Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Meteora dagsudflugter fra Athen

Meteora og Delfi er steder, du aldrig vil glemme. Hvis du vil vide, hvordan du kommer dertil på en udflugt fra Athen, så læs videre!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Meteora dagsudflugter fra Athen

©Clement Souchet

Med mere end 3.000 års historie er Athen symbolet på vestlig kultur og en fascinerende by, hvis rigdom af monumenter tiltrækker besøgende fra alle hjørner af kloden.

Men Grækenland er meget mere end sin hovedstad. I løbet af din ferie anbefaler jeg, at du sætter tid af til at tage en tur til Delfi og Meteora fra Athen, to spektakulære steder i det græske land med en lang historie og et betagende smukt landskab. Gå ikke glip af det!

Muligheden for Delphi

Dagstur til Delphi fra Athen

Oplev Delfi til den bedste pris med dagstur fra Athen

Oplev den græske historie og nyd en rundtur i denne vidunderlige by, der er fuld af arkæologiske monumenter og landskaber. Rejs tilbage i tiden til det antikke Grækenland på en komfortabel udflugt.

Varighed: 10 timer

I betragtning af at Grækenland er et af de mest turistede lande i verden, er det gode ved at tage på en organiseret udflugt til Delfi fra Athen, at du får mulighed for at opdage et sted på UNESCO's verdensarvsliste uden at skulle bekymre dig om andet end at nyde oplevelsen.

Du kører fra Athen til Delfi, en charmerende lille turistby, der ligger på Parnassus-bjergets sydlige skråninger og er en af Grækenlands bedste destinationer. Sammen med en lokal ekspertguide besøger du det arkæologiske område, monumenter som Apollon-templet og det arkæologiske museum i Delfi.

Efter besøget på museet, der er et af de mest værdifulde i landet på grund af de samlinger, det huser, har du lidt fritid til at udforske de steder, der har fanget din opmærksomhed, inden du tager tilbage. På vejen tilbage gør du et kort stop i Arachova og Livadiá, to byer, som du også kan udforske i dit eget tempo, mens du går på opdagelse i de smalle gader eller køber noget souvenirhåndværk.

Derfor kan jeg lide denne mulighed: Du lærer en af de mest berømte destinationer nær Athen at kende med en professionel guide og uden at skulle tage dig af noget som helst.
Anbefales, hvis... du vil have mest muligt ud af dit ophold i Athen og lære en af vuggerne i det antikke Grækenland at kende, som har født nutidens civilisation.


Muligheden for at komme til Meteora

Dagstur til Meteora fra Athen

Rejs til Meteora med tog fra Athen med en ekspertguide

Hvis dine rejsedage er begrænsede, er dette den hurtigste (og billigste) mulighed, som vil tage dig på opdagelse i Meteora på én dag - du vil ikke fortryde det!

Varighed: 13 timer 30 minutter

Meteora i Thessalien er et meget specielt sted, hvis morfologi ser ud til at være skabt til at være tæt på Gud. Dette unikke sted, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, kombinerer områdets naturlige skønhed med de gamle ortodokse klostre, der er bygget på klipperne.

Dagsturen til Meteora fra Athen starter med toget til Kalambaka, en lille landsby, der er bygget ved foden af de majestætiske grå klipper, hvor Meteora-klostrene ligger. Rejsen tager omkring 4 timer, men det er en kort tur, da man kan beundre det smukke græske landskab undervejs. I Kalambaka venter en chauffør på dig for at køre dig til klostrene i Meteora.

Her får du mulighed for at besøge eremithulerne i Badovas og tre af disse næsten 700 år gamle klostre. Tidligere var der op til 24 aktive klostre, hvoraf kun 6 i dag er beboet af munke.

Sidst på dagen vender du tilbage til Kalambaka, hvor du har lidt fritid til at udforske denne charmerende lille by og spise frokost, hvis du ønsker at genoplade batterierne, inden du går ombord på toget tilbage til Athen.

Hvorfor jeg kan lide denne tur: Med denne mulighed vil du kunne optimere din rejsetid, få mest muligt ud af dit besøg i Meteora og endda have tid til at opdage det på egen hånd om eftermiddagen.Anbefales hvis... du ikke har meget tid i Grækenland, men du ikke vil gå glip af dette unikke sted i verden på en meget komfortabel organiseret tur til den bedste pris.


Hvorfor er en tur til Meteora umagen værd?

Kalambaca klostre, Meteora| ©fauve othon
Kalambaca klostre, Meteora| ©fauve othon

Meteora er et smukt sted på Thessaliens slette og et af de mest fantastiske landskaber i Europa. Det er et fascinerende sted med store sandstensklipper kronet af byzantinske klostre, hvilket er grund nok til at tage en tur til Grækenland.

Meteora betyder "klipper i luften", og når man ser på den thessaliske slette, kan man forstå, hvorfor eremitmunke trak sig tilbage hertil for at dyrke deres spiritualitet, for ifølge deres tro syntes disse klipper at være sendt af Gud til jorden for at komme tættere på ham.

