10 bedste museer i Mexico City

Med en bred vifte af kulturelle tilbud er Mexico City en af de byer i verden, der har flest museer. Her er nogle af de bedste muligheder for dit besøg.

Andressa García

Andressa García

9 minutters læst

10 bedste museer i Mexico City

Museum for Mexico | ©Rodrigo Malagón

Du behøver ikke at vente til den internationale museumsdag med at besøge museer i Mexico City. I byen kan du finde forskellige muligheder for at dykke ned i den mexicanske kultur.

At besøge kulturelle og historiske steder er en af de bedste ting at se og gøre i Mexico City, så jeg inviterer dig til at besøge steder som Archivo de la Fotografía Museum, Museo Universitario de Arte Contemporáneo og Museo Jumex. En anden mulighed for at lære om historie er Nationalmuseet for Antropologi, som huser en af de vigtigste præ-spanske kunstsamlinger i verden, men som også er et af de mest besøgte museer i landet.

1. Museets arkiv for fotografi

Museets arkiv for fotografi| ©Alejandra Méndez
Museets arkiv for fotografi| ©Alejandra Méndez

I 2005 blev det sted, der nu er kendt som Casa de la Memoria Metropolitana, indviet som Museo Archivo de la Fotografía i Mexico City, som uden tvivl er et af de bedste museer i byen.

Men ud over navnet ligger museets betydning i det faktum, at det er dedikeret til at bevare byens fotografiske hukommelse gennem det 20. århundrede. På museet kan du opleve afgørende øjeblikke i byens historie, fra forbedringerne i infrastrukturen til indbyggernes traditioner og typiske skikke.

Museet har forskellige udstillingsrum, hvor samlingen af fotografier af de maskerede ansigter i Mixquic til minde om De Dødes Dag skiller sig ud, såvel som de imponerende fotografier af fremstillingen af Kristi lidelseshistorie i Iztapalapa. Du kan også se forskellige midlertidige udstillinger og fotojournalistik, som kan variere alt efter årstiden.

Detaljer af interesse

 • Pris: Der er gratis adgang, så du behøver ikke betale noget for at besøge det.
 • Åbningstider: Tirsdag til søndag mellem kl. 10.00 og 18.00.
 • Sted: Det ligger i República de Guatemala, nummer 34, Centro.

Besøg de bedste museer i Mexico City

2. Museum for Mexico City

Inde i museet| ©Oscar Villanueva
Inde i museet| ©Oscar Villanueva

Mexico City Museum, der ligger i en barokbygning fra det 18. århundrede, som tidligere var Santiago de Calimaya-grevernes palads , kan du beundre balkoner med smedejernsgelændere, halvrunde buer, løver, gargoyler og et muslingeformet springvand med en havfrue, der spiller guitar. På dette museum kan du finde information om historie, kunst og temaer, der er relateret til Mexicos hovedstad.

Hvis du tager på en tur rundt i Mexico City, er dette et stop, du ikke må gå glip af, for når du kommer ind i den store gårdhave, kan du se lastbiler fra 1923, taxier fra det XVII århundrede og en vogn fra det XVIII århundrede, der supplerer museets tema. Du finder også et værksted dedikeret til den impressionistiske kunstner Joaquín Clausell, som arbejdede der og brugte væggene i sit værelse som lærreder, hvor han blandede maling på stedet og skabte værker ud fra disse pletter.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du skal betale lidt over 2 euro pr. person for at nyde dette museum indefra.
 • Åbningstider: Du har mulighed for at komme ind på museet fra tirsdag til søndag mellem kl. 10.00 og 18.00.
 • Placering: Den nøjagtige placering er Pino Suárez nummer 30, i centrum af Mexico City.

