Cordoba på 1 dag: alt hvad du behøver at vide

Et besøg i Cordoba på kun 24 timer er en vanskelig, men ikke umulig opgave. For at få mest muligt ud af denne dag er der her nogle idéer til at få mest muligt ud af din ene dag i denne smukke by ved Guadalquivirs bredder.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Cordoba på 1 dag: alt hvad du behøver at vide

Cordoba | ©G. Lamar

Cordoba ligger på bredden af Guadalquivir og er en af de vigtigste byer i Andalusien. En dag er bestemt ikke nok til at se alle byens seværdigheder, men det er i det mindste muligt at få et glimt af byens uendelige kulturelle arv og rige historie.

Med en intensiv tur fra morgen til solnedgang kan det være muligt at besøge de fleste af de aktiviteter, som Cordoba har at se og gøre. Her foreslår jeg en rundtur til de vigtigste punkter i byen, så du kan få mest muligt ud af dit hurtige besøg.

Start dagen med en rundvisning i moskéen - Cordoba-katedralen

Søjler inde i moskeen| ©Shadowgate
Søjler inde i moskeen| ©Shadowgate

Den eneste måde at starte en rundtur i Cordoba på, især hvis det er første gang, du er i byen, er ved den berømte moské, der blev erklæret for verdensarv i 1984 af Unesco og betragtes som det største monument i det islamiske vesten.

Men Mezquitaen er også et af de mest fascinerende monumenter i Andalusien, da den blev omdannet til en katedral af den katolske kirke under generobringen, så dens eklektiske stil kan ikke gå ubemærket hen.

De største skatte i moské-katedralen findes i dens indre, hvor århundreders islamisk kunst er kombineret med detaljer fra barokken, gotikken og renæssancen, som simpelthen afspejler den kulturelle arv fra Andalusien som et arabisk område, der blev generobret af spanierne.

Hver dag besøges den af tusindvis af mennesker, så jeg anbefaler, at du sikrer dig dine billetter til moskeen på forhånd.

Den mest anbefalelsesværdige mulighed for ikke at gå glip af nogen detaljer i moské-katedralen er at vælge en af de guidede rundvisninger, der tilbydes i Cordoba, så du kan opleve meget mere end klokkestenen og Patio de los Naranjos.

Interessante detaljer

 • Pris... Entré til moské-katedralen koster 11 euro. Hvis du ønsker en guidet rundvisning, koster den ca. 26 €.
 • Beliggenhed... Cardenal Herrero 1, Cordoba.
 • Åbningstider... Mandag til lørdag fra 10.00 til 18.00. Søndag fra kl. 8.30 til 11.30 og fra kl. 15.00 til 18.00.

Bestil dit besøg til moskéen i Cordoba

Besøg Alcazar for de kristne monarker i Cordoba

Alcazar af de kristne monarker i Cordoba| ©Paolo Trabattoni
Alcazar af de kristne monarker i Cordoba| ©Paolo Trabattoni

Et par gader fra moské-katedralen finder du Córdobas kristne kongers Alcazar, en af de smukkeste bygninger i byen.

Alcazar er intet andet end en middelalderlig fæstning, som kong Alfonso XI byggede i det historiske centrum på ruinerne af det muslimske kalifatpalads under generobringen. Cordoba er fuld af symboler og myter!

Alcazar er næst efter moskeen det mest besøgte monument i Cordoba af turister, og det er ikke kun på grund af den arkitektoniske rigdom i den militære struktur eller løvetårnet, der giver en åben panoramaudsigt over byen, men fordi nogle af de vigtigste historiske milepæle i verden fandt sted inden for dens mure, f.eks. Christopher Columbus' besøg for at præsentere sin plan om at besøge Asien, der endte med opdagelsen af Amerika i 1492, eller planlægningen af slaget om det spanske monarkis indtagelse af Granada.

