10 ting du kan lave på Gran Canaria i oktober

Oktober er en af lavsæsonmånederne på Gran Canaria, men øen har nogle af de bedste festivaler og oplevelsesaktiviteter at byde på.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minutters læst

10 ting du kan lave på Gran Canaria i oktober

Solopgang på Gran Canaria | Diego LM

Gran Canaria er kendt for sine naturområder og eventyrlige udflugter, men også for sine festivaler, koncerter og udholdenhedskonkurrencer, og derfor er øens kalender som regel spækket med aktiviteter, selv i de måneder, hvor der er færre turister, som det er tilfældet i oktober.

De bedste ting at se og lave på Gran Canaria i oktober inkluderer blandt andet fejringen af Noche de los Finaos, som er en spansk udgave af Halloween, Fiesta de la Manzana og musikfestivaler og koncerter.

1. Fejr Noche de Los Finaos, den kanariske Halloween

Parranda på aftenen for Los Finaos| ©Tino Prieto
Parranda på aftenen for Los Finaos| ©Tino Prieto

Halloween fejres på De Kanariske Øer til minde om den populære De Dødes Dag, men den har et helt andet navn: Noche de Los Finaos. Traditionelt blev den fejret natten før allehelgensdag (1.-2. november), men i dag afholdes den på allehelgensaften (31. oktober-1. november)

Det er en ø-tradition, der er blevet genoplivet i de senere år, og som tidligere bestod i, at børn ringede på dørklokker og fik mandler, valnødder, kastanjer og andre nødder tilbage. Denne variant af den angelsaksiske festival plejede at omfatte dans og familiemåltider.

På Gran Canaria fejres Noche de Los Finaos i dag på forskellige måder. Børn klæder sig ud og beder om slik og godter, som de deler med deres venner eller familie. De voksne, derimod, går som regel ud og fester på temadiskoteker og danser natten lang.

Noche de los Finaos er den spanske version af Halloween og adskiller sig ikke meget fra den traditionelle angelsaksiske festival, selvom den bevarer nogle af sine egne traditioner, såsom at børn stadig spørger, om der er nogen helgener, når de banker på dørene til nabohusene, i stedet for at bede om det populære "trick or treat".

2. Genoplev Christoffer Columbus' rejser på museet i den gamle bydel

Columbus' hus, Gran Canaria| ©Christian Corsano
Columbus' hus, Gran Canaria| ©Christian Corsano

Hvis du planlægger at besøge Gran Canaria i oktober, kan du besøge Casa de Colón for at følge Columbus-dagens begivenheder og også dykke ned i conquistadorens personlige historie, som var tæt knyttet til De Kanariske Øer.

I Vegueta, det historiske centrum af Las Palmas, kan du også besøge katedralen, Plaza de Santa Ana og Castillo de la Luz, som ligger lidt længere væk.

Den 12. oktober 1492 ankom Christoffer Columbus til Amerika, men før sin opdagelsesrejse tilbragte han lang tid på De Kanariske Øer, hvor han færdiggjorde karavellen til rejsen. På Gran Canaria er Columbus' lange ophold på øerne udførligt dokumenteret af Casa de Colón, der ligger i Las Palmas' historiske centrum.

Efter opdagelsen skulle alle de lastede skibe, der vendte tilbage til Spanien, desuden passere Castillo de la Luz, hvor forsvarsværket bevogtede skibene og beskyttede dem mod piraterne, der huserede i farvandene omkring De Kanariske Øer.

Hver 12. oktober fejrer Gran Canaria også Columbus-dag, og øen mindes den tid, Columbus tilbragte på De Kanariske Øer, før han grundlagde sine rejser til Amerika.

Interessante detaljer

 • Pris: Generel adgang til Casa de Colón koster ca. 4 euro.
 • Beliggenhed: C. Colón 1, Las Palmas.
 • Åbningstider: Mandag til lørdag fra kl. 10.00 til kl. 18.00. Lukket om søndagen.
 • Sådan kommer du derhen: Med buslinje 7, 54 og 70 til Lentini station.

