Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

krydstogter

En tur til Athen ville ikke være komplet uden et krydstogt til mange af de nærliggende øer. Der er snesevis af udflugter, der tager dig til dem; i dette indlæg vil jeg hjælpe dig med at beslutte, hvilken der passer bedst til dine interesser.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutters læst

krydstogter

Krydstogt i Aeginas farvande | ©Herbert Frank

Grækenland har mere end 2.000 øer, og selvom man ikke kan besøge dem alle på dagsture fra Athen (man skal flyve), er der nogle øer, man kan se på et dagskrydstogt fra Athen.

Hydra, Poros og Aegina dagskrydstogt fra Athen

Hydra| ©Mauricio Muñoz
Hydra| ©Mauricio Muñoz

På dette dagskrydstogt fra Athen bliver du hentet på dit hotel og kørt tilbage til dit hotel, når turen er slut. Du besøger tre øer og tilbringer mellem en og to timer på hver af dem, men selve krydstogtet er også en oplevelse i sig selv. De øer, du kommer til at se, ligger tættest på Athen i Den Saroniske Bugt:

Hydra

En lille, kommercielt travl ø, hvor du finder smukke farverige huse, natur at beundre og fantastiske strande. Din guide vil fortælle dig historien om et sted, der fungerede som tilflugtssted for pirater.

Poros

Midt på øen ligger resterne af Poseidon-templet på en bakke, og du kan også besøge steder som citronlunden, men min anbefaling er at gå en tur rundt om havnen og nyde landskabet.

Ægina

Når du kommer frem, kan du slentre rundt i byen eller tage en tur til Aphaea-templet, som er ret populært i Grækenland.

Hvad er inkluderet i dette krydstogt

 • Ekspertrådgivning fra en guide
 • En græsk frokostbuffet
 • Et folkloreshow under krydstogtet

Ana's Traveller Tip

Disse krydstogter er en hurtig tur, hvis din primære rejsedestination er Athen, men hvis du vil nyde de græske øer i al deres pragt, skal du bruge mere tid.

VIP-dagskrydstogt til Hydra, Poros og Aegina fra Athen

Poros| ©Anastasius
Poros| ©Anastasius

Hvis du vil føle dig omgivet af luksus for en dag og forkæle dig selv under din rejse, er dette VIP-dagskrydstogt fra Athen en ideel mulighed for at gøre netop det. Den største fordel ved denne aktivitet er, at du ikke kun vil nyde destinationen, men også oplevelsen af turen.

Ud over besøget på øerne Hydra, Poros og Aegina, hvor du vil have mellem en og to timers fritid på hver ø. Denne tur findes på engelsk, spansk, italiensk og fransk. Du tilbringer hele dagen ude med alt inkluderet, og når du er på øerne, kan du udforske dem i ro og mag og indfange deres fabelagtige natur og bygninger for dit indre øje.

Hvad er inkluderet i dette krydstogt

 • Transport fra dit hotel i Athen til skibet i en luksusbil og tilbage igen.
 • En gratis business class-buffet med græske delikatesser
 • Snacks og drikkevarer til din rådighed under turen
 • En guidet tur på øen Hydra
 • Rabat i skibets butikker
 • Besøg på krydstogtbroen og møde og hilse på kaptajnen
 • Ekspertguider til rådighed under turen
 • Prioriteret ombordstigning og landsætning på hver af øerne

Ana's Traveller Tip

Nogle af disse øer har ikke sandstrande, men du kan finde steder, hvor du kan tage en hurtig svømmetur, hvis du har støvletter på.

Tips til dit krydstogt til de græske øer fra Athen

Ruinerne af Aphaia-templet, Aegina| ©Aleksandr Zykov
Ruinerne af Aphaia-templet, Aegina| ©Aleksandr Zykov

Hovedformålet med dagskrydstogter med afgang fra Athen er at give dig mulighed for at se nærmere på det græske landskab og nogle af øerne. Med andre ord er strandene ikke selve hovedattraktionen på denne bådtur. Det er det første, du skal huske på, før du booker oplevelsen, så du ikke bliver skuffet senere.

