Bedste ture til at se delfiner i Lanzarote

Kan du lide delfiner? Når du er på Lanzarote, anbefaler jeg, at du ikke går glip af muligheden for at se dem i deres levested eller endda at komme i kontakt med dem. Denne storslåede kanariske ø tilbyder dig forskellige muligheder for at se dem.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minutters læst

Bedste ture til at se delfiner i Lanzarote

Delfiner på Lanzarote | ©Angelo Failla

De Kanariske Øer er synonymt med havet. Der er især mange ting at se og lave på Lanzarote, en ø i øgruppen af en helt misundelsesværdig skønhed. Men selv om øen er virkelig smuk, er der for meget, du kan gøre direkte i havet... som at se delfiner. Mange af dem lever omkring Lanzarote, så du kan se dem på en tur.

Derfor anbefaler jeg, at når du er på øen, må du ikke gå glip af muligheden for at møde delfinerne, der svømmer i deres levested. De Kanariske Øer er førende inden for hvalsafari-turisme, og når du ser delfinerne, vil du forstå, at det ikke er en overraskelse. Der er mange måder at gøre det på, og de vil variere alt efter hvilken bådtype eller udflugt du har planlagt. Læs videre for at finde ud af, hvordan og hvor du kan se de smukkeste delfiner på Lanzarote.

En halvanden times minikrydstogt

Bådtur på Lanzarote| ©Sunstryker3
Bådtur på Lanzarote| ©Sunstryker3

Lad os tage ud og se på delfiner! Men det bedste er, at du gør det i maksimal komfort på en rimelig tid, der giver dig mulighed for at lave andre ting i løbet af dagen. Desuden, hvis du vil se delfiner, så vil du gerne tage billeder, og til det er det bedst at være på en stabil båd som et minikrydstogt. Jeg garanterer, at dette er en af de bedste bådture, du kan tage på Lanzarote, fordi den er sikker, kort og meget rentabel.

Denne minikrydstogt kan tage af sted fra Puerto del Carmen, fra Playa Blanca, som er en af de bedste strande på Lanzarote, eller fra forskellige steder på den sydøstlige del af øen. Da det er en forholdsvis lille båd, kræver den ikke en stor kaj og kan stoppe næsten hvor som helst langs kysten. På den halvanden time lange tur har du mulighed for at se delfinerne komme frem, når du kommer længere ud på havet, og du får kommentarer fra en guide, der er specialiseret i hvaler, og som vil forklare karakteristika ved de dyr, du ser.

Derudover er dette den bedste tur til at tage billeder. På denne tur stopper eller bremser kaptajnerne på minikrydstogterne normalt op ved delfinobservationer, og da det er en båd, hvor du kan stå eller sidde stille uden megen bevægelse, har du den perfekte mulighed for at få den bedste indramning til dine delfinfotos.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Den afgår normalt fra Puerto del Carmen eller Playa Blanca og sejler ikke for langt fra kysten. Du ankommer til det samme udgangspunkt.
 • Pris: ca. 30 €.
 • Tidsplan og varighed: Den tager normalt af sted midt på formiddagen eller midt på eftermiddagen og varer kun halvanden time.

Bestil en bådtur på Lanzarote

Tur ved solnedgang

Solnedgang på Lanzarote| ©mkperson
Solnedgang på Lanzarote| ©mkperson

Overalt på De Kanariske Øer er solnedgange virkelig smukke, den måde havet blander sig med solen på. Forestil dig at se en betagende solnedgang, mens delfinerne svømmer forbi, og du spiser en lækker aperitif. Alt dette kan du få på dette middagskrydstogt med solnedgang, hvor du sejler rundt om hele øen Lanzarote sammen med delfinerne.

Denne tur starter normalt i byen Puerto del Carmen, hvorfra du går om bord på krydstogtet omkring kl. 16.00 om vinteren eller kl. 18.00 om sommeren. Ideen er at komme om bord i løbet af dagen, og mens I sætter jer til en lækker middag, går solen ned. Generelt er bordene placeret meget tæt på kanten af båden, så du kan se delfinerne passere omkring dig.

