Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Den arkæologiske park Sacsayhuaman i Cusco

Hvis du vil lære mere om inkaernes kultur og historie, så bør du besøge Sacsayhuaman-stedet på en af disse fantastiske ture!

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Den arkæologiske park Sacsayhuaman i Cusco

Vista de Sacsayhuamán |© Azzedine Rouichi

Blandt de bedste ting at lave i Cusco er ture til Sacsayhuaman-stedet. Dette sted, der ligger nord for Cusco, var engang et ceremonielt tempel for inkaerne. I dag er det stadig i god stand, og turister kan besøge det på en organiseret måde for at beundre dets storhed og historie.

Ture til dette sted inkluderer normalt andre besøg i andre vigtige arkæologiske parker eller destinationer. På den måde kan besøgende få mest muligt ud af deres tid i Peru og lære meget mere om landets kultur, tradition og historie. Det bedste af det hele er, at de inkluderer privat transport, og nogle tilbyder endda snacks undervejs - du får en fantastisk oplevelse, hvis du beslutter dig for at tage af sted!

1. Tur til Sacsayhuaman-stedet, til San Blas, La Merced og Coricancha

Sacsayhuaman, Peru|© Ruben Hanssen
Sacsayhuaman, Peru|© Ruben Hanssen

Blandt de bedste ture, du kan tage fra Cusco, er dem, der tager dig til Sacsayhuaman-stedet og til San Blas, La Merced og Coricancha. Denne tur varer i gennemsnit fire timer og koster ca. 90 €.

Når du har mødt din guide på et forudbestemt sted, kan du begynde en historisk rundvisning i Inkarigets arv. Husk, at ruten går op ad bakke, og det første, du vil se, er citadellet Sacsayhuaman. Dette sted er blevet erklæret for verdensarv af UNESCO.

Inde i turens hovedmål vil du se enorme mure bygget af gigantiske sten. Dette sted har stor militær betydning i oldtiden, hvilket din guide vil fortælle dig om i detaljer. Efter rundvisningen på dette arkæologiske sted går turen til kvarteret San Blas, hvor inkaernes adel plejede at bo. I dag er det fyldt med brostensbelagte gader og håndværkere.

Et andet stop på denne tur er kirken La Merced. Denne bygning er bygget i moderne barokstil. Du kan beundre dens trælofter og imponerende altre. Det sidste stop er Coricancha. Her vil du se det gamle Soltempel, Cuscos katedral og det hellige Santo Domingo kloster. Ved turens afslutning vil din guide tage dig tilbage til mødestedet.

Detaljer af interesse

 • Pris: omkring 90 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: minivan.
 • Fordele ved denne mulighed: Du får mulighed for at besøge det arkæologiske sted Sacsayhuaman og andre nærliggende destinationer i Cusco.
 • Ulemper ved denne mulighed: Turen er ikke kun fokuseret på stedet.

2. Halvdagsudflugt til Sacsayhuaman arkæologiske park

Klippeformation|©Ruben Hanssen
Klippeformation|©Ruben Hanssen

En af de bedste aktiviteter, Cusco har at byde på, er en udflugt til den arkæologiske park Sacsayhuaman. Hvis du kun vil fokusere på dette sted, anbefaler jeg, at du tager denne tur. Den gennemsnitlige varighed af turen er ca. tre timer, og prisen er 70 €.

På disse ture vil din guide normalt hente dig på dit hotel. Når han har samlet resten af gruppen op, kan I køre ud i bjergene i en komfortabel minivan. Der er som regel et kort stop ved den hellige Tambomachav-kilde. Derefter kommer I forbi ruinerne af Qenqo, en skræmmende labyrint, der skjuler et alter, hvor der blev ofret.

Du fortsætter din tur, indtil du når den længe ventede Sacsayhuaman. Derfra vil du kunne beundre den fascinerende panoramaudsigt over Cusco. Du vil også kunne se de store udhuggede sten og blokke, der er op til ni meter høje. Overalt på stedet kan man se billeder af slanger, pumaer og kondorer, figurer, der repræsenterer inkaernes verden.