Meteora blev erklæret for UNESCO-verdensarv i 1988 og havde engang mere end tyve aktive klostre, hvoraf kun omkring seks overlever i dag med små samfund af munke. På udflugtsdagen kan du besøge klostrene Great Meteora og Varlaám.

Det er værd atbestille en tur til Meteora, ikke kun for at se det indre af disse samfund og deres charmerende kirker, men også for at nyde den unikke udsigt fra toppen af disse klipper, der blev dannet for millioner af år siden.

Ting at overveje, når man besøger Meteora

En vigtig ting at vide, når man besøger Meteora, er, at der kræves en dresscode for at besøge de ortodokse klostre, da de er steder for tilbedelse. Det er ikke tilladt at bære ærmeløse skjorter, nederdele eller bukser, der blotter knæene, dvs. skuldre og ben. Med andre ord skal skuldre og ben være ordentligt tildækkede for både mænd og kvinder som et tegn på respekt.

Isabels rejsetip

I Meteora skal du tage til udsigtspunkterne for at nyde landskabet. Når tågen dækker klippetoppene, ser klostrene ud til at hænge i luften.

Hvorfor det er værd at tage til Delfi

Helligdommen i Delfi| ©Jorge Cancela
Helligdommen i Delfi| ©Jorge Cancela

Athen er den vestlige civilisations vugge, men derudover er der vidunderlige steder at besøge. Vi fokuserer normalt på hovedstaden på grund af dens historiske og kulturelle betydning, men det græske land gemmer på mange andre skatte i hele sin geografi, som er et besøg værd.

Et godt eksempel på dette er Delfi, en charmerende lille landsby på de sydlige skråninger af Parnassus-bjerget med smuk udsigt over dalen og havet, som for de gamle grækere var verdens centrum og et åndeligt tilflugtssted, hjemsted for det berømte orakel i Delfi! At booke en udflugt til D elfi er et must, hvis man vil forstå det klassiske Grækenland.

Hvad skal man se i Delfi?

  • Det arkæologiske område i Delfi,
  • Teatret og ruinerne af Apollon-templet, til hvis orakel pilgrimme fra hele Grækenland kom for at søge råd om vigtige beslutninger.
  • Stadion, som var vært for de pythiske lege, en af de fire panhellenske lege sammen med de isthmiske lege, de nemeiske lege og de olympiske lege.
  • Det arkæologiske museum i Delfi, et af de vigtigste i Grækenland, som blandt andet huser værdifulde genstande som tvillingerne fra Argos, sfinksen fra Naxos og statuen af Antinous.

Book din tur til Delfi fra Athen

Hvor skal du spise under dit besøg i Delfi og Meteora?

Følg den rige middelhavskost med en traditionel græsk salat.| ©Susan Lucas Hoffman
Følg den rige middelhavskost med en traditionel græsk salat.| ©Susan Lucas Hoffman

Hvis du vælger at besøge Meteora på én dag, er frokosten på egen hånd, men bare rolig. Her er de bedste muligheder, så du kan træffe det rigtige valg. Saftigt kød, velsmagende grøntsager og fyldige græske oste er blot nogle af de delikatesser, du kan prøve på turen. De laver mad med omhu og lidenskab, og det er derfor, vi alle elsker det græske køkken. Bon apetit!

  • Taverna to Paramithi: En hyggelig og billig restaurant, der udmærker sig ved sin lækre mad og hurtige betjening. Ejeren er meget opmærksom, og man føler sig hjemme. Under måltidet blev der spillet traditionel græsk musik i baggrunden, og stemningen var meget afslappet. Lammekebab og tzatziki må man ikke gå glip af ved bordet.
  • Meteora Restaurant: Dette er en af de bedste restauranter i Kalambaka og en af de ældste, som har været åben siden 1925. Tjenerne er meget venlige, og atmosfæren er meget behagelig og rolig. Retterne er rigelige, og desserterne er lækre. Moussaka, kødboller, Meteora-salat og græsk yoghurt med blommer kan varmt anbefales.
  • Panellenion Restaurant: En rustik restaurant i centrum af Kalambaka med en stor terrasse og meget opmærksom betjening. Retterne er hjemmelavede og rigelige. Peberfrugterne fyldt med ris, lammet og den græske salat er rigtig gode.
  • Hvor skal man spise i Kalambaka: I denne lille landsby finder man mange restauranter, hvor man kan nyde græsk mad og prøve nogle lokale specialiteter til meget mere overkommelige priser end i andre dele af landet.

Book din rejse til Meteora fra Athen

Andre steder af interesse i Grækenland...

Se Akropolis og Parthenon| ©Antonio Campoy
Se Akropolis og Parthenon| ©Antonio Campoy

Der er intet andet sted som Athen, hvor man kan fordybe sig i den klassiske kulturs magi.

En rundtur i den græske hovedstads historiske centrum vil tage dig med på en rejse tilbage i tiden til den vestlige civilisations vugge, hvor du kan lære om mytologien, de majestætiske bygninger og de store templer, som har forbløffet rejsende fra hele verden i generationer.

Hvis du nød denne tur til Delfi og Meteora, så tjek vores artikel om de bedste ture og udflugter fra Athen for flere gode ture til at udforske byen.

Book din tur til Delfi fra Athen