Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

9 bedste seværdigheder og oplevelser i Cusco om aftenen

Har du lyst til at udforske Cuzco om natten? Vov at vandre i gaderne, besøge udsigtspunkterne og frem for alt nyde nattelivet.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

9 bedste seværdigheder og oplevelser i Cusco om aftenen

Cuzco por la noche |©Leandro Ordonez

Blandt de planer, som Cuzco har at byde på, er nataktiviteterne uden tvivl de vigtigste. Selvom mange af dem også kan gøres om dagen, giver natten dem et mystisk og magisk præg, som er værd at opleve. Fra at vandre rundt i gaderne til at gå på museer eller udforske udsigtspunkterne - Cuzco har mange overraskelser i vente.

Nattelivet er meget aktivt i denne by. Du kan besøge barer og diskoteker og få en fantastisk aften. Disse steder tilbyder et udvalg af drinks og mad, som du helt sikkert vil elske. Hvis du foretrækker at lave mad til dig selv, vil et aftenkursus i madlavning være den bedste mulighed for dig.

1. Tag på en nattetur i Cuzco

Cuzcos gader om natten|©Saurabh Thakur
Cuzcos gader om natten|©Saurabh Thakur

At bookeen tur i Cuzco om natten er en af de oplevelser, du ikke må gå glip af under dit besøg i denne mytiske peruvianske by. Du får mulighed for at udforske de vigtigste turistattraktioner og mest berømte steder. Desuden vil du om natten se et andet perspektiv end om dagen, det vil være som at lære et andet sted at kende.

Generelt starter turen i det historiske centrum af byen. Du kommer forbi Plaza de San Francisco, den botaniske have, National College of Sciences and Arts og Santa Clara-buen. Andre interessante steder er Plaza de Armas, katedralen og Church of the Society of Jesus. De to sidste vil imponere dig. Faktisk anbefaler jeg, at du booker din billet til katedralen og Church of the Society of Jesus.

Endelig kommer du gennem Calle del Sol, inkaen Pachaquteqs palads, Santo Domingo-kirken og Qoricancha-templet. Hele turen tager ca. to timer og foregår altid til fods, så man bør have gode sko på.

Book en guidet tur i Cuzco

2. Besøg Plaza de Armas

Plaza de Armas i Cuzco|©Pablo Pola Damonte
Plaza de Armas i Cuzco|©Pablo Pola Damonte

Plaza de Armas i Cuzco er et af de mest emblematiske steder i byen. Selvom det normalt er et yndet udflugtsmål om dagen, er det mere specielt at udforske det om natten. Efter mørkets frembrud oplyses pladsen og alt omkring den, inklusive katedralen. Det er et utroligt postkort. Denne plads er normalt inkluderet, hvis du bestiller en sightseeingbus til Cuzco.

Den koloniale arkitektur på dette sted har evnen til at transportere besøgende til en svunden tid. I nærheden af pladsen finder du også en række aktiviteter og steder, der er værd at besøge, især restauranter. Du kan få mest muligt ud af lejligheden og prøve en lækker middag i peruansk stil. Nogle af stederne byder på en livlig atmosfære med levende musik. Andre er butikker med kunsthåndværk.

Det er værd at bemærke, at denne plads ofte er inkluderet i byrundture, så du kan spare tid og penge ved at booke en af disse ture. Hvis du ikke har lyst til at tage en tur rundt i hele byen, er en slentretur over pladsen ved solnedgang en god måde at afslutte dagen på. Den bedste oplevelse er måske bare at sidde på en af bænkene og nyde atmosfæren og se de lokale slentre rundt.

Book sightseeingbussen til Cuzco

3. Slå lejr på Rainbow Mountain

Regnbuebjerget i 7 farver|©inca travel Agency
Regnbuebjerget i 7 farver|©inca travel Agency

Atbooke en tur til Rainbow Mountain er et must. Dette berømte turistmål ligger kun et par timer fra Cuzco og er et ideelt sted at campere.

Hvis du booker en campingtur, vil din guide give dig alle mulige detaljer om stedet og årsagen til dets fantastiske farver. Før solnedgang kan du gøre flere stop undervejs for at nyde landskabet - tag så mange billeder, du har lyst til! Til sidst ankommer du til det specifikke campingområde. Nyd solnedgangen og se den stjerneklare nattehimmel.

