant eller med kreditkort.

Bestil din billet til Duomo i Milano