Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hvad skal man lave i nærheden af Pompeji

Pompeji har en rigtig god beliggenhed, ikke kun for at besøge det arkæologiske område, men også for at nyde naturen og landskabet. Her er en liste over mine yndlingssteder

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minutters læst

Hvad skal man lave i nærheden af Pompeji

Udsigt over Pompeji | iStock

Lidt over 20 kilometer fra Bella Napoli ligger Pompeji, den romerske by, der blev forstenet under Vesuvs lava. Dens strategiske geografiske placering gør den til et af de stop, du kan gøre på en rute gennem denne smukke del af Italien.

Hvis du allerede har gjort dit hjemmearbejde ved at booke din udflugt til Pompeji og Napoli fra Rom og har tid til at planlægge, hvordan du vil fortsætte rundturen i området, kan du notere dig de steder, du skal se i nærheden af Pomp eji, og endda overveje at booke en privat guidet tur til Pompeji. Hvis du derimod foretrækker at gå frit rundt, kan du booke din billet til Pompeji og gå i dit eget tempo.

1. Bestig Vesuv

Bestig Vesuv| ©_M_V_
Bestig Vesuv| ©_M_V_

Det er uden tvivl den frygtede hovedperson i Pompejis historie. Da den gik i udbrud for næsten 2.000 år siden, begravede den byen (og mange af dens indbyggere). Du har flere muligheder, afhængigt af om du rejser fra Napoli eller Rom. Her er de vigtigste:

Hvis du har besøgt Pompeji, kan du komme derfra til Vesuv med bus for mindre end €3. Hvis du har tid og energi nok, anbefaler jeg 100 %, at du klatrer op ad vulkanen. Du vil se krateret i al sin pragt og få den bedste udsigt over Pompeji og det omkringliggende område.

Hvis du vil have mest muligt ud af dit besøg, skal du ikke tøve med at booke en vandretur på Vesuv fra Pomp eji, eller du kan også få en unik oplevelse ved at booke en ridetur på Vesuv med transport fra Pompeji.

Book en udflugt til Vesuv fra Rom

2. Rejs tilbage i tiden på Herculaneum

Besøg Herculaneum| ©Pablo Cabezos
Besøg Herculaneum| ©Pablo Cabezos

Herculaneum, der sammen med Pompeji er optaget på Unescos verdensarvsliste, var endnu en af de byer, der blev offer for Vesuvs lava. Hvis du gerne vil dertil på en behagelig måde, har du flere muligheder fra Napoli:

Når du er der, vil du se flere templer, resterne af de termiske bade ..... Generelt kan man sige, at denne by er endnu bedre bevaret end Pompeji, da der er nogle bygninger, der har været i stand til at bevare deres to højder. Faktisk er højden på nogle af de søjler, der stadig står, helt utrolig.

Du vil også se mosaikker og resterne af en by, der i sin tid var hjemsted for indbyggere, der havde endnu større købekraft end dem i Pompeji. Det er en god idé at afslutte din rejse med en privat guidet tur til Pompeji, da det også er mindre turistet, og besøget er meget autentisk. I denne korte dokumentar får du en forsmag på, hvad du kan forvente.

Udflugt til Herculaneum fra Napoli.

3. Far vild i Napoli

Oplev charmen ved Napoli| ©Tom Podmore
Oplev charmen ved Napoli| ©Tom Podmore

Napoli er kaotisk, det er hjertet af det mest traditionelle Italien, vuggen for italiensk gastronomi og for kærligheden til familien og "mamma". Havudsigten, den enestående bugt, det milde klima næsten hele året rundt og de udsøgte pizzaer gør Napoli til en af de mest besøgte byer i Italien. Hvis du er i Rom, anbefaler jeg, at du booker en udflugt til Napoli og Pompeji eller endda en todages tur til Napoli sammen med andre byer som Pompeji, Capri og Sorrento og nyder al dens charme.

Og selvfølgelig, hvis du har været i netop Pompeji, så tøv ikke med at komme til Napoli. Den ligger lidt over 20 kilometer væk og kan nås med tog på cirka 40 minutter. Du må ikke gå glip af muligheden.

Når du er der, kan du booke en tur til Napoli og besøge alle seværdighederne: den utrolige Piazza del Plebiscito og det berømte Umberto I-galleri. Og tøv ikke med at fortabe dig i gaderne i Quartiere Spagnolo og Spaccanapoli-området for at opdage den sande essens af Napoli.

Book en tur til Napoli

4. Oplev et par dage i biografen på Capri

Lad dig forblænde af Capri| ©Kim
Lad dig forblænde af Capri| ©Kim

Idylliske Capri, der ligger ved Det Tyrrhenske Hav, er en farverig lille ø fuld af liv, der giver dig mulighed for at opleve Bella Vita, når det er bedst. Den berømte blå grotte og Faraglioni-klippen får dig ikke til at lægge kameraet fra dig et sekund. Så tøv ikke med at booke en udflugt. Her er nogle forslag:

Når du er fremme, må du ikke gå glip af chancen for at tage en aperitif på byens torv under dagens sidste solstråler. Du vil føle dig som en ægte italiensk filmskuespiller eller skuespillerinde. Den luksuriøse atmosfære er fuldstændig filmisk. Og i løbet af dagen kan du benytte lejligheden til at tage en bådtur og svømme i det krystalklare vand i Det Tyrrhenske Hav. En ideel måde at glemme omverdenen på: Capri er en drøm, og du har ikke lyst til at vågne op!

Book en udflugt til Capri fra Rom

5. Besøg Amalfikysten

Nyd den smukke udsigt over Amalfikysten fra Praiano| ©Gianfranco Vitolo
Nyd den smukke udsigt over Amalfikysten fra Praiano| ©Gianfranco Vitolo

Badet i det Tyrrhenske Hav og midt i Sorrento-bugten, syd for Napoli, ligger den smukke Amalfikyst. Praiano og Ravello er blot nogle af de vidundere, denne kyst har at byde på.

Farverige små huse, terrasser med udsigt over havet, charmerende landsbyer... En ferie på Amalfikysten er indbegrebet af det italienske liv: Her står tiden stille, og det virker, som om alle er på ferie. Aperol i hånden, nyd en god pasta med muslinger og tag en dukkert hver morgen, mens du betragter de farverige og smagfulde klipper.

Hvis du bor i Rom eller Napoli, har du flere muligheder for at komme dertil:

Og hvis du er i Pompeji, kan du vælge mellem følgende udflugter:

Book en udflugt til Amalfikysten fra Rom