Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

San Siro Stadium tur i Milano

Besøg A.C. Milan og F.C. Inters hjemsted med en guidet rundvisning. Artiklen samler alle de oplysninger, du har brug for at vide

Carlos Bleda

Carlos Bleda

7 minutters læst

San Siro Stadium tur i Milano

San Siro Stadion i Milano | ©Marco Assini

San Siro er et symbol på Milano ligesom Duomo, Leonardo da Vincis sidste nadver eller Sforzesco-slottet. Den lombardiske by er den eneste i Europa, der kan prale af to Champions League-hold, hvilket er en utrolig rekord!

At gå ind på dette stadion er uden tvivl en af de vigtigste ting at se og gøre i Milano. Har vi overbevist dig? Godt! Læs videre for at finde ud af, hvordan du får mest muligt ud af dit besøg!

1. Let rundvisning på San Siro

Inde på stadion| ©Stefano Brivio
Inde på stadion| ©Stefano Brivio

Et besøg på stadion for A.C. Milan og F.C. Inter starter på San Siro Museum. Her er der samlet memorabilia og "levn" fra de to hold, der spillede (og stadig spiller) en afgørende rolle i europæisk sport.

Det er ikke særlig almindeligt, at to giganter som Milan og Inter deler stadion, selv om det er ret almindeligt i Italien. Derfor fokuserer stadionmuseet ikke på en af de to, men på de resultater, der er opnået inden for dets mure.

Du kan finde gamle trøjer og bolde fra de vigtigste kampe, fotografier fra i gamle dage, trofæer og meget mere.

Et af de mest mærkelige memorabilia er MilanInter United-trøjen. Allerede i 1920'erne havde det fascistiske regime slået nogle hold sammen i nogle større byer for at øge deres indflydelsesområde og forbedre ledelsen. Milano havde været (næsten) immun over for dette fænomen, men ideen dukkede op igen i 1980'erne. Der blev spillet et par venskabskampe, og efter disse kampe blev ideen definitivt opgivet.

På trods af sin lille størrelse tiltrækker San Siro Museet 25.000 turister om måneden- ikke dårligt, vel? Bagefter går du ned i omklædningsrummene og derefter ud på banen. En unik fornemmelse, der vil give dig kuldegysninger ned ad ryggen.

 • Pris: ca. 30 €.
 • Varighed: ca. 2 timer

Bestildit besøg til Milanos Sforzesco Slot

2. Rundvisning på San Siro med adgang til Casa Milan

Milan House| ©Vasil Evlogiev
Milan House| ©Vasil Evlogiev

Disse ture finder normalt sted om bord på en dobbeltdækkerbus til sightseeing. Du bliver hentet i centrum af Milano og kørt til foden af Giuseppe Meazza, et af verdens mest berømte stadions. Når du kommer indenfor, kan du se fællesområderne, tribunerne og presserummet.

Turen omfatter San Siro Museum, der samler "levn" fra A.C. Milan, F.C. Inter og det italienske landshold. Den er udformet som en historisk og sensorisk rundvisning, men det er ikke det hele. Herfra har du adgang til omklædningsrummene, det blandede område og tunnelen, der fører til banen, hvilket er drømmen for enhver fan af denne sport.

Når du har besøgt stadion, kører bussen dig til Casa Milan, hvor det rød-sorte hold har hjemme. Milano-holdet er en historisk italiensk klub, og trøjen er blevet båret af mestre som Paolo Maldini, Marco Van Basten og Clarence Seedorf.

Trofærummet er det mest imponerende sted: Champions League, Golden Ball, Serie A-titler og andre trofæer hviler her.

Hvis du har lyst, har du mulighed for at bestille en let frokost i klubbens restaurant: Cucina Milanello.

 • Pris: ca. 60 € (mere, hvis du tilføjer frokost)
 • Varighed: ca. 5 timer

Er det tilrådeligt at tage børn med på en rundvisning på San Siro?

Nyd en kamp på stadion| ©tutu
Nyd en kamp på stadion| ©tutu

Selvfølgelig kan du det! Hvis dine børn elsker fodbold, er det værd at tage dem med, også selv om det kun er for at komme på banen. Hvis du mener, at de er for små og ikke kan gå for langt, er der to ting, du skal huske: Rejsen foregår med bus, og hvis du ikke vil løbe risikoen, kan du vælge den korteste tur.

Book din cykeltur i Milano

Sådan booker du San Siro-turen

Tribuner på stadion| ©Daniel
Tribuner på stadion| ©Daniel

Det bedste råd, når du bestiller en nem tur, er at stole på de officielle kanaler. Stadions hjemmeside er det bedste sted at booke oplevelsen.

Det er meget enkelt at købe en billet: du skal blot vælge dato, angive antal billetter og betale. Disse ture finder sted hver dag, men der er undtagelser.

På kampdage eller i forbindelse med koncerter (en meget almindelig begivenhed om sommeren) er åbningen kortere, eller turene kører slet ikke. Hvis du ønsker at bestille en guidet rundvisning på engelsk, bedes du angive dette ved reservationen.

Hvordan kommer man til San Siro Stadion?

