Transport til og fra Lima lufthavn

Rejser du til Lima, men ved stadig ikke, hvordan du kommer frem til dit hotel? I denne artikel vil jeg fortælle dig alt om de bedste måder at komme rundt i den peruvianske hovedstad på.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Transport til og fra Lima lufthavn

Lima Lufthavn | ©Bill Green

For at komme i gang med at nyde de bedste ting at lave i Lima, skal du først organisere din ankomst rigtig godt. Ud over at booke din bolig og planlægge ruter for alle dagene i dit ophold, skal du finde den mest ideelle måde at komme til og fra lufthavnen på.

Du vil sandsynligvis ankomme træt efter de mange timers flyvning og med tung bagage. Selv når det er tid til at vende hjem, har du brug for en ansvarlig transportservice. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, hvilken form for transport der vil være den mest bekvemme for dig og din pengepung. Du kan altid hyre en helt privat service, eller du kan rejse med offentlig transport, hvis du ønsker det. Der er mange muligheder, og jeg inviterer dig til at læse videre, så du kan vælge den bedste.

1. En privat transfer, komfort og eksklusivitet

Privat transfer| ©Ricky Hernandez
Privat transfer| ©Ricky Hernandez

Gør dig klar til din ankomst til Jorge Chávez International Airport! Den ligger kun 10 kilometer fra byens centrum, så du er fremme på mindre end en time. Hvis du leder efter en hurtig, sikker og effektiv transportmulighed, anbefaler jeg, at du lejer en privat transfer, som ikke kun vil hjælpe dig, når du ankommer til Lima, men også når du skal sige farvel.

Dette er ikke den billigste mulighed på denne liste, men det er den sikreste på alle måder. Alt, hvad du skal gøre, er at foretage en reservation med angivelse af dit ankomsttidspunkt. Derudover bør du arrangere mødestedet på forhånd. Normalt vil chaufføren vente på dig med et skilt med dit navn på, så du nemt kan finde ham.

Du kan få køretøjer med tre eller flere sæder, hvis du rejser med flere personer. Chaufføren hjælper dig med din bagage og kører dig hurtigt til din destination, som kan være dit hotel eller kro. På denne måde kan du begynde at udforske byen og dens omgivelser på en af de bedste ture og udflugter i Lima.

Bemærk venligst, at det er nødvendigt at booke denne service mindst to dage i forvejen. Du kan også leje den til din transfer fra Lima til lufthavnen, når du skal hjem igen.

Interessante detaljer

 • Turensvarighed: ca. 1 time.
 • Pris: cirka 40 euro.
 • Fordele ved at bruge denne metode: Private virksomheder tager sig af alle former for ulemper, og de er meget ansvarlige og punktlige.
 • Ulemper ved at bruge denne metode: Du skal booke i forvejen, og prisen er højere sammenlignet med andre muligheder på markedet.
 • Sådan booker du denne transport: Du skal kontakte dem mindst to eller tre dage i forvejen, ud over at give alle oplysninger om flyvningen, ankomsttidspunktet og betale den samlede pris for reservationen.
 • Anbefales, hvis... du vil undgå stress med offentlig transport og gerne vil direkte til din destination uden ekstra stop.

Book en transfer mellem lufthavnen og Lima

2. Med delt bus, en komfortabel og sikker løsning

Delt transfer| ©rjda555
Delt transfer| ©rjda555

Hvis du kan lide tanken om at rejse med bus, men ikke ønsker at bruge offentlig transport, anbefaler jeg en delt transferservice. Til dette skal du booke din billet. Du kan købe den online eller i en af kioskerne i lufthavnen.

Det bedste ved denne service er, at busserne er moderne. Indvendigt kan du koble dig på WiFi og hurtigt kommunikere med dit hotel, venner og familie. Du kan også bruge USB-opladerne til at oplade alt dit elektroniske udstyr. Generelt er der kun få stop, så du kommer hurtigt frem til din destination.

Blandt de stop, som disse busser gør, er Limas historiske centrum, som er erklæret for verdenskulturarv. Der er flere stoppesteder, hvor du kan stå af, bare spørg personalet, hvilket der er tættest på dit hotel. Når du ankommer til lufthavnen, skal du bare kontakte selskabet og gå til det stoppested, de angiver.

Et af disse selskaber er Airport Express Lima, den officielle Lima Airport-bus, men du kan også bruge Quick Llama-tjenesten. Hvis du bruger et af disse selskaber, bliver din ankomst til Peru mere behagelig og givende.

Interessante detaljer

 • Rejsetid: ca. 1 time.
 • Pris: fra 10 €.
 • Fordele ved at bruge denne metode: Du vil have WiFi og et sikkert sted at oplade dit elektroniske udstyr. Du rejser også komfortabelt med din bagage, og personalet hjælper dig med hurtigt at finde vej rundt i Lima.
 • Ulemper ved at bruge denne metode: Du skal dele bussen med andre mennesker, ud over at vente på den vagthavende bus, da de har specifikke tidsplaner.
 • Sådan booker du denne transport: Du skal bare købe billetten online eller i en kiosk og vente på bussen.
 • Anbefales, hvis... du ikke har noget imod at dele transport og vente lidt på, at din bus ankommer.

