10 bedste seværdigheder og oplevelser i Vancouver i efteråret

Om efteråret forvandles Vancouvers grønne områder til et skarlagenrødt paradis. Faldende blade byder velkommen til kulturelle begivenheder, Halloween-fester og madoplevelser i tranebærvinmarkerne.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

10 bedste seværdigheder og oplevelser i Vancouver i efteråret

Stanley park |©Cristina Pliego

Det canadiske efterår er en særlig, farverig og behagelig årstid. Det løber fra september til november, og temperaturen ligger normalt mellem 6° og 17°. I disse måneder er der mange arrangementer i Vancouver, så du kommer ikke til at kede dig. Folk ser selvfølgelig frem til oktober, så de kan klæde sig ud og nyde de uhyggelige Halloween-aktiviteter.

Hvis du rejser med familien, er der planer for alle aldre. Man kan nyde efterårsblomsterne på forskellige åbne pladser rundt omkring i byen eller tage en gammeldags hestevognstur gennem Stanley Park. Thanksgiving, Day of the Dead og Latin American Heritage Month fejres også på denne tid af året. Derudover er en af de bedste ting at lave i Vancouver på denne årstid at besøge en tranebærvingård, en anderledes og interessant plan, der vil give dig en gastronomisk oplevelse. Her er de planer, du ikke må gå glip af!

1. Hav det sjovt til Vancouver Mid-Autumn Moon Festival!

Midt på efteråret månefestival|©Cherish Pavlis
Midt på efteråret månefestival|©Cherish Pavlis

Mid-Autumn Moon Festival er en fejring af asiatiske lande, især Kina, Korea, Vietnam og Japan. Det er en kulturel oplevelse, hvor du finder demonstrationer fra hvert land, levende musik, traditionel mad, traditionelle danse og meget mere. Det fejres i denne sæson, da det falder sammen med årets ottende fuldmåne.

Den afholdes som regel i Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden i Vancouver, så jeg anbefaler, at du tilføjer den til din rejseplan og køber billetter i forvejen. Derudover er der høstritualer, der tilbeder månen, og mange begivenheder drejer sig om efterårsjævndøgn. Hvis du er på udkig efter ting at lave i Vancouver om aftenen, er parkerne også vært for sagnaftener, lanternebelysning og håndværksworkshops.

Køb billetter til Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden

2. Tag en tur i hestevogn gennem Stanley Park

Stanley Park|©Michel Gauthier
Stanley Park|©Michel Gauthier

Stanley Park er en ikonisk park, hvor man kan se efteråret blomstre. Derfor vælger mange at nyde en tur i hestevogn. Det er en oplevelse, der tager dig tilbage i tiden, da turene er som taget ud af en historisk film og kører forbi forskellige vartegn.

Du kan også benytte dit besøg til at tjekke totempælsparken ud. Totempælene er hellige kunstgenstande, der tilhører de første canadiske stammer. Endelig kan jeg anbefale at booke en cykeltur i Vancouver, så du kan køre rundt i parken i dit eget tempo og tage dig tid til at se andre dele af byen.

Book en cykeltur

3. Nyd Halloween-begivenhederne i Vancouver

Vancouver Science World Halloween-tema|©TOTORORO.RORO
Vancouver Science World Halloween-tema|©TOTORORO.RORO

Oktober er skrækkens måned i Vancouver, hvor aktiviteter med Halloween-tema finder sted i efteråret, så græskarrene ser smukke ud blandt de tørre, orange blade. Begivenheden finder sted i efteråret, så græskarrene ser smukke ud blandt de tørre, orange blade - her er de bedste ting at gøre denne sæson!

Gå til uhyggelige nætter på Pacific National Exposition

Pacific National Exhibition genopfinder sig selv hvert år for at skræmme dig til at have en fantastisk Halloween i Vancouver. Den tilbyder events og aktiviteter i hele oktober måned, herunder hjemsøgte huse, familieattraktioner og skræmmende forlystelser. Faktisk er det en god idé at besøge dette sted hele året rundt, da de tilbyder ting at lave om vinteren og til jul.

Det er en traditionel begivenhed, da det er en af de ældste i byen. Her kan du finde ting at lave i Vancouver om aftenen, da Fright Nights normalt afholdes her. Du bliver taget med på en skræmmende tur, hvor hver eneste uhyggelige dekoration bringer det bedste af Halloween frem.

Flyv over Vancouver på en skræmmende tur på FlyOver Canada

FlyOver Canada byder på skræmmende dekorationer og en flysimulation med Halloween-tema. Helt konkret hedder den HowlOver og forvandler landets mest ikoniske steder til en interaktiv gyserfilm. Jeg anbefaler at købe billetter i forvejen, da efterspørgslen normalt er stor på denne tid af året.

Du kan nyde denne attraktion indtil den 31. oktober, men husk, at temaet er forskelligt hvert år. Det involverer som regel hekse, dansende skeletter og kulisser med lugte, lyde og specialeffekter.