Bus til stadion| ©Matthias Muehlbradt
Bus til stadion| ©Matthias Muehlbradt

Milanos legendariske stadion ligger i det samme kvarter. Det er et grønt område med gode forbindelser til resten af byen, da det er hjemsted for to historiske italienske fodboldklubber - A.C. Milan og Inter - og Hippodrome du Gallope. For at komme hertil kan du vælge mellem følgende muligheder:

 • Metro. Det nærmeste stop er San Siro Stadio og ligger på linje 5 (lilla). Hvis du bor i nærheden af et stoppested på linje 1 og ikke ønsker at skifte, kan du stå af ved Lotto. Vær forsigtig, linje 1 deler sig i to. Hvis du bor i nærheden af Piazza del Duomo eller et andet sted i den gamle bydel, skal du tage toget til Rho Fieramilano. Når du ankommer til Lotto, skal du gå ca. 15-20 minutter for at komme til foden af Giuseppe Meazza.
 • Med bus. Linje 49 forbinder San Cristoforo-banegården (i den sydlige del af byen) med San Siro-distriktet. De nærmeste stoppesteder til stadion er Piazza Axum og San Siro Stadio M5.
 • Sporvej. Der er to linjer, der forbinder Milano med stadion: 16 og 49. I det første tilfælde kører bilerne flere steder i centrum (Corso di Porta Romana, Missori, Duomo, Cordusio osv.), og du skal stige af ved det sidste stop: San Siro Stadio M5. Den anden linje er længere, men også i dette tilfælde skal du stå af ved Piazza Axum eller San Siro Stadio M5. Du kan få flere oplysninger på det lokale transportselskabsofficielle websted.

Hvor kan jeg parkere i nærheden af San Siro Stadion?

Uden for stadion| ©Daniel
Uden for stadion| ©Daniel

Hvis du har lejet et køretøj eller har din egen bil, kan du komme til Giuseppe Meazza Stadion med dit eget transportmiddel. I listen nedenfor finder du alle de mest anbefalelsesværdige muligheder:

 • Parcheggio ATM Cassiodoro i Viale Cassiodoro 9. Fra 1,5 € pr. time
 • Parcheggio Lampugnano i Via Natta. Op til 5 timer er timetaksten 1,5 ¤.
 • Parkering på San Siro. Det ligger få meter fra Piazza de Angeli. Du kan efterlade din bil her og derefter tage metroen et enkelt stop.
 • Parcheggio San Siro på Piazzale Lorenzo Lotto

Da du har en bil, kan du benytte lejligheden til at udforske omgivelserne omkring Milano. Inden for rækkevidde af byen ligger historiske byer og landsbyer som Vigevano, Grazzano Visconti, Pavia og Monza. Comosøen er en anden mulighed, der kan anbefales, især hvis du besøger byen i Lombardiet om foråret.

Book din udflugt til Comosøen fra Milano

Hvor kan man spise i nærheden af San Siro stadion?

Mad fra La Barchetta Restaurant| ©Matteo Fiorino
Mad fra La Barchetta Restaurant| ©Matteo Fiorino

Rundt om stadionet finder du et par gadetrucks, hvor du kan spise sandwiches eller fingermad. De er dog hyppigere til stede på kampdage, og det kan være, at du finder nogle få (eller slet ingen), når du besøger dem.

Under alle omstændigheder er der ingen grund til at tage tilbage til centrum, da San Siro-kvarteret har masser af kvalitetsbarer og restauranter. Læs videre for at få en kort liste over de bedste:

 • Chiringuito San Siro, et must for enhver fodboldfan. Det ligger kun få meter fra Giuseppe Meazza under nogle grønne træer, der giver lidt aflastning, hvis du besøger byen om sommeren. Du kan nyde en aperitif med en nær udsigt over et af verdens mest legendariske stadions (Piazzale dello Sport).
 • La Barchetta, en fiskerestaurant med friske råvarer og sæsonbetonede retter. Prøv deres hjemmelavede pasta og desserter (Via Federico Tesio 15).
 • Old Tenconi, en historisk pub i Milano. Den har serveret varme retter og øl siden 1970 og har fået fremragende anmeldelser på TripAdvisor. Det er det ideelle sted at se fodboldkampe og andre store sportsbegivenheder (Via Federico Tesio 15).
 • America Graffiti, en burgerbar, der blinker til 1950'ernes Amerika. Udnyt dit besøg på Giuseppe Meazza til nogle saftige svineribs (Via Achille 4).
 • Osteria Ippodromo, en restaurant med speciale i sardiske retter. Det er et uformelt sted med et varieret menukort med pastaretter med fisk og skaldyr samt grillet fisk og kød (Via Novara 127).

Er Giuseppe Meazza-stadionet et besøg værd?

Inde i omklædningsrummene| ©Daniel
Inde i omklædningsrummene| ©Daniel

Hvisdu kan lide fodbold, er San Siro et must at se. Takket være sine 75.817 pladser er det det største stadion i Italien, og på dets græsplæne har man været vært for mestre i denne disciplin. Spillere af Ronaldo, Christian Vieri, Andriy Shevchenko, Javier Zanetti og Paolo Maldini har alle spillet på dette græs.

Det har også været skueplads for internationale konkurrencer som Champions League samt to verdensmesterskaber, et europamesterskab og finalerne i andre trofæer. Giuseppe Meazza er blevet renoveret før 2016; i dette år kæmpede Real Madrid og Atlético de Madrid om "Orejona" på den milanesiske eng.

Deter også af arkitektonisk interesse. Da det blev indviet den 19. september 1926, var det helt anderledes end det stadion, vi kender i dag.

I løbet af årene blev det ombygget, og den mest markante ombygning blev foretaget i forbindelse med VM i fodbold i 1990.

I slutningen af 1980'erne fik San Siro de ikoniske cylindriske tårne med spiralformet rampe, fuld dækning og den ikoniske røde gitterstruktur.

Book din billet til Milanos domkirke