Book din sightseeing-bustur med gratis stop i Las Palmas

3. Oplev æblefestivalen i Valleseco

Æblefestival| ©Revista BienMeSabe
Æblefestival| ©Revista BienMeSabe

I lavsæsonen fejrer Gran Canaria flere lokale festivaler og skytshelgenfester. En af dem er Fiesta de la Manzana, som afholdes hver første søndag i oktober i Valleseco, den maleriske landsby, der ligger midt på den nordlige del af øen.

Fiesta de la Manzana er kendt for sine æblekonkurrencer, smagsprøver på lokal cider, som er en af de bedste i verden, samt de musikalske optrædener, maleri- og fotoudstillinger og fyrværkeri, der afslutter festivalen hvert år.

Hvis du planlægger at besøge øen i oktober, er Fiesta de la Manzana en af de bedste ting at lave på Gran Canaria om efteråret.

Valleseco ligger cirka 30 kilometer fra Las Palmas , tæt på Parque Rural de Doramas, det vigtigste område for buggyudflugter rundt på øen.

 • Sådan kommer du dertil: I bil ad GC-3-vejen eller med bus på linje 1, 10, 12 og 17 kombineret med linje 206 og 210.

Book en buggy-tur på Gran Canaria

4. Deltag i Gran Canarias vandrefestival

Gran Canaria vandrefestival| ©GCWF
Gran Canaria vandrefestival| ©GCWF

Hvis du er interesseret i vandreruter (en af de bedste aktiviteter på Gran Canaria), og du planlægger at besøge øen i oktober, kunne Walking Festival være ideelt for dig, for det er en begivenhed, hvor vandreentusiaster mødes for at opdage øen i grupper og gå langs de smukkeste stier på De Kanariske Øer.

Gran Canaria Walking Festival finder sted hvert år i de sidste dage af oktober og giver vandrere mulighed for at lære Gran Canarias naturlige og ukendte profil at kende, at opdage øens kontraster, at smage på den lokale gastronomi og at konkurrere om de præmier, som organisationen udlodder blandt dem, der fuldfører ruten.

Denne vandrerute tilbyder også en mulighed, der forbinder Maspalomas i den sydlige del af øen med Gáldar i den nordlige del. De, der fuldfører denne rute, får et stemplet pilgrimsbevis og det officielle certifikat på, at de har gennemført Camino de Santiago de Gran Canaria.

Camino de Santiago fra den sydlige til den nordlige del af øen tager dig gennem de mest krævende oplevelseskredsløb, inklusive de højeste punkter på Gran Canaria som Roque Nublo og Pico de las Nieves.

Interessante detaljer

 • Pris: Registrering koster ca. 40 euro pr. person.
 • Placering: Starten går i Maspalomas, Gran Canaria.
 • Hvornår: Hvert år i oktober.
 • Sådan kommer du derhen: I bil ad GC-1-vejen.

5. Deltag i showet Don Juan Tenorio i Vegueta

Santa Ana-pladsen| ©Miguel Jesus D
Santa Ana-pladsen| ©Miguel Jesus D

Vegueta er den gamle bydel i Las Palmas og også scenen for showet Don Juan Tenorio, som udfolder sine amourøse bedrifter på Plaza de Santa Ana eller i Castillo de la Luz.

Don Juan Tenorio-showet skifter instruktør og optrædende hvert år, men historien, det fortæller, er altid den samme: om Don Juan og hans elskere. Denne begivenhed er en af de mest populære på Gran Canaria, og hvert år strømmer tusindvis af tilskuere til de brostensbelagte gader i Vegueta.

Don Juan Tenorios libertinske og forførende karakter er allerede et referencepunkt for indbyggerne på Gran Canaria, som hvert år kommer til Vegueta for at genopleve eventyrene fra en arketypisk figur i spansk litteratur.

Hvis du planlægger at besøge De Kanariske Øer i oktober, kan du overvære dette show, som er gratis og åbent for offentligheden. Hvis du planlægger et kort ophold på øen, skal du huske, at det kun er en forestilling, der varer et par timer, så den bør ikke forstyrre dine rejseplaner. Hvis det er tilfældet, og du planlægger at besøge Gran Canaria på 3 dage, er her en liste over ting, du kan gøre og se for at opdage øen.