Book en transfer mellem lufthavnen og Lima

3. Med offentlig transport, en mindre komfortabel og mere risikabel løsning

Lima Bus| ©Zonda Bez
Lima Bus| ©Zonda Bez

Offentlig transport er en god mulighed, hvis du ikke har lyst til at bruge en masse penge på transfer. Du skal dog være opmærksom på, at området omkring lufthavnen kan være farligt. Derfor kan denne mulighed være risikabel, især hvis du rejser til Lima for første gang.

Udover at være en smule usikkert, kan det være en smule forvirrende at tage bussen fra lufthavnen til centrum. For det første har disse busser ikke et nummer, men i stedet skilte med navnet på det område, de kører igennem. Derfor er det vigtigt, at du ved præcis, hvor du skal hen, så du kan tage den rigtige bus.

At tage offentlig transport er helt sikkert en af de ting, du skal gøre i Lima, hvis du bliver i mere end to dage. Hvis du ved, hvordan man bruger den, kan du nemt komme fra et sted til et andet. Men når det kommer til at ankomme til tiden og komme sikkert rundt, er det ikke den mest anbefalelsesværdige løsning.

Som en ekstra anbefaling, hvis du vil rejse med bus, mens du besøger byen, kan du altid tage en Hop on Hop off turistbustur. Disse sætter dig måske ikke af i lufthavnen, men du kan vende tilbage til dit hotel efter en dag på opdagelse.

Detaljer af interesse

 • Rejsetid: ca. 1 time.
 • Pris: offentlig transport koster omkring €0,80.
 • Fordele ved at bruge denne metode: Den er billig og giver dig mulighed for at komme i kontakt med den lokale kultur lige fra starten.
 • Ulemper ved at bruge denne metode: Det er svært at læsse bagage på disse busser, da pladsen er begrænset, og der ikke er noget særligt rum til bagage.
 • Sådan booker du denne transport: Ingen reservationer er nødvendige.
 • Anbefales, hvis... du rejser let.

Book din billet til turistbussen i Lima

4. Uber eller Cabify, transport lige ved fingerspidserne på din telefon

Brug af Uber| ©Dan Gold
Brug af Uber| ©Dan Gold

En mulighed, der altid kan få dig ud af problemerne, er de apps, du kan bruge på din smartphone. Den mest populære af dem alle er U ber, og for at bruge den behøver du bare at downloade den. Det samme gælder Cabify, en anden meget populær app i Peru.

Disse apps er meget nemme at bruge, og selvom du kan reservere på forhånd, er det ikke nødvendigt. Når du ankommer til lufthavnen , kan du logge ind på appen, indtaste din destination, tjekke prisen for turen, bekræfte og vente på, at din chauffør ankommer. Det er bestemt en mulighed, som du kan benytte dig af i sidste øjeblik.

Der er dog ting, du skal overveje, før du stoler helt på denne mulighed. Ofte er der meget travlt i lufthavnen, hvilket betyder, at der er færre chauffører til rådighed. Derfor bliver du nødt til at vente længere. Disse situationer kan opstå, hvis du rejser til Lima om sommeren, så tag dine forholdsregler.

På den anden side vil kvaliteten af servicen afhænge af den person, der henter dig. Forvent ikke, at de hjælper dig med at bære din bagage, for det er ikke alle, der er villige til det. Nogle kan også finde på at aflyse turen, så du skal bede om den igen, hvilket kan være meget irriterende, når du lige er ankommet fra din rejse.

Nyttige detaljer

 • Turensvarighed: ca. 1 time.
 • Pris: fra 30 euro.
 • Fordele ved at bruge denne metode: Du kan anmode om en tur uden at skulle booke på forhånd og nyde servicen når som helst.
 • Ulemper ved at bruge denne metode: Intet garanterer dig en service af høj kvalitet. Desuden kan chaufføren aflyse turen, hvis han/hun ønsker det.
 • Sådan booker dudenne transport: Selvom du kan reservere, er det ikke nødvendigt, da du kan anmode om en tur når som helst.
 • Anbefales hvis... du ikke kunne booke en privat transfer, og du har brug for at løse din transfer hurtigt.

5. Taxa, en sidste øjebliks, men sikker løsning

Taxa i Peru| ©six66legs
Taxa i Peru| ©six66legs

At tage en taxa er måske den mest klassiske måde at komme rundt på i en by, du ikke kender. Men du skal være forsigtig. Jeg foreslår, at du altid kigger efter taxalinjer, der arbejder for lufthavnen. Normalt tænder de taxachauffører, du møder udenfor, ikke for taxameteret, så turen kan blive meget dyr. Nogle af dem har heller ikke de nødvendige tilladelser til at arbejde som taxachauffører.

Nogle af de tjenester, du finder inde i lufthavnen, er bl.a. Taxi Green, Taxi 365 og Taxi Directo. Disse selskaber tager måske lidt mere end uafhængige taxachauffører, men de er mere sikre. Hvis du f.eks. glemmer noget i bilen, kan du kontakte selskabet og få det uden de store problemer.