Tilmeld dig en rundtur i Mexico City

3. Museum for folkelig kunst

Kunstudstilling| ©JULIO NERY
Kunstudstilling| ©JULIO NERY

Inde i MAP 's intelligente bygning kan du se den mest repræsentative samling af mexicansk folklore. Tidligere var stedet hovedkvarter for det generelle politiinspektorat og brandvæsenets hovedkvarter i byen, men i dag huser det enestående materiale af mexicansk folkekunst ved kontrolleret temperatur og fugtighed. Indenfor finder du fire permanente rum, hvor du kan nyde indholdet.

Mexico City har sørget for, at MAP er et moderne og interaktivt sted med kapacitet til at betage folk i alle aldre. Du finder mange skærme og computere med interaktivt indhold, men du kan også tage på guidede ture med personkarakteristik. Det er uden tvivl et af de steder, du skal have med, hvis du skal på cykeltur i Mexico City.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgang til museet koster ca. 2 euro pr. person.
 • Åbningstider: Du kan besøge dette sted fra tirsdag til søndag mellem kl. 10.00 og 18.00.
 • Beliggenhed: Museet ligger på Revillagigedo nummer 11, i det historiske centrum af Mexico City.

Tilmeld dig en cykeltur i Mexico City

4. Ex Teresa Museum for Moderne Kunst

Inde i Museo Ex Teresa Arte Actual| ©Veêmente
Inde i Museo Ex Teresa Arte Actual| ©Veêmente

I hjertet af det, der engang var Santa Teresa La Antigua-klosteret, ligger i dag Ex Teresa, et laboratorium for moderne kunst. Dette sted er hovedsageligt vært for midlertidige udstillinger af performance og audiovisuelle installationer. Du kan få en unik oplevelse i kapellet og den neoklassiske foyer, som er blevet omdannet til museets vigtigste udstillingsrum med en kuppel med religiøse glasmalerier.

Selvom stedet er gådefuldt og mystisk på grund af dets rige fortid og design, er kvaliteten af de udstillinger, der præsenteres, meget høj, så du vil elske at besøge det. I de eksperimenterende udstillinger finder du unikke vær ker som f.eks. en tom krukke "fyldt" med "grænseluft" eller en væg sømmet fast med ølkorkpinde.

Generelt er det en af de oplevelser, du bør inkludere i din tur rundt i byen, takket være det faktum, at det er en af de bedste ting at se og gøre i Mexico City, takket være den høje kvalitet af udstillingerne og det interessante forslag i hver af udstillingerne.

Interessante detaljer

 • Pris: Du behøver ikke at betale noget for at komme ind på museet, for der er gratis adgang.
 • Åbningstider: Du kan besøge dette sted fra mandag til søndag mellem kl. 10.00 og 18.00.
 • Beliggenhed: Museet ligger på Lic. Verdad Avenue, nummer 8, i det historiske centrum af Mexico City.

Tilmeld dig en af de bedste ting at lave i Mexico City

5. Antiguo Colegio de San Ildefonso Museum

Antiguo Colegio de San Ildefonso Museum| ©Tan
Antiguo Colegio de San Ildefonso Museum| ©Tan

Siden 1992 har Real y Más Antiguo Colegio de San Ildefonso været et kulturelt rum, der også har været vært for nogle af de mest mindeværdige midlertidige udstillinger, byen nogensinde har set. Her kan du se en bred vifte af udstillinger, der omfatter kunst fra kolonitiden, moderne kunst og samtidskunst. Derudover finder du vægmalerier af kendte kunstnere som Jean Charlot, David Alfaro Siqueiros, José Clemente Orozco og Diego Riveras første vægmaleri, "The Creation".

Før du besøger stedet, bør du også vide, at det for nylig har været vært for udstillinger som Ron Muecks gigantiske hyperrealistiske skulpturer eller Marilyn Mansons malerier - værker af stor kunstnerisk betydning. Men museets aktiviteter er så omfattende, at man også kan deltage i workshops og konferencer, der supplerer udstillingerne, og nogle aktiviteter, der finder sted om aftenen, så det skiller sig bestemt ud som et af de bedste steder at besøge i Mexico City om aftenen.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 2,50 euro pr. person for at komme ind på museet.
 • Åbningstider: Museet er åbent på tirsdage fra kl. 10.00 til 19.30 og fra onsdag til søndag mellem kl. 10.00 og 17.30.
 • Beliggenhed: Museet ligger på Justo Sierra 16 i Centro.

