Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sintra och Cascais dagsudflugter fra Lissabon

Hvis du vil afslutte din tur til Lissabon med en udflugt til det omkringliggende område, er Sintra og Cascais nok den bedste mulighed.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

Sintra och Cascais dagsudflugter fra Lissabon

Sintra | ©Drew Bae

En tur til Sintra er et must. Kun en halv time fra Lissabon ligger denne kommune, hvor Pena-paladset, et af de vigtigste centre for romantisk arkitektur i Europa, har sit hovedsæde.

Der er forskellige måder at komme til Sintra på. At vælge det ene eller det andet afhænger af, hvad du ønsker at se, eller hvor meget tid du har til rådighed. Jeg vil fortælle dig de bedste muligheder:

Bedste værdi for pengene

Sintra, Cascais, Pena Palads, Cabo da Roca og Regaleira Dagstur fra Lissabon

Den mest populære og komplette tur til den bedste pris.

Hvis du vil nyde charmen ved Sintra, Cascais og Cabo da Roca og samtidig se det ydre af Pena-paladset, er dette den mest økonomiske løsning.

Varighed: 8 hours

Et besøg i Sintra under vores tur til Lissabon vil give os mulighed for at lære lidt mere om nabolandet at kende, og når vi forlader den portugisiske hovedstad, vil vi kunne nyde landskaber med en unik charme. Men da vi har besluttet at forlade Lissabon i et par timer, er det bedst at få det bedste ud af besøget og få mest muligt ud af vores ophold i Portugal.

For det første er der i området omkring Sintra turistattraktioner, som er et besøg værd. Det er tilfældet i byen Cascais eller på den imponerende Cabo da Roca, hvorfra du kan nyde den vidunderlige udsigt over Atlanterhavet. Denne dagstur til Sintra, Cabo da Roca, Cascais og Estoril er designet til at nyde kontrasterne i det portugisiske landskab.

Og selvfølgelig ligger det spektakulære Pena-paladset højt oppe i Sintra-bjergkæden, som blev bygget i det 19. århundrede af en tysk arkitekt for Ferdinand af Sachsen-Coburg-Gotha. På denne tur til Sintra vil du blive ledsaget af en ekspertguide, som vil fortælle dig alt om Sintras historie.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: Det bedste ved turen er, at det er den mest komplette tur, jeg kunne finde til den mest overkommelige pris. Desuden omfatter det også afhentning og aflevering på dit hotel. Det kunne ikke være mere bekvemt!

Anbefales hvis... du leder efter en økonomisk og kvalitetsmæssig mulighed for at tilbringe en anden dag på din tur til Lissabon og lære regionens højdepunkter at kende.


Mere komplet mulighed

Sintra og Cascais dagstur fra Lissabon

Rundtur i Sintra, Cascais og Cabo de Roca med en ekspertguide og adgang til Pena-paladset

Hvis du ønsker at få mest muligt ud af din udflugt og ikke vil give afkald på muligheden for at se det charmerende Pena-palads indenfor, er dette den bedste mulighed med adgang til dette monument.

Varighed: 8 hours

Nu er du sikkert overbevist om, at Sintra er et uundværligt besøg på din rejse til Lissabon, så det eneste, der er tilbage, er at vælge den mulighed, der passer bedst til dig. Hovedattraktionen i denne smukke by er uden tvivl Pena-paladset, så på denne udflugt til Sintra og Cascais fra Lissabon vil du ikke gå glip af de smukke værelser, og du vil drage fordel af, at du har en ekspertguide, der vil fortælle dig alle de historiske detaljer.

Du starter dagen i Sintra, hvor du ud over at besøge det historiske centrum også skal besøge rådhuset (også kendt som Queluz-paladset) og stoppe ved Casa Piriquita, et legendarisk konditori, hvor du kan smage de typiske slik fra området, Travesseiros og Queijadas.

Du kommer også forbi Cabo da Roca, hvor du kan nyde den spektakulære udsigt over Atlanterhavet, og du kører til det berømte Pena-palads, hvor du har halvanden time til at udforske det i dybden. Senere, på vejen hjem, vil du passere gennem Estoril-kysten.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: For en lidt højere pris end andre ture får du en ekspertguide og indgangen til Pena-paladset inkluderet, hvilket giver dig en meget mere komplet oplevelse, ligesom der er inkluderet transport frem og tilbage med minibus.

Anbefales, hvis... du ønsker en mere eksklusiv oplevelse end andre ture, der ikke omfatter entré til de monumenter, du vil se undervejs.


Sammenfattende sammenligner vi de to muligheder


Om Sintra

Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson
Quinta da Regaleira| ©Susanne Nilsson

Alle guidede ture vil dække de vigtigste punkter i Sintra; nogle vil fokusere mere på det historiske centrum, andre på omgivelserne og andre på landskabet. Hvis du besøger Sintra på egen hånd, er her en liste over seværdigheder, som du ikke må gå glip af (jeg anbefaler, at du forlader Lissabon tidligt for at se dem alle).

