10 ting at lave i Cádiz om sommeren

Cadiz er kendetegnet ved sin rige historie og arven i den gamle bydel, men også ved sine strande, havne og sommeraktiviteter, hvilket gør det til et af de bedste steder i Spanien at besøge om sommeren.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minutters læst

10 ting at lave i Cádiz om sommeren

Solrige Cádiz | ©Thierry Marthy

Med sin maleriske gamle bydel, berømte gastronomi, farverige lokale festivaler og gamle historie er Cadiz en af Andalusiens hovedattraktioner. Det er også en familievenlig destination, og takket være havnene og strandene er det også en ideel by at besøge om sommeren.

Nogle af de bedste ting at se og lave i Cadiz om sommeren er bådture, cykelture, magiske solnedgange i Cadiz, middelaldermarkeder og andre eklektiske oplevelser som at udforske den vilde side af byen i naturparkerne eller sove i en yurt. Her er nogle af de bedste ting at lave i Cádiz om sommeren.

1. Tag en bådtur i Cádiz-bugten

Sejltur i Cadiz-bugten| ©Emilio
Sejltur i Cadiz-bugten| ©Emilio

Hvis du besøger Cadiz om sommeren, vil du se, at vejret er meget varmt, og at byens kyst gør sig klar til at byde turisterne velkommen. En af de bedste aktiviteter, man kan lave fra havnen, er at tage en sejltur rundt i Cadiz-bugten for at opleve stedet fra søsiden.

På sommerens sejlture har man som regel også tid til at svømme og dyrke vandsport som paddle surfing eller snorkling, da vandet i Cadiz-bugten er krystalklart. På turen kan man desuden se broerne Constitution og Carranza og få en postkortudsigt over byens arkitektur fra vandsiden.

Bådturene rundt om Cadiz-bugten er som regel halvdagsture og varer normalt mellem 3 og 4 timer, så det er også en ideel mulighed, hvis du planlægger et kort ophold i byen, fordi det ikke vil tage for meget af din tid. Hvis det er tilfældet, får du her en liste over aktiviteter, du kan opleve i Cádiz på 2 dage.

2. Gå en tur langs kysten i Cádiz med vin- og ostesmagning

Katedralen i Cádiz| ©Pepe Rodríguez Cordon
Katedralen i Cádiz| ©Pepe Rodríguez Cordon

Cádiz har nogle af de smukkeste bygninger i Andalusien, og dens årtusindlange historie har skabt et kryds af stilarter i bygningerne, som man kan opleve på en gåtur gennem den gamle bydel og langs byens kyst. Hvis du planlægger at besøge Cádiz om sommeren, hvor temperaturerne er behagelige, og du kan nyde den åbne udsigt over bugten, kan du tage på en vandretur for at opdage Cádiz' attraktioner.

På disse ture, som du kan tage på egen hånd eller med en guide, kan du fordybe dig i byens fortid ved at besøge Plaza de España, Plaza de la Mina, Plaza Mayor, katedralen i Cádiz, som er den eneste i verden, der blander fire forskellige arkitektoniske stilarter, og det romerske teater, som blev opdaget for lidt over 40 år siden og blev en af byens hovedattraktioner.

Hvis du vælger at gå en tur gennem den gamle bydel på en udflugt, kan du som regel også vælge en vin- og ostesmagning for at opdage noget af den lokale gastronomi, og når du tager en tur langs Cádiz' kyst, må du ikke gå glip af den uhindrede udsigt ud over havet.

Book en udflugt langs Cadiz' kyst

3. Tag på cykeltur langs ruterne i Cadiz

Pige på cykel| ©Vmonte13
Pige på cykel| ©Vmonte13

Cadiz er en af de ældste byer i Europa, og den gamle bydel, strandene og havnene får det meste af opmærksomheden, men det omkringliggende område er også hjemsted for mange steder, der er værd at opdage, især om sommeren, når vejret egner sig til at udforske til fods eller på cykel.