Med dine billetter til Alcázar kan du også besøge museet for romerske mosaikker og de frodige haver med træer, årstidsbestemte blomster og endeløse springvand indenfor, og endda nogle af de kongelige stalde.

Oplysninger om interesse

 • Pris... Indgangen til Alcázar koster ca. fem euro, mens de, der ønsker at gå med en guide, skal betale omkring 15 euro.
 • Beliggenhed... Plaza Campo de los Mártires.
 • Åbningstider... Tirsdag til fredag fra 8.30 til 20.30. Lørdage fra kl. 8.30 til 16.30. Søndag fra kl. 8.30 til 14.30.

Bestil dit besøg til Alcazar i Cordoba

Gå en tur rundt på Corredera-pladsen i Cordoba

Corredera-pladsen i Cordoba| ©Antena
Corredera-pladsen i Cordoba| ©Antena

Dette torv er endnu et bevis på, at Cordobas uudtømmelige kulturelle arv er gennemsyret af forskellige stilarter.

Et par gader fra moskéen og Alcázar ligger den eneste firkantede plads i Andalusien i det historiske kvarter Axerquía.

Navnet Corredera stammer fra de tyrefægtninger, der fandt sted her, men det var også stedet for autos de fe og offentlige henrettelser under den spanske inkvisition. Siden 1981 har La Corredera været betragtet som et kunsthistorisk monument.

Plaza de la Corredera er kendt for Sánchez Peña-markedet, som i dag er et fødevaremarked, og Casas de Doña Ana Jacinto, som er de eneste bygninger i området, der er opført før torvets opførelse.

I dag er det meget nemt at komme til pladsen, fordi den er et af de sædvanlige faste punkter for de hop on-hop off-busser, der kører rundt i byen.

Området omkring Plaza de la Corredera er kendt for sine tapasbarer og restauranter. Da det er et glimrende mellemstop, kan jeg anbefale at spise frokost der, inden du fortsætter din hektiske rundtur i Cordoba.

Du kan finde lækker mad for enhver smag, men jeg anbefaler, at du prøver skaldyrene på Tu Pescaito eller tapas på La Taberna de la Corredera.

Book din turistbus i Cordoba

Se det romerske tempel i Cordoba

Det romerske tempel i Cordoba| ©Eric Titcombe
Det romerske tempel i Cordoba| ©Eric Titcombe

Hvor utroligt det end kan virke, så blev strukturen af det romerske tempel fra det første århundrede opdaget i 1951, da der blev foretaget udgravninger for at udvide rådhusets faciliteter.

Siden da er de seks søjler i den rekonstruerede indgang, der fører til alteret, blevet en af byens største attraktioner.

Det romerske tempel i Cordoba viser også byens afgørende betydning i romersk tid, og det er nok at forstå, at man for at finde strukturer af lignende størrelse skal tage til Forum og Palatinerhøjen i Rom, imperiets hovedstad, for at finde dem.

Disse søjler kan besøges når som helst og kan ses fra forskellige steder i byen, men det bedste tidspunkt at se dem på en klar dag er om morgenen og om eftermiddagen.

Interessante detaljer

 • Pris... Der er fri entré.
 • Beliggenhed... Capitulares 1, Córdoba.
 • Åbningstider... Tilgængelig for besøgende 24 timer i døgnet.

Bestil en guidet rundvisning i Cordoba

Oplev gårdene i Cordoba i Viana-paladset

Den indre gårdhave af Viana-paladset| ©Andrew and Annemarie
Den indre gårdhave af Viana-paladset| ©Andrew and Annemarie

Et typisk koncept i byen er de cordobanske terrasser, som består af store balkoner fyldt med krukker med farverige planter og blomster.

Disse gårdhaver kan findes på alle gader i Cordoba, selv uden for festivalen Festival de los Patios Cordobeses i maj, men Palacio de Viana er hjemsted for mange af dem, og nogle af de smukkeste.

