10 ting at gøre i Cordoba om sommeren

Er du i tvivl, om du skal rejse til Cordoba om sommeren på grund af varmen? Her er en liste over ideelle aktiviteter på denne tid af året, så du kan fjerne din tvivl.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

9 minutters læst

10 ting at gøre i Cordoba om sommeren

Alcazar-haven om sommeren | ©Juan Faraldos

Denne andalusiske by er kendt for sine høje temperaturer, men hvad de færreste nævner, er den brede vifte af ting, man kan lave om sommeren.

Strande, arabiske bade, surfing, rafting, vandlande, messer og meget mere. Få mest muligt ud af dit besøg med dette sæt af vigtige aktiviteter til at køle af og få mest muligt ud af sommeren i Cordoba.

1. Bliv afkølet i Cordobas arabiske bade

De arabiske bade i Cordoba| ©Monica Duran
De arabiske bade i Cordoba| ©Monica Duran

De arabiske bade er den perfekte mulighed for at sænke din kropstemperatur, mens du slapper af. Og i Cordoba har du mulighed for at nyde en session på Hammam Al Ándalus Cord oba, som ligger i hjertet af Cordoba og afspejler arabisk arkitektur med sine terrasser og værelser.

I denne oplevelse kan du nyde en afslappende spa-session, der varer ca. 1 time og 30 minutter, som inkluderer en massage med aromatiske olier, 15 eller 30 minutter efter eget valg, og en varm stenbehandling, 15 minutter, ideel til eksfoliering af din krop.

Derudover vil du nyde en lækker kop traditionel te, nyde de forskellige termiske rum og få en revitaliserende oplevelse!

Reserver din plads i Hammam Al Ándalus Córdoba

2. Kom til Viana Palace

Den indre gårdhave i Viana-paladset| ©Paul VanDerWerf
Den indre gårdhave i Viana-paladset| ©Paul VanDerWerf

På den guidede tur til Palacio de Viana vil du opleve intet mindre end fem århundreder, 12 gårdspladser og uendelige fornemmelser, et ideelt forslag til sommeren, da dette moderne palads er meget køligt. Det ligger på Plaza de Don Gome, og du kan komme dertil med turistbussen fra Cordoba.

Dette statelige palads har mere end 6.500 kvadratmeter, hvor hundredvis af traditioner og souvenirs, en vigtig del af den andalusiske arv, er koncentreret. Det huser også et dusin gårdhaver og en 1.200 meter lang have, et rum, der er designet til at opfylde indbyggernes behov såvel som omgivelsernes betingelser.

Om sommeren er en af grundene til at besøge dette palads, bortset fra køligheden, sæsonen for Senses Concerts. I Patio de las Columnas er der et rigt koncertprogram, der fornyes hvert år for publikum, så gør dette palads til en del af din rejseplan. Ud over at være et andalusisk monument er det et museum, hvor hvert hjørne fortæller en historie!

Book en guidet tur i Viana-paladset

3. Søg tilflugt fra varmen i moské-katedralen

Søjler inde i moskeen| ©Shadowgate
Søjler inde i moskeen| ©Shadowgate

Den er i dag kendt som Cathedral of the Assumption of Our Lady og er den tredjestørste moské i verden efter Mekka-moskéen og Den Blå Moské, som er en af de 10 bedste moskéer i Istanbul.

Moskeens tårn, et værk af Hernan Ruiz III, betragtes som Cordobas skyline takket være dets højde på 55 meter, der holder templet køligt for de millioner af besøgende, der samles der. Det er den vigtigste grund til at besøge stedet på denne tid af året. Desuden er den 15. august festdag for Jomfru Marias himmelfart, skytshelgen for Den Store Moske i Cordoba.

