Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste dagsture til Berchtesgaden fra München

Berchtesgaden ligger i bjergene og gemmer på Ørnereden, en af de mest mystiske bygninger i Tyskland. Uden tvivl en af de bedste udflugter, du kan tage på fra München.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Bedste dagsture til Berchtesgaden fra München

Berchtesgaden | ©Ian Parker

At en by ligger midt i bjergene i et eventyrligt landskab er grund nok til at besøge den, men hvis den også er hjemsted for en af de mest mystiske og emblematiske bygninger i nyere tysk historie, bliver et besøg et must.

Berchtesgaden har en vidunderlig natur og er også hjemsted for Ørnereden, Adolf Hitlers berømte tilflugtssted, der var udset til at blive Førerens alderdomshjem. Det ligger ved den østrigske grænse, men også kun knap en times kørsel fra München, hvilket gør det til en lettilgængelig destination og en af de bedste attraktioner i nærheden af byen.

Den mest praktiske løsning

Berchtesgaden Dagstur Fra München

En dagstur til Berchtesgaden-bjergene og Ørnereden

Du kører med bus gennem de bayerske alper til den østrigske grænse for at se noget af Tysklands smukkeste natur og Adolf Hitlers tidligere tilflugtssted.

Den bedste måde at besøge Berchtesgaden på er en organiseret held agstur. Det inkluderer som regel transport frem og tilbage. Det er muligheden for at få mest muligt ud af dit besøg i de bayerske alper uden at skulle købe alting separat og arrangere det på egen hånd. Du rejser fra München med bus, og på din destination besøger du det nationalsocialistiske dokumentationscenter og Ørnereden.

Der er kun én måde at komme til Ørnereden på, og det er med en særlig bus, der kører dig til foden af bjerget. Der tager en elevator dig op til toppen af Adolf Hitlers alderdomshjem, som ligger i næsten 2.000 meters højde, på et af de højeste punkter i de bayerske alper. På de organiserede ture, som varer cirka ti timer, vil du blive ledsaget af en lokal ekspertguide.

Anbefales, hvis... du vil kombinere alpin natur med et besøg på et af de steder, der markerede Anden Verdenskrigs historie.

Hvordan booker man en tur fra München til Berchtesgaden?

Gaderne i Berchtesgaden| ©Ian Parker
Gaderne i Berchtesgaden| ©Ian Parker

Den nemmeste og mest bekvemme måde er at booke din tur til Berchtesgaden online. På den måde kan du sikre dig en plads på den dag, der passer dig bedst. Desuden er entrébilletter til Ørnereden inkluderet

Ideelt set bør du booke din tur til Berchtesgaden på forhånd, men tag altid så vidt muligt hensyn til vejrforholdene på dagen for dit besøg. Hvis der er is, sne eller kraftige storme, der forhindrer overførslerne til toppen af Ørnereden i at fungere, kan du erstatte turen med en tur til saltminerne.

Berchtesgaden er en populær destination i både Tyskland og Østrig, da den ligger meget tæt på Salzburg, som er en af Østrigs mest besøgte byer hvert år. Faktisk kan udflugter til Salzburg fra München varmt anbefales, hvis du har tid nok.

Interessante detaljer

 • Pris... Organiserede ture starter ved omkring 52 euro, plus entré til Ørnereden.
 • Turens varighed... Den organiserede tur fra afgangsstedet i München til hjemrejsen tager cirka ti timer.
 • Almindeligt afgangssted... Fra Münchens historiske centrum, normalt fra Karlsplatz. Nogle ture inkluderer afhentning på hotellet.

Book en udflugt til Berchtesgaden fra München

Hvor lang er turen fra München til Berchtesgaden?

På tur i Berchtesgaden| ©Nevernote
På tur i Berchtesgaden| ©Nevernote

En tur til Berchtesgaden varer i gennemsnit ti timer, inklusive returrejsen til München ved turens afslutning.

Busturen til Berchtesgaden starter normalt fra Münchens gamle bydel med mødested på Karlsplatz, men nogle ruter inkluderer også afhentning på hotellet.

Turen fra München til Berchtesgaden tager cirka to timer i bus, og det går op ad bakke, så man kommer ind i hjertet af de bayerske alper.

Den sidste del af turen går kortvarigt gennem Østrig og derefter tilbage til Tyskland, da man ikke kan komme direkte til Ørnereden uden at køre på en strækning af østrigske veje.

Når du er i Berchtesgaden, besøger du det nationalsocialistiske dokumentationscenter på en guidet tur, der ikke tager mere end en time, og derefter Ørnereden med en pause til frokost og et besøg på stedets terrasser i dit eget tempo, når den guidede tur er forbi. I alt vil du tilbringe omkring tre timer i bjerghytten.

Dette er en interessant mulighed, hvis dit ophold i München er kort, fordi du vil lære et emblematisk sted at kende på en tur, der kun tager dig en dag. Her er en liste over, hvad du kan se og lave i München på to dage.

Book en udflugt til Berchtesgaden fra München

Hvad vil jeg se på en tur fra München til Berchtesgaden?