Sådan vælger du det rigtige krydstogt

Hvis du har taget et hurtigt kig på udbuddet, vil du have set, at der er snesevis af lignende krydstogter med afgang fra Athen. Hvordan beslutter du, hvilken tur du skal vælge? Mit råd er at overveje en række faktorer:

 • Prisen: Denne type udflugter er ikke billige, men du behøver ikke nødvendigvis at betale en formue for at nyde dem.
 • Gratis afbestilling: Du bør altid tage højde for uforudsete begivenheder. Vælg en tur, der giver dig sikkerhed for at kunne afbestille 24 timer i forvejen uden at miste dine penge.
 • Tid på øerne: Den største merværdi ved et dagskrydstogt er at kunne få mest muligt ud af tiden. Tjek, inden du booker, hvor lang tid du vil bruge på hver af de øer, der indgår i turen.
 • De inkluderede tjenester: Det er også vigtigt at kunne nyde rejsen mellem de forskellige stop. Mange ture har service ombord som mad eller underholdning, så tiden på båden bliver en del af oplevelsen.

Hvad skal du medbringe på krydstogtet?

Endelig skal du huske at medbringe alt, hvad du behøver for at tilbringe dagen komfortabelt. Det er vigtigt at medbringe solcreme, en badedragt, hvis du får mulighed for at svømme, og behageligt tøj og sko. Du får ikke brug for meget andet i løbet af din tur.

Andre øer, der er værd at besøge i Grækenland

Mykonos| ©Alex Korolkoff
Mykonos| ©Alex Korolkoff

Hvis et endagskrydstogt er for kort tid for dig, er der masser af andre muligheder for at nyde de græske øer. Før du booker din overnatning i Athen, kan du overveje at tilbringe et par nætter på en flerdagstur eller endda arrangere en kør-selv-tur. Det vil give dig mulighed for at besøge øer længere væk fra hovedstaden som f.eks:

Santorini

Santorini har fremragende strande, natteliv og et landskab med hvidkalkede hytter på toppen af et bjerg. Det er det ideelle sted for enhver rejsefotograf.

Mykonos

Kendt for sine fester og sit natteliv. Du kan flyve dertil og så hoppe videre til andre nærliggende øer. Eller du kan tage med på en udflugt til Mykonos fra Athen.

Paxos

Tæt på Korfu. Den garanterer afslapning og privatliv og vil ikke være for overfyldt, fordi den kun er tilgængelig med båd.

Rhodos

Ideel til at tilbringe et par dage med at nyde både landskaberne og turistattraktionerne som Monolithos-slottet eller naturparken Epta Piges.

Kreta

Den største ø i Grækenland, Kreta, er endnu et godt sted at starte sin rejse rundt i landet. Ud over natur og strande kan du besøge vigtige arkæologiske levn.

Book en rejse til Mykonos fra Athen

Hvis du er interesseret i et krydstogt rundt på de græske øer, er du måske også interesseret i

Akropolis, Athen| ©Dimitris Kiriakakis
Akropolis, Athen| ©Dimitris Kiriakakis

Krydstogter til de græske øer fra Athen er en mulighed for at opdage flere områder af landet på samme tur og ikke kun billedet af Grækenlands hovedstad. Med dette i tankerne anbefaler jeg dig at tage et kig på denne artikel på Ture i Athen

Nogle gange forbinder vi udflugter med omfattende planlægning og forkaster dem på grund af det simple faktum, at vi skal tilbringe nætter væk fra vores primære rejsedestination, men en løsning på dette ligger i organiserede udflugter. Langt de fleste af dem tilbyder også en guide undervejs, så du kan lære mere om landets historie og få mest muligt ud af den tid, du har til rådighed.

Book en bådtur fra Athen