10 bedste seværdigheder og oplevelser i Vancouver om vinteren

Fra december til marts kan du nyde Vancouvers vinteraktiviteter. Du finder skøjtebaner, livlige festivaler og kulturelle fester.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

10 bedste seværdigheder og oplevelser i Vancouver om vinteren

Aurora borealis |©frostnip907

Vinteren i Vancouver er en magisk oplevelse, dagene er kortere, men det stopper ikke morskaben i byen. Temperaturerne varierer normalt fra 2°C til 11°C, der er let snefald, usædvanlige temperaturer under frysepunktet og masser af arrangementer, der holder dig varm. Du kan starte sæsonen med at smage nogle af de berømte krabber fra Alaska eller deltage i en vinsmagning.

Blandt de bedste ting at lave i Vancouver om vinteren er snesport. Du kan stå på skøjter, udforske stierne på snesko og melde dig til park runs. Mellem december og februar fejres det canadiske nytår, og i februar bydes der velkommen til det kinesiske nytår. Patrick's Week fylder også Vancouvers gader med glæde, og du må ikke gå glip af festivalen Polar Bear Swim, som byder på adrenalin ved lave temperaturer.

1. Få mest muligt ud af sæsonen for kongekrabber fra Alaska og hvalsafari

Hvalsafari i Alaska|©MisterQque
Hvalsafari i Alaska|©MisterQque

Fra november til marts kan du smage sæsonens retter på Vancouvers bedste restauranter. Du skal reservere bord for at deltage i denne gastronomiske smagning. Hvis du vil have den fulde oplevelse, skal du tilmelde dig en fisketur for at jage og tilberede din egen mad. På den måde kan du lære om krabbearterne, som kommer fra Alaska og er mere almindelige i Rusland og Norge.

En anden vinteroplevelse, du kan få fra havet, er hvalsafari fra Vancouver, som starter i marts, lige i slutningen af vinteren og begyndelsen af foråret. Det er en fantastisk naturbegivenhed, der samler forskellige typer hvaler i de lokale bugter. Det bedste sted i nærheden til denne aktivitet er Victoria. Det ligger omkring tre timer væk, men heldigvis kan man komme dertil med vandflyver på omkring en halv time.

Efter at have fløjet over Harostrædet tilbyder denne type oplevelse normalt et krydstogt for at se hvalerne krydse farvandet ved Victoria. Det er en aktivitet, hvor jeg anbefaler, at man tager varmt tøj på og en vandtæt jakke. Du kan finde disse udflugter fra 360 euro.

Book en vandflyverflyvning med hvalsafari

2. Nyd et aurora borealis-show.

Aurora borealis grøn|©Jack C
Aurora borealis grøn|©Jack C

At være vidne til nordlys er en oplevelse, man kun får én gang i livet, da det er et fænomen, der frembringes af partikler fra solen. Det kan ses omkring Vancouver, især om vinteren. Du behøver ikke at tage langt væk fra byen, da du endda kan nyde denne naturlige begivenhed i Metro Vancouver. Der er dog steder, hvor der er større chance for en klar, uhindret udsigt uden lysforurening.

Jeg anbefaler, at du aktiverer byens nordlysalarm. Du kan også tage til Porteau Cove Provincial Park, en strand ca. 40 minutter fra Vancouver, som er perfekt til at se nordlys på grund af den lave lysforurening. Den har en gratis park og campingområder, hvor du kan overnatte. Der er andre steder længere væk fra byen, såsom Yukon, Liard Hot Springs og Dawson Creek, som du også kan tage en tur med vandflyver for at komme hurtigere frem til.

Book en tur med vandflyver

3. Udforsk regionens mest populære vintersport

mand i sneen|©cphousing
mand i sneen|©cphousing

I Vancouver elsker folk sport og atletiske aktiviteter, især hvis de er ekstreme eller vintersport. Så du kan drage fordel af en anden slags eventyr og lege i sneen. Snesæsonen er moderat, så du kan komme udenfor uden problemer. Den løber normalt fra december til februar, og folk benytter lejligheden til at skøjte på skøjtebaner, stå på ski eller snowboard, melde sig til snesko-turneringer, og de modigste vover at dykke ved lave temperaturer.

Bliv en atlet ved det store nisseløb

I december er der et juleløb, hvor sjov aldrig er en mangelvare. Big Elf Run tager en rute gennem Stanley Park, hvor du kan jogge, gå eller løbe i julekostume. Det er en god måde at holde varmen på om vinteren, og det bedste er, at du ikke behøver at være ekspert, da det ikke er en konkurrence, men en aktivitet for hele familien.

Du kan nyde udsmykningen i parken og løbe en rute på 1, 10 eller 15 kilometer, afhængigt af dine fysiske evner. Det er vigtigt at tilmelde sig på forhånd og huske på, at indgangsbilletten starter ved 20 euro pr. person. Det inkluderer normalt en nissehue og et løbesæt. Under de lange løbeture kommer du forbi Vancouver Aquarium og Highway 99.

