Sintra och Cascais dagsudflugter fra Lissabon

Hvis du vil afslutte din rejse til Lissabon med en udflugt til det omkringliggende område, er Sintra og Cascais nok den bedste mulighed.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Sintra och Cascais dagsudflugter fra Lissabon

Sintra | ©Drew Bae

En tur til Sintra er et must. Kun en halv time fra Lissabon ligger denne kommune med Pena-paladset i spidsen, som er et af de vigtigste centre for europæisk romantisk arkitektur.

Der er forskellige måder at komme til Sintra på. Om du vælger den ene eller den anden, afhænger af, hvad du vil se, eller hvor meget tid du har. Her er de bedste muligheder:

Mest værdi for pengene

Sintra, Cascais, Pena Palads, Cabo da Roca og Regaleira Dagstur fra Lissabon

Den mest populære og komplette tur til den bedste pris.

Hvis du vil nyde charmen ved Sintra, Cascais og Cabo da Roca, mens du ser Pena-paladset udefra, er dette den mest økonomiske løsning.

Varighed: 8 timer

Et besøg i Sintra under din rejse til Lissabon vil give dig mulighed for at lære lidt mere om nabolandet og nyde landskaber med en unik charme.

Til at begynde med er der i området omkring Sintra turiststeder, som er et besøg værd. Det gælder for eksempel byen Cascais eller det imponerende Cabo da Roca, hvorfra man kan nyde en vidunderlig udsigt over Atlanterhavet. Denne dagstur til Sintra, Cabo da Roca, Cascais og Regaleira er designet til at nyde kontrasterne i det portugisiske landskab.

Og på toppen af Sintra-bjergkæden ligger selvfølgelig det spektakulære Pena-palads, der blev bygget i det 19. århundrede af en tysk arkitekt for Ferdinand af Sachsen-Coburg-Gotha. På denne tur til Sintra vil du blive ledsaget af en ekspertguide, som vil fortælle dig alt om byens historie.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Det bedste ved denne tur er, at det er den mest omfattende til prisen. Desuden inkluderer den afhentning og aflevering på dit hotel, så det er mere behageligt end nogensinde!Anbefales, hvis... du leder efter en billig og god mulighed for at tilbringe en anderledes dag under din rejse til Lissabon og lære regionens højdepunkter at kende.


Mere omfattende mulighed

Sintra og Cascais dagstur fra Lissabon

Rundtur i Sintra, Cascais og Cabo da Roca med en ekspertguide og entré til Pena Palace

Hvis du vil have mest muligt ud af din udflugt og ikke give afkald på chancen for at se det charmerende Pena-palads indefra, er dette den bedste mulighed med indgang til dette monument.

Varighed: 8 timer

Nu må du være overbevist om, at Sintra er et vigtigt besøg under din rejse til Lissabon, så nu skal du bare vælge den mulighed, der passer bedst til dig. Hovedattraktionen i denne smukke by er uden tvivl Pena-paladset, så på denne udflugt til Sintra og Cascais fra Lissabon vil du ikke gå glip af de smukke rum og drage fordel af det faktum, at du har en ekspertguide, der vil fortælle dig alle de historiske detaljer.

Du starter dagen i Sintra, hvor du ud over at besøge det historiske centrum ser rådhuset (også kendt som Queluz-paladset) og stopper ved Casa Piriquita, et legendarisk konditori, hvor du kan smage de typiske søde sager i området, Travesseiros og Queijadas.

Du besøger også Cabo da Roca og den spektakulære udsigt over Atlanterhavet, og så tager du til det berømte Pena-palads, hvor du har halvanden time til at udforske det i dybden.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Til en lidt højere pris end andre ture har denne en ekspertguide og indgang til National da Pena Palace inkluderet, hvilket giver dig en meget mere komplet oplevelse. Anbefales,hvis... du vil have en mere premium oplevelse end andre ture, der ikke inkluderer indgang til monumenterne undervejs.


Den mest praktiske løsning

Lissabon-kort

Nyd en gratis togrejse med Lisboa Card

Spar tid og penge med dette turistkort, der giver dig mulighed for at udforske Lissabon og dens attraktioner, men også giver dig mulighed for at komme til Sintra og Cascais med tog.

Du kan købe dette 24-, 48- eller 72-timers pas til at besøge op til 38 attraktioner i byen. Derudover kan du bruge tog, busser, metro, sporvogne og elevatorer gratis. Takket være dette kan du tage toget til Sintra og Cascais og besøge dem på egen hånd.

Dette turistkort er gyldigt i et år, og jeg anbefaler, at du tager et kig på de aktiviteter, du er interesseret i på forhånd, hvis du har brug for at booke nogle af dem på forhånd.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Fordi du for en meget rimelig pris på omkring 22 € kan vælge næsten 40 steder, monumenter og vartegn at besøge i Lissabon, og det inkluderer Sintra og Cascais.Anbefales, hvis... du vil glemme alt om bekymringer og være åben for alle de muligheder, du har for din sightseeing-rute.