Det er en ret kontemplativ tur, fordi alt er designet til, at du kan se solnedgangen og delfinerne, plus at du kan identificere forskellige punkter på Lanzarotes kyst, fordi det generelt går rundt om øen. Efter ca. tre timer lægger krydstogtet igen til kaj i Puerto del Carmen, hvor du kan vende tilbage til dit hotel.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Afgang fra Puerto del Carmen og rundt om øen Lanzarote.
 • Pris: ca. 50 €.
 • Tidsplan og varighed: fra kl. 16.00 eller kl. 18.00 afhængigt af sæsonen. Den varer normalt ca. tre timer.

Snorkling og delfiner i én plan

Snorkling på Lanzarote| ©castgen
Snorkling på Lanzarote| ©castgen

Har du nogensinde tænkt på, om det er muligt at se delfiner, mens du snorkler? Øen Lanzarote er her for at vise dig, at det er det, for her kan du nyde snorkling, dykning og kajaksejlads i overflod. Dette er en blandet plan, hvor du kan komme ombord på en lille båd, hvor du vil blive taget et sted hen for at snorkle og forhåbentlig se nogle delfiner, mens du er i vandet. Bagefter kan du være på båden og se delfinerne springe gennem Lanzarotes farvand.

Denne tur starter ofte efter frokost og fortsætter, indtil lyset slukkes. Det er vigtigt, at der er lys, da det er nødvendigt for at du kan udføre dine snorkleaktiviteter og nyde havlivet fuldt ud. Hvis du er tålmodig, kan du måske endda få lov til at se nogle delfiner svømme i området. Du kan også få en guide til at forklare delfinernes mulige bevægelser, enten i havet eller på båden.

Når du er færdig med snorkling, tørrer du af på båden og venter på at se øens smukkeste delfiner. Turen tager slet ikke lang tid, og på mindre end to timer er du tilbage på land for at fortsætte dine aktiviteter. Det er vigtigt at tjekke ruten, da disse ture kan starte og slutte forskellige steder, men de er altid koncentreret på øens nordøstlige og sydøstlige kyst.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: De starter ofte fra strande i syd, f.eks. Playa Blanca, men kan også starte og slutte i nærheden af Arrecife.
 • Pris: ca. 20 EUR
 • Tidsplan og varighed: højst to timer. De finder normalt sted om eftermiddagen fra kl. 13.00 og frem.

Book en bådtur på Lanzarote

Med speedbåd fra Puerto del Carmen

Puerto del Carmen| ©Roberto Villar
Puerto del Carmen| ©Roberto Villar

Vil du se delfinerne, mens du bevæger dig med næsten samme hastighed som dem? Så er dette din chance. Der er mange havudflugter fra Puerto del Carmen, men du vil især elske denne, hvis du vil se, hvor hurtigt delfinerne sejler. Det er en speedbåd med blade som aliscafo, hvor du vil gyse hele vejen, mens du ser delfinerne hoppe.

Hvis du undrer dig over, hvorfor denne udflugt vil falde i din smag, vil jeg sige, at det er fordi den er den mest dynamiske af dem alle. På de andre udflugter er rutinen mere kontemplation og fotografering, mens det her handler om at stå op og have det sjovt, mens du med al den bevægelse måske får øje på nogle delfiner. Desuden er disse både meget moderne og i samme stil som de vandfly, der er ved at blive populære igen i det kanariske øhav.

Husk, at dette ikke er den bedste plan til at tage billeder, og at du vil blive meget, meget våd. Men jeg garanterer dig, at du vil blive fascineret, og du vil grine som aldrig før, mens du ser delfinerne i det fjerne. Da båden sejler med høj fart, efterlader den et kølvand, der kan skræmme delfinerne væk, så I vil ikke have dem så tæt på. Under alle omstændigheder er det en fantastisk oplevelse, og du kan få en fantastisk tid på kort tid, da disse ture normalt ikke varer mere end en time.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Afgår fra Puerto del Carmen og vender også tilbage derfra.
 • Pris: ca. 30 €.
 • Tidsplan og varighed: Turen tager normalt omkring en time på grund af den hastighed, den tager, men den kan tage længere tid, hvis der ikke er nogen delfinobservationer.