Palacio de Viana har tolv Cordoban-terrasser, der koncentrerer essensen af byen med Andalusiens farver og dens indflydelse fra romersk og islamisk arkitektur.

Paladset har også springvand, blomstrende træer og en lang række udendørs møbler, som gør det magisk at gå rundt i dets hjørner.

Viana-paladset har også et meget komplet museum med flamske gobeliner, skydevåben, porcelæn fra dengang og flere originaler af Francisco de Goya, en af romantikkens store kunstnere.

Oplysninger om interesse

 • Pris... Indgangen til paladset koster ca. 10 euro.
 • Beliggenhed... Plaza de Don Gome 2, Cordoba.
 • Åbningstider... Tirsdag til søndag fra 9.00 til 15.00.

Besøg det jødiske kvarter i Cordoba

Det jødiske kvarter i Cordoba| ©Joan Carles Doria
Det jødiske kvarter i Cordoba| ©Joan Carles Doria

Cordoba har et af de bedst bevarede jødiske kvarterer fra middelalderen i verden. I det jødiske kvarter kan du opleve smalle brostensbelagte gader og en af de få tilbageværende historiske synagoger i Spanien, da de fleste af dem er blevet ødelagt.

Dette kvarter var beboet af medlemmer af det jødiske samfund fra det 10. århundrede, indtil de blev fordrevet i 1492 af de katolske konger.

Blandt de steder, der er værd at besøge i det jødiske kvarter, er Casa Andalusí, Calleja de las Flores, Plaza de Maimónides og Casa de Sefarad. Du kan også besøge Calleja del Pañuelo, der er en af de smalleste i Europa, og som navnet antyder, er den bred som et lommetørklæde i hele sin længde.

Detjødiske kvarter strækker sig fra Puerta de Almodóvar til moské-katedralen og er en af de vigtigste seværdigheder i Cordobas eklektiske historiske centrum.

Dens rute er afgørende for at forstå den kulturelle rigdom i byen, der var kendt som de tre kulturers by på grund af dens katolske, jødiske og islamiske indflydelse.

Jeg anbefaler, at du tager en rundvisning i det jødiske kvarter med en lokal ekspertguide, så du ikke går glip af nogen detaljer og får mest muligt ud af dit besøg på et af de mest symbolske steder i Cordoba og Andalusien.

Oplysninger om interesse

 • Beliggenhed... Fra Almodovar-porten til moské-katedralen i det historiske centrum af Cordoba.

Book en guidet tur i det jødiske kvarter

Nyd de arabiske bade i Cordoba

Det arabiske bad i Cordoba| ©Monica Duran
Det arabiske bad i Cordoba| ©Monica Duran

Efter en hel dags sightseeing i Cordoba er det normalt at føle sig udmattet, så et besøg i byens arabiske bade for at slappe af på krop og sind er den ideelle mulighed.

Meget tæt på det jødiske kvarter finder du flere traditionelle arabiske badekomplekser, hvor du kan nyde en hammam-oplevelse.

Hammam er en form for dampbad, som araberne brugte i oldtiden for at rense sjæl, krop og sind. Disse bade kombinerer varm damp med vandets kolde temperatur for at reducere stress og løsne musklerne og opnå en tilstand af total afslapning.

De arabiske bade kan ledsages af massage og aromatiske urteteer for at få en komplet oplevelse, inden man tager på Cordobas aftenaktiviteter eller byens flamenco-shows.

Oplysninger om interesse

 • Pris... Entrébilletter starter ved 34 euro.
 • Beliggenhed... C. Corregidor Luis de la Cerda 51, Cordoba.
 • Åbningstider... Hver dag fra kl. 10.00 til midnat.

Bestil en tur med besøg i de termiske bade

Se solnedgangen fra den romerske bro og Calahorra-tårnet i Cordoba

Calahorra-tårnet| ©-JvL-
Calahorra-tårnet| ©-JvL-

Få meter fra moské-katedralen venter den romerske bro, som krones af Calahorra-tårnet, på dig, hvor du kan se solnedgangen spejle sig i Guadalquivir-flodens vand.

