Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Schweiziske alper tur fra Milano

Fordyb dig i Alpernes natur. Der afgår ture fra Milano hver dag for at nå bjergene i nabolandet.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

8 minutters læst

Schweiziske alper tur fra Milano

De schweiziske alper | ©HazteOir

Et længere ophold i domkirkebyen giver dig mulighed for at udforske det omkringliggende område. Der er masser at se og lave i Milano, men den omkringliggende region er ikke til at overse.

Du finder store søer, kunstbyer, parker, aristokratiske residenser og vinmarker, så langt øjet rækker. Den schweiziske grænse ligger et par kilometer længere mod nord, hvilket gør dagsture til de schweiziske alper mulige.

Den mest direkte løsning

Schweisiske Alper Og St. Moritz Dagstur Fra Milanoo

En togtur midt i Alperne og et besøg i St. Moritz

Udforsk de schweiziske alper med denne heldagsudflugt ombord på Bernina Express-toget. Du rejser gennem denne spektakulære bjergkæde til feriestedet St Moritz.

Lad dig forbløffe af denne rejse over 2.000 meter ind i de schweiziske alper. Sammen med en ekspertguide kan du nyde de bedste udsigter og besøge feriestedet Saint Moritz.

Denne spektakulære tur fører dig gennem flere landsbyer på UNESCO's verdensarvsliste ad en snoet vej med betagende udsigter. Turen, som varer ca. 13 timer, inkluderer en billet på anden klasse med Bernina Express, regionens mest berømte turisttog, samt transport til og fra Milano. Moritz kan du vandre rundt i ro og mag, tage de bedste billeder og spise lækre schweiziske chokolader.

Anbefales, hvis... du vil besøge de schweiziske alper og samtidig nyde en unik togtur i området uden at skulle bekymre dig om at hyre transport og guider.


Den mest komplette løsning

Interlaken Dagstur Fra Milano Via De Schweisiske Alper Med Det Grønne Tog

Besøg Interlaken, beundr alpelandsbyerne, og sejl på Thun-søen.

Udforsk de schweiziske alper med denne heldagsudflugt ombord på Bernina Express-toget. Du rejser gennem denne spektakulære bjergkæde til feriestedet St Moritz.

Du rejser fra Milano og tilbage med alt inklusive til byen Interlaken. Du vil nyde en tur gennem forskellige landsbyer og beundre den vidunderlige udsigt over de schweiziske alper. Derefter har du mulighed for at sejle over Thun-søen til Spiez og se alpelandsbyerne fra vandet, hvor du kan tage unikke billeder. I Spiez har du tid til at slappe af og udforske udsigten i ro og mag.

Denne 13-timers tur, der altid ledsages af en ekspertguide, tager dig gennem en af de mest berømte regioner i Europa, så tøv ikke med at beslutte dig for at leve oplevelsen.

Anbefales, hvis... du har lyst til at udforske de schweiziske alper på en anden måde, da du ikke kun kører med tog, men du vil kunne nyde dem fra et andet perspektiv på en uforglemmelig bådtur.

Dagstur i de schweiziske alper med en tur med Bernina-ekspressen og et besøg i St.

De schweiziske alper| ©Pablo Nicolás Taibi Cicare
De schweiziske alper| ©Pablo Nicolás Taibi Cicare

Hvis du bliver tre eller fire dage i Milano, anbefaler jeg, at du udforsker det omkringliggende område. Alperne og den schweiziske grænse ligger kun få kilometer mod nord, og det gør Italiens økonomiske hovedstad til et ideelt udgangspunkt for at udforske Europas smukkeste bjerge.

Turens højdepunkt er Bernina-ekspressen, et naturskønt tog, der forbinder den italienske by Tirano med Coira, Schweiz' ældste by.

Før toget når frem, krydser det broer, skrænter og en ikonisk spiralviadukt. Mens du hviler dig i sædet, kan du se grønne skove, vandløb og flerårige gletsjerdækkede tinder.

Som sædvanlig har du masser af tid til at udforske alpelandsbyen. Efter turen kører en bus dig tilbage til Milano.

 • Transportmiddel: bus og tog
 • Varighed: ca. 13 timer
 • Pris: mellem 130 € og 150 €.