By og bjerge| ©Nina
By og bjerge| ©Nina

På din tur til Berchtesgaden kører du ind i de bayerske alper og ser Ørnereden, som blev designet under nazismen som Førerens tilflugtssted og alderdomshjem.

Det er bygget på toppen af bjerget for at imponere de besøgende, men interessant nok led Adolf Hitler selv af svimmelhed, når han kiggede ud over balkonerne, hvilket gjorde ham lidt ked af det:

Berchtesgaden har også en betagende natur, og ruten op ad bjerget til Ørnereden, som man kan tage i en særlig bus, er meget smuk.

Vejret om vinteren kan være lidt køligt, men en af stedets store attraktioner er at opdage det badet i sne. Højden på hytten sikrer, at du kan se bjergtoppene og de omkringliggende søer.

At opdage en af Tysklands mest mystiske og ikoniske bygninger, der er uberørt af Anden Verdenskrigs skader, vil efterlade dig målløs, især med hjælp fra en kyndig lokal guide.

Book en tur til Berchtesgaden fra München

Tips til en tur fra München til Berchtesgaden

Obersalzberg saltminer| ©Salzbergwerk Berchtesgaden
Obersalzberg saltminer| ©Salzbergwerk Berchtesgaden

Jeg anbefaler at booke i forvejen, især hvis du besøger München om sommeren. Hvis du besøger Berchtesgaden om vinteren, skal du have varmt tøj ved hånden, da temperaturerne ofte er meget lave, når sneen begynder at falde.

Husk på, at Berchtesgaden også modtager mange besøgende fra Østrig i vintersæsonen, så hvis du køber din tur på forhånd, kan du undgå at gå glip af den.

Det er vigtigt at holde øje med vejret på dagen for dit besøg, da is, kraftig regn eller sne kan forhindre dig i at klatre op til toppen af Ørnereden.

I tilfælde af dårligt vejr erstattes denne tur af et besøg i saltminerne.

Berchtesgaden og de bayerske alper er steder, der skal nydes i fred og ro. Turen er tilrettelagt, så du kan lære dem at kende på én dag, hvilket kan være lidt hektisk, men du har også tid til frokost og til at udforske stederne i dit eget tempo.

Tag dig tid til at se ud over bjergene fra toppen af Ørnereden, og gå ikke glip af udsigten fra hyttebalkonerne.

Book en tur til Berchtesgaden fra München

Hvor meget koster en tur fra München til Berchtesgaden?

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Organiserede udflugter til Berchtesgaden med returtransport fra München starter ved cirka 52 euro. Denne pris inkluderer ikke entré til det nationalsocialistiske dokumentationscenter, som koster ca. 15 euro, og til Ørnereden, som koster fra 28 euro.

Denne billet inkluderer transfer til den særlige bus, der kører dig til foden af bjerget for at tage elevatoren til toppen.

Måltider er normalt ikke inkluderet i prisen for turen, og du skal være opmærksom på, at i tilfælde af ugunstige vejrforhold som is, sne eller storm, der forhindrer opstigningen til refugiet, vil dette besøg blive erstattet af en tur til saltminerne, så tag venligst hensyn til vejret på dagen for dit besøg, når du tilrettelægger din rejseplan.

Nogle ture inkluderer afhentning på hotellet, og andre afgår fra München fra et sted i den gamle bydel.

Organiserede busture inkluderer permanent assistance fra en lokal ekspertguide. Drikkepenge til guiden er ikke inkluderet.

Interessante detaljer

 • Pris for den organiserede tur... Fra 52 euro med returtransport fra München og assistance fra en lokal ekspertguide.
 • Pris for indgangsbillet til Ørnereden... Fra 28 euro inklusive transport i specialbus.
 • Billetpris til dokumentationscentret... Fra 15 euro med assistance fra en lokal ekspertguide.

Book en udflugt til Berchtesgaden fra München

Hvad skal man pakke til et besøg i Berchtesgaden om vinteren?

Pakning af din kuffert| ©Craig Adderley
Pakning af din kuffert| ©Craig Adderley

Der er masser af ting at lave i München om vinteren, men den generelle temperatur i Tyskland falder betydeligt i december og januar, og de bayerske alper kan være fjendtlige.

Det er tilrådeligt at pakke vintertøj, så dit besøg bliver så behageligt som muligt.

Desuden er snefaldet næsten permanent om vinteren, så varmt, termisk og vandtæt tøj vil i høj grad forbedre din oplevelse. Glem ikke at medbringe behagelige sko, da Berchtesgaden er en bjergdestination, og en stor del af turen vil kræve gåture.

Her er en liste over beklædningsgenstande, som jeg anbefaler, at du pakker for at sikre, at du har det behageligt under dit vinterbesøg i Berchtesgaden:

 • Vinterfrakker
 • Vandtætte og behagelige støvler
 • Varme sokker
 • Vandtætte og følbare handsker
 • Huer af uld
 • Tørklæder af uld
 • Solbriller
 • Trøjer i uld
 • Fleece-bukser
 • Termisk fleece

Book en udflugt til Berchtesgaden fra München

Hvorfor anbefaler vi en tur til Berchtesgaden?

