10 ting at lave i New Orleans i efteråret

Både turister og lokale betragter efteråret i New Orleans som et af de bedste tidspunkter for en første tur til byen. Vil du vide hvorfor? Her er alt, hvad du har brug for at vide.

Katherine Betances

Katherine Betances

10 minutters læst

10 ting at lave i New Orleans i efteråret

Efterår i New Orleans | Adria

New Orleans er et af de sjoveste steder at besøge; der er altid noget at lave i byen, et sted at tage hen eller en begivenhed lige rundt om hjørnet.

Efteråret, som finder sted mellem slutningen af september og månederne oktober og november, er uden tvivl et fantastisk tidspunkt at nyde byens herligheder på med masser af sjov og godt vejr.

I dette indlæg vil jeg fortælle dig alt det, du ikke må gå glip af, hvis du tilbringer efteråret i dette idylliske sydlige paradis; fra musik- og madfestivaler, friluftskoncerter, lækre gastronomiske tilbud og spøgelsesture, du finder aktiviteter for enhver smag og stil!

1. Fejr Oktoberfest i NOLA

Oktoberfest i New Orleans| ©Wendy
Oktoberfest i New Orleans| ©Wendy

Den klassiske tyske ølfestival, kendt som Oktoberfest, finder sted i New Orleans i hele oktober måned. Hvis du er i byen i denne måned og vil nyde starten på efteråret med stil, må du ikke gå glip af festivalen. Begivenheden finder sted over flere weekender i oktober; fredage og lørdage fra kl. 13.

Ud over den traditionelle ølsmagning er der også et område med salg af kunsthåndværk, souvenir-T-shirts og andre gaver samt mange børneaktiviteter. For at finde ud af mere om aktiviteterne kan du besøge Oktoberfest Nolas hjemmeside et par dage før din rejse.

Hvor finder den sted?

Oktoberfesten afholdes hvert år i Deutsches Haus (det tyske hus) i New Orleans, en social klub, der ligger på Moss Street i Downtown NOLA. Den nemmeste måde at komme til denne del af byen på er at tage den offentlige bus, linje 90 eller linje 91.

Hvis du kører i bil, kan du parkere på spillestedets parkeringsplads for ca. 20 euro, selvom det ikke anbefales af hensyn til smagningen af festivaløllet.

Sådan køber du billetter

Billetter kan købes direkte fra eventens billetkontor; de koster ca. 10 euro pr. deltager og kan betales med kreditkort eller kontant. Mindreårige har adgang i følgeskab med en voksen.

Book en rundtur i New Orleans

2. Tilbring en eftermiddag med at nyde NOLA Caribbean Experience

NOLA Caribbean Experience.| ©Viberate
NOLA Caribbean Experience.| ©Viberate

En af New Orleans' største og sjoveste festivaler finder sted i oktober måned i byen. Det er en måde at byde efteråret velkommen på med god underholdning, farverige parader, levende musik og lækker mad i en festlig atmosfære som ingen anden.

Traditionen omfatter en karnevalsparade ledsaget af musikken og de klare farver fra det caribiske karneval; det er så tæt på Brasiliens Rio-karneval, som man kan komme i Nordamerika. Begivenheden får følgeskab af marchorkestre og karavaner fra Mardi Gras, en anden populær begivenhed, der finder sted i det tidlige forår i New Orleans.

Hvis du rejser med børn, skal du være opmærksom på, at der er en række børneaktiviteter på stedet, så tøv ikke med at spørge om dem, når du ankommer. Arrangementet varer ca. 10 dage eller mere, så det er nemt at planlægge en dag med sjov på Caribbean Experience, selv på en kort rejse.

Hvor finder det sted?

Arrangementet finder sted på Central City BBQ i Garden District i New Orleans. Den bedste måde at komme til denne del af byen på er at tage bybussen, nærmere bestemt bus 15 eller 91. Du kan stå af ved stoppestedet "O C Haley + M L King" 4 minutter fra indgangen.

Sådan køber du billetter

Billetter kan købes direkte i billetkontoret og koster ca. 15 pund for en voksenbillet og ca. 10 pund for en børnebillet.

Book en rundtur i New Orleans

3. Få en dag med sjov for hele familien til Gentilly Fest i New Orleans

Gentilly Fest New Orleans.| ©DZOO
Gentilly Fest New Orleans.| ©DZOO

I løbet af en 3-dages weekend midt i oktober afholdes Gentilly Fest i New Orleans; en begivenhed, der omfatter en række spændende aktiviteter, herunder: catering fra adskillige lokale restauranter, levende musik og gospeloptrædener.

Festivalen skiller sig dog ud ved at tilbyde en Kids Village hele weekenden, som omfatter aktiviteter designet til børn. Hvis du skal til New Orleans med børn på ferie, skal du ikke tøve med at deltage. Du kan finde alt fra ridning, kunst- og håndværksworkshops, historiefortælling, aktiviteter med brandvæsenet og meget mere!

Hvor finder det sted?