Book din tur til de schweiziske alper fra Milano

Dagstur til de schweiziske alper med togtur og krydstogt på Thun-søen

Thun-søen| ©Gérard Colombat
Thun-søen| ©Gérard Colombat

Disse ture starter om morgenen på Milanos hovedbanegård. Herfra tager du et højhastighedstog til Domodossola, det vigtigste knudepunkt i Ossola-dalen. På de fleste ture er det første tog også inkluderet i den samlede pris.

Her skifter du tog for at tage Trenino Verde delle Alpi, et tog, der klatrer op ad bjergene for at nå Galleria del Sempione, en tunnel, der har forbundet Italien og Schweiz siden 1906.

Din guide vil forklare historien om disse dale og den frodige alpine natur. Turen slutter i Bern, men du stiger af toget først.

Du forlader toget i Spiez, en malerisk kystby, der er kendt for sit slot og sin romanske kirke. Den ligger ved bredden af Thun-søen, et spejl af krystalklart vand, der reflekterer bjergene. Det er et eventyrligt landskab med strande og strandbarer.

 • Transportmidler: bus, båd og tog.
 • Varighed: ca. 13 timer
 • Pris: mellem 130 € og 150 €.

Book din rejse til de schweiziske alper fra Milano

Varighed af ture i de schweiziske alper

Thun-søen| ©Gérard Colombat
Thun-søen| ©Gérard Colombat

Udflugter til de schweiziske alper tager normalt en hel dag. Selvom Schweiz kun ligger i kort afstand fra Milano, er det næsten umuligt at besøge bjergene på en halv dag, især hvis man stopper flere steder.

Disse ture afgår normalt tidligt om morgenen - mellem kl. 6.00 og 7.00 - og vender tilbage til domkirkebyen omkring kl. 20.00.

Book din tur til de schweiziske alper fra Milano

Sådan booker du en udflugt til de schweiziske alper

St Moritz, de schweiziske alper| ©lo.tangelini
St Moritz, de schweiziske alper| ©lo.tangelini

Den bedste løsning er at booke din rejse til de schweiziske alper på forhånd online. På den måde kan du sikre dig en plads i bussen/toget og undgå ubehagelige overraskelser i løbet af din ferie. Vær opmærksom på, at disse udflugter er meget eftertragtede, da de går gennem naturskønne områder. Bernina Express er langt den mest berømte og mest bookede.

Hvis du foretrækker at vente, kan du booke din tur, når du er i Milano. Det giver dig mulighed for at vælge den dag med det bedste vejr eller den dag, der passer bedst til dine planer (som du ved, kan uforudsete omstændigheder altid ændre dine planer).

Det kan du gøre både online og på turistbureauer i Lombardiets hovedstad. Men du ved, at det er en risiko, og du kan opleve, at din drømmetur er udsolgt.

Book din tur til de schweiziske alper fra Milano

Hvad må jeg ikke gå glip af på en rejse til de schweiziske alper?

Zermatt, Alperne| ©Joao Maximo
Zermatt, Alperne| ©Joao Maximo

Uanset om du vælger en guidet tur eller udforsker bjergene på egen hånd, er der et par landsbyer, som er et besøg værd. Listen nedenfor viser de smukkeste byer i de schweiziske alper:

 • Zermatt, feriestedet ved foden af Matterhorn. Hvis du elsker vintersport, bør du overveje at tilbringe mindst en nat her. Landsbyen har mere end 350 km p ister, som er forbundet med de italienske skisportssteder Breuil-Cervinia og Valtournenche. Landsbyen har udelukkende gågader, og dens største attraktion er Europas højeste udsigtspunkt (3883 m), som man kan komme op til med svævebane.
 • Davos, en fredelig landsby med 20.000 indbyggere, er kendt for det årlige topmøde i World Economic Forum. Den ligger i kantonen Graubünden og har et omfattende netværk af skiløjper. Andre attraktioner omfatter Johanneskirken (Kirche St. Johann) og den botaniske have Alpinum Schatzalp, en natursti dedikeret til forfatteren Thomas Mann.
 • Gstaad, en lille alpeperle i 3.000 meters højde. Takket være højden er det også muligt at stå på ski om sommeren. Alternativt vælger velhavende gæster ofte vandreture, mountainbiking, paragliding, golf eller kajaksejlads på floden Saane.
 • Sankt Moritz, perlen i de schweiziske alper. Den er ikke kun kendt for sine kilometerlange pister, men også for det høje antal solskinsdage om året (322 i gennemsnit!) og luksuriøse kurbade og termalbade. På denne elegante destination kan du dyrke alle former for sport, fra windsurfing til ridning.
 • Grindelwald, en pragtfuld by beliggende mellem floden Lutschine og bjergene Eiger og Wetterhorn. Hovedattraktionerne er den naturskønne First Cliff Walk by Tissot, dens kurbade og det røde Jungfraujoch-tog, der fører dig til toppen af samme navn over et fald på 1.400 meter.