Hvis du er fan af cykelture, kan du i Cádiz finde nogle af de bedste ruter gennem bjergene og fyrreskovene, der omgiver byen. Du kan udforske Los Toruños, Torrox-lagunen, La Algaida, Klipperuten, Cerro del Tambor, Arroyo Mondragón, Las Pedrizas og Pinar de Hierro, blandt andre steder, som du kan besøge på egen hånd ved at leje en cykel eller med hjælp fra en lokal guide.

At cykle rundt i udkanten af byen om sommeren er en fantastisk måde at få mest muligt ud af dit besøg i Cadiz, da du kan nyde naturen og samtidig se nogle af de smukkeste steder langs den andalusiske kyst.

Book en cykeltur i Cadiz

4. Besøg strandene i Cadiz

La Caleta-stranden| ©kanbron
La Caleta-stranden| ©kanbron

At besøge strandene i Cádiz er en af de bedste ting, man kan gøre i byen om sommeren. Hvis du ikke vil langt væk fra den gamle bydel, kan du besøge La Caleta, som er en af de mest berømte strande i Cádiz, og som er delt i to af slottet San Sebastian, eller strandene Santa Maria del Mar og Playa de la Victoria.

Hvis du vil opdage de bedste strande på den andalusiske kyst, skal du lidt længere væk fra centrum af Cádiz, og du kan besøge strandene i Sanlúcar de Barrameda, blandt hvilke Playa de la Calzada skiller sig ud, et område med krystalklart vand og gyldent sand, hvor der afholdes andalusiske hestevæddeløb, hvorfor det også er kendt som hippodromen i Sanlúcar.

Tæt på Playa de la Calzada finder du også Playa de las Piletas, som skiller sig ud med sine naturlige klipper og de promenader, der kan lejes på stedet. Du kan også besøge sommerresorts i Conil de la Frontera, Barbate, Zahara de los Atunes og Tarifa, hvor du finder Bolonia Beach, som er karakteristisk for sin længde, sin vildmark og for at være blevet valgt som den smukkeste strand i Spanien.

Book et show med andalusisk hestedans

5. Se den bedste udsigt over Cádiz fra højderne

Udsigtspunktet Torre de Tavira| ©Pep.1984
Udsigtspunktet Torre de Tavira| ©Pep.1984

Byen Cadiz var en af hovedpersonerne under slaget ved Trafalgar og har en strategisk position i forsvaret af den andalusiske kyst. Derfor er arkitekturen i den gamle bydel fuld af tårne, hvorfra det nu er muligt at betragte panoramaudsigten over byen og havet, især på de solrige sommerdage, når vejret er tørt og klart.

En af de bedste udflugter i Cádiz er at besøge disse tårne for at få den bedste udsigt, men man kan også gøre det på egen hånd , hvis man besøger det berømte Tavira-tårn, Huset med de fire tårne, Huset med de fem tårne eller Markiserne af Recaños Hus-Palads, som med sine 58 meter er det højeste punkt i den historiske bydel.

I de fleste af disse tårne kan man få en 360° udsigt, og om sommeren kan man endda opleve andre nærliggende steder som Tarifa eller Jerez de la Frontera. I Tavira-tårnet kan du også besøge dets camera obscura og få et glimt af hele Cadiz' skyline.

Book en udflugt i Jerez

6. Besøg middelaldermarkedet i Puerto de Santa María

Middelaldermarked i Puerto de Santa María| ©J.Luis Villar
Middelaldermarked i Puerto de Santa María| ©J.Luis Villar

Hvis du planlægger at besøge Cadiz om sommeren, kan du få en af de mest eklektiske oplevelser i byen ved at besøge middelaldermarkedet, der finder sted i juni måned i Puerto de Santa Maria. På dette marked kan du opleve byens fortid i middelalderen med danseshows fra perioden, middelalderlig gastronomi og håndværksboder.

