De bedste ting at lave i Vigo

Vigo er et sted, hvor du ikke løber tør for ting at lave, lige fra at besøge Cíes-øerne med båd til at gå rundt i selve det historiske centrum.

Andressa García

Andressa García

12 minutters læst

De bedste ting at lave i Vigo

Vigo | ©Vjgalaxy

Vigo er en meget alsidig by, der tilbyder både strand og byplaner, så det er det perfekte sted, hvis du vil nyde strandatmosfæren, men også bylivet. Vigo er en by, man kan nyde fra alle synsvinkler og på alle tider af året.

Og nu vi taler om årstider, så er der én ting ved Vigo, der gør, at man kan besøge byen både sommer og vinter og finde masser af aktiviteter, selv om det er en kystby. Nogle af de ting, du kan lave, er at besøge Pazo Quiñones de León, tage på rundtur i det historiske centrum eller rejse til nærliggende byer som Tui eller Pontevedra.

1. Rundtur i Vigos historiske centrum

Pedra-markedet| ©MoniPeni
Pedra-markedet| ©MoniPeni

Vigos historiske centrum er et af de steder, du er nødt til at inkludere i din Vigo-rejseplan for en dag. Den gamle bydel har vigtige steder af turistmæssig og kulturel interesse, som du kan besøge på en guidet tur rundt i dette område, selvom du selvfølgelig også kan gøre det på egen hånd, hvis du ikke ønsker at vælge en guidet og betalt tur.

Blandt de ting, du kan se på en af de bedste ture i Vigo og dens historiske centrum, er: Vigo-katedralen, Plaza da Constitución, Plaza de Compostela og Porta de Sol. Men derudover har hvert af disse steder repræsentative elementer, der karakteriserer byen. For eksempel kan Compostela-pladsen prale af Dinoseto, en enorm plantedinosaur og dens afkom.

På Plaza Porta de Sol står Sireno, en skulptur med en menneske- og en fiskedel, der repræsenterer forholdet mellem mennesket og havet, som er så nærværende i Vigo på grund af byens nærhed til havet og områdets fiskeriøkonomi. Et andet sted, du ikke må gå glip af, når du kommer fra lufthavnen til Vigo, er Mercado de Pedra (stenmarkedet).

Interessante detaljer

 • Pris: Hvis du går på egen hånd, behøver du ikke betale, men hvis du tager en guidet tur, skal du betale fra 90 euro for en privat rundtur i Vigos historiske centrum.
 • Tidsplan: Der er ingen tidsplan for rundturen i Vigos historiske centrum, medmindre man tager på en guidet tur, hvor tidsplanen fastsættes af guiden. Hvis du vil besøge de enkelte steder i den gamle bydel, anbefaler jeg, at du tjekker deres respektive åbningstider.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme til Vigos gamle bydel i bil, til fods eller med offentlig transport. Hvis du bor i nærheden, kan du gå rundt om stedet.

2. Rejser til Tui

Katedralen i Tui| ©Jose Luis Cernadas Iglesias
Katedralen i Tui| ©Jose Luis Cernadas Iglesias

Tui er en af de byer, der ligger meget tæt på Vigo, og med bil tager det ikke mere end 30 minutter at komme dertil. Der er mange aktiviteter, du kan lave i denne by, herunder at gå gennem gaderne og fortabe dig i dens middelalderlige arkitektur.

Blandt de ting, du gerne vil se i Tui, er katedralen, en meget gammel bygning, der vil fange din opmærksomhed på grund af den store fæstning, der repræsenterer dens konstruktion. Jeg anbefaler også, at du besøger andre lignende og lige så vigtige bygninger i Tuy, såsom Klarissernes Kloster eller San Telmo-kapellet.

For at komme til Capela de San Telmo skal du først gå gennem gaden mellem fornos, som er en af de smukkeste og mest turistede i denne by, fordi det netop er her, de fleste af husenes middelalderfacader er bevaret. Denne gade emmer af historie fra start til slut. Naturligvis vil du se middelalderlige ovne undervejs.

Interessante detaljer

 • Pris: Den pris, du betaler for at tage til Tui, afhænger af, hvordan du rejser. Hvis du tager af sted på egen hånd, skal du ikke betale andet end brændstof til bilen, eventuelle vejafgifter og eventuelle lækkerier undervejs. Hvis du tager med på en guidet tur, kan du forvente at betale mellem 100 og 130 euro pr. person, cirka.
 • Tidsplan: Der er ingen tidsplan for at besøge Tui, men hvis du tager på en guidet tur, vil tidsplanen blive fastlagt af guiden.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme derhen i privat bil eller udlejningsbil, såvel som med offentlig transport eller privat køretøj og med alle bekvemmeligheder, hvis du rejser på en guidet tur.

