Tulum Ruiner Dagsture fra Playa del Carmen

Tulum og dets kystnære omgivelser er en af Mexicos største attraktioner. Mellem de hvide sandstrande, det perfekte krystalblå hav og de mystiske cenotes står ruinerne af det, der engang var en imponerende maya by - det må man ikke gå glip af!

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Tulum Ruiner Dagsture fra Playa del Carmen

Tulum | ©sylvette serres

Tulum Nationalpark og byen af samme navn er en af de største attraktioner på Yucatanhalvøen i Mexico. Mødet med mystikken i disse lande, indrammet af den naturlige skønhed, der pryder landskabet, er simpelthen et must-see, hvis du besøger disse caribiske lande.

Et besøg i Tulum er en af de mange aktiviteter, du ikke må gå glip af blandt de bedste udflugter fra Playa del Carmen. Der er mange muligheder, og de lover alle en fantastisk dag fuld af eventyr og uforglemmelige oplevelser, såsom at svømme med den eksotiske havfauna eller dykke ned i de mystiske cenotes. Her er de mest fremragende muligheder for disse udflugter.

1. Brug en halv dag på at besøge Tulum fra Playa del Carmen

Tulum| ©Wang Chang Xiaying
Tulum| ©Wang Chang Xiaying

Denne type tur er ideel, hvis du ønsker at få så meget ud af din rejse som muligt og få så mange oplevelser som muligt. Det er også perfekt, hvis du kun er af sted i kort tid, men du må ikke gå glip af muligheden for at se en af de mest utrolige Maya-ruiner. Tulum er et imponerende stop, som du helt sikkert bør booke på dit besøg i Mexico.

Denne form for oplevelse omfatter en guidet tur til ruinerne i Tulum, en gammel mayahavn, hvis arkitektur simpelthen er betagende. Du vil lære noget af denne gamle kulturs historie, og i to timer vil du gå gennem disse rum og nyde Tulums templer. Hvert af stoppestederne er imponerende; det store palads, Halach Uinic, Vindens tempel, Freskoernes tempel og Templet med den nedadgående Gud, som er et af de mest imponerende, især på grund af det afslørede mysterium med den omvendte figur.

Når turen er slut, har du som regel en time til at udforske på egen hånd og tage de bedste billeder på egen hånd. Ved foden af Tulum er der en hvid strand med et smukt turkisblåt hav, hvor du kan tage en hurtig dukkert, inden du vender tilbage til hotellet.

Interessante oplysninger

 • Varighed: Ca. 6 timer.
 • Pris: Ca. 59 euro pr. person (inkl. entré til det arkæologiske område).
 • Fordele: Inkluderer transport til og fra hotellet.
 • Ulemper: omfatter ikke frokost, mad eller drikkevarer.
 • Hvis du ønsker professionelle fotos som souvenirs, skal de bestilles mod et ekstra gebyr.

2. Se Tulum, Coba og svøm derefter i en cenote

Cenote Nohoch Nah Chich| ©Nina Africana
Cenote Nohoch Nah Chich| ©Nina Africana

Denne type tur tager dig til to af de mest interessante byer inden for den gamle mayakultur. Først er der Tulum, som er hovedpersonen i denne udflugt og en af de mest interessante destinationer for besøgende i Mexico. Den anden er Cobá, hvor du kan udforske de gamle pyramider på en meget original måde. Turen slutter med en dukkert i en imponerende cenote.

I Tulum må du ikke gå glip af en rundvisning med guiderne for at få historien om dette mystiske sted, der er fuld af fortryllelse og mystik. En af de mest imponerende destinationer, hvor man kan opleve den imponerende maya-arkitektur på første hånd. Inden du siger farvel og tager af sted til Coba, der er kendt som vejernes by, kan du tage en dukkert på stranden og nyde det varme havvand.

I Cobá kan du se pyramiderne, som er imponerende både på grund af deres arkitektur og størrelse. Du kan bestige dem til fods eller på cykel. Efter turen med guiderne kan du gå en tur på egen hånd og tage billeder.Turen rundt i begge byer er en af de bedste jungleture fra Playa del Carmen. Som afslutning på dagen vil du besøge den krystalklare og ferskvands cenote Kuxtal. Du kan tage en svømmetur og se nærmere på stalaktitterne og stalagmitterne.