Køb billetter til FlyOver Canada

Stop ved en græskarmark, hjemsøgte labyrinter og hjemsøgte kasser

Græskarmarker er en klassiker til Halloween og matcher efterårets farver. Der er som regel lysudstillinger og græskarkonkurrencer. De fleste ligger på omkringliggende gårde, en god mulighed er Abbotsford Farm 50 minutter fra centrum. Du finder også hjemsøgte majslabyrinter på gårdene, hvor de arrangerer sjove og skræmmende lege.

På den anden side er der ingen mangel på hjemsøgte huse i Vancouver, og de har en tendens til at være meget kreative. De mest kendte er:

  • Cougar Creek's House of Horrors: Et hjemsøgt hus, der ligger omkring en halv time uden for Vancouver, og jeg kan varmt anbefale et besøg, da oplevelsen er ret skræmmende. Turen vil få dig til at føle, at du er på settet til flere gyserfilm, og er delt mellem Death Valley Motor Hotel og Devil's Descent. Gør dig klar til at skrige med falsk blod, blinkende lys, uhyggelige figurer og specialeffekter.
  • Maan Farms: er en hjemsøgt gård, hvor terror er hovedpersonen. Det anbefales kun til 14-årige og derover, da de multisensoriske udstillinger kan være følsomme. Her finder du Vancouvers mest skræmmende majslabyrint.

Nyd Halloween-fester på både

Den 31. oktober går børn og deres familier ud for at lave slik eller ballade, så det er almindeligt at se folk vrimle rundt i gaderne med deres kostumer og godter. Faktisk kan huse, hvor de ikke har noget slik, blive udsat for vittigheder som straf for at bryde traditionen. Hvis du leder efter ting at lave i Vancouver med børn, foreslår jeg, at du går på jagt efter søde og velsmagende godter efter mørkets frembrud. Efter midnat bliver det sjovt, og det er næsten en tradition i Vancouver at feste til Halloween.

Men i denne canadiske region foretrækker de fleste at gå uden for alfarvej på lokale pubber og deltage i bådfester. Disse fester er normalt tilgængelige hele måneden, men lukningerne er den mest episke del. Vær opmærksom på, at nogle fester starter tidligere og slutter ved midnat, så det er vigtigt at holde øje med den lokale rejseplan.

Tag den uhyggelige Tour of Lost Souls

Blandt Vancouvers bedste ture er Lost Souls Tour. Det er en følsom oplevelse, som finder sted i det historiske Gastown-kvarter. Mens du vandrer rundt i gaderne, bliver du inddraget i spændende historier, der tager dig tilbage i tiden. På Halloween er denne attraktion normalt meget travl, da folk tiltrækkes af de uopklarede mordsager og anekdoter om skræmmende historiske begivenheder, såsom den store brand eller koppeudbruddet.

Under turen vil du ikke kun opdage gamle legender, men også besøge Vancouvers første fængsel, Steam Clock og Victorian Hotel, som alle rummer interessante historier.

Book en Lost Souls-tur

4. Drag fordel af Thanksgiving Day-arrangementerne.

Thanksgiving|©wa_a北緯30˚
Thanksgiving|©wa_a北緯30˚

I Canada finder Thanksgiving sted i god tid sammenlignet med den amerikanske aktivitetsplan. Helt konkret finder den sted den anden mandag i oktober, og det er en helligdag, hvor du kan nyde godt af at spise på lokale restauranter. Du finder også en kontrast af kulturer, som gør de lokale begivenheder ekstra specielle.

De mest traditionelle retter inkluderer kalkun, græskartærte eller tranebærtærte og frisk vin. Fordi weekenden som regel er stille i byen, vælger mange at tage på de bedste ture og udflugter i Vancouver. Du kan for eksempel tage en vandflyver over byen eller flygte til Victoria. Derudover arrangerer fodboldligaen en dobbeltkamp, som er blevet en tradition og kaldes Thanksgiving Classic.

Book en tur med vandflyver

5. Fejr den latinamerikanske kulturarvsmåned

Catrina med glitter|© fer gomez
Catrina med glitter|© fer gomez

Canada er et multikulturelt land, og derfor fejrer vi i efteråret, i oktober måned, Latin American Heritage Month. Aktiviteterne er designet til at fejre rødderne i de latinamerikanske lande. Faktisk er Vancouver vært for kulturelle begivenheder, workshops, udstillinger og aktiviteter, der involverer mad, musik og traditioner fra regionen. Jeg anbefaler en guidet tur til Granville Island Market, da det er et af de vigtigste steder.

På dette marked foreslår jeg desuden, at du lægger vejen forbi Ocean Art Works Pavilion, hvor der afholdes udendørs ud stillinger om latinamerikanske dragter. Her kan du finde gratis events og andre aktiviteter, der kræver adgang. Du kan også deltage i mad-, male- og håndværksworkshops, som giver dig mulighed for at udforske den latinamerikanske kultur helt tæt på.

Tag en rundtur på Granville Island Market

6. Deltag i en kamp i Vancouver

Vancouver Canucks mod Carolina Hurricanes|©Charlotte Checkers
Vancouver Canucks mod Carolina Hurricanes|©Charlotte Checkers

I oktober kan du se de første kampe i den canadiske ishockeysæson National Hockey League (NHL ), som varer indtil april. Jeg anbefaler at købe billetter på forhånd for at se Canucks, det lokale hold, hvis kampe er meget populære. Arenaen er ikke det eneste sted, hvor man kan opleve passionen for ishockey; der er også arrangementer for at fejre sejre og kampvisninger i hele byen.