3. Kørsel til Pontevedra

I Pontevedra| ©Enric Rubio Ros
I Pontevedra| ©Enric Rubio Ros

Pontevedra er et andet sted uden for Vigo, som er værd at besøge, hvis man er på gennemrejse i byen. Ligesom Tui er det cirka 30 minutter væk i bil, og det er en by, der ligger nord for Vigo.

På en kort rundtur i byen kan du se liturgiske monumenter som kirker og templer samt mange museer. Jeg anbefaler, at du giver dig tid til at besøge Pontevedra i sin helhed, og du kan endda tage en aftentur, som er en af de bedste ting at se og gøre i Vigo om natten.

Andre interessante steder at besøge i Pontevedra er: Santa María de Armenteira-klosteret og Pazo de Lourizán. Pontevedra er uden tvivl et interessant sted at få nye oplevelser og frem for alt at lære Vigos kultur bedre at kende.

Hvis du planlægger at rejse til Vigo i to dage, anbefaler jeg, at du bruger en af dagene til at besøge byens historiske centrum og en anden til at rejse til Pontevedra, hvor du kan tage på byrundtur, smage typisk gastronomi og tage utallige billeder.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgangen til byen er gratis. Hvis du vil have en guidet tur, kan det koste omkring 60 euro pr. person.
 • Tidsplan: Der er ingen tidsplan for besøg i Pontevedra, men hvis du tager på en guidet tur, vil tidsplanen blive bestemt af den guide, du tager med.
 • Sådan kommer du dertil: Du kan komme hertil i privat bil, på en guidet tur eller med taxa.

4. Lær øen Arousa at kende

Øen Arousa| ©Enric Rubio Ros
Øen Arousa| ©Enric Rubio Ros

I hjertet af Arousa-flodmundingen ligger også øen Arousa, et sted, der skiller sig ud ved at være det højeste punkt i Pontevedra kommune. Hvis der er én ting, man skal se på disse øer, er det helt sikkert broen, der forbinder øerne med fastlandet, og som er den længste bro, der nogensinde er bygget i Spanien.

Andre steder af turistmæssig interesse på Arousa Island er: fyrtårnet Punta Cabalo, øen Aeroso og frem for alt naturreservatet Carreirón, hvor der er et fuglebeskyttelsesområde med en stor bestand af fiskehejrer.

En anden af de ting, du vil elske ved dette sted, er det varierede dyreliv, du vil se, med dyr af mange arter, der kalder denne ø for deres hjem. For ikke at nævne kystlinjen på disse øer, som uden tvivl er et hit, hvis du vil have en dejlig dag på stranden.

Detaljer af interesse

 • Pris: Priserne kan variere, alt efter om du vil tage af sted på egen hånd eller på en guidet tur. Hvis du tager af sted på egen hånd, kan du nøjes med at bruge penge på brændstof. Hvis du booker en guidet heldagstur, kan du betale op til 400 euro pr. person.
 • Tidsplan: Hvis du tager af sted på egen hånd, er der ingen tidsplan for besøget på øen. Hvis du tager med på en guidet tur, kan tidsplanen være bestemt af guiden.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme til øen ved at krydse øens bro, som er en af de længste i Spanien.

Tag en tur til øen Arousa

5. Gå ind i Pazo Quiñones de León og gå gennem Castrelos-parken

Castrelos-parken| ©Angel
Castrelos-parken| ©Angel

Pazo Quiñones de León er et af de særlige steder, Vigo skal se. Det er et gammelt hus med mange haver, som tilhørte de magtfulde mennesker i de sidste århundreder. Indenfor kan du se mange værdifulde genstande fra det 17., 18. og 19. århundrede, mens du udenfor kan se perfekt velplejede og vedligeholdte haver.

Pazo Quiñones de León er en af de mest emblematiske strukturer i byen Vigo takket være den omfattende historie, den rummer. I nærheden af Pazo Quiñones de León ligger Castrelos Park, en af byens naturlige lunger, og også et godt sted at gå en tur eller sidde og hvile.

Noget af det bedste ved Castrelos Park er den store mængde grønne områder. Hvis du tager afsted med børn, kan de nyde legepladserne, der er placeret i de forskellige områder af parken. En anden attraktion, som du vil elske, er Lagares-floden, som løber gennem hele parken, og ved siden af den er der en sti, som fører dig til selve Samil-stranden.