Det afholdes normalt over 3 dage i Pontchartrain Park i Gentilly-kvarteret i New Orleans, et smukt område med en fantastisk udsigt over Lake Pontchartrain. Du kan komme til dette område af byen ved at tage bus 51, bus 52 og bus 55. Stationen University of New Orleans ligger kun et par minutters gang væk.

Sådan køber du billetter

Billetter er ikke påkrævet, arrangementet er gratis for offentligheden.

Book en rundtur i New Orleans

4. Få en sød oplevelse til NOLA's Beignet Fest.

Mad til NOLA Beignet Fest.| ©dennis dahn
Mad til NOLA Beignet Fest.| ©dennis dahn

Den sidste lørdag i september afholdes Beignet Fest i byen; en begivenhed dedikeret til den populære dessert, der er hjemmehørende i New Orleans og et must at prøve på din rejse.

Festivalen drejer sig om denne lækre og kreative ret og byder på en række beignet-retter lavet af NOLA's bedste beignet-restauranter, cateringfirmaer og madboder.

Det er en familievenlig begivenhed, hvor du kan nyde levende musik, en Kids Village med børneaktiviteter, et marked med kunst og kunsthåndværk og flere ølboder.

Hvor bliver det afholdt

I New Orleans City Park, den største park i byen; du kan komme til dette område af byen ved hjælp af NOLA's offentlige busservice på adskillige linjer og med privat transport.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter på forhånd direkte fra Beignet Fests hjemmeside flere dage før arrangementet.

5. Nyd et enestående show på Burlesque Festival.

Burlesque Festival.| ©Darrell Miller
Burlesque Festival.| ©Darrell Miller

New Orleans Burlesque Festival er en årlig begivenhed, der finder sted i midten til slutningen af september i New Orleans. Festivalen samler nogle af de bedste burlesque-shows i byen og præsenteres kontinuerligt over en 3-dages begivenhed.

Festivalen blev født i 2009 og har været afholdt hvert år siden da til stor begejstring for både lokale og turister, der besøger byen og leder efter ting at lave i New Orleans om aftenen.

Hvor finder den sted?

Siden grundlæggelsen er arrangementet blevet afholdt forskellige steder, og de mest populære er New Orleans Civic Theatre, Harrah's Casino og New Orleans-afdelingen af House of Blues. Tjek hjemmesiden flere uger før din rejse for at se, hvor arrangementet finder sted på de pågældende datoer.

Sådan køber du billetter

Den bedste måde at købe billetter på er via arrangørernes officielle hjemmeside New Orleans Burlesque, hvor billetterne koster fra kun £33 pr. deltager.

6. Deltag i Bayou Bacchanal i november

På Bayou Bacchanal| ©Justen Williams
På Bayou Bacchanal| ©Justen Williams

I de første dage af november finder Bayou Bacchanal sted i New Orleans, en stor fest, der søger at styrke de bånd, der forener Caribien og New Orleans-regionen siden erobringens tid.

Festen har mere end 20 års næsten uafbrudt tradition, takket være indsatsen fra non-profit organisationer som Friends of Culture. At deltage i denne fest er en af de bedste ting at gøre i New Orleans i november og nyde de sidste par uger med godt vejr.

Festivalen varer to dage, og du kan nyde adskillige aktiviteter, herunder caribisk mad, musik, drikke, dansere og udklædte parader.

Hvor den afholdes

Bayou Bacchanal finder normalt sted i New Orleans' Crescent Park, en offentlig park, der ligger i Faubourg Marigny-kvarteret. Den bedste måde at komme dertil på er at tage New Orleans Light Rail Line 49.

Sådan køber du billetter

Hvis du vil deltage i denne begivenhed, er det bedst at holde øje med Friends of Cultures hjemmeside. Billetter koster normalt omkring €15 eller €20, men hvis du køber din billet i forvejen, kan du få rabat. French Market Station ligger kun 6 minutters gang væk.

7. Nyd musikken til Voodoo Music Fest.

Voodoo Music Fest.| ©Nicholastbroussard
Voodoo Music Fest.| ©Nicholastbroussard

Voodoo Fest er en festival, der finder sted i NOLA i midten til slutningen af oktober. Festen samler talentfulde lokale og nationale kunstnere til en overflod af talent, der strækker sig over 3 dage.

Det er en begivenhed, der tiltrækker et stort antal besøgende til byen. Mellem 2015 og 2018 blev der registreret et rekordstort fremmøde med over 150.000 og 180.000 deltagere. Med hensyn til talent har indflydelsesrige personer som Travis Scott, Janelle Monáe og Arctic Monkeys deltaget i Voodoo Fest gennem årene.

Hvor finder det sted?

Arrangementet finder sted i New Orleans' City Park, som er det foretrukne sted for mange aktiviteter af denne art. På grund af den centrale beliggenhed kan du komme dertil med den offentlige NOLA-bus.

Sådan køber du billetter

Den bedste måde at købe billetter til begivenheden på er via Voodoo Festivals officielle hjemmeside; historisk set koster billetter til den 3-dages begivenhed fra £99 til over £200.