Mød søløver og delfiner i Rancho Texas Park

Rancho Texas Lanzarote Park| ©Resort Hotel
Rancho Texas Lanzarote Park| ©Resort Hotel

Ikke alt behøver at foregå på havet og på en båd: Du kan også møde delfiner og andre dyr som f.eks. søløver på tæt hold og endda røre ved dem. På Lanzarote findes der en stor vandpark kaldet Rancho Texas Lanzarote Park, som ligger i den sydøstlige del af øen. Det er en kontaktpark, hvor du kan røre ved paraderne og andre arter, mens du lærer om deres levesteder og deres forskellige behov.

Den bedste plan er at tage ud og interagere med søløverne om formiddagen, som er virkelig smukke dyr, der er værd at lære at kende på tæt hold, og om eftermiddagen kan du gøre det samme med delfinerne. I begge tilfælde skal du bestille på forhånd, for det er et sted, hvor kun få mennesker kan interagere med dyrene, så du kan være sikker på, at det ikke bliver en massiv begivenhed.

I dette tilfælde er det en af de ideelle aktiviteter at lave med børn på Lanzarote, for børn fra otte år ledsaget af deres repræsentant kan deltage og interagere med dyrene. Rancho Texas Lanzarote sørger for gratis transport til og fra stedet og giver dig også en våddragt, så du er komfortabel i vandet, mens du møder dyrene. Husk altid at være opmærksom på dyrepassernes instruktioner om dyrenes adfærd og om, hvordan du skal håndtere dem.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: I nærheden af Puerto del Carmen, i den sydøstlige del af øen. Der er gratis transport til og fra Puerto del Carmen, Costa Teguise og Playa Blanca.
 • Pris: ca. 50 € pr. svømmetur med dyrene, så både løver og delfiner koster ca. 100 €.
 • Tidsplan og varighed: ca. en halv time pr. kontakt med dyrene. Det foregår normalt i to separate skift. Parken har åbent mellem kl. 9.30 og 17.30.

Rejsetips
Hvis du tager af sted med børn, er det vigtigt, at de kan svømme. Selv om børn helt ned til 8 år accepteres i selskab med deres repræsentant, skal du huske, at du er sammen med dyr, og at du skal have en vis smidighed, når du svømmer med dem.

En dagstur til Lobos Islet

Øen Lobos.| ©Alex Lopez
Øen Lobos.| ©Alex Lopez

Selv om der er syv hovedøer på De Kanariske Øer, er der et par småøer i det omkringliggende område, som er et besøg værd, især hvis undskyldningen er at se delfiner. Øen Lobos står som et beskyttet naturområde, der strækker sig over sine seks kvadratkilometer ret øde landområder. Hvis du er på udkig efter en udflugtfra Lanzarote til Fuerteventura, så vil du måske kunne lide denne, for øen Lobos ligger lige ved siden af Fuerteventura, og det er her, du vil kunne se delfinerne fra deres bedste side.

På ruten mellem Lanzarote og naturparken ved øen Lobos vil du se en slags rute, hvor delfinerne konstant kommer ud for at trække vejret, og du vil elske at tage billeder, når de gør det. Men det er også en smuk tur, fordi du lærer det kanariske hav at kende, og du har desuden en guide, der er specialiseret i hvaler og havfauna i almindelighed, og som kan besvare alle de spørgsmål, du måtte have undervejs.

Når man tager turen frem og tilbage i betragtning, er det en lang udflugt, der tager mere end fem timer. Hvis du er heldig, kan du ud over delfinerne også se nogle hvaler, der vandrer rundt i området. Når du er ankommet til Lobos-øen, kan du tage en halv times rundvisning, og forfriskninger er inkluderet i udflugtspakken. Denne ø er fantastisk til at spotte den bedste marine fauna med din kikkert eller dit kamera.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Afgang fra Puerto del Carmen på Lanzarote til øen Lobos.
 • Pris: ca. 50 € pr. person
 • Tidsplan og varighed: Turen varer i alt ca. fem timer. Du vil tilbringe mellem en halv time og 45 minutter på øen Lobos. Det er bedst at starte denne tur midt på formiddagen eller lige efter frokost, så du kan gennemføre hele turen i løbet af dagen.

Hvilke typer delfiner og hvaler kan man se på Lanzarote?