Næste morgen skal du tidligt op for at se solopgangen. Det bliver helt sikkert en uforglemmelig oplevelse! Efter morgenmaden starter du din rejse tilbage til byen. Inden vi ankommer, er der altid et stop for frokost. Det bedste ved at tage på disse ture fra Cuzco er, at arrangørerne inkluderer alt, hvad du har brug for, for at sikre, at du altid har det behageligt.

Book en udflugt til Rainbow Mountain

4. Gå ikke glip af museet for præcolumbiansk kunst

Museum for præcolumbiansk kunst|©Manutses
Museum for præcolumbiansk kunst|©Manutses

Blandt de bedste museer i Cuzco er Museo de Arte Precolombino, som lukker sine døre kl. 22. Hvis du er på udkig efter ting at lave om aftenen i Cuzco, er dette en af de bedste muligheder. Prisen for et besøg på dette museum er ca. €5.

Museo de Arte Precolombino er hjemsted for en imponerende samling af peruansk præ-spansk kunst. De genstande, du kan se, omfatter blandt andet smykker, tekstiler, metalgenstande og keramik. De er alle omhyggeligt fremstillet af de gamle folk i landet.

Ud over at se den store samling af kunst, kan du lære om peruansk historie og kultur. Museets guider vil forklare alle detaljer og vigtige fakta om landets historie. Udnyt denne mulighed for at lære og få en meget berigende oplevelse. En af de største fordele ved at besøge dette museum om natten er, at der er færre mennesker end om dagen, og at besøget bliver mere fredeligt og afslappet.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 5 €.
 • Åbningstider: dagligt fra kl. 8.00 til 22.00. Maksimal indgangstid er kl. 21.30.
 • Sted: Plaza de las Nazarenas 231, Cuzco, Peru.

5. Gåtur gennem San Blas-kvarteret

San Blas-kvarteret -Cuzco-.|©Diego Muñoz
San Blas-kvarteret -Cuzco-.|©Diego Muñoz

Blandt de bedste aktiviteter, du kan nyde i Cuzco, er natturene rundt i Barrio de San Blas. Dette sted har en charmerende boheme-atmosfære fuld af magi og musik. Du kan gå gennem gaderne, der er oplyst af lanterner og koloniale facader.

Udover den maleriske atmosfære har San Blas-kvarteret en historie, der går tilbage til inkarigets tid. Dengang hed det T'oqokachi, som betyder "salthule". Ligesom i dag boede der vigtige familier, der beskæftigede sig med håndværk og arkitektur.

Når du går gennem Barrio de San Blas, vil du se forskellige butikker og værksteder, der holder åbent til langt ud på natten. Her finder du håndlavede produkter af tekstil eller metal, og endda mange kunstværker - tøv ikke med at købe et og tage det med hjem! Blandt de specifikke steder, du kan besøge, er San Blas-kirken. Bagefter kan du vælge en af restauranterne i det omkringliggende område for at nyde en god middag.

6. Besøg udsigtspunkterne i Cuzco

Udsigtspunkt over Plaza San Blas, Cuzco|©Paul Salisbury
Udsigtspunkt over Plaza San Blas, Cuzco|©Paul Salisbury

Omkring Cuzco er der en række bakker, der tilbyder en betagende panoramaudsigt over byen. Du kan besøge udsigtspunkterne om natten for at se Cuzco fuldt oplyst og beundre landskabet.

 • Mirador de San Blas: Dette er et af de mest populære udsigtspunkter og ligger på en stor plads med springvand og bænke, hvorfra man kan se solnedgangen. Det ligger også et par kilometer væk fra den populære sten med de 12 vinkler, som er meget populær i byen.
 • Mirador de San Cristobal: Ligger i nærheden af hovedtorvet. Takket være højden kan du få en fremragende panoramaudsigt. Du kan nå det fra Cuesta Suecia og Don Bosco Street. Andre berømte udsigtspunkter er Santa Ana, Cristo Blanco og Pachacutec.