Om efteråret er der også kampe i andre sportsgrene, f.eks. er der BC Lions fodboldkampe. Jeg vil også anbefale dig at overveje dem, da sæsonen løber frem til november, og de har en særlig efterårscup-afslutningsbegivenhed. Hvis du kan lide fodbold, er det nu, du skal slå til, for Vancouver Whitecaps FC spiller indtil oktober og tilbyder underholdning i forskellige dele af regionen.

Køb billetter til en NHL-kamp

7. Besøg en blåbærvinmark i Vancouver

Tranebær-festival|©rickterp
Tranebær-festival|©rickterp

Vingårde med tranebær er en unik oplevelse i Vancouver, især midt på efteråret. Markerne ligger kun en kort køretur fra byen, og når du ankommer, vil du blive mødt af fantastiske røde moser. Det er et besøg værd, for der er guidede ture i det omkringliggende område, som giver et indblik i produktionsprocessen. Du kan også tilmelde dig en cykeltur på høststierne på de vigtigste vingårde, som ligger i Richmond og Langley.

Jeg vil ikke anbefale at tage af sted før denne sæson, da de kun er ved at sætte beplantningen op, og der ikke er så meget at se. Du kan også opleve Fort Langley Cranberry Festival, en gratis begivenhed, der afholdes i Free Thanksgiving-weekenden i oktober. Festivalen har været afholdt siden 1995 i Metro Vancouver, og du kan starte dagen med en morgenmad bestående af de legendariske canadiske vafler. Derudover kan du smage blåbærtærter, blåbærvin og andre friske blåbærprodukter.

Du kan også finde masser af ting at lave i Vancouver med børn, herunder et landmandsmarked, udendørs film, gratis koncerter og meget mere. Sommetider er de slået sammen med Halloween-arrangementer, så det er almindeligt at finde hjemsøgte huse og tranebærsauce forvandlet til falsk blod.

8. Tjek det blomstrende efterår i Vancouver

Kirsebærblomster i Vancouver|©Brian Chase
Kirsebærblomster i Vancouver|©Brian Chase

Efteråret er en smuk årstid på grund af træernes farver. Det er det perfekte tidspunkt at vandre gennem parker, boder og grønne områder, hvor grantræerne skifter til brune, gyldne, skarlagenrøde og gule nuancer. Løvet eller blomstringen kan ses på ture rundt i byen, og de mest fortryllende steder er:

  • Kitsilano Beach: en picnic ved stranden er den bedste idé på denne årstid, da du vil nyde den kølige efterårsbrise i ansigtet, mens du beundrer farverne, der pryder gaderne i det omkringliggende område.
  • Queen Elizabeth Park: Det er en meget populær park om efteråret, da det er det bedste sted at se blomsterne blomstre. Du vil uden tvivl kunne tage fantastiske billeder her.
  • Vandusen Botanical Garden: Vancouvers flora-paradis, der skifter farver for at byde efteråret velkommen i et par måneder. Jeg anbefaler at slentre gennem bakkerne og nyde de forskellige arter på nært hold.

9. Fejr de dødes dag i Esther Short Park

Esther Short Park|©Rebecca Bollwitt
Esther Short Park|©Rebecca Bollwitt

De dødes dag er en overvejende mexicansk fest med rødder i de oprindelige samfund i Central- og Sydamerika. Vancouver er en multikulturel by, og ud over Heritage Month arrangeres der særlige aktiviteter for at mindes de kære, der har forladt dette plan. Byens Ballet Folklorico arrangerer en forestilling i Esther Short Park med lystænding, processioner, ofrendas og altre.

Mariachi-bands optræder som regel, og der er shows med catrinas - en figur fra mexicansk kultur, der afspejler det positive ved døden og betragtes som en aztekisk gudinde. Du kan finde mad fra regionen, da der er arrangeret gadeboder. Bemærk, at de fleste af aktiviteterne er gratis, og at der er andre arrangementer forskellige steder i byen.

10. Klatre op ad Mount Cheam

Cheam-bjerget|©Yuanxi Zhou
Cheam-bjerget|©Yuanxi Zhou

Hvis du vil opleve naturen, anbefaler jeg, at du vælger en af Vancouvers bedste ture og udflugter og tager op på Mount Cheam. Det ligger halvanden time fra byen og væk fra byens travlhed. Det er ideelt til vandreture med familien, da det er et bjerg, der er let at gå til. Jeg anbefaler, at man tager af sted tidligt om morgenen, så man kan bruge hele dagen på at udforske dette vidunderland af vilde blomster.

Denne vandretur anbefales ikke om vinteren, da sne gør det vanskeligt at gennemføre strækningen, så sørg for at få denne oplevelse inden slutningen af efteråret. Toppen ligger i 2.112 meters højde, og undervejs finder du hydreringspunkter, rastepladser og udsigtspunkter med panoramaudsigt.