Ørnereden| ©Nathan Wong
Ørnereden| ©Nathan Wong

Berchtesgaden er en bjergby, der ligger midt i de bayerske alper, og på toppen af et af de højeste punkter kroner Ørnereden byens attraktioner.

Det er ikke let at finde bygninger fra nazitiden, der stadig står i Tyskland, da mange blev alvorligt beskadiget under bombeangrebene under Anden Verdenskrig, og mange blev revet ned efter krigen.

Af denne grund, og på grund af den naturlige skønhed i omgivelserne, er et besøg i Ørnereden et besøg på et historisk sted... Hvis du er interesseret i andre steder fra Anden Verdenskrig i München, kan du også besøge koncentrationslejren Dachau.

Book dit besøg i Dachau Koncentrationslejr

Hvad er alternativerne til at komme til Berchtesgaden på egen hånd?

Kørsel i bil| ©JESHOOTS.com
Kørsel i bil| ©JESHOOTS.com

Selvom den organiserede tur er den bedste løsning, fordi den optimerer rejsen til Berchtesgaden, er der også alternativer til at ankomme med tog, offentlig bus eller lejet bil, selvom det kan være besværligt eller en smule dyrt.

Rejser i bil fra München til Berchtesgaden

Hvis du har lejet en bil i München eller planlægger at leje en for at rejse rundt i det sydøstlige Tyskland og de bayerske alper, kan du bruge den til at rejse til Berchtesgaden, selvom det vil være lidt dyrt. I dette tilfælde er den bedste løsning at tage A8. Du kan også tage A8 kombineret med B305.

Køreturen ved normal hastighed bør ikke tage mere end to timer, og når du er i Berchtesgaden, kan du enten udforske byen på egen hånd eller booke en guidet tur til Ørnereden og det nationalsocialistiske dokumentationscenter.

 • Pris... Leje af en mellemstor bil starter ved 75 euro pr. dag.
 • Turensvarighed... Afhænger af de mellemliggende stop, men hvis du rejser direkte fra München, kan du nå Berchtesgaden på mindre end to timer.

Rejser med tog fra München til Berchtesgaden med transfer

Hvis du rejser på egen hånd, kan du vælge at tage RE 79009-toget fra Münchens hovedbanegård til Freilassing og derfra S4-toget til Berchtesgaden Hbf.

Billetter kan købes på Deutsche Bahns officielle hjemmeside eller på stationens billetkontor, men i begge tilfælde skal du skifte tog.

Berchtesgaden togstation ligger omkring ti kilometer fra Ørnereden, så du skal leje en særlig bus for at komme til hytten. Du kan også vælge en guidet tur. Vær opmærksom på, at togrejsen kan være lidt trættende.

Turen tager cirka to en halv time, og på den første strækning fra München skal du tage det samme tog, som ender i Salzburg.

 • Pris... Togbilletter starter ved 47 euro.
 • Turensvarighed... Togrejsen tager cirka to og en halv time i alt.
 • Afgangssted... Münchens hovedbanegård.

Busrejse fra München til Berchtesgaden med skift af endestation

Du kan rejse med bus til Berchtesgaden, men der er et par ting, du skal huske på: Du skal først rejse fra München til Salzburg, derefter skifte terminal og til sidst tage en anden bus til Berchtesgaden.

Det vil dog være den billigste løsning, du har adgang til, med billetter, der starter ved omkring 12 euro.

Fra München Station kan du tage en af FlexiBus- eller Arda Tur-afgangene til Salzburg Syd. Derfra skal du gå til Salzburg Ginzkeyplatz, cirka syv gader væk, for at tage bus 840 til Busbanhof.

I Berchtesgaden kan du få mest muligt ud af dit besøg ved at hyre en guide gennem Ørnereden.

Busbilletter kan købes på de officielle hjemmesider for FlexiBus og Arda Tur.

 • Pris... Busbilletter starter ved tolv euro.
 • Turens varighed... Busturen tager cirka tre timer i alt.
 • Afgangssted... Münchens hovedbanegård.

Book en udflugt til Berchtesgaden fra München

Hvad er fordelene ved at tage på en organiseret tur i forhold til at besøge Berchtesgaden og Ørnereden på egen hånd?

Berchtesgaden-bjergene| ©TonyW1960
Berchtesgaden-bjergene| ©TonyW1960

Berchtesgaden er ikke en særlig stor by, så du kan godt besøge den på egen hånd, men en lokal ekspertguide vil sørge for, at du ikke går glip af nogen detaljer, især i Ørnereden, en bygning, der har gemt på hemmeligheder og mysterier, siden den blev bygget.

Og selvom det er muligt at tage rundt i Berchtesgaden på egen hånd, er det en besværlig destination at komme til med offentlig transport, så du mister tid og får ikke det optimale ud af dit besøg. En guidet tur giver dig mulighed for at organisere dig bedre og spare penge.

Jeg anbefaler, at hvis du har mulighed for det, så gå ikke glip af en rundvisning i refugiet med hjælp fra en guide. Er du klar til at lære Berchtesgaden at kende?

Book en rejse til Berchtesgaden fra München