Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

krydstogter

En tur til Athen ville ikke være komplet uden et krydstogt til mange af de nærliggende øer. Der findes snesevis af udflugter, som tager dig til dem; i dette indlæg hjælper jeg dig med at beslutte, hvilken der passer bedst til dine interesser.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutters læst

krydstogter

Krydstogt i Aeginas farvande | ©Herbert Frank

Grækenland har over 2000 øer, og selv om det ikke er muligt at besøge dem alle på en dagstur fra Athen (du skal flyve), er der nogle af øerne, som du kan se på et dagskrydstogt fra Athen.

1. Endags krydstogt til Hydra, Poros og Aegina fra Athen

Hydra| ©Mauricio Muñoz
Hydra| ©Mauricio Muñoz

På dette dagstogt fra Athen henter et køretøj dig fra dit hotel og kører dig tilbage til dit hotel ved afslutningen af udflugten. For 880 kr. besøger du tre øer og tilbringer mellem en og to timer på hver ø, men selve krydstogtet er også en oplevelse i sig selv. De øer, du vil se, er de øer, der ligger tættest på Athen i den Saroniske Golf:

Hydra

En lille, kommercielt travl ø, hvor du finder smukke farverige huse, en smuk natur at beundre og fantastiske strande. Din guide vil fortælle dig om historien om et sted, der tjente som tilflugtssted for pirater.

Poros

I midten af øen ligger resterne af Poseidontemplet på en bakke, og du kan også besøge steder som citronlunden, men jeg anbefaler at gå en tur rundt i havnen og nyde landskabet.

Aegina

Når du kommer dertil, kan du slentre rundt i byen eller tage en tur til Aphaea-templet, som er ret populært i Grækenland.

Hvad er inkluderet i dette krydstogt

 • Ekspertrådgivning fra en guide
 • En græsk frokostbuffet
 • Et folklore-show under krydstogtet

Anas rejsetips

Disse krydstogter er en hurtig tur, hvis dit primære rejsemål er Athen, men hvis du vil nyde de vigtigste græske øer i al deres pragt, skal du bruge mere tid.

2. VIP-dagskrydstogt til Hydra, Poros og Aegina fra Athen

Poros| ©Anastasius
Poros| ©Anastasius

Hvis du ønsker at føle dig omgivet af luksus i en dag og forkæle dig selv på din rejse, er dette VIP-krydstogt på en dag fra Athen en ideel mulighed for at gøre netop det. Den største fordel ved denne aktivitet er, at du ikke kun vil nyde destinationen, men også oplevelsen af turen.

Ud over besøget på øerne Hydra, Poros og Aegina, hvor du vil have en fritid på mellem en og to timer pr. ø. Denne tur kan fås på engelsk, spansk, italiensk og fransk og koster 1.956 kr.. Du vil tilbringe hele dagen med alt inkluderet, og når du først er på øerne, kan du udforske dem i ro og mag og indfange deres fantastiske landskaber og bygninger i dit sind.

Hvad er inkluderet i dette krydstogt

 • Transport fra dit hotel i Athen til skibet i en luksusbil og omvendt
 • En gratis business class-buffet med græske delikatesser
 • Snacks og drikkevarer til din rådighed under turen
 • En guidet tur på Hydra Island
 • Rabat i skibets butikker
 • Besøg på krydstogtbroen og møde og hilsen med kaptajnen
 • Ekspertguider, som du kan kontakte under turen
 • Prioriteret ind- og udskibning på hver af øerne

Anas rejsetips

Nogle af disse øer har ikke sandstrande, men du kan finde steder, hvor du kan tage en hurtig dukkert, hvis du har støvletter på.

3. Tips til dit krydstogt på de græske øer fra Athen

Ruinerne af Aphaia-templet, Aegina| ©Aleksandr Zykov
Ruinerne af Aphaia-templet, Aegina| ©Aleksandr Zykov

Hovedformålet med dagskrydstogterne med afgang fra Athen er at give dig mulighed for at lære det græske landskab og nogle af øerne bedre at kende. Med andre ord er selve strandene ikke hovedattraktionen på denne bådtur. Det er det første, du skal huske på, før du bestiller oplevelsen, så du ikke bliver skuffet senere.

