Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Slotte og byture

At gå ind på Edinburgh Castle er som at rejse tilbage i tiden og få den bedste udsigt over byen. Sådan får du billetter

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

Slotte og byture

Edinburgh Slot | ©Alana Harris

Fra næsten alle dele af byens centrum kan man se denne fæstning, der ligger på Castle Rock, en vulkansk klippe. Edinburgh Castle har alt, hvad børn og voksne kan håbe på: historie, eventyr, ekstraordinære udsigter, perler og legender. Det er derfor ikke overraskende, at der er lange køer for at besøge det, især i sommermånederne, hvor der er mest turisme i byen. Her er en oversigt over de bedste muligheder for at besøge det indre:

Den bedste løsning

Edinburgh Slot Guidet Tur

Oplev Edinburgh Castle med en ekspertguide

Et besøg i Edinburgh vil aldrig være komplet uden at se det imponerende slot. På denne tur med billet kan du lære alt om slottets historie og se, hvad der er indeni.

Varighed: 1 time 30 minutter

.

Den guidede tur til Edinburgh Castle vil gøre dit besøg til denne historiske juvel i den skotske hovedstad mere behageligt og praktisk. Din ekspertguide vil tage dig med på en halvanden times rundvisning, der fører dig gennem alle rummene i den store fæstning og forklarer detaljerne om dens konstruktion, dens anvendelse og de skotske konger, der boede der.

Det er vigtigt at booke onlineforhånd til dette ikoniske middelalderslot for at undgå køer ved billetkontoret. Når du booker, får du desuden rabat på billetter til børn under 6 år og voksne over 66 år.

Anbefales, hvis du... Du vil vide mere om slottets og Skotlands historie generelt. Bygningens størrelse gør turen på egen hånd lidt overvældende.


Hvor meget koster det at besøge Edinburgh Castle?

Inde i slottet| ©Mario Sánchez Prada
Inde i slottet| ©Mario Sánchez Prada

Generelle adgangsbilletter til Edinburgh Castle koster omkring 15 euro, med rabat for børn mellem 5 og 15 år og gratis for børn under fem år. Du kan købe dine billetter i billetkontoret eller på den officielle hjemmeside for Edinburgh Castle. Mit råd er at købe dine billetter online for at undgå køen ved billetkontoret.

Den guidede tur på Edinburgh Castle koster omkring 39 euro. Du betaler mere, men jeg kan forsikre dig om, at guidens forklaringer under hele den halvanden time lange tur vil gøre dit besøg meget mere behageligt og interessant.

Book dit besøg på Edinburgh Castle

Er den guidede tur på Edinburgh Castle det værd?

Det nationale krigsmuseum| ©Damien
Det nationale krigsmuseum| ©Damien

At booke en guidet tur på Edinburgh Castle er den bedste løsning, hvis du er på udkig efter en praktisk tur, hvor du kan være sikker på, at du ikke går glip af noget, og hvor du kan lære om skotsk historie ved at sætte det, du ser, ind i en sammenhæng.

Edinburgh Castle var vidne til store begivenheder som fødslen af dronning Marys søn og de forskellige slag og belejringer, der formede landets historie. Din ekspertguide vil forklare dig dem alle.

Den guidede tur varer cirka halvanden time (hvorefter du kan fortsætte med at udforske Edinburgh Castle i dit eget tempo, hvis du ønsker det). For at booke din plads online skal du blot angive den dag, du gerne vil have turen, og dit sprog (fås på tysk, engelsk og spansk).

Du vil modtage en e-mail, der fungerer som din voucher (du springer køerne ved billetkontoret over og går direkte igennem med din guide og resten af gruppen) med instruktioner om, hvordan du møder din guide i nærheden af Edinburgh Castle.

Book dit besøg på Edinburgh Castle

Hvor lang tid varer turen til Edinburgh Castle?

Edinburgh Slot|©pepe amestoy
Edinburgh Slot|©pepe amestoy

Afsæt i gennemsnit tre timer af din tid til at udforske Edinburgh Castle på denne tur. Ud over at se slottets ydre, gårde og værelser, må du ikke glemme at besøge National War Museum, St Margaret's Chapel og udstillingen med kronjuvelerne. Hvis du beslutter dig for at besøge slottet på egen hånd, er rækkefølgen op til dig.

Slotskomplekset er ret stort og opdelt i forskellige rum (der er ikke kun én rækkefølge for rundvisningen). Da du ikke vil blive ledsaget af en guide under dit besøg, er det bedst at tage et kort med dig ved indgangen, så du ikke går glip af noget og altid kan finde vej.

Af denne grund anbefaler jeg, at du vælger en af turene til slottet med skip-the-line-billetter, hvor du med hjælp fra en ekspertguide vil lære al den historie, der er skjult i slottet, og du vil ikke gå glip af nogen af dets rum.