Du bør helt sikkert afsætte ikke mindre end to timer til at besøge Castrelos Park i sin helhed, men hvis du besøger Vigo i tre dage eller mere, anbefaler jeg, at du afsætter en hel dag til at udforske den. Castrelos-broen, som også ligger inde i parken, er et fantastisk sted at tage flotte billeder.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er gratis adgang til begge turiststeder. Hvis du tager på en guidet tur, kan disse steder være inkluderet i turen, og du skal muligvis betale fra 90 euro for en fuld rundtur i byen.
 • Åbningstider: Parken er åben hver dag og 24 timer i døgnet. Pazo Quiñones de León er åben tirsdag til fredag fra kl. 10.00 til 14.00, lørdag fra kl. 17.00 til 20.00 og søndag fra kl. 11.00 til 14.00. Haverne i Pazo Quiñones de León er åbne om vinteren fra kl. 9.00 til 20.00 og om sommeren fra kl. 9.00 til 21.00.
 • Sådan kommer du dertil: Du kan komme dertil med offentlig transport ved at tage linje 8, som kører lige foran dette sted. Du kan også ankomme i privatbil og efterlade din bil på parkeringspladsen foran Pazo.

6. På vej op til udsigtspunktet Castelo do Castro

Udsigtspunkt over Castelo do Castro| ©Pajarillo Volado
Udsigtspunkt over Castelo do Castro| ©Pajarillo Volado

Castelo do Castro ligger på den højeste del af bakken af samme navn. Det er et af de bedste udsigtspunkter, du kan finde, hvorfra du kan se hele Vigo by og også hele havet. Det er en udsigt, du kan nyde på alle tider af døgnet, fordi der er åbent 24 timer i døgnet.

Under alle omstændigheder anbefaler jeg at besøge slottet om morgenen, hvor udsigten er meget klarere, og man tydeligt kan se både byen og Cíes-øerne på klare dage. Man kan gå op til udsigtspunktet på egen hånd og endda få en komplet rundvisning på slottet og i haven.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er gratis adgang til slottet.
 • Åbningstider: Der er åbent 24 timer i døgnet.
 • Sådan kommer duderhen: For at komme derhen skal du køre op til Monte O Castro i en privat bil og parkere på toppen, lige uden for slottet, eller du kan gå op.

7. Se værkerne på museet for moderne kunst

Museet for moderne kunst| ©Elisardojm2
Museet for moderne kunst| ©Elisardojm2

Et af de steder, man ikke må gå glip af i Vigo, er helt sikkert Museet for Samtidskunst, også kaldet MARCO. Det er uden tvivl et af de bedste museer i Vigo, især fordi det er et sted, hvor national og international kunst mødes.

Selvom museet har fungeret som sådan siden 2002, har bygningen meget mere end historie, og den har været brugt til mange ting, siden den blev bygget. Før det blev brugt som hovedkvarter for Museet for Samtidskunst, blev det brugt som fængsel og også som en befæstning, hvor justitsministeriet fungerede.

Inde i museet kan du se midlertidige og permanente udstillinger. De permanente udstillinger viser hovedsageligt genstande, der er en del af nationale og internationale kunstneres arbejde inden for samtidskunst. Hvad angår de midlertidige værker, anbefaler jeg, at du besøger museets officielle hjemmeside for at finde ud af, hvilke der er udstillet på det tidspunkt, hvor du besøger museet.

Du kan besøge museet på egen hånd eller leje en guidet tur, som vil give dig et detaljeret kendskab til hvert af udstillingsområderne. Personligt anbefaler jeg, at du vælger denne type guidet tur, så du ikke går glip af oplysninger, som du finder interessante om museet og de forskellige udstillede kunstværker.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er gratis adgang, men hvis du vil have en guidet tur på museet, skal du sandsynligvis betale en vis pris afhængigt af antallet af personer, der deltager.
 • Åbningstider: Du kan komme ind på museet fra tirsdag til lørdag fra kl. 11.00 til 14.30 og fra kl. 17.00 til 21.00. Om søndagen kan du besøge museet fra 11:00 til 14:30. Museet er lukket om mandagen.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme derhen enten i privat bil eller med offentlig transport. Hvis du kører i bil, skal du vide, at der er en parkeringsplads uden for museet, hvor du kan efterlade din bil.

8. Se dyrene i VigoZoo

Dyrene i den zoologiske have| ©Enrique A.
Dyrene i den zoologiske have| ©Enrique A.