I slutningen af turen kommer man forbi Puka Pukara. Det er en fæstning fuld af kilder, akvædukter og vandløb, som vil forbløffe dig. Glem ikke at tage billeder af alle disse imponerende landskaber! Ved slutningen af turen kører din guide dig tilbage til dit hotel.

Detaljer af interesse

 • Pris: omkring 70 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmiddel: minivan.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne bruge meget mere tid på det arkæologiske sted Sacsayhuaman og også besøge andre vigtige turistattraktioner.
 • Ulemper ved denne mulighed: Denne type tur fokuserer meget mere på Sacsayhuaman-stedet, så resten af stoppene er korte.

3. Udflugt til Sacsayhuaman og Soltemplet fra Cusco

Udsigt over Sacsayhuaman|©Jordi Valeriano
Udsigt over Sacsayhuaman|©Jordi Valeriano

Udflugter fra Cusco til Sacsayhuaman inkluderer planer om at besøge Soltemplet. Denne type oplevelse inkluderer privat transport og en professionelt guidet tur. Gennemsnitsprisen er €70 og turen varer cirka fire timer.

For at begynde denne tur, vil din guide hente dig på dit hotel i Cusco og tage dig med til Sacsayhuaman. Der vil du kunne beundre den spektakulære udsigt og denne befæstede konstruktion lavet af enorme sten. På væggene kan du også se figurer af kondorer, slanger og pumaer. Hvis du vil vide, hvad de hver især betyder, skal du booke denne tur!

Efter at have tilbragt omkring to timer på stedet, er det tid til at vende tilbage til Cusco. Der kan du gå rundt i Soltemplet. Det er et vigtigt religiøst sted dedikeret til solguden. Det siges, at dette sted var dækket af guld, noget som fangede conquistadorernes opmærksomhed. Senere blev Santo Domingo klosteret bygget på dette tempel.

Du kan udnytte den sidste time af turen til at tage en kort rundtur i byen. Du kan komme forbi katedralen i Cusco, Plaza de Armas og kirken La Compañía de Jesús. Husk, at du skal købe en billet og afsætte mere tid på din tur for at udforske katedralen. Når turen er slut, tager din guide dig med tilbage til dit hotel.

Detaljer af interesse

 • Pris: omkring 70 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: minivan.
 • Fordele ved denne mulighed: Med denne tur vil du kunne lære mere om det arkæologiske sted Sacsayhuaman.
 • Ulemper ved denne mulighed: Turen til kirkerne i Cusco er meget kort.

4. Tur på hesteryg til Sacsayhuaman, Quenqo, Puka Pucara og Tambomachay

Puka Pucara|©TOK-twm
Puka Pucara|©TOK-twm

Kunne du tænke dig at ride på en hest til Sacsayhuaman? Med denne slags ture kan du opleve det! Du kan komme rundt i byen Cusco og dens omgivelser for en gennemsnitspris på 90 €. Denne type tur varer cirka fem timer, så du har tid nok til at gå rundt i hele området.

For at starte med denne tur, vil din guide hente dig og de andre deltagere i en minivan. Han eller hun kører jer til rideranchen, hvor I får en sikkerhedsbriefing og en snak om den bedste måde at ride på. Der vil være professionelle til at hjælpe dig undervejs. En vis rideerfaring anbefales dog af hensyn til sikkerheden.

På denne tur vil du kunne gå gennem Sacsayhuaman, Qenqo, Puka Pucara og Tambomachay. Hvert af disse steder gemmer på århundreders historie, som din guide vil forklare dig lidt efter lidt. I mellemtiden vil du kunne se de smukke landskaber, som disse områder har at byde på. Du vil kunne gøre flere stop for at hvile, tage billeder og spise nogle af de snacks, der er inkluderet i turen.

Når turen er slut, vender du tilbage til ryttergården. Her kan du hvile dig lidt og derefter stige ind i minivanen og køre tilbage til dit hotel. Denne type tur er uden tvivl ideel til at lære nogle af de arkæologiske parker i Cusco at kende.