Et besøg på dette sted er et must, når man kommer til Cordoba, og sommeren er det ideelle tidspunkt på grund af den varme temperatur indenfor. De dobbelte buer, den imponerende mihrab, passagen gennem muslimsk og kristen kultur samt dens historie, der går tilbage til 786, førte til, at den blev anerkendt som verdensarv i 1984. Der er meget at opdage i dette hellige rum, som er et af de mest besøgte monumenter i Spanien. Jeg anbefaler, at du booker dit besøg i moskeen, så du ikke går glip af nogen detaljer.

Book dit besøg i moskeen

4. Sænk temperaturen i den botaniske have

Indgang til den kongelige botaniske have| ©Justojosemm
Indgang til den kongelige botaniske have| ©Justojosemm

Den botaniske have i Cordoba er et naturparadis, der er det perfekte tilflugtssted en sommereftermiddag. Under dit besøg i dette spektakulære område vil du gå gennem 7,5 hektar smukt anlagte områder.

Arboretet repræsenterer en naturlig skov, du passerer gennem forskellige drivhuse, landbrugsskolen og rosenhaven, hvor du finder alle mulige forskellige haver. Derudover er der et museum med information om forskellige typer af flora, en stenskov, et plantekulturcenter, en landbrugsskole og selvfølgelig en Patio Cordobés.

Museo Hidráulico integrerer Molino de Martos med information om historien gennem kultur, vandforvaltning og tradition for brug af planter på mølleruten. Det er et sted, hvor man kan slappe af og komme i kontakt med naturen, og man kan besøge det fra 3 €. Det ligger på Avenida Linneo, 800 meter fra Alcázar. Faktisk kommer de besøgende som regel efter den guidede tur i Alcázar.

Book din guidede tur Alcazar i Cordoba

5. Fejr Virgen del Carmen-dagen

Uden for moské-katedralen| ©Antonio Salas
Uden for moské-katedralen| ©Antonio Salas

Om sommeren er der også plads til kristne festligheder, og hver 16. juli deltager karmeliterne i processionen for at ære Jomfruen.

Det er et vigtigt øjeblik i den kristne tradition. Troende eller ej, energien er smittende og inviterer hele landsbyen til at deltage i begivenheden og opleve en uforglemmelig dag. Uanset om du er i moské-katedralen eller i en anden kirke i byen, kan du deltage i denne liturgiske fejring.

Book dit besøg i moskeen

6. Nyd begivenhederne i Cordobas sommernætter

Cordoba ved nattetide| ©kare_chin
Cordoba ved nattetide| ©kare_chin

Om sommeren er nætterne hektiske i Cordoba: teaterfestivaler, koncerter, festivaler og tablaos overalt. Kom nu! Lad os få gang i nattelivet!

Tjek begivenhedskalenderen, og husk, at Cordoba er en af flamencoens vugger, og du kan booke din billet til et flamenco-show.

På den anden side må du ikke glemme den traditionelle sommerbiograf. Også kendt som biograf ved månens lys, er det film, der vises rundt omkring i det historiske kvarter for at præsentere det bedste fra sæsonen og med velgørenhedspriser, der starter ved 3,5 €. På de fire steder, der er sat op til begivenheden, byttes popcorn ud med snacks. Det er en perfekt familiebegivenhed at tilføje til listen over ting, man kan se og lave i Cordoba med børn om sommeren.

 • Cine Delicias, Calle de los Frailes, 10.
 • Coliseo San Andrés Cinema, på Calle Fernán Pérez de Oliva, 6.
 • Olimpia Cinema, i Zarco Street.
 • Fuenseca Cinema, på Plaza de la Fuenseca.

Book din billet til et flamenco-show

7. Tag familien med til de bedste vandlande i Cordoba

Vandlandet Aquasierra| ©David Martínez Ferre
Vandlandet Aquasierra| ©David Martínez Ferre

Det er værd at nævne, at næsten alle hoteller i Cordoba har swimmingpools. Men Aquasierra Water Park og Assuan-poolerne tilbyder meget mere end bare en dukkert i en pool.