8. Gå ikke glip af Krewe of BOO! Den officielle Halloween-parade.

Krewe of BOO-vogn| ©lovemardigras
Krewe of BOO-vogn| ©lovemardigras

Under Halloween i New Orleans anbefaler jeg at deltage i Krewe of BOO! en parade med Halloween-tema, der byder på spooktakulære og uhyggelige v ogne. Hvis du er i New Orleans om efteråret, er det helt sikkert en god idé at fejre halloween, for der er masser af sjove fester og aktiviteter med vidt forskelligt fokus for enhver smag.

Krewe of BOO begyndte sine aktiviteter i 2007, og på grund af den gode modtagelse fra offentligheden blev de motiveret til at gentage bedriften år efter år som en måde at afslutte Halloween-festlighederne, der finder sted over hele byen.

Efter denne første deltagelse opfordrede byens daværende borgmester arrangørerne til at flytte paraden til Old Town New Orleans for at opmuntre turisterne til at deltage.

Hvor finder den sted?

Paraden starter i den ældste og mest centrale del af byen: det franske kvarter i New Orleans og snor sig gennem flere gader.

Sådan køber du billetter

Paraden er gratis og åben for offentligheden. Du behøver ikke billetter for at se paraden, du skal bare sikre dig en god plads på ruten.

9. Besøg de bedste hjemsøgte huse i New Orleans

Skelet-huset| ©Emma Colosia
Skelet-huset| ©Emma Colosia

Det bedste ved at besøge New Orleans i oktober er, ud over det fantastiske vejr, Halloween-festlighederne, der finder sted over hele byen. I modsætning til andre stater og byer rundt om i verden er Halloween i NOLA ikke en fest, der varer en dag eller en weekend, men snarere en måned lang fest.

På netop denne tid af året deltager mange mennesker i den festlige atmosfære og dekorerer deres huse som kirkegårde eller hjemsøgte steder, nogle er allerede meget berømte, og dekorationerne er virkelig fantastiske. Her er mine favoritter:

Skelet-huset

Det nok mest berømte og populære er The Skeleton House, der ligger på hjørnet af Charles Street og State Street. Hver Halloween går ejerne, familien Berger, meget langt for at dekorere huset og haven med de mest geniale skeletter.

Hvis du vil have den fulde oplevelse, skal du tage til Skeleton House i skumringen for at se dekorationerne i sollyset, men også med natlys.

Spøgelsesherregården

Hvis du vil se Ghost Man or, skal du tage til Magazine Street i Garden District i New Orleans. I ugerne op til Halloween bliver dette familiehjem til en uhyggelig fantasi for gyserelskere med sine omhyggeligt udformede og fantastiske dekorationer.

Kombiner dette eventyr med en spøgelsestur i New Or leans, og du har den fulde oplevelse.

Book en spøgelsestur i New Orleans

10. Nyd Jazz in the Park med gratis koncerter og mad.

Jazz Club skilt| ©Enzo Boulet
Jazz Club skilt| ©Enzo Boulet

Efterårets koncertrække begynder i slutningen af september og løber gennem de første uger af vinteren i New Orleans. Sæsonen er meget imødeset af lokale kunstnere og musikere, men også af resten af byens borgere, som elsker musik og altid er på udkig efter nye talenter.

Koncerter i parken om efteråret er en af mine yndlingsting i New Orleans; jeg anbefaler det, hvis du er i byen i et par dage og leder efter gratis aktiviteter, der giver dig mulighed for at opleve lokal musik, kultur, kunst og mad. Suppler denne aktivitet med en guidet tur i New Orleans.

Hvor skal man tage hen?

Det varierer afhængigt af stedet, men de mest almindelige steder er Armstrong Park og Lafayette Square.

Temperaturer i New Orleans om efteråret, og hvad du skal pakke.

Gaderne i New Orleans om efteråret| ©FingerMon
Gaderne i New Orleans om efteråret| ©FingerMon

Før du besøger en by, bør du tjekke de fremherskende vejrforhold og pakke dine tasker i forventning om vejret og temperaturen. Når det gælder New Orleans, skal du overveje følgende elementer.

Temperatur: Efterårssæsonen i New Orleans er præget af overgangsvejr. September falder sammen med slutningen af sommeren, så temperaturerne kan være varme i de første par uger og derefter begynde at falde til varmt og behageligt indtil slutningen af november, hvor det bliver lidt køligt.

Hvad skal man pakke: Når man pakker, skal man tage højde for, at vejret i efterårssæsonen i New Orleans varierer mellem dag og nat; det er en god idé at pakke let, varmt tøj om dagen og skifte til traditionelt efterårstøj om aftenen.

New Orleans' turistmængder om efteråret.

New Orleans' franske kvarter| ©Lonnie
New Orleans' franske kvarter| ©Lonnie

Traditionelt har efterårssæsonen i New Orleans et dårligt ry for at falde sammen med orkansæsonen i Caribien. Men oktober og november er gode måneder at gå rundt i gaderne i godt vejr og nyde byens atmosfære uden at lide under den overdrevne varme.

I slutningen af september aftager turiststrømmen betydeligt, hvilket gør New Orleans ideel for en førstegangsbesøgende. Når eleverne er tilbage i skole, og vejret er lidt køligere, er gaderne, parkerne og pladserne frie til alle slags aktiviteter.