At besøge middelaldermarkedet er også en god mulighed, hvis du planlægger at besøge Cádiz med børn, da programmet normalt omfatter børneaktiviteter, cirkusshows og optræden af gøglere og andre figurer, der er typiske for middelalderen. Markedet afholdes hvert år på Plaza del Castillo, hvilket bidrager til atmosfæren.

Middelaldermarkedet afholdes hvert år i Cádiz i begyndelsen af sommeren og er en af de aktiviteter, der skyder sommersæsonen i gang. Du kan også få mest muligt ud af dit besøg i Puerto de Santa María ved at besøge strandene Levante og Valdelagrana, og hvis du planlægger et ophold på flere dage, kan du også besøge Jerez de la Frontera.

Book en tur til Alcázar og katedralen i Jerez

7. Se de magiske solnedgange i Cádiz

Solnedgang i Cádiz-bugten| ©Javier Linares
Solnedgang i Cádiz-bugten| ©Javier Linares

En af de bedste ting at lave i byen om sommeren er at se solnedgangen, da solnedgangen i Cádiz anses for at være en af de bedste i Spanien , især hvis du planlægger at besøge Cádiz i august, hvor himlen er klarest, og vejret forbliver solrigt til sent på dagen.

Du kan se solnedgangen fra mange steder i byen, men nogle af de bedste er Playa de la Caleta, fordi det er det område, hvor havet går ned, Torre de Levante, som tilbyder en bred panoramaudsigt fra katedralen i Cadiz, og Playa del Chato, som ligger væk fra den gamle bydel og er en af de bedst bevarede hemmeligheder blandt de lokale.

Du kan også se solnedgangen fra vandet på en bådtur i Cádiz-bugten, fra strandområdet i Tarifa eller fra Puerto de Santa María, på kysten af Jerez de la Frontera.

8. Tag rundt i Cadiz i dit eget tempo, og sov i en yurt.

Bustur rundt i Cadiz| ©City Sightseeing
Bustur rundt i Cadiz| ©City Sightseeing

Hvis du planlægger at tage rundt i byen om sommeren i dit eget tempo i lejet bil, offentlig transport eller med Cadiz' turistbusser, kan du vælge at overnatte i en yurt, en mulighed, der er blevet populær i de senere år. Jurter er typiske boliger for asiatiske nomadefolk, som blev kendt i Europa gennem Silkevejen.

I dag bruges jurter på bjerg- og stranddestinationer, især om sommeren, som en alternativ overnatningsmulighed midt i naturen eller foran havet, der giver besøgende mulighed for at forbinde sig med miljøet. Disse transportable, runde telte er lavet af træ og uld.

I Cádiz kan du finde yurt-indkvarteringsmuligheder ved kysten, i Los Alcornocales Park, i Tarifa, i Barbate, i Chiclana eller i Vejer og også nogle steder tæt på naturparker, da yurter betragtes som økologiske turismealternativer.

Book en hop on-hop off turistbustur

9. Lær Cádiz' vilde profil at kende i naturparkerne

Naturparken ved Gibraltarstrædet| ©Juan Hipólito González
Naturparken ved Gibraltarstrædet| ©Juan Hipólito González

Cádiz er den spanske provins med flest naturparker i landet og har derfor, ud over strandene, et naturligt miljø med bjergkæder og skove, som om sommeren kan besøges i længere tid for at nyde de aktiviteter, som de beskyttede områder tilbyder, og for at lære nogle af de bedste landskaber i Cádiz at kende.

Parque Natural del Estrecho er muligvis den mest berømte og mest interessante af parkerne i Cádiz, fordi den ligger mellem Atlanterhavet og Middelhavet og grænser op til strandområder og også den maleriske ø Tarifa, så om sommeren kan du også tage en svømmetur i de underjordiske huler og besøge de arkæologiske ruiner i parken.