Aquasierra

I Aquasierra finder du 12 attraktioner og en børnepool - husk at tage de små med - denne park er svær at modstå om sommeren. For vovehalsene er der Kamikaze-rutsjebanen eller dragens tunge. Andre attraktioner er mere stille, såsom eventyrfloden, dens snegle eller dens rum såsom søbassinet.

Dens største fordel er den brede vifte af tilgængelige tjenester: Du kan spise frokost i restauranten eller medbringe din egen mad og tage en picnic i picnicområdet. Tøv ikke med at vælge lette, typiske retter som salmorejo (gazpacho) eller paella (paella), så fordøjelsen ikke bliver for tung i varmen. Og hvis du vil lære at lave dem, opdage nye opskrifter eller perfektionere din teknik, så tøv ikke med at booke et madlavningskursus i paella og salmorejo, en ideel plan!

 • Adresse. Carretera Córdoba, CO-3103, Km. 2, 5.
 • Pris. Fra 11 euro, afhængigt af den besøgendes højde.
 • Offentlig transport. Du kan komme dertil med bus på Cordobas buslinje, overfor togstationen, ved siden af det arkæologiske område Cercadilla.

Assuans swimmingpools

Assuans swimmingpools er en mere traditionel attraktion. De åbnede dørene i 1975 som de største svømmebassiner i Cordoba. Deres service er lige så charmerende. Missionen er at få en sjov dag med familien.

Faciliteterne skiller sig ud ved, at bassinerne er meget rummelige. Der er 18.000 kvadratmeter ren sjov, og faciliteterne bliver løbende moderniseret. Det er det ideelle sted for familier med små børn. Rutsjebanerne er for børn, og der er en legeplads i de grønne områder.

Assuan har også restaurant, butik, udlejning af hængekøjer og flydere, og der er gratis parkering.

 • Adresse. Vejen fra Cordoba til Villaviciosa, km. 9,8.
 • Pris. Fra 10 € for voksne og 6,5 € for børn mellem 3 og 12 år.
 • Offentlig transport. Aucorsa bus nummer 76 fra Plaza de Colón de Las Jaras (overfor Jardines de la Merced, et af stoppestederne på turistbussen til Cordoba), sætter dig af ved indgangen til parken.

8. Svøm på strandene i Cordoba

La Colada-stranden| ©tutto
La Colada-stranden| ©tutto

I modsætning til kystområderne har denne provins sine egne strande inde i landet. Det er tre badebyer, der er afhængige af de reservoirer eller sumpe, hvor de ligger. Det er sådan, vi finder dem:

 • La Colada-stranden. Den ligger i nærheden af Guadamatilla-floden i El Viso. Den har en kapacitet på 286 personer. Det er et fredfyldt sted. Efter din cocktail kan du sætte dig ned eller tage en svømmetur i det rolige vand.
 • La Breña II-stranden. I Almodóvar kan badegæster nyde denne strand med plads til 100 personer. Den tilbyder så mange aktiviteter, at den er et godt alternativ til de ting, man kan se og gøre i Cordoba på 2 dage.
 • Valdearenas-stranden. Den ligger i Iznájar-reservoiret, det største reservoir i Andalusien, og er meget populær i området. I det friske vand kan du dyrke forskellige former for vandsport som kajakroning og sejlads.

Bortset fra vandsport for dig, er det også muligt at medbringe dine kæledyr. Ja, der er en hundevenlig strand her. Det er sjovt for hele familien. Find ud af detaljerne.

Vidste du, at

La Playa Valdearenas vil være en pioner inden for vedvarende energi i området, efter at have fået to elektro-solare turistbåde til økoturisme.

9. Kajaksejlads på Guadalquivir-floden

Kajaksejlads på Guadalquivir-floden| ©Daniel
Kajaksejlads på Guadalquivir-floden| ©Daniel

Kajakture eller kajaksejlads er aktiviteter, der på alle måder skriger sommer. Kano- eller kajaksejlads på Guadalquivir-floden er velegnet til både nybegyndere og erfarne padlere på flodens rolige vand. Faktisk er det en af de bedste ting at se og lave i Cordoba med børn, fordi det er så sjovt.