Interessante detaljer

 • Pris: Forestillingen er gratis
 • Sted: Vegueta, Las Palmas.
 • Hvornår: Hvert år i oktober.
 • Sådan kommer du derhen: Bus 7, 54 og 70 til Lentini station.

6. Oplev Fronton King Pro, det vigtigste bodyboarding-mesterskab i verden.

Fronton King Pro| ©Colecionista de instantes
Fronton King Pro| ©Colecionista de instantes

Gran Canaria er Spaniens surferhovedstad og også et ideelt sted for vandsport, herunder bodyboarding. Derfor er øen hvert år i oktober vært for Fronton King Pro, som er verdens vigtigste bodyboarding-mesterskab.

Nogle af verdens bedste surfere konkurrerer i Fronton King Pro, en sport, der har gjort Gran Canaria til en international reference for sine store bølger og sine vidtstrakte strande i Gáldar, på den nordlige del af øen, meget tæt på den paradisiske Playa de Sardina del Norte.

Hvis du planlægger at besøge Gran Canaria i oktober, kan du overvære konkurrencen og også deltage i deltagernes fester og overrækkelsen af trofæerne til de åbne og junior verdensmestre i bodyboard.

Interessante detaljer

 • Sted: Strandene i Sardina del Norte, Gáldar.
 • Hvornår: Hvert år i oktober.
 • Sådan kommer du derhen: I bil ad GC-2-vejen.

Book din surflektion på Gran Canaria

7. Deltag i Binter Night Run-arrangementet

Binter Night Run| ©DG Eventos
Binter Night Run| ©DG Eventos

Hvis du planlægger at besøge Gran Canaria i oktober, og du er en løbeentusiast, er Binter Night Run måske noget for dig.

Hvis du synes, at det er en udfordring at løbe om dagen på øens snoede veje, så forestil dig at deltage i det største nationale natløb. Under Binter Night Run lyser Gran Canarias gader op i grønt, når mørket falder på, og du kan deltage i løb på 5, 10 og 21 kilometer som en del af en af de mest eklektiske begivenheder på De Kanariske Øer.

Løbet finder sted hvert år i oktober og promoveres med værdier som solidaritet, inklusion og bæredygtighed. Binter Night Run er hvert år rettet mod et socialt mål og bidrager til udviklingen af Gran Canaria som et fristed for minoriteter.

Tilmeldingsgebyret er ca. 30 euro pr. person for de længste 21 kilometer og inkluderer løbets T-shirt.

Detaljer af interesse

 • Pris: Tilmelding til løbet koster ca. 30 euro pr. person.
 • Sted: Maspalomas, Gran Canaria.
 • Hvornår: Hvert år i oktober.
 • Sådan kommer du derhen: I bil ad GC-1-vejen.

8. Deltag i Festival CERO

Mennesker på Festival CERO| ©Quique Curbelo
Mennesker på Festival CERO| ©Quique Curbelo

Festival CERO er en af øens mest populære musikkoncerter og samler hvert år i oktober et væld af internationale rock-, pop- og hiphop-kunstnere og bands til tre dages arrangementer på Plaza de la Música i Las Palmas de Gran Canaria.

CERO er den sidste af Gran Canarias festivaler, der afslutter sommersæsonen, og det er det ideelle sted at lære den mere ungdommelige og multikulturelle profil på De Kanariske Øer at kende, som fremhæves af arbejdere fra hele Spanien, der flytter til øen i højsæsonen for at arbejde i barer, restauranter og turistservice.

Hvis du planlægger at besøge Gran Canaria i oktober og gerne vil deltage i CERO-festivalen, anbefaler jeg, at du booker dine billetter i forvejen, da de ofte bliver udsolgt eller stiger i pris i sidste øjeblik.

Interessante detaljer

 • Pris: En dagsbillet til Festival CERO koster ca. 15 euro.
 • Sted: Plaza de la Música, Las Palmas.
 • Hvornår: Hvert år i oktober.
 • Sådan kommer du derhen: Med bus på linje 1, 8, 11, 17 og 82.

9. Deltag i Fiestas Patronales del Pilar i Guanarteme

Pilar-festligheder i Guanarteme| ©Håkan Dahlström
Pilar-festligheder i Guanarteme| ©Håkan Dahlström

Hvis du planlægger at besøge Gran Canaria i oktober, vil jeg råde dig til ikke at gå glip af Fiestas Patronales del Pilar, da det er en traditionel begivenhed på øen og også et mødested for alle kanariere.