Jeg anbefaler dig at sætte dig på en behagelig plads og vente på solnedgangen for at se en af de smukkeste solnedgange i en af Spaniens monumentale byer.

Hvis du har lyst, kan du også gå op på toppen af Calahorra-tårnet og se Córdobas uendelighed derfra. Under alle omstændigheder er det en meget interessant plan at se solnedgangen fra Guadalquivirs bredder fra broen eller fra tårnet.

Når det bliver mørkt, vil du være klar til at afslutte din dagstur i Cordoba med tapas og vin eller din yndlingsdrink på nogle af byens lækre restauranter og barer.

Interessante detaljer

 • Pris... Billetter til toppen af tårnet koster fra fem euro.
 • Beliggenhed... Puente Romano, Cordoba.
 • Åbningstider... Hver dag fra 10.00 til 14.00 og fra 16.30 til 20.30.

Nu ja: gå ud og få lidt tapas og vin

Tapas og vin| ©rob thompson
Tapas og vin| ©rob thompson

Missionen er fuldført, det er lykkedes dig at se de vigtigste seværdigheder i Cordoba på en hektisk heldagstur, og du fortjener at slutte dagen af med et fremragende måltid og en god drink, for hvis Andalusien forbløffede dig med sine landskaber , vil du også blive forelsket i den ekstremt varierede gastronomi.

Auberginer, oksehaler, marineret japuta, salmorejo, snegle og iberisk skinke er nogle af de typiske retter fra Córdobas køkken. Har du fået mundvandet i munden? Du kan ledsage alle disse alternativer med en vin eller en lokal blanding som f.eks. den typiske rebujito.

Du kan finde spisesteder i det jødiske kvarter, på Plaza de La Corredera eller på tavernerne på Plaza de las Tendillas. Du kan også vælge Mercadillo Victoria eller Mercadillo de los Patios de la Marquesa. Men bare rolig, du vil ikke gå sulten.

Tips til din dagstur til de vigtigste seværdigheder i Cordoba

Cordoba turistbus| ©Magaly
Cordoba turistbus| ©Magaly

Det kan være trættende at tage rundt i en by på en dag, men det kan også være en tilfredsstillende oplevelse sidst på dagen. Om turen bliver en succes afhænger af tilrettelæggelsen af ruten og af, at tiden udnyttes optimalt, især under de mellemliggende stop.

Hvis du har lejet turistbussen til Cordoba, kan du bruge den til de længere afstande, men du skal ikke blive forsinket, hvis din næste aktivitet ligger et par gader væk.

Da turen i Cordoba starter ved moské-katedralen, som først åbner sine døre kl. 10.00, bør du tage dig tid til at spise morgenmad før turen, så du kan starte din tur uden at skynde dig eller blive afbrudt. Du bør også altid have en flaske vand og en snack med i rygsækken, hvis du bliver sulten midt på vandreturen.

Jeg anbefaler også, at du tager behagelige sko på til den lange gåtur, og at du holder frokostpause på egnede steder, f.eks. på Plaza de la Corredera, hvor der er mange tapasbarer og restauranter.

Endelig skal du altid huske at holde dig til rejseplanen, især på steder, hvor det kan tage for lang tid, f.eks. de guidede rundvisninger i Mezquitaen, Alcázar eller de arabiske bade.

Din rejseplan i henhold til dagens tidsrum

 • Formiddag
 • Historisk centrum
 • Moskeen - katedralen
 • Alcázar de los Reyes Católicos
 • Plaza de la Corredera
 • Eftermiddag
 • Det jødiske kvarter
 • Det romerske tempel
 • Palacio de Viana
 • De arabiske bade
 • Eftermiddag-aftenaften
 • Tilbage til det historiske kvarter
 • Romersk bro
 • Calahorra-tårnet
 • Tapeo og besøg på gademarkedet