Sådan vælger du det rigtige krydstogt

Hvis du har kigget lidt på tilbuddet, vil du have set, at der er dusinvis af lignende krydstogter med afgang fra Athen. Hvordan beslutter du dig for, hvilken tur du skal vælge? Mit råd er at overveje en række faktorer:

 • Prisen: Disse typer udflugter er ikke billige, men du behøver ikke nødvendigvis at betale overdrevent meget for at nyde dem.
 • Gratis afbestilling: Du bør altid tage højde for uforudsete hændelser. Vælg en tur, der giver dig sikkerhed for at kunne afbestille 24 timer i forvejen uden at miste dine penge.
 • Tid på øerne: Den største merværdi ved et dagskrydstogt er, at man kan få mest muligt ud af sin tid. Tjek før du bestiller, hvor lang tid du vil bruge på hver af de øer, der er med på turen, inden du bestiller.
 • De omfattede tjenester: Det er også vigtigt at kunne nyde rejsen mellem de forskellige stop. Mange ture har service om bord, f.eks. mad eller underholdning, så din tid på båden bliver en del af oplevelsen.

Hvad skal du medbringe på krydstogtet?

Endelig skal du huske at medbringe alt det, du har brug for, så du kan tilbringe dagen i maksimal komfort. Det er vigtigt at medbringe solcreme, badetøj, hvis du har mulighed for at svømme, og behageligt tøj og sko. Du får ikke brug for meget andet på rejsen.

4. Andre øer, der er værd at besøge i Grækenland

Mykonos| ©Alex Korolkoff
Mykonos| ©Alex Korolkoff

Hvis et endags krydstogt tur/retur ikke er nok for dig, har du mange flere muligheder for at nyde de græske øer. Før du booker din indkvartering i Athen, kan du overveje at tilbringe et par nætter på en flerdages tur eller endda arrangere en tur med kørsel på egen hånd. Dette giver dig mulighed for at besøge øer længere væk fra hovedstaden, f.eks:

Santorini

Med fremragende strande, natteliv og et landskab med hvidkalkede huse på en bjergside. Det er det ideelle sted for enhver rejsefotograf.

Mykonos

Kendt for sine fester og sit natteliv. Du kan ankomme med fly og tage videre til andre nærliggende øer.

Paxos

Tæt på Korfu. Her er der garanti for afslapning og privatliv, og der vil ikke være for mange mennesker, fordi der kun er adgang med båd.

Rhodos

Ideel til at tilbringe et par dage med at nyde både landskaberne og turistattraktioner som f.eks. Monolithos-slottet eller naturparken Epta Piges.

Kreta

Det er den største ø i Grækenland og kan være et andet udgangspunkt for en tur rundt i landet. Ud over landskaber og strande kan du også besøge vigtige arkæologiske levn.

5. Hvis du er interesseret i et krydstogt til de græske øer, vil du også være interesseret i

Akropolis, Athen| ©Dimitris Kiriakakis
Akropolis, Athen| ©Dimitris Kiriakakis

Krydstogter til de græske øer fra Athen er en mulighed for at opleve flere dele af landet på én rejse og ikke kun billedet af Grækenlands hovedstad. Med samme formål anbefaler jeg, at du tager et kig på denne artikel om Ture i Athen hvor du kan finde muligheder for at forlænge din rejseoplevelse yderligere.

Nogle gange forbinder vi udflugter med udtømmende planlægning og forkaster dem på grund af det simple faktum, at vi skal tilbringe nætter væk fra vores primære rejsemål, men der findes en løsning på dette problem i organiserede udflugter. På de fleste af dem vil du også få en guide med på vejen, så du kan lære mere om landets historie og få mest muligt ud af den tid, du har til rådighed.