Disse taxitjenester er ikke kun nyttige til at komme til lufthavnen eller til dit hotel, men også til at udforske byen i løbet af din ferie. Især til at komme til steder, der ligger lidt længere væk, som strandene, hvor man kan surfe i Lima. Så det er meget nyttigt at have kontakt til disse selskaber.

Interessante detaljer

 • Turensvarighed: ca. 1 time.
 • Pris: fra 20 €.
 • Fordele ved at bruge denne metode: Du vil nyde en privat og ansvarlig service.
 • Ulemper ved at bruge denne metode: Den kan være lige så dyr som andre kvalitetstransferservices.
 • Sådan booker du denne transport: Du kan booke på forhånd ved at kontakte firmaet, men du kan også henvende dig til en korrekt identificeret taxachauffør, når du ankommer til lufthavnen.
 • Anbefales, hvis... du ønsker en privat, men billig service.

6. Lej en bil, den dyreste og mest komfortable løsning

Lejet bil| ©Brock Wegner
Lejet bil| ©Brock Wegner

At leje en bil er måske den dyreste løsning på denne liste, men det er også den mest nyttige. Ud over at komme til og fra lufthavnen kan du også bruge den til at tage på ture fra Lima og lære meget mere om byen og dens omgivelser at kende.

Et af de firmaer, der tilbyder denne service, er Rentalcar. Du kan vælge, hvor du vil hente bilen, og de kører den derhen, hvor du vil have den. Bemærk, at prisen kan variere afhængigt af bilmodel og størrelse.

Med denne bil vil du kunne udforske meget mere af byen og endda se, hvad ikke alle turister får at se i Lima. Du vil have mere frihed til at udforske, men glem ikke at bruge Google Maps eller en GPS, så du ikke farer vild!

Dette er en ideel mulighed for at kunne tilpasse din tid på den bedste måde og ikke være afhængig af offentlig transport eller virksomheder, der har faste tidsplaner. Men hvis du ikke har penge nok til at leje en bus og gerne vil udforske byen med en vis frihed, kan du også vælge en tur med Hop on Hop off-bussen i Lima. Disse ture giver dig mulighed for at hoppe på og af ved de stoppesteder, du vælger.

Interessante detaljer

 • Rejsetid: Turen fra lufthavnen til centrum af Lima og tilbage igen tager mindre end en time.
 • Pris: fra €70 pr. udlejning i omkring tre dage.
 • Fordele ved at bruge denne metode: Du vil kunne bruge bilen i flere dage til at køre, hvorhen du vil, og udforske byen med meget større frihed.
 • Ulemper ved at bruge denne metode: Det kan være dyrt for nogle mennesker. Du skal også være en god chauffør og have let ved at tilpasse dig et nyt miljø. Hvis du har svært ved at forstå kort, er det måske ikke en god løsning. Du har også brug for et kørekort. Jeg foreslår, at du undersøger kravene til at køre som udlænding i Peru.
 • Sådan booker du denne transport: Du skal anmode om bilen via hjemmesiden for det firma, der leverer denne service.
 • Anbefales hvis... du har planlagt en masse aktiviteter i byen, og du gerne vil bevæge dig frit rundt.

Lad os sammenligne transfermulighederne

 • Privat transfer: komfort og eksklusivitet
 • Rejsetid: ca. 1 time.
 • Pris: cirka 40 euro.
 • Fordele: ansvarlige og punktlige private virksomheder.
 • Ulemper: du skal booke på forhånd.
 • Delt bus: komfortabel og sikker
 • Rejsetid: ca. 1 time.
 • Pris: fra 10 euro.
 • Fordele: wifi og et sikkert sted at oplade dit elektroniske udstyr.
 • Ulemper: Ventetiden kan være lang.
 • Offentlig bus: mindre komfortabel og mere risikabel.
 • Rejsetid: ca. 1 time.
 • Pris: omkring 0,80 €.
 • Fordele: Det er billigt og giver dig mulighed for at komme i kontakt med den lokale kultur.
 • Ulemper: Det er svært at læsse bagage på disse busser.
 • Uber eller Cabify: transport lige ved fingerspidserne på din telefon.
 • Rejsetid: ca. 1 time.
 • Pris: fra 30 euro.
 • Fordele: ingen grund til at booke på forhånd.
 • Ulemper: intet garanterer en service af høj kvalitet.
 • Taxa: sidste øjebliks, men sikker løsning
 • Rejsetid: ca. 1 time.
 • Pris: fra 20 €.
 • Fordele: du vil kunne nyde en privat og ansvarlig service.
 • Ulemper: kan være dyrere end andre transferservices.
 • Billeje: dyrere og mere komfortabel løsning.
 • Rejsetid: mindre end en time.
 • Pris: fra €70 for en tredages leje.
 • Fordele: Du vil kunne rejse mere frit.
 • Ulemper: Du skal være en god chauffør og have let ved at tilpasse dig et nyt miljø.