Dette er Vigos byzoo, og det er helt sikkert et af de steder, du skal besøge, hvis du tager til Vigo med børn, fordi du kan møde og se et stort udvalg af dyrearter i deres naturlige habitat, fra pattedyr til insekter, herunder fugle, krybdyr og fisk af forskellige arter.

I den zoologiske have har du også mulighed for at se en mangfoldighed af planter opdelt i tre sektioner: træer, buske og urter. Men ud over at tage en god tur for at se alle dyrene i zoo, har børn også adgang til et uddannelsesområde, hvor de kan lære meget mere om hver art og om museet.

Det er en af de bedste ting at lave i Vigo i julen, for den zoologiske have deltager i julehyggen og tænder julelysene som en del af de festligheder, byen arrangerer i december.

Interessante detaljer

 • Pris: Billetter koster mellem 2 og 6,25 euro, afhængigt af den besøgendes alder og den ugedag, man ønsker at gå i Zoo. Børn under 2 år er gratis. Der findes også særlige priser.
 • Åbningstider: Fra november til januar er der åbent fra 11:00 til 19:00. I oktober, februar og marts er der åbent fra kl. 11.00 til 19.30. Og endelig fra april til september er der åbent fra 11:00 til 21:00.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme derhen med Vitrasa-bussen, eller du kan komme derhen i privat bil. Du kan også tage en guidet tur og køre med privat bus med alle bekvemmeligheder.

9. Vandring langs strandene ved Vigos kyst

Solnedgang ved Samil-stranden| ©Ivan PC
Solnedgang ved Samil-stranden| ©Ivan PC

Vigos kystlinje har meget at byde på, og det er derfor et must, når man besøger byen. For ikke at nævne Cíes-øerne og den berømte Rodas-strand, så har Vigos kystlinje meget at byde på. Nogle af de strande, du vil synes bedst om, er Playa Samil, Playa del Vao, A Foz og Nerga, som alle er ideelle til svømning.

Hver af disse strande har også en god strandatmosfære, hvor du kan finde masser af strandbarer, hvor du kan nyde god mad og frem for alt drinks for at fordrive tiden på strandene. Hvis der er én ting, jeg kan anbefale, når du besøger stedet, så er det mangfoldigheden af cocktails, du kan nyde.

Kystens strande har en fordel, og det er, at de ligger meget tæt på byområdet, og du skal kun køre 10 til 15 minutter for at komme til den strand, der ligger længst væk fra byens centrum.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er ingen entré til nogen af strandene, men du skal betale for det, du spiser på strandbarerne.
 • Tidsplan: Du kan tage til stranden når som helst, hvis du tager af sted på egen hånd. Hvis du tager på en guidet tur, er tidsplanen i overensstemmelse med turlederens instruktioner.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme til strandene med offentlig transport, privat bil eller privat bus, hvis du tager på en guidet tur.

10. Sejlads til Cíes-øerne

Cíes-øerne| ©Jorge Tomé Hernando
Cíes-øerne| ©Jorge Tomé Hernando

Cíes-øerne er et sandt paradis, som du ikke må gå glip af, hvis du besøger byen Vigo i 4 dage eller mere. Disse øer ligger lige foran byen og kan nås ved at gå ombord på en båd i havnen i Vigo og sejle over flodmundingen af samme navn til øerne.

En af hovedattraktionerne på disse paradisiske øer er Rodas-stranden, en strand med krystalklart vand og utrolige naturlandskaber og frem for alt en fremragende udsigt fra alle vinkler. En tur til Cíes-øerne kan gøres på egen hånd, hvis man har et sejlcertifikat til sportsbåde.

Du har også mulighed for at tage på en guidet tur, som jeg kan forsikre dig om er en af de bedste udflugter fra Vigo, du kan tage på på din rejse. Denne type udflugt varer normalt omkring en dag.

På disse aktiviteter vil din guide vise dig det bedste af øen, og du vil få mulighed for at smage gode retter fra Vigos gastronomi. Stranden Rhodos, som ligger på disse øer, blev af The Guardian udnævnt til en af de 10 bedste strande i verden, så den er meget besøgt og er normalt ret overfyldt, især om sommeren.

Interessante detaljer

 • Pris: At leje en båd til Cíes-øerne kan koste omkring 20 euro per person, men en heldagstur kan koste lidt over 100 euro per person.
 • Tidsplan: Du bliver nødt til at koordinere tidsplanen med turlederen.
 • Sådan kommer du derhen: For at komme til Cíes-øerne skal du sejle, enten fra Vigo, Portonovo eller Sanxenxo.