Sammenfattende sammenligner vi mulighederne


Om Sintra

Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson
Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson

Enhver guidet tur vil dække de vigtigste punkter ved et besøg i Sintra; nogle vil fokusere mere på det historiske centrum, andre på omgivelserne og nogle på landskabet. Hvis du besøger Sintra på egen hånd, er her en liste over de steder, du skal se (jeg anbefaler, at du tager fra Lissabon tidligt om morgenen for at se dem alle).

Pena-paladset

Dette er Sintras hovedattraktion og Portugals største arkitektoniske eksponent for 1800-tallets romantik. Det ligger på toppen af en bakke, og du kan kende det på de gule og lyserøde mure. Du kan finde alle de oplysninger, du skal bruge for at besøge det, i denne anden artikel om, hvordan man besøger Pena-paladset.

Sintra Nationalpalads

Ud over Pena-paladset har Sintra endnu et palads med hvide mure og orange tage, som er et besøg værd både indvendigt og udvendigt. Arkitekturelskere vil blive begejstrede over de middelalderlige, gotiske, romanske, manuelinske og renæssanceelementer på facaden. Selvom åbningstiderne skifter efter sæsonen, kan du besøge den hver dag året rundt for ca. 10 euro.

Quinta da Regaleira

Paladser er Sintras hovedattraktion, men dette er anderledes end de andre. Quinta da Regaleira-paladset ligner et fortryllet slot med tårne og skulpturer, der pryder de murstensfarvede vægge. Indgangen koster mellem 8 og 16 euro afhængigt af, om du vil besøge slottet med eller uden en guidet tur, og åbningstiderne varierer alt efter sæsonen (selvom du normalt kan besøge slottet alle ugens dage året rundt).

Det mauriske slot

På toppen af et bjerg ligger denne enklave, som også er kendt som Sintra-slottet. For at komme derop skal du gå op ad en række stentrapper, og fra toppen har du en fantastisk udsigt over Atlanterhavet, hvis dagen er klar.

Ana's Traveller Tip

Hvis du er en foodie, er Sintra hjemsted for kokken Sergi Arolas restaurant Bristol, men du skal bestille bord i god tid.

Hvornår skal man tage til Sintra?

Luftfoto af slottet ved murene i Sintra
Luftfoto af slottet ved murene i Sintra

Ligesom Lissabon modtager Sintra turister året rundt. I højsæsonen (juni til august) er byen mere livlig, men der vil også være længere køer for at besøge Pena-paladset, og indgangspriserne til turiststederne vil være højere.

Hvad vejret angår, er det godt på alle tider af året, da der ikke er lave temperaturer, der forhindrer dig i at besøge byen, og om sommeren er Sintra altid køligere end Lissabon. Den ideelle måned at besøge byen er september, da vejret vil være ideelt, og du ikke vil finde sommerens menneskemængder på turiststederne.

Book din udflugt til Sintra og Cascais

Sådan kommer du til Sintra fra Lissabon på egen hånd

Lissabon-toget ved Sintra Station| ©Jason
Lissabon-toget ved Sintra Station| ©Jason

Hvis du ikke er fan af guidede ture (selvom det er noget, jeg altid anbefaler, når det gælder sightseeing og besøg på de mest emblematiske steder i en by), kan du også nemt og hurtigt komme til Sintra på egen hånd.

Toget til Sint ra afgår fra Lissabons Rossio-station, som ligger i byens centrum mellem den botaniske have og Santa Justa-elevatoren. Turen tager ca. 40 minutter, togene kører hver halve time og koster ca. fem euro (med Lissabon Tourist Card betaler du ikke for toget).

Du kan også komme til Sintra med lejebil fra Lissabon, men toget kører så gnidningsløst, at jeg ikke vil anbefale det, medmindre du skal køre rundt i hovedstaden. Når du kommer til Sintra, kan du gå rundt i byen eller tage bus 434, som forbinder det historiske centrum med Pena-paladset.

Ana's Traveller Tip

Spørg efter queijadas eller travesseiros i Sintras konditorier; det er de typiske søde sager i regionen.

Hvis du kunne lide turen til Sintra, vil du også kunne lide

Nazaré| ©Sergei Gussev
Nazaré| ©Sergei Gussev

Sintra er ikke det eneste attraktive sted, du kan besøge på din tur til Lissabon uden at skulle rejse langt. Omgivelserne omkring den portugisiske hovedstad er spændende, og hvis du ikke har bestilt din flybillet endnu, råder jeg dig til at lægge et par ekstra dage til din ferie, så du kan besøge dem alle.

Algarve, Fátima, Sesimbra, Nazaré, Óbidos, Arrábida, Evora... hvis du ikke har hørt om disse steder efter at have besøgt Lissabon, vil du have hørt om dem flere gange. I denne artikel om Lissabon-ture finder du alle de nødvendige oplysninger om, hvad du kan se på din rejse.