Detaljer af interesse

 • Pris: omkring 90 €.
 • Varighed: omkring 4 timer.
 • Transportmiddel: minivan.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne tage på en anderledes og sjov tur rundt i dette smukke hjørne af Peru.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du er bange for heste, vil dette ikke være en særlig behagelig oplevelse.

5. Nattur til Sacsayhuaman-stedet

Solnedgang ved Sacsayhuaman|©Alistair Howard
Solnedgang ved Sacsayhuaman|©Alistair Howard

Hvis du er på udkig efter en natplan i Cusco, kan du vælge en nattur til Sacsayhuaman-stedet. Denne oplevelse varer normalt omkring to timer og koster i gennemsnit 70 €. Det er en mystisk oplevelse, tør du opleve den?

Disse ture er ikke særlig hyppige, så jeg anbefaler, at du hyrer en professionel guide, der er villig til at lave en personlig tur. Denne person bør tilbyde dig fakler til at lyse vejen op. På den måde vil du bedre kunne se stedet.

Fra stedet vil du også kunne se byen Cusco oplyst af nattelysene. Når du er færdig med turen, vil din guide køre dig til dit hotel. Hvilken type transport, der bruges, afhænger af antallet af personer, der rejser med dig på turen.

Detaljer af interesse

 • Pris: omkring 70 €.
 • Varighed: ca. 2 timer.
 • Transportmiddel: minivan eller lille køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne se et andet perspektiv af byen.
 • Ulemper ved denne mulighed: I løbet af natten vil du ikke være i stand til at værdsætte Cuscos skønhed i sin helhed.

Varighed af en tur til Sacsayhuaman-stedet i Cusco

Klippeformation i Peru|© Ruben Hanssen
Klippeformation i Peru|© Ruben Hanssen

Varigheden af en tur til Sacsayhuaman-stedet i Cusco kan variere afhængigt af de aktiviteter, du kan lave i Cusco eller på stedet. Nogle ture inkluderer dybdegående foredrag om disse steders historie, mens andre kun tilbyder en kort rundvisning. Andre igen går bare en kort tur rundt om højdepunkterne.

Min anbefaling er dog at booke ture, der tager mere end to timer at besøge Sacsayhuaman-stedet. Vidste du, at nogle af Cuscos landskaber optræder i film som Transformers: Awakening of the Beasts? På disse ture kan du se nogle af de steder, der blev brugt i den film!

Andre ture varer måske fire til fem timer, men de inkluderer flere destinationer. Med disse oplevelser kan du se Cuscos templer, vandreservoirer, helligdomme og meget mere. De kan endda omfatte besøg på andre arkæologiske steder som Qenqo, Puka Pukara og Tambomachay.

På den anden side bør du tage hensyn til transporttypen og antallet af rejsende. Hvis du rejser i en minivan, kan turen være lidt hurtigere, men hvis du rejser på hesteryg, vil det sandsynligvis tage længere tid end aftalt. Hvis du rejser med en gruppe på mere end 10 personer, kan hvert stop også tage længere tid.

Tips til en tur til Sacsayhuaman-stedet i Cusco

Cuzco, Sacsayhuaman|© Ruben Hanssen
Cuzco, Sacsayhuaman|© Ruben Hanssen

Før du rejser til Sacsayhuaman, er det en god idé at finde ud af, hvornår det er bedst at besøge Cusco. Til det formål kan du overveje vejret og priserne i den måned, hvor du planlægger at rejse. Med hensyn til vejret foretrækker mange turister at rejse mellem april og oktober, da der i de måneder er lidt regn, bjergene ser smukkere ud, og solen skinner kraftigere. Du vil kunne tage de bedste billeder!

Derudover skal du overveje, at du altid skal ankomme tidligt til alle ture. Sacsayhuaman-stedet er et af de mest besøgte steder i Cusco, så nogle gange bliver du nødt til at vente på, at nogle besøgende forlader stedet, før du kan tage din tur. Normalt forsøger guiderne at reservere tidspunkter til deres grupper, så du bør holde dig til den tidsplan, de giver dig.