Du kan også besøge andre nærliggende naturparker som Los Alcornocales, hvor du kan bo i en yurt, Sierra de Grazalema, Entorno de Doñana, La Breña y Marismas del Barbate og naturparken Bay of Cadiz, som er en af de mest kendte. De indeholder alle uspolerede og lidet udforskede steder, som du kan udforske under dit besøg.

10. Nyd Cádiz' gastronomi på de bedste strandbarer

Chiringito| ©Juanma
Chiringito| ©Juanma

Du kan ikke forlade Cádiz uden at nyde den lokale gastronomi, og hvis du planlægger at besøge byen om sommeren , kan du nyde chiringuitos på kysten, boderne på stranden, hvor du kan smage Cádiz' delikatesser, mens du ser solnedgangen fra terrassen eller solnedgangen over havet.

På strandbarerne kan du prøve hurtige tapasretter som marineret hundestejle, rejeomelet, stegt fisk fra Cadiz, kogte rejer, små krebs og ristede peberfrugter med blåfinnet tun, som er en af de lokale fiskeres specialiteter, så det er almindeligt, at mange af opskrifterne inkluderer den blandt deres ingredienser.

Nogle af de steder, jeg anbefaler, at du besøger, er Nahú Beach i Playa de la Cortadura, Tirabuzón i Playa Santa María del Mar, Feduchy i Playa La Fontanilla og La Manuela i Chipiona. På alle disse chiringuitos kan du prøve gode retter fra Cádiz til en god pris, ledsaget af lokal vin og sherry.

Temperaturer i Cadiz om sommeren

Aften i Cadiz| ©Angel Sotomayor
Aften i Cadiz| ©Angel Sotomayor

Sommervejret i Cadiz er varmt og når gennemsnitstemperaturer på 24°, med højder på 30° og lavder på 18°. Den varmeste måned er august, hvor det normalt ikke regner en eneste dag, og temperaturen normalt ikke falder til under 20°.

Men selv på de varmeste sommerdage er temperaturen i byen normalt ikke kvælende, så det er muligt at gå ture, cykle ture og lave andre udendørs aktiviteter uden større gener. Hvis du besøger Cádiz i december, vil du opdage, at temperaturerne falder betydeligt, med laveste temperaturer under 10° Celsius (50° Fahrenheit).

Tilstrømningen af turister i Cádiz om sommeren

Gaderne i Cadiz| ©santiago lopez-pastor
Gaderne i Cadiz| ©santiago lopez-pastor

Sommeren er højsæson i Cadiz, så det er her, byen modtager flest turister, især på strandene og ved sommerattraktionerne. Jeg anbefaler, at du lægger en rejseplan for dit besøg og booker dine udflugter på forhånd for at undgå udsolgt i sidste øjeblik eller prisstigninger.

Hvis du vil undgå de mange turister, kan du vælge steder, der ligger væk fra centrum af Cádiz, f.eks. strandene på vej til Tarifa eller Puerto de Santa María. Du kan også vælge udflugter tidligt om morgenen og på hverdage.

Priser i Cadiz om sommeren

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

Da det er højsæson, vil du bemærke, at priserne er højere, end hvis du besøger Cádiz om vinteren eller i lavsæsonen. Selvom der er udflugter, der generelt er billige, såsom cykelture eller busture, vil du bemærke prisforskellen, hvis du booker på tidspunktet for dit besøg.

En alternativ måde at spare på ture er at booke på forhånd online, da du ofte kan få rabatter og fastfryse prisen på turen, samt sikre dig en plads på turen.

Hvad skal du pakke til dit sommerbesøg i Cádiz?

Bagage| ©JamesDeMeyer
Bagage| ©JamesDeMeyer

Hvis du beslutter dig for at besøge Cádiz om sommeren, er her en liste over de vigtigste ting, du bør pakke i din bagage:

  • Badetøj
  • T-shirts
  • Komfortable sko
  • Solcreme
  • Solbriller
  • Solhat
  • Strandsko
  • Letvægtsbukser