Akropolis Billetter og ture

Akropolis i Athen er uden tvivl en rejse tilbage i tiden: Jeg fortæller dig, hvordan du kommer ind og rundt om den, så du ikke går glip af noget.

Alex Grande

Alex Grande

4 minutters læst

Akropolis Billetter og ture

Akropolis | ©Mauricio Muñoz

"Akropolis" betyder "høj by" på græsk, og når vi taler om Akropolis i Athen, henviser vi til det vigtigste arkæologiske sted i Grækenland. Der er meget at se og opdage på Akropolis, så her er en guide:

Den bedste løsning

Athen Billetter til Akropolis

Besøg Akropolis i Athen i dit eget tempo til den bedste pris

Perfekt, hvis du vil opdage Akropolis i dit eget tempo, uden at skulle tilslutte dig en organiseret gruppe og med så få udgifter som muligt. Og med denne billet springer du køerne ved indgangen over.

At besøge Akropolis på egen hånd kan være den bedste måde at undslippe trængslen og nyde synet af monumenterne, men jeg vil ikke snyde dig: på et tidspunkt får du brug for lidt kontekst om det, du ser. Med information fra en guide er besøget meget sjovere, men du kan også lave din egen research og tage turen i dit eget tempo.

I sidstnævnte tilfælde kan du også købe dine billetter online for at besøge Akropolis i Athen uden at stå i kø, og det er faktisk den bedste måde at undgå at vente og blive træt, inden du starter turen. Afsæt ca. 3 timer til denne tur, og tag behagelige sko på. Der er altid mange mennesker på Akropolis, men i højsæsonen (sommer) og på helligdage er der logisk nok endnu flere, så prøv at tage af sted tidligt om morgenen.

Når du har booket online, modtager du din billet i din e-mail; du skal bare vise den frem på dagen for dit besøg uden at vente i kø og gå direkte ind.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: At besøge Akropolis i Athen kan tage to timer eller en hel formiddag, afhængigt af hvor dybt du går, og hvor mange bygninger du vil se. Med denne billet får du maksimal fleksibilitet.

Anbefales, hvis... du vil opleve Akropolis i dit eget tempo og uden at bruge for mange penge.


Sådan kommer du til Akropolis

Akropolis ved solnedgang| ©Constantinos Kollias
Akropolis ved solnedgang| ©Constantinos Kollias

Akropolis i Athen kan ses fra næsten ethvert punkt i byens centrum. Det, du skal vide, er, at der er to indgange. Den vestlige indgang er den vigtigste og ligger ved siden af Propylæas søjler, og den sydøstlige indgang ligger nær metrostationen Akropoli og tæt på Dionysos-teatret. Jeg anbefaler den sydøstlige port, som normalt er mindre overfyldt.

Book billetter til Akropolis

Akropolis' åbningstider

På Akropolis| ©ghostsayboo
På Akropolis| ©ghostsayboo

Akropolis i Athen er åben hver dag fra kl. 8 til 20, men om vinteren kan åbningstiderne ændre sig, og lukketiden kan være tidligere. Det bedste tidspunkt at besøge Akropolis er kl. 8, før de fleste organiserede grupper ankommer, selvom solnedgangen derfra er det hele værd. Den sidste adgang er altid mellem en halv time og en time før lukketid.

Book billetter til Akropolis

Sådan får du billetter med rabat

Pantheon, Akropolis| ©Paul Stephenso
Pantheon, Akropolis| ©Paul Stephenso

Ældre over 65 år, børn under 5 år og EU-studerende under 25 år får gratis adgang til Akropolis mod fremvisning af ID. Sidstnævnte får også 50% rabat på den kombinerede billet, som inkluderer besøg på andre vigtige steder i byen.

Book billetter til Akropolis

Hvor kan man spise i nærheden af Akropolis?

Salgsautomater| ©Marc Noorman
Salgsautomater| ©Marc Noorman

Der er ingen restauranter på Akropolis, men du kan finde vandautomater og nogle madboder. Til frokost kan du gå på et hvilket som helst spisested i nærheden, men husk altid priserne. Hvis du kan, så spørg din guide om anbefalinger.

Book billetter til Akropolis

Hvad skal man se på Akropolis i Athen?

Karyatidernes tribune, Erechtheion| ©Yang Yang
Karyatidernes tribune, Erechtheion| ©Yang Yang

Akropolis i Athen er kronet af det berømte Parthenon i dorisk stil (sandsynligvis den mest fotograferede bygning i hele landet), som er et symbol på klassisk græsk arkitektur. Men før du klatrer op til det, vil du se mange andre templer og bygninger, der er værd at stoppe op ved. De vigtigste af disse er:

  • Propylæa: Hovedbygningen, hvorigennem man kommer ind på Akropolis. Den blev bygget i 437 f.Kr., og dens navn betyder "forhal".
  • Erechtheion: et jonisk tempel opført på et sted på Akropolis, der blev betragtet som helligt, da det siges at være der, hvor gudinden Athene fik det første oliventræ til at vokse. Der lægges særlig vægt på karyatiderne; kvinder, der holder templet oppe som søjler.
  • Athena Nikes tempel: et lille jonisk tempel dedikeret til gudinden, bygget til minde om Grækenlands sejr over Persien i 420 f.Kr.
  • Agrippa-monumentet: Et otte meter højt monument nær Beulé-porten til minde om den vigtige romerske general og politikers arbejde.
  • Fra den sydlige indgang har du også en uovertruffen udsigt til steder som Dionysos-teatret, selvom det ikke er muligt at besøge det.

Ana's Traveller Tip

Akropolis bliver oplyst i skumringen, og du kan ikke gå glip af udsigten, da du kan se den fra næsten alle steder i byens centrum.

Hvis du er interesseret i at besøge Akropolis i Athen, vil du også være interesseret i

Besøg Santorini| ©Pedro Szekely
Besøg Santorini| ©Pedro Szekely

Du har måske hørt, at Akropolis er det eneste, der er værd at se i Athen. Selvom det er det vigtigste i byen, og dets betydning nogle gange kan overskygge de andre monumenter, kan jeg forsikre dig om, at det ikke er det eneste.

Byen Athen har mange seværdigheder, og for at fuldende dit besøg foreslår jeg, at du udforsker dem på en vandretur i byens centrum. Med en ekspertguide vil du ikke kun lære Athens monumenter at kende, men også dens historie og indbyggernes levevis. Du kan læse mere om det i denne artikel om Ture i Athen.