6. Museet i Estanquillo

Estanquillo-museet| ©Luis C
Estanquillo-museet| ©Luis C

Museo del Estanquillo har du mulighed for at lære om Carlos Monsiváis' arbejde, som var en moderne forfatter og krønikeskriver i Mexico City. Derudover kan du lære, hvordan hans passion for populærkultur spredte sig gennem kunst og byens hjørner.

I museets tre haller kan du genkende mere end 20.000 genstande, der hylder Carlos Monsiváis og hans kærlighed til film og læsning gennem fotografier, malerier, plakater, tekster, indgraveringer og endda miniaturer. Noget af det mest interessante, du kan se på museet, er de tematiske udstillinger, der på en måde bringer dig tættere på de mest betydningsfulde øjeblikke i forfatterens liv.

Du kan også gå op på museets terrasse, hvorfra du har en panoramaudsigt over det historiske centrum, men du kan også nyde dette rum og de forskellige gratis aktiviteter, der præsenteres her. I læsesalen finder du en af museets mest betydningsfulde genstande, "gaturna", en katteformet urne, hvor forfatterens aske opbevares.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er gratis adgang til museet, hvilket betyder, at du ikke behøver at betale noget for at besøge det.
 • Åbningstider: Du kan besøge dette museum fra onsdag til mandag mellem kl. 10.00 og 17.40.
 • Beliggenhed: Museet ligger på Isabel la Católica street, nummer 26 i centrum af Mexico City.

7. Museet for kvinder

Besøg på Kvindemuseet| ©Milton Martínez
Besøg på Kvindemuseet| ©Milton Martínez

Kvindemuseet blev præsenteret for FN for 15 år siden takket være et projekt fra Mexican Federation of University Women, og siden da har det budt på midlertidige udstillinger, der skifter hver tredje måned og viser kvinders præstationer gennem historien.

Du vil også kunne se forskellige permanente rum inde i museet, hvor temaerne ligestilling mellem kønnene, den dobbelte kosmovision i det gamle Mexico, frihed og uddannelse udforskes. For at give dynamik til udstillingerne skifter museet løbende de personer, der optræder i dem, og bruger videoer til at fortælle historier om kvinder, der har været skelsættende i Mexicos historie.

Derudover vil du se, at centret fungerer som et sted, hvor der præsenteres bøger, konferencer, workshops, koncerter og filmforevisninger. Museo de la Mujer-bygningen er et rum, der rummer en hel del historie, da det er et sted, der tidligere var hovedkvarter for trykpressen.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du skal betale lidt over 1,5 euro for at komme ind på museet.
 • Åbningstider: Du kan komme ind fra tirsdag til søndag mellem kl. 10.00 og 18.00.
 • Placering: Du kan finde dette museum på 17 República de Bolivia Street i centrum af Mexico City.

8. Interaktivt museum for økonomi

Interaktivt museum for økonomi| ©Alejandro
Interaktivt museum for økonomi| ©Alejandro

Hvis du er interesseret i at lære og forstå økonomi og finans på en mere fornøjelig og underholdende måde, er et besøg på Museo Interactivo de Economía et must. Bygningen er et tidligere kloster, som blev købt af Banco de México i 1990'erne og ikke bare restaureret, men også ombygget til et af de mest internationalt anerkendte interaktive museer.