På turen kan du se Isla de las Esculturas, Sotos de la Albolafia og strækningen mellem San Rafael-broen og Andalucía. Du har også mulighed for at se moskeen i Cordoba på afstand. Turen varer normalt 2 timer og giver dig mulighed for at se den andalusiske by fra et andet perspektiv.

Udflugter starter ofte fra molen i den botaniske have. Tilmeld dig en af disse sommeraktiviteter, som fås fra 30 €.

10. Besøg vandfaldene i Cordoba

Las Chorreras-vandfaldene| ©JamesNarmer
Las Chorreras-vandfaldene| ©JamesNarmer

Når solen skinner, er der nogle steder, der byder på krystalklart vand og afslappende lyde. Det er tilfældet med vandfaldene, de naturlige vandstrømme, der falder ned fra bjergtoppene. I den nærliggende sierra finder du flere af dem, som f.eks:

Las Chorreras-vandfaldene.

Du finder Las Chorreras-vandfaldene i Zuheros, når du går langs stien ved floden Bailón i naturparken Sierras Subbéticas.

Hvis man følger stien til landsbyen Zuheros, kan man nyde to vand fald og en forunderlig flod samt panoramaudsigten over landskabet. Den bedste måde at komme dertil på er i bil ad N-432. Den 1 time lange køretur er meget smuk, og belønningen er det hele værd.

Vandfaldene i La Gargantilla

Ved disse vandfald kan du kaste dig i Gargantilla-bækken, besøge en grotte og følge stien af forstenede træer i Sierra de Tejeda mellem Pozoblanco og Villaharta.

Du kan nå vandfaldene i La Gargantilla ved at gå op til dens navnebror, Cascada de La Gargantilla.

 • Sådan kommer du derhen: Som forgængeren på denne liste, via N-432. I dette tilfælde vil det tage kortere tid, kun 45 minutter.

Poppeas bade, elefantfontænen og Bejarano-strømmen

Turen begynder med et besøg ved elefantfontænen fra det 10. århundrede, som er et minde om kalifatet i Cordobas storhedstid. Det er værd at bemærke, at dette er den ideelle rute for begyndere. Den cirkulære rute har en lav sværhedsgrad.

Atgå gennem Santa María de Trassierra er en lige så charmerende som forfriskende oplevelse midt i et landskab af 10. Langs stien vil du støde på forskellige vandfald og bassiner, indtil du når Bejarano Stream, hvor du kan tage en god svømmetur. Glem ikke at nyde skønheden omkring Arroyo Molino, som er et must for besøgende i området.

Hvis du gerne vil vide, hvordan denne magiske trio ser ud, kan du se denne video. Så er du klar til at pakke din rygsæk og tage til Santa María de Trassierra. Hvis du kører i privatbil, skal du tage vejen til Trassierra CO-3402. Du kan også komme dertil med offentlig transport med busserne fra Cordoba. Det tager 35-37 minutter til stationen La Virgencita, hvor elefantfontænen åbner døren til din udflugt til Poppeas bade.

Vidste du, at

Vandfaldene i La Gargantilla blev populære i 2008, da instruktøren Antonio Giménez Rico indspillede filmen El libro de las aguas, en filmatisering af romanen af samme navn, der mindede om skønheden i disse vandfald.

Hvordan er vejret i Cordoba om sommeren?

Turistbus til Cordoba| ©Magaly
Turistbus til Cordoba| ©Magaly

Som du har set, er der mange planer og aktiviteter at se og gøre i Cordoba uanset årstiden. Men i månederne juni, juli og august når Cordoba op på de højeste temperaturer i Europa. Gennemsnitstemperaturen i disse måneder er 40°C, så pak køligt tøj, og sørg for at holde dig hydreret.

Og hvis det er for varmt til at booke en guidet tur i Cordoba, når du ankommer til byen, så husk, at du kan udforske byen i komfort med Cordobas City Sightseeing-bus

.

Book turistbussen City Sightseeing