På den anden side er det vigtigt, at du har behageligt tøj og sko på. På de fleste af disse ture skal du gå i timevis i solen. Derfor anbefaler jeg, at du har det så behageligt som muligt og altid har solcreme med dig, da du ikke ønsker at få solstik under din gåtur. Du bør også tage vand med, da det kan være let at blive dehydreret på grund af solen og varmen.

Bemærk venligst, at strukturen på dette sted er gammel og skrøbelig. Når du går rundt på stedet, skal du undgå at gå gennem steder, der er for stejle, eller læne dig op ad væggene. Det er heller ikke en god idé at løbe eller tage sten med som souvenirs. Husk, at det er et verdensarvssted, og det er alles pligt at holde det i god stand.

Hvorfor er det tilrådeligt at tage en tur til Sacsayhuaman-stedet i Cusco?

Sacsayhuaman march|©JenPen3
Sacsayhuaman march|©JenPen3

Byen Cusco er blevet betragtet som et verdensarvssted siden 1983. Derfor mener jeg, at et besøg på dette sted bør være på din bucket list som en god rejsende. Du vil kunne gå rundt og lære om mange års historie, der er blevet bevaret.

Disse ture inkluderer normalt en professionel guide, der vil fortælle dig detaljer om inkaernes historie, kultur og teknik. Du vil lære, hvordan denne gamle civilisation var i stand til at skabe en af de mest imponerende konstruktioner i antikken. Derudover får du en fremragende panoramaudsigt over Cusco og kan beundre det smukke landskab!

På den anden side giver organiserede ture større komfort og sikkerhed. Du vil hele tiden rejse sikkert i et privat køretøj med lokale, der vil fortælle dig, hvor du skal hen, eller hvilke steder du skal besøge. Du behøver ikke at bekymre dig om at få den rigtige adresse eller finde den rigtige transport for at komme til dine destinationer.

I slutningen af din tur kan du altid afsætte lidt tid til at udforske mere af byen. Du kan tage endnu en kort tur for at beundre gaderne og endda lære mere om dette mystiske sted. Du kan også prøve den lokale mad eller udforske andre steder i nærheden.

Lad os sammenligne mulighederne

Ruiner i Peru|© Ruben Hanssen
Ruiner i Peru|© Ruben Hanssen
 • Tur til Sacsayhuaman-stedet, til San Blas, La Merced og Coricancha.
 • Pris: ca. 90 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: turist-minivan.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne besøge Sacsayhuaman-stedet og andre nærliggende destinationer i Cusco.
 • Ulemper ved denne mulighed: Turen er ikke udelukkende fokuseret på stedet.
 • Halvdagsudflugt til den arkæologiske park Sacsayhuaman
 • Pris: omkring 70 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmiddel: minivan.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne bruge meget mere tid på det arkæologiske sted Sacsayhuaman og også besøge andre vigtige turistattraktioner.
 • Ulemper ved denne mulighed: Denne type tur fokuserer meget mere på Sacsayhuaman-stedet, så resten af stoppene er korte.
 • Udflugt til Sacsayhuaman og Soltemplet fra Cusco
 • Pris: omkring 70 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: minivan.
 • Fordele ved denne mulighed: Med denne tur vil du kunne lære Sacsayhuaman-stedet bedre at kende.
 • Ulemper ved denne mulighed: Turen til kirkerne i Cusco er meget kort.
 • Tur på hesteryg til Sacsayhuaman, Quenqo, Puka Pucara og Tambomachay.
 • Pris: omkring 90 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: minivan.
 • Fordele ved denne mulighed: Du får mulighed for at tage på en anderledes og sjov tur rundt i dette smukke hjørne af Peru.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du er bange for heste, vil dette ikke være en særlig behagelig oplevelse.
 • Nattur til Sacsayhuaman-stedet
 • Pris: omkring 70 €.
 • Varighed: ca. 2 timer.
 • Transportmiddel: minivan eller lille køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne se et andet perspektiv af byen.
 • Ulemper ved denne mulighed: I løbet af natten vil du ikke være i stand til at værdsætte skønheden i Cusco i sin helhed.