Bedste seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Mexico City er en livlig og historisk destination, der byder på mange turistattraktioner for besøgende. Her er nogle af de bedste ting at lave.

Andressa García

Andressa García

11 minutters læst

Bedste seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Mexico | ©Ricky Esquivel

Hvis du besøger denne by, er et besøg i det historiske centrum et must, hvor du finder steder som Zocalo, Metropolitan Cathedral og National Palace. Ikke langt fra det historiske centrum kan du besøge Barrio de Coyoacán, der er kendt for sine pladser og brostensbelagte gader, samt Frida Kahlos hus-museum, La Casa Azul.

Derudover er Mexico City berømt for sine museer, herunder Nationalmuseet for Antropologi, Museet for Moderne Kunst og Soumaya-museet. Du bør også prøve nogle af de lækre mexicanske retter, der tilbydes på lokale restauranter, såsom tacos al pastor, chiles en nogada og antojitos mexicanos (mexicanske snacks) ved boderne.

1. Se og fotografer Zócalo

Zocalo| ©Kelvin Flores
Zocalo| ©Kelvin Flores

I Mexico er mange byer designet efter kolonitidens byplanlægning og har en central plads, ofte kendt som Plaza de Armas eller Zocalo, og det er netop tilfældet med Mexico Citys Zocalo. For at lære den at kende anbefaler jeg, at du tilmelder dig en rundtur i Mexico City, som vil tage dig med til dette og andre vigtige punkter i byen.

Zócalo i Mexico City er en af de største pladser i verden med et areal på omkring 57.000 kvadratmeter, som gennem årene har været skueplads for nogle af de vigtigste begivenheder i Mexicos historie. På denne plads finder du en række vigtige turistattraktioner, herunder Mexicos katedral, Nationalpaladset og Templo Mayor, som er bemærkelsesværdige bygninger i dette område.

Men ud over at blive betragtet som et af de vigtigste monumenter og historiske steder i byen, er Zócalo også berømt for at være vært for adskillige kulturelle begivenheder og festivaler i løbet af året, herunder filmforevisninger, koncerter og teaterforestillinger, og hvis du kan overvære nogen af dem, vil du kunne opleve den lokale kultur og mexicanske mangfoldighed.

En anden ting, du kan gøre i nærheden af dette sted, er at nyde et godt mexicansk måltid på en af de nærliggende restauranter. Blandt de steder, hvor man kan smage den mexicanske smag, er cafeteriaet El Mayor, hvor man kan se en utrolig panoramaudsigt over byen fra tagterrassen.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal ikke betale noget for at besøge dette sted, fordi det er et offentligt rum.
 • Åbningstider: Zócalo har ingen åbningstider, så du kan komme, når du vil, og blive, så længe du vil.
 • Beliggenhed: Mexicos Zócalo ligger i centrum af Mexico City.

Tilmeld dig en rundtur i Mexico City

2. Besøg det indre af Metropolitankatedralen i Mexico City

Metropolitankatedralen i Mexico| ©Carl Campbell
Metropolitankatedralen i Mexico| ©Carl Campbell

Metropolitan Cathedral of Mexico er et af de mest imponerende arkitektoniske monumenter i Mexico City, og den ligger lige i Zocalo. Det, du vil lægge mest mærke til, når du besøger den, er dens enorme struktur i barokstil. Og hvis du tager en guidet tur, får du mulighed for at lære om dens historie, så dette besøg er helt sikkert en af de bedste ting at lave i Mexico City.

Katedralen blev bygget over den gamle Templo Mayor fra den aztekiske civilisation, og byggeriet startede i 1573 og blev afsluttet i 1813 efter 240 år, hvilket gør den til en særlig bygning i byen. Inde i katedralen kan du se forskellige smukke rum, hvoraf kongernes kapel med sine altertavler og pilastre