Hvaler er virkelig fænomenale, og ud for Lanzarotes kyst kan du se et stort udvalg af dem. Specifikt med hensyn til delfiner er de, der cirkulerer mest i disse farvande, den almindelige delfin og den almindelige delfin. Den, der skiller sig mest ud, er den store delfin, som anses for at være en resident art, fordi den cirkulerer i det samme område hele sit liv. Det er en stor delfin, der er grå i farven, og hvis næb er helt adskilt fra resten af kroppen.

Den anden delfin er den almindelige delfin, som er mindre i størrelse, men som normalt ses tættere på øens kyster. Ud over disse findes der lejlighedsvis andre delfiner som f.eks. den groftandede delfin eller den stribede delfin, som optræder lejlighedsvis og afhængigt af årstiden.

Men i hvalernes verden er der stor variation, for kaskelothvalen og den kortfinnede grindehval ses ofte ud for Lanzarotes kyst. Kaskelothvalen er virkelig imponerende, for den er en beskyttet art, der kan blive op til 20 meter lang og er et vigtigt rovdyr af fisk.

Grindehvalen er en lille hval, også kendt som grindehval, som er truet af ulovligt fiskeri. På grund af deres sorte farve er du sikker på at se dem på dine hvalsafariudflugter.

Hvad skal du bruge for at se delfiner på Lanzarote?

At se delfiner på Lanzarote| ©Jan Knoop
At se delfiner på Lanzarote| ©Jan Knoop

For at være ærlig, er det første, du skal kunne lide delfiner, at du skal kunne lide delfiner. Hvis du virkelig elsker dette dyr, så gør dig klar til at nyde en af de bedste oplevelser i dit liv. Men husk på, at du skal beskytte dig selv mod solen med en god solcreme. Derudover skal du vide, hvordan man svømmer lidt, og det er altid tilrådeligt at være sammen med en guide, der er specialiseret i hvaler. I alle disse tilfælde er det nødvendigt at leje en udflugt, der tager dig trin for trin, og som kan være en af de bedste dagsture fra Lanzarote.

Hvis du skal svømme med delfiner, skal du vide, hvordan du svømmer godt og være lydhør over for alle de ordrer, du får af delfinpasseren. Når det gælder snorkling, vil jeg altid råde dig til at tage af sted i en gruppe med en ekspert, især hvis du ikke er vant til at trække vejret. Hvis du ønsker at se delfinerne, skal du også have lidt tålmodighed, for de er ikke altid de første, der kommer. Bemærk også, at de fleste delfinture starter fra Puerto del Carmen, så du kan kigge der, hvis du vil have en tur.

Afhængigt af årstiden skal du også nogle gange bruge en våddragt for at beskytte dig mod kulden og andre dyr, der kan skade dig, når du er i havet. Det kan være valgfrit, men jeg vil råde dig til at bruge det, hvis temperaturerne er lave. Endelig må du ikke glemme dit kamera, men sørg for, at det er vandtæt eller har en kamerabeskytter.

Hvad skal du vide, hvis det er første gang, du ser delfiner på Lanzarote?

Har du aldrig svømmet med delfiner før? Intet problem, for der er mange som dig hver dag på Lanzarote. Du behøver ikke nogen forudgående træning for at se delfiner, og du behøver ikke være specialist for at svømme med dem. Til at begynde med er det første, du skal vide, at delfiner er hvaler, der svømmer og kommer op til overfladen konstant, så du kan se dem, mens de gør denne proces, men det vil være svært at se dem fra et andet perspektiv.

På Lanzarote kan du svømme og interagere med delfiner og andre havdyrarter i Rancho Texas Park, så hvis du vil have en tættere oplevelse, når du ser delfiner for første gang, anbefaler jeg, at du vælger den. Men husk, at hvis du ser dem i havet, går delfinerne meget hurtigt, så du skal være meget opmærksom, især hvis du vil tage gode billeder.

Det er også vigtigt at vide, at der i hele området omkring øerne Lanzarote og Fuerteventura er en betydelig forekomst af delfiner. Hvis du er i dette område for første gang for at se delfiner, vil du bemærke, at flere af udflugterne tager hensyn til hele øens kystlinje, der grænser op til den, så du vil være i stand til at identificere stederne for de bedste vandreruter på Lanzarote og endda gå lidt dybere ned for at gøre mere effektive observationer.