At udforske disse steder vil give dig nogle af de bedste udsigter i Peru. Jeg anbefaler at tage afsted ved solopgang eller solnedgang for at nyde de bedste farver på himlen.

7. Overvær et folkloristisk danseshow

Dans på den offentlige plads i Cuzco|©German Jesus Galvez
Dans på den offentlige plads i Cuzco|©German Jesus Galvez

Peruansk folkloredans er en forestilling, du skal se, når du besøger Cuzco. Det er en aktivitet, som du kan nyde om dagen eller om natten. Under forestillingerne vil du kunne se dansernes farverige kostumer og deres varierede koreografier. Alt, hvad du ser, har en dybere mening i dette lands kultur.

Den gennemsnitlige pris for disse shows er omkring 15 €, og de varer højst to timer. Du finder som regel disse danseforestillinger på restauranter i nærheden af Plaza de Armas, og den angivne pris inkluderer middag og drikkevarer. På den måde kan du nyde en lækker middag, god musik og dans.

Normalt omfatter disse forestillinger seks danse og 10 sange. Hver af dem fremføres med andinske instrumenter. Nogle forestillinger fortæller historier om regionen, så ud over at blive underholdt, kan du lære lidt mere om Cuzco. Nogle af de danse, du sandsynligvis vil se, er:

 • Saksedansen: Den er fuld af farver, og "Danzaq" danser med to sakse i hænderne.
 • Huayno: Det er den mest populære dans, og den danses som regel ved forskellige fester og karnevaler. Den betragtes som en frieri- eller forelskelsesdans.

8. Se nattehimlen i Planetarium Cuzco

Cuzco-Planetarium|©Discover Corps
Cuzco-Planetarium|©Discover Corps

Der er mange ting at lave i Cuzco. Faktisk er det en by, der er kendt for sine landskaber. Udover bjergene og den smukke panoramaudsigt byder den også på en smuk nattehimmel. Derfor anbefaler jeg, at du tager på en astronomisk tur for at udforske de stjerner, der lyser natten op i dette hjørne af planeten Jorden.

Med sin beliggenhed i de peruvianske Andesbjerge har Cuzco en privilegeret placering til stjernekiggeri. Du kan finde områder med lidt lysforurening, der giver dig mulighed for at observere stjernerne mere tydeligt. For at tage på denne astronomiske tur skal du booke oplevelsen hos Planetarium Cuzco. Det inkluderer normalt transport, et informativt foredrag, en projektion og observation af stjernerne gennem specielle teleskoper.

Mens du observerer, vil guiderne fortælle dig historien og kuriøse fakta bag hver stjerne eller konstellation. Derudover vil du elske at være i dette planetarium, da det er omgivet af naturlige landskaber. Du vil nyde en stille nat, langt fra byens larm og fuld af magien fra nattehimlen i Cuzco.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 25 €.
 • Åbningstider: fra kl. 18 til 20.
 • Beliggenhed: Fundo Llaullipata, Carretera a Sacsayhuamán Km2.

9. Besøg barer og diskoteker i Cuzco

Loki Bar Cusco|©Mark Earley
Loki Bar Cusco|©Mark Earley

I Cuzco kan du også besøge forskellige diskoteker og natklubber, der er ideelle til at tilbringe natten med vennerne. Der er en plan for alle. Afhængigt af om du kan lide at danse, synge eller bare drikke, vil du finde den ideelle plan for dig i denne by.

 • Et af de steder, jeg anbefaler, er La Chupitería: shotbaren, hvor du kan nyde små shots med spiritus og god musik og danse til langt ud på natten. Du kan også bestille mad til at ledsage dine drinks og få en bedre nat.
 • Hvis du foretrækker et mere afslappet og roligt sted, som er ideelt til at spise og drikke, anbefaler jeg, at du besøger Mollys Irish Bar Cusco. Dette sted holder åbent til klokken et om natten, så du bliver nødt til at tage tilbage til dit hotel på det tidspunkt.
 • Endelig kan du tage højde for udbuddet af karaokebarer i byen. Der er faktisk mange steder, du kan besøge. For eksempel Vocé Karaoke, Woodstock Karaoke og My Way Club Karaoke. De fleste af disse barer lukker deres døre klokken tre om natten.