I dette rum kan du lære om økonomi, finansiering og bæredygtig udvikling som ingen andre steder. Du finder også et rum, der er dedikeret til den nødvendige balance mellem økonomisk aktivitet og omsorg for miljøet. Det, der gør dette museum unikt, er dets engagement i teknologi som et redskab til interaktion. Her finder du ikke overvældende og utilgængelig information, men en berigende og dynamisk oplevelse.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 5 euro pr. person, mens børn under 3 år kommer gratis ind.
 • Åbningstider: Du kan besøge dette sted fra fredag til søndag mellem kl. 11.00 og 17.00.
 • Beliggenhed: Museet ligger i Antiguo Convento de Betlemitas, på Tacuba Avenue nummer 17, lige i det historiske centrum af Mexico City.

9. Nationalmuseet for kunst

Inde i Nationalmuseet for Kunst| ©Maricarmen Islas
Inde i Nationalmuseet for Kunst| ©Maricarmen Islas

Nationalmuseet for Kunst er et af de vigtigste og mest emblematiske museer i landet, og indenfor finder du en bred vifte af moderne kunst fra Mexico City. Foran museet står en af de mest ikoniske statuer i byen, rytterstatuen af Karl IV af Spanien, bedre kendt som "El Caballito".

Bag denne majestætiske statue ligger det tidligere palads for sekretariatet for kommunikation og offentlige arbejder. Når man kommer ind på museet, finder man imponerende marmorskulpturer med tydelig fransk indflydelse, da de bærer navne som "Malgré Tout" af Jesús Fructuoso Contreras eller "Après l'orgie" af Fidencio Lucano Nava.

Dette sted er uden tvivl en sand skat af byens historie og kultur, og det er et af de steder, man bør besøge, hvis man opholder sig i Mexico City i 2 dage eller mere, for det er et besøg værd for at lære mere om dens fascinerende historie og beundre dens arkitektoniske skønhed.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 4 euro pr. person for at komme ind på dette museum.
 • Åbningstider: Museets åbningstider er fra kl. 10.00 til 17.30 og fra tirsdag til søndag.
 • Beliggenhed: Dette museum ligger på Tacuba street nummer 8 i centrum af Mexico City.

10. Papalote Børnemuseum

Papalote Børnemuseum| ©Thom Mckenzie
Papalote Børnemuseum| ©Thom Mckenzie

Papalote Children's Museum er et utroligt sted at få en enestående multimedieoplevelse med alle dets udstillinger. I løbet af dette eventyr vil du opdage livets kompleksitet og menneskets forbindelse med verden omkring det. Du vil kunne se forskellige moduler, hvoraf det første er dedikeret til menneskekroppen, hvor du vil kunne udforske den menneskelige anatomi, og hvordan den fungerer mekanisk for at forblive sund.

Derefter finder du området "Levende Mexico", hvor du kan sætte pris på biodiversiteten i hele landet og lære om vigtigheden af dets økologiske systemer. Du finder også andre sektioner som "Mit hjem og min familie", hvor du kan opdage lidt mere om netværk, og hvordan de skaber stærke og forenede samfund.

Dette museum er især dedikeret til børn, som også kan opdage et område dedikeret til "Laboratoriet for ideer", hvor de kan forbedre deres kreativitet og problemløsningsevner gennem videnskab, teknologi, ingeniørarbejde, kunst og matematik. I dette område kan børn frit tegne, lave og opfinde med forskellige materialer og værktøjer i et miljø, der opfordrer til teamwork.

Detaljer af interesse

 • Pris: For at komme ind på museet skal du betale omkring 10 euro pr. person, mens du skal betale lidt over 5 euro for at komme ind på megaskærmen og de digitale kuppelområder.
 • Åbningstider: Du kan nyde dette attraktive museum på tirsdage, onsdage og fredage mellem kl. 9.00 og 18.00. Torsdage fra 9:00 til 11:00, og lørdage og søndage mellem 10:00 og 19:00.
 • Beliggenhed: Museet ligger på Constituyentes Street, nummer 268, i Daniel Garza, Mexico City.