Book dit besøg på Edinburgh Castle

Hvad du kan se på slottet

St Margaret's Kapel| ©Christoph Strässler
St Margaret's Kapel| ©Christoph Strässler

Den store trappe

Dette er hovedadgangen til slottet og består af 70 trin. Hvis du rejser med kørestol, er det bedst at gå op ad skråningerne omkring fæstningen, men sørg for at beundre udsigten fra den store trappe.

Klokken et-kløften

Som navnet antyder, affyres denne kanon klokken et hver dag undtagen om søndagen. Den er nu en turistattraktion, men var engang en måde, hvorpå sømænd og landsbyboere kunne synkronisere deres ure og se, hvad klokken var.

Skæbnens sten

I udstillingen af kronjuvelerne kan du sammen med andre genstande som kronen, sceptret eller statens sværd finde dette værdifulde symbol. Skæbnestenen er det sted, hvor alle skotske konger blev kronet.

Krigens fængsler

Takket være disse genskabelser kan du lære om livet for alle de fanger, der blev taget til fange under kampene og fængslet i slottets kældre.

Kapellet Santa Margarita

Dette lille kapel er denældste bygning i Edinburgh, men det er også berømt for at have en af de få hundekirkegårde i verden. Det var på denne kirkegård, at militæret plejede at begrave de hunde, der ledsagede dem under deres træning.

Det nationale krigsmuseum

Sammen med Skotlands kronjuveler udgør det en del af slottets hovedområder, der er kendt som Crown Square-bygningerne. Her kan du finde resterne af de slag, der skabte landets militærhistorie: våben, rustninger, portrætter, fotografier, udstyr, uniformer... Det er også her, man finder West Viewpoint, hvorfra man kan nyde en storslået udsigt over byen.

Book dit besøg på Edinburgh Castle

Planlæg dit besøg på slottet

Den store trappe| ©Lyn Gateley
Den store trappe| ©Lyn Gateley

Sådan kommer du derhen

Nu har du sikkert indset, at Edinburgh Castle ligger på toppen af en bakke, så du skal samle kræfter for at komme derop fra den nedre del af byen. Det kan du gøre ved at følge hovedvejen Royal Mile; du kan ikke undgå at se slottet fra næsten alle hjørner af byens centrum. Hvis du hellere vil spare gåturen, stopper stort set alle buslinjer i Edinburgh ved Castle Rock eller Castle Hill (den bakke, som slottet står på).

Hvornår skal man tage af sted?

For at undgå menneskemængder (selvom Edinburgh Castle altid har besøgende) skal du vælge at besøge det tidligt om morgenen. Med hensyn til årstid er højsæsonen for turister i Edinburgh sommeren, men det betyder ikke, at du kan undgå regnen, hvis du vælger sommermånederne til dit besøg.

Åbningstider

Edinburgh Castle er åbent for offentligheden hver dag året rundt fra kl. 9.30 til 18.00 fra april til september (inklusive) og fra kl. 9.30 til 17.00 resten af året, undtagen i tilfælde af force majeure. Bemærk venligst, at der på alle tider af året er sidste adgang til slottet en time før lukketid.

Rabatterede billetter

Der er gratis adgang for børn under fem år, og arbejdsløse, personer over 60 år og personer under 15 år får rabat på den almindelige entrépris.

Besøg med børn

Edinburgh Castle er et af de bedste steder at besøge med børn i den skotske hovedstad. De små vil elske at udforske fæstningen, og de kan bevæge sig frit rundt på slottet under store dele af turen. Gavebutikkerne og de guidede ture har også et dedikeret område til dem.

Hvor kan man spise?

I slotskomplekset er der flere caféer og en restaurant med udsigt. Du kan stoppe på et af disse steder under dit besøg, selvom prisen og kvaliteten ikke vil være enestående. Min anbefaling er at tage en drink og nyde udsigten og derefter vælge et andet sted at spise i den nedre del af byen.

Den bedste udsigt

Fra Edinburgh Castle kan man få en af de bedste udsigter over byen, men hvor kan man se og fotografere selve slottet? Min anbefaling er fra The Vennel steps, som ligger i den nedre del af byen for enden af en smal gade, der forbinder Grassmarket og Heriot Place.

Book dit besøg på Edinburgh Castle

Hvis du er interesseret i at besøge Edinburgh Castle, er du måske også interesseret i

Smukt landskab ved Loch Ness| ©Joao De Almeida
Smukt landskab ved Loch Ness| ©Joao De Almeida

Hvis du er fan af slotte og historier om krige, slag, forræderi og stridende kongeriger, er jeg sikker på, at Skotland vil være et ideelt sted for din ferie. Det er rigtigt, at Edinburgh Castle er en af de vigtigste og bedst bevarede fæstninger, du kan se i landet, men det er ikke den eneste.

Med en organiseret tur til det skotske højland fra Edinburgh vil du se mange andre middelalderslotte, som vil give dig en bedre idé om landets historiske fortid. Det er det ideelle supplement til dit besøg i Edinburgh, og du kan finde muligheder for dagsture i denne artikel på Loch Ness og andre Søer Dagsture fra Edinburgh.

Book dit besøg på Edinburgh Castle