Pena-paladset

Det er hovedattraktionen i Sintra og den største arkitektoniske eksponent for 1800-tallets romantik i Portugal. Den ligger på toppen af en bakke, og du kan kende den på dens gule og lyserøde vægge. Du kan finde alle de oplysninger, du skal bruge for at besøge det, i denne anden artikel om, hvordan du besøger Pena-paladset.

Sintras nationalpalads

Ud over Pena-paladset har Sintra et andet palads med hvide mure og orangefarvede tage, som er et besøg værd både inde og ude. Arkitekturelskere vil blive begejstrede over facadens middelalderlige, gotiske, romanske, manuelinske og renæssanceelementer. Selv om åbningstiderne ændrer sig alt efter sæsonen, kan du besøge den alle dage året rundt for ca. 10 euro.

Quinta da Regaleira

Slotte er Sintras største attraktion, men dette er anderledes end de andre. Quinta da Regaleira-paladset ligner et fortryllet slot med tårne og skulpturer på de teglstensfarvede vægge. Entreen koster mellem 8 og 16 euro, afhængigt af om du vil besøge det med eller uden en guidet tur, og åbningstiderne varierer afhængigt af sæsonen (men du kan normalt besøge det alle ugens dage året rundt).

Det mauriske slot

På toppen af et bjerg ligger denne enklave, der også er kendt som Sintra-slottet. For at komme derop skal du gå op ad en række stentrapper, og fra toppen har du en fantastisk udsigt over Atlanterhavet, hvis dagen er klar.

Anas rejsetips

Hvis du er madglad, finder du kokken Sergi Arolas restaurant Bristol i Sintra, men du skal reservere i god tid.

Hvornår skal man tage til Sintra

Luftfoto af maurernes slot i Sintra
Luftfoto af maurernes slot i Sintra

Ligesom Lissabon modtager Sintra turister hele året rundt. I højsæsonen (juni til august) er byen mere livlig, men der er også længere køer til Pena-paladset og højere entrépriser til turiststederne.

Hvad angår vejret, er det godt på alle tider af året, da der ikke er nogen lave temperaturer, der forhindrer dig i at besøge byen, og om sommeren er Sintra altid køligere end Lissabon. Den ideelle måned til at besøge byen er september, da vejret er ideelt, og der er ikke sommerens store menneskemængder på turistattraktionerne.

Sådan kommer du til Sintra fra Lissabon på egen hånd

Tog fra Lissabon til Sintra Station| ©Jason
Tog fra Lissabon til Sintra Station| ©Jason

Hvis du ikke er fan af guidede ture (selv om det altid er noget, jeg anbefaler, når det gælder sightseeing og besøg på de mest symbolske steder i en by), kan du også komme til Sintra på egen hånd på en hurtig og nem måde.

Toget til Sintra afgår fra Rossio-stationen i Lissabon, som ligger i centrum af byen mellem den botaniske have og Santa Justa-højbanen. Turen tager ca. 40 minutter, togene kører hver halve time og koster ca. fem euro (med Lissabon-turistkortet betaler du ikke for toget).

Du kan også komme til Sintra med en lejebil fra Lissabon, men toget fungerer så godt, at jeg ikke vil anbefale det, medmindre du vil fortsætte din rejse rundt i hovedstaden. Når du kommer til Sintra, kan du gå rundt i byen eller tage bus 434, der forbinder det historiske centrum med Pena-paladset.

Anas rejsetips

Spørg efter queijadas eller travesseiros i Sintras konditorier; det er de typiske søde sager fra regionen.

Hvis du kunne lide udflugten til Sintra, vil du også kunne lide

Nazaré| ©Sergei Gussev
Nazaré| ©Sergei Gussev

Sintra er ikke det eneste attraktive sted, du kan besøge på din rejse til Lissabon uden at skulle rejse langt. Omgivelserne omkring den portugisiske hovedstad er spændende, og hvis du ikke har booket din flybillet endnu, foreslår jeg, at du lægger et par ekstra dage til din ferie for at se dem alle.

Algarve, Fátima, Sesimbra, Nazaré, Óbidos, Arrábida, Evora... hvis du ikke har hørt om disse steder efter at have besøgt Lissabon, vil du have hørt om dem flere gange. I denne artikel om Lissabon-ture finder du alle de nødvendige oplysninger om, hvad du kan se på din rejse.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor langt er Sintra fra Lissabon?

  Sintra ligger 28 km fra Lissabon, mindre end en halv time i bil.

 • Er det værd at besøge Sintra fra Lissabon?

  Ja, det er en meget behagelig dagstur, perfekt til en dagstur, da det ligger meget tæt på, og du kan benytte lejligheden til at besøge det berømte Pena-palads.

 • Hvad er bedst, Sintra eller Cascais?

  Begge steder har deres egen charme, og det bedste af det hele er, at hvis du har lyst til at besøge begge steder, er der organiserede ture, som dækker begge steder på samme dag.

 • Hvad vil jeg se på turen til Sintra og Cascais?

  Du vil se Pena National Park, det historiske centrum af Sintra, Cabo da Roca, Guincho Beach, Boca do Inferno, det historiske centrum af Cascais og Estoril Casino.