Book din udflugt til de schweiziske alper fra Milano

Hvad er fordelene ved at tage på en organiseret tur i forhold til at besøge de schweiziske alper på egen hånd?

Udflugt i Alperne| ©Guillaume Baviere
Udflugt i Alperne| ©Guillaume Baviere

Milano ligger kun en kort afstand fra den schweiziske grænse. Det tager cirka en time at nå grænsen fra byens centrum. Men en organiseret udflugt er ofte den mest anbefalelsesværdige løsning af flere grunde:

 • Den første grund er af økonomisk karakter. Ture i de helvetiske bjerge inkluderer ofte flere transportformer (normalt bus, tog og båd), som er dyrere, hvis de købes enkeltvis.
 • Den anden faktor er bekvemmelighed. Man kan argumentere for, at en bil bestemt er mere praktisk, men det kræver to ting: at stå tidligt op, hvis du vil leje en bil på dagen for turen, eller at tilføje en dags leje, hvis du lejer en bil aftenen før. I dette tilfælde skal du også tilføje prisen for en parkeringsplads, hvis den ikke er inkluderet i dit hotel eller udlejningshus.
 • Det tredje element er trafikken. Selvom udflugterne afgår meget tidligt - omkring kl. 6.00 - er vejene omkring Milano ofte meget trafikerede. Det er bestemt mere behageligt at døse hen i bussen end hele tiden at træde koblingspedalen op og ned.
 • Den fjerde og sidste faktor er guiden. Det er kun på organiserede ture, at du har en ekspertguide til rådighed, som kan tale mere end ét sprog. Takket være hans eller hendes tilstedeværelse vil du være i stand til at lære historien om hvert sted, du besøger, at kende i dybden.

Book din udflugt til de schweiziske alper fra Milano

Er der andre udflugter til bjergene?

Pragsøen| ©Demis Gallisto
Pragsøen| ©Demis Gallisto

Selvfølgelig er der det! Du behøver ikke at tage hele vejen til Schweiz for at få frisk luft og beundre bjergene. Hvis du ikke kan finde et sted på en bestemt dag, kan du vælge en af følgende muligheder:

 • Udflugt til Comosøen, Bellagio og Varenna fra Milano, en klassiker, der aldrig går af mode. Busserne forlader Milano om morgenen og ankommer til destinationen på omkring en time. Ruterne berører normalt de mest emblematiske byer - Bellagio og Varenna - og inkluderer et minicruise på søen.
 • Dagstur til Pragsøen, Dolomitternes smaragdgrønne oase. Den ligger mellem bjerge og skove næsten 1.500 meter over havets overflade. Om foråret og sommeren kan man tage en tur i robåd eller udforske stierne omkring søen.

omkring den. Udflugterne afgår normalt tidligt om morgenen og ankommer til søen omkring middagstid.

 • Udflugttil Lago Maggiore, Italiens bedst bevarede hemmelighed. Den er ikke så kendt som Comosøen, men den har intet at misunde. Juvelen i kronen er Stresa, en charmerende landsby med adelige villaer og luksushoteller. Dens fællesområde er hjemsted for tre helt vidunderlige øer: Isola Bella, Isola Madre og Isola dei Pescatori. De fleste af ruterne fører dig til denne landsby, hvor du kan nyde en spadseretur med udsigt over vandet og Alperne i det fjerne. Bagefter tager du færgen for at besøge Isola Bella-paladset og dets vidunderlige terrasserede haver.
 • Gastronomisk tur i Valtellina, en bjergrig region kendt som "hjertet af Alperne". Landskabet er betagende: høje tinder, vandløb og alpesøer af sjælden skønhed. Udflugten tager dig med til restauranter, hvor du kan smage den lokale mad. Områdets specialitet er bresaola, et koldt kød, der minder om tørret kød, og som fremstilles af hoftespidsen, den tyndeste del af kvægets lår. Du kommer også til at smage lokale oste og vine. Disse ture varer normalt højst 8 timer.

Book din udflugt til Comosøen fra Milano