Udforsk snesko-stierne

En anden sjov vinteraktivitet er at gå på snesko i Vancouver. Det foregår for det meste i parker, vildmarksområder, skisportssteder, bjerge eller lige uden for byen. Det er en fantastisk måde at indånde den friske luft på og få en betagende udsigt over British Columbias alpine paradis. Der er et smukt trailhead ved Grouse Mountain, men du kan også tage andre steder hen.

Tredive minutter fra det lokale centrum ligger North Shore og West Vancouver Mountains. De er en magisk udflugtsmulighed med sikre stier, der er ideelle for familier at udforske. Fra højderne kan man ikke bare have det sjovt på snesko, man kan også få panoramaudsigt over byen og havet, der omgiver regionen. Du kan også tage en dagstur til Whistler fra Vancouver, et bjerg, hvor du kan stå på ski eller vandre.

Dyk i køligere temperaturer, og stå på snowboard

Dykning er en sommeraktivitet, men canadierne nyder at dykke om vinteren på grund af den bedre sigtbarhed. De kolde temperaturer forhindrer dem ikke i at udforske det marine liv og de arter, der skyller i land mellem december og marts. Jeg anbefaler dykning omkring Vancouver Island, men du kan også tage på dybhavsdykning og vragdykning med professionelle.

Snowboarding er en anden signaturaktivitet på sne, hvor du kan finde naturskønne ruter, der giver dig mulighed for at tage de lokale seværdigheder i øjesyn. Derudover løber skisæsonen fra november til april, og der er mange muligheder såsom Whistler Olympic Park, hvor OL blev afholdt i 2010. Det ligger omkring en times kørsel fra Vancouver og er et vinterlandskab, hvor du kan glide ned ad tinderne og bølgerne.

Skøjteløb i Vancouver

Skøjteløb er en typisk vintertradition. I Vancouver finder du masser af muligheder for en familieferie. Der er både indendørs og udendørs skøjtebaner. Den mest populære mulighed i byen er Robson Square Ice Rink, som har en fantastisk beliggenhed og gratis adgang til skøjteløb.

Hvis du vil have en anderledes oplevelse, foreslår jeg, at du køber billetter til Grouse Mountain i Vancouver, som er hjemsted for en af de største skøjtebaner i regionen. Grouse Mountain Skating Rink er ca. 743 meter lang og tilbyder også kælke- og snesko-stier.

Køb billetter til Grouse Mountain

4. Fejr kinesisk nytår i Chinatown

Chinatown Vancouver|©Angelika Sawatzki
Chinatown Vancouver|©Angelika Sawatzki

Lunar New Year er en anden vigtig vinterbegivenhed, som drejer sig om asiatiske traditioner. Den finder sted i Vancouvers Chinatown, bedre kendt som Chinatown. Det finder sted i februar og giver dig mulighed for at nyde løvedans, en traditionel parade, gademesser og fester, kinesiske havearrangementer og festivaler.

Det kinesiske års program er varieret med mange overraskelser hvert år. Paraden starter i Chinatown, et historisk kvarter, hvor man kan lære mere om kinesisk kultur. Bemærk, at det er en tradition, som blev afholdt for første gang i 1979. Overalt i byen finder der symbolske aktiviteter sted med liveoptrædener, madboder og meget mere. Jeg foreslår, at du køber billetter til Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden i Vancouver, hvor der afholdes en lanternefestival omkring denne tid.

Køb billetter til Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden

5. Kom i vinterstemning ved Blue Grouse Lake

sø i Vancouver|©Joshua Mayer
sø i Vancouver|©Joshua Mayer

På toppen af Grouse Mountain kan du finde både juleaktiviteter og en magisk oplevelse. Hver vinter er der Light Walk, en illumination af lys, som vil efterlade dig målløs. Den finder sted på Grouse Mountain, så jeg anbefaler, at du køber billetter og kommer og oplever vinterånden.

Du vil kunne interagere med julemanden og hans rensdyr, så hvis du leder efter ting, du kan lave i Vancouver med børn, så tøv ikke med at tage de små med til denne aktivitet. Der er også en stor skøjtebane og hundredvis af aktiviteter. Lysdekorationerne er forskellige hvert år og kan ses på snesko-stierne.

Køb billetter til Grouse Mountain

6. Fejr starten på året med Polar Bear Swim

Bjørne i vandet|©PatrickHarperCR
Bjørne i vandet|©PatrickHarperCR

Hver 1. januar afholdes festivalen Polar Bear Sw im i English Bay for at byde det nye år velkommen med sjove aktiviteter. Det er en ægte tradition, der startede i 1920, og folk kommer ud i deres frakker for at trodse vinteren, og nogle klæder sig endda ud. Bemærk, at det er en gratis begivenhed, hvor du kan se svømmekonkurrencerne og endda blive opfordret til at deltage gratis.