Virgen del Pilar er skytshelgen for kvarteret Guanarteme i Las Palmas, og hun er også hovedperson i en af de mest berømte skytshelgensfester på Gran Canaria. I nogle år har denne fest været afholdt på Plaza de la Música, selvom det i begyndelsen var en gadefest.

Under Fiestas Patronales del Pilar går indbyggerne i kvarteret Guanarteme ud i gaderne, spiser mad, som de køber af andre naboer, og improviserer gademusikfestivaler. Selvom det er en religiøs festival, har Pilar-festlighederne en social funktion, og derfor er der flest teater-, musik- og cirkusforestillinger.

Det er også en aktivitet, som jeg anbefaler dig at deltage i, hvis du planlægger et kort ophold i byen. Hvis det er tilfældet, får du her en liste over de bedste attraktioner, du kan opleve på Gran Canaria på 4 dage.

10. Nyd forlystelsesparkerne uden turister og med rabatter

Holiday World Maspalomas| ©Angeles Espino
Holiday World Maspalomas| ©Angeles Espino

Hvis du besøger Gran Canaria i oktober, vil du ligesom i november og december opleve, at tilstrømningen af turister falder drastisk, og du vil derfor kunne besøge nogle af øens hovedattraktioner uden forsinkelser og uden at skulle stå i kø. Blandt disse attraktioner kan du besøge Gran Canarias bedste temaparker i dit eget tempo.

Holiday World Maspalomas er en af de mest kendte på Gran Canaria og er kendt for sine pariserhjul og rutsjebaner, mens Sioux City Park er en af de mest succesfulde og genskaber en Wild West-atmosfære med cowboys, saloons og en sherif.

Hvis du foretrækker vandland, kan du vælge mellem Aqualand Maspalomas eller Lago del Taurito, og hvis du planlægger at besøge øen med vennerne, kan du more dig i Hangar 37, en forlystelsespark, hvor du møder resten af de besøgende og skal forsvare dig med airsoft-kuglepistoler.

Køb din billet til forlystelsesparken Sioux City Park

Temperaturer på Gran Canaria i oktober

Gaderne på Gran Canaria| ©fse_reizen
Gaderne på Gran Canaria| ©fse_reizen

Med maksimumtemperaturer på 27° og et gennemsnit på 19° er oktober en varm måned på Gran Canaria. Minimumstemperaturen er omkring 15°, så vejret er behageligt, selvom det kan blive køligere om natten

Bemærk, at oktober også er starten på regntiden, så jeg råder dig til altid at have vandtæt tøj ved hånden, da øens fugtige vejr kan blive meget omskifteligt.

Turisttal på Gran Canaria i oktober

Turistbus| ©tigercub66
Turistbus| ©tigercub66

Oktober er endnu en af lavsæsonmånederne, hvor antallet af turister på Gran Canaria falder, så det er et ideelt tidspunkt at tage på de bedste udflugter fra Las Palmas

Det lave antal turister fastholdes også i november og den første del af december, da øen tættere på jul får flere besøgende og forbereder sig på højsæsonen i januar.

Priser på Gran Canaria i oktober

Person, der betaler| ©Towfiqu barbhuiya
Person, der betaler| ©Towfiqu barbhuiya

Oktober er en god måned at besøge Gran Canaria fra et økonomisk synspunkt, da priserne falder i en dynamik, der også opretholdes i november og den første del af december.

Hvis du bestiller udflugter til din rejse til Gran Canaria i oktober på forhånd , kan du også få rabatter og sikre dig en plads på turene.

Hvad skal du pakke til dit besøg på Gran Canaria i oktober?

Rejsebagage| ©Swansway Motor Group
Rejsebagage| ©Swansway Motor Group
 • Badetøj
 • T-shirts
 • Vandtæt jakke
 • Komfortable bysko
 • Trekking-sko
 • Løbesko
 • Vandtætte bukser
 • Sommertrøjer
 • Solbriller
 • Letvægtsfrakke
 • Sporty solhat