Oplysninger af interesse

 • Varighed: Ca. 7 timer.
 • Pris: Ca. 69 euro pr. person (inkl. entré til det arkæologiske område).
 • Adgangsgebyr til Coba skal betales ved indgangen og koster ca. 6 euro. Ikke inkluderet.
 • Fordele: Inkluderer transport til og fra hotellet.
 • Ulemper: Inkluderer frokost.
 • Yderligere drikkevarer og mad kan inkluderes mod et tillægsgebyr.

3. Besøg Tulum og svøm derefter med skildpadder i Akumal

snorkling i Playa del Carmen| ©Curtis & Renee
snorkling i Playa del Carmen| ©Curtis & Renee

At svømme med skildpadder er en af de mest utrolige oplevelser, og i Akumal kan du opleve det med professionelle guider, som vil lære dig at komme tæt på disse unikke havdyr. I denne region har du også mulighed for at snorkle og nyde udsigten til et af de mest spektakulære koralrev i verden.

Tulum er et sted fuld af historie, som virkelig fortryller dig. Arkitekturen konkurrerer i skønhed med den vilde natur, der omgiver den, og den perfekte hvide og turkise strand, der strækker sig for dens fødder. Når du først har lært denne nationalpark at kende, vil du aldrig glemme den. Turen omfatter et guidet besøg og tid nok til at blive forelsket i stedet og endda tage en dukkert i vandet.

Når du har sagt farvel til mayaruinerne, tager du til Akumal. Dette strandparadis er ideelt til at slappe af og bogstaveligt talt fordybe sig i verdens mest eksotiske havlandskab med koraller, fauna og flora. Ud over de farvestrålende fisk har du mulighed for at komme helt tæt på havskildpadder. En oplevelse som ingen anden.

Interessante oplysninger

 • Varighed: Ca. 8 timer.
 • Pris: Ca. 99 euro pr. person (inkl. adgang til det arkæologiske område).
 • Fordele: Inkluderer transport til og fra hotellet, forfriskninger, drikkevarer, frugt og snorkeludstyr.

Book her en fantastisk skildpaddesvømningstur

4. En rundtur i Tulum, de største cenotes og tid til snorkling

Stor Cenote| ©Ed Johnson
Stor Cenote| ©Ed Johnson

På denne type tur tager du af sted fra dit hotel i Playa del Carmen og ankommer til Tulum som dit første stop. Jeg vil ikke blive træt af at fortælle dig, at den imponerende arkitektur helt klart er et besøg værd mindst én gang i livet, selv om jeg ved, at du vil have lyst til at komme tilbage. I dette tilfælde tager du derfra en tur til en af de mest spektakulære cenotes og slutter af med en snorkeltur på en paradisisk strand - en perfekt dag!

Det andet stop på denne oplevelsestur er Gran Cenote, en af de mest populære blandt turisterne. Denne grotte har åbne og lukkede dele, hvor du kan udforske og nyde det unikke landskab. Mayaerne brugte disse steder som hellige steder, og det er let at forestille sig hvorfor. Du kan snorkle, svømme eller bare gå langs trægangene. Uanset hvordan du ønsker at opleve dem, vil du blive fascineret.

Eventyret slutter med et stop ved Playa Paraiso, som er en anden juvel på Yucatan-halvøens kyst. Det er en fornøjelse at svømme her, og derfor er det en af de bedste snorkelture, hvor du nemt kan lade dig rive med af det spektakulære havlandskab- den bedste måde at afslutte eventyret på!

Interessante oplysninger

 • Varighed: Ca. 6 timer.
 • Pris: Ca. 99 euro pr. person (inkl. adgang til det arkæologiske område).
 • Fordele: Inkluderer transport til og fra hotellet. Inkluderer væske- og snorkeludstyr.
 • Ulemper: omfatter ikke frokost.

Book her en fantastisksnorkeltur

5. Se Tulum og Xel-Ha på ét eventyr fra Playa del Carmen

Xel-Ha| ©Kirt Edblom
Xel-Ha| ©Kirt Edblom

Dette er en virkelig eventyrlig dagstur, hvor du vil kombinere Mayafortidens mysterier med magien i en moderne forlystelsespark. Begge steder vil gøre dig dybt forelsket og give dig lyst til at vende tilbage ved enhver lejlighed.

De smukkeste landskaber, turkisblåt vand og hvidt sand er blot en del af alle de vidundere, der findes her.

Sørg for at tage på en guidet rundvisning og få mere at vide om den kultur og historie, der omgiver dette sted. Husk at besøge fresketemplet, som er et af de bedst bevarede steder med smukke kunstværker. Efter at have suget viden til dig og gået en tur langs ruinernes strand, er det tid til at tage til Xel-Ha.

Xel-Ha er en naturlig vandtemapark, hvor der er uendeligt mange ting at nyde og tilbringe en anderledes dag, hvor du kan nyde naturen og den magi, der omgiver den. Derer eventyr rundt om hvert hjørne, og du bestemmer selv, hvordan du vil opleve dem. Du kan snorkle, hoppe ud fra den store vandrutsjebane, benytte dig af alle vandlegene, lære om fisk og landfauna, cykle, hoppe ud fra en klippe eller krydse en hængebro - og der er endnu mere!

Interessante oplysninger

 • Varighed: Ca. 8 timer.
 • Pris: Ca. 150 euro pr. person (inkl. adgang til det arkæologiske område og forlystelsesparken).
 • Inkluderer transport til og fra hotellet.
 • Inkluderer måltider og drikkevarer i Xel-Ha, garderobeskabe, snorkeludstyr, cykel, hængekøjer og alle aktiviteter, undtagen dem, der kræver et tillægsgebyr, som oplyses ved indgangen til parken.

Hvad vil jeg se på denne slags udflugter til Tulum?

4x4 i Tulum| ©mayaculture
4x4 i Tulum| ©mayaculture

Jeg har brugt hele artiklen på at fortælle dig om Tulum og dets vidundere, men hvad er det egentlig for noget? For at give dig en klarere idé om, hvad du vil se på disse udflugter, vil jeg dedikere dette afsnit til at fortælle dig om disse storslåede ruiner. Den første ting, jeg må påpege, er dens beliggenhed, som er privilegeret, da den vender ud mod den opgående sol, hvilket er grunden til, at den oprindeligt blev kaldt Zamá, daggry på mayasprog. Tulum, som betyder mur, er det navn, som den senere fik og som den er kendt under i dag.

I dag er Tulum den eneste gamle maya-kystby, der er tilbage på trods af den store efterspørgsel fra turisterne. Desuden er hele området blevet erklæret nationalpark, hvilket bekræfter dets store værdi for menneskeheden. I deres tid udførte mayaerne vigtige religiøse ritualer her, og de drev også søhandel. Faktisk fungerede det enorme monument som et fyrtårn, der skulle guide søfolk gennem koralrevet.

Her var der en astronomisk skole, som formodes at have været besøgt af vigtige personligheder, som også havde til huse i de mest monumentale bygninger. Blandt de mange templer, du kan finde, er et af de mest slående freskoer, hvor der er mange vigtige eksempler på kunst, som bringer dig tilbage til den tid, hvor de magtfulde mayaer herskede i regionen.

Hvad er de vigtigste seværdigheder i Tulum?

Balam-Ha Cenote| ©Stacey N Jeff
Balam-Ha Cenote| ©Stacey N Jeff

Langs Yucatanhalvøen og tæt på Tulum finder du cenotes. Disse brønde ligger i ly i junglen og bevarer mystiske og magiske landskaber, der er skjult i grotter fulde af ferskvand, der er et produkt af regnen. For mayaerne var de hellige steder, hvor de udførte ritualer for at ære deres guder. I nogle tilfælde troede de, at de var indgangen til underverdenen, så de behandlede dem med stor respekt.

Cenotes kan være åbne, lukkede eller halvåbne. I hver enkelt af dem finder du et anderledes landskab, der skiller sig ud ved at være små paradiser midt i den tætte jungle. Oplevelserne er meget forskellige, så for at opleve dem fuldt ud, anbefaler jeg, at du tager en eller flere af de utrolige ture til cenotes og lærer mindst én af hver type at kende.

Du kan svømme i dem, dykke eller snorkle, eller blot observere dem og blive beruset af deres skønhed. Tulum ligger tæt på nogle af de mest imponerende af dem, så det er ideelt at tage et stop ved en cenote, når man besøger mayaruinerne. Noget, som jeg allerede har anbefalet i en af turene ovenfor.