Det er fuld af adrenalin, for efter kl. 14 begynder lagene af vintertøj at forsvinde, og de fleste vandrer rundt i bugten i deres svømmekostumer. På pladsen finder du opvarmningstelte, madboder og levende musik. Det koster ikke noget at deltage, men du kan donere mad eller penge, og du skal tilmelde dig online på forhånd.

På denne tid af året ligger temperaturen mellem 3° og 7°, så der er opstillet boder med øl, gløgg og andre drikkevarer, der kan holde dig tempereret. Hvis du kommer i bil, er det en god idé at ankomme tidligt for at finde en parkeringsplads. Glem heller ikke at tage skiftetøj med, så du ikke bliver syg. En anden måde at lære English Bay at kende på er at tage på en cykeltur i Vancouver. Du kan finde guidede oplevelser fra 74 euro, som er ideelle til at udforske byen og dens grønne områder.

Book en cykeltur

7. Kom helt tæt på Carol Ships Parade of Lights

Yacht med røde lys|©Robert Miller
Yacht med røde lys|©Robert Miller

Hvis du leder efter ting, du kan lave i byen i julen, må du ikke gå glip af Carol Ships Parade of Lights. Det er en årlig fest, der byder velkommen til juletiden og vinterferien. Det er en parade af skibe oplyst af blinkende lys, som finder sted i Coal Harbour og andre steder i byen. Paraden går normalt fra Burrard Yacht Club til Lonsdale Quay.

Det plejede at være en festival, der tilbød forskellige typer aktiviteter i løbet af december måned. I dag er det dog nødvendigt at leje et privat krydstogt for at nyde stemningen til søs. Der er som regel julefester om bord, smagsprøver, lysshows og meget mere. Hvis du foretrækker at nyde synet fra kajen, kan du benytte dig af den gratis underholdning.

8. Oplev nytårsaften

Godt nytår i Alaska|©MarculescuEugenIancuD5200Alaska
Godt nytår i Alaska|©MarculescuEugenIancuD5200Alaska

Nytårsaften i Vancouver er en magisk oplevelse, som man ikke må gå glip af, især hvis man er på gennemrejse i byen. De fleste samles til middag, men der er også events, diskoteker til den lyse morgen og fyrværkerishows. Nedtællingen kan ses fra lokale krydstogtskibe, hvor der holdes fester til søs.

Parker, pladser og bugter er også et godt sted at mødes med venner, mens man møder nye mennesker. Hvert år vælges et nyt sted, som byder på sjove aktiviteter. Stanley Park har legepladser til børn, hvilket er ideelt, hvis du planlægger ting at lave i Vancouver med børn. Husk, at den følgende dag gør folk sig klar til at opleve Polar Bear Swim.

9. Gå ikke glip af Vancouver Wine Festival!

Vancouver Internationale Vinfestival|©scout.magazine
Vancouver Internationale Vinfestival|©scout.magazine

Vancouver International Wine Festival er en anden vinterbegivenhed, man ikke må gå glip af. Generelt siger den farvel til den kolde årstid og byder foråret velkommen. Den afholdes mellem februar og marts og byder på hundredvis af vingårde, hvoraf de fleste kommer fra Italien. Det er en ideel plan for vinsmagning, som vil hjælpe med at holde dig varm, mens du smager omkring 1.500 vine.

Det er en kæmpe festival, og hvert år vælges et land eller kontinent som tema, så de fleste stande tilbyder mad fra den valgte region. Du kan benytte lejligheden til at besøge de omkringliggende vingårde og gårde, deltage i vinfesterne på strandene og nyde over fyrre gratis arrangementer. Bemærk, at der er billetter til eksklusive arrangementer, som ofte omfatter vinsmagning og madsmagning.

10. Bliv involveret i St Patrick's Week-arrangementer

Sankt Patricks dag|©Dmitry Kuznetsov
Sankt Patricks dag|©Dmitry Kuznetsov

Patrick er skytshelgen for Vancouver, så St. Patrick's Week i marts betragtes som en stor irsk festival i Canada. Hvert år tiltrækker den tusindvis af mennesker, som nyder paraden, hvor man kan se folk i traditionelle irske dragter. Du finder også mad**, dans og lokal musik**.

Patrick's Day Parade plejede at være hovedbegivenheden i festlighederne, men i årenes løb er Celtic Fest blevet højdepunktet i St Patrick's Week. Her finder du keltiske danseshows, lokale pubfester, whiskysmagninger, gadefester og meget mere. Derudover er der St. Patrick's Marathon, som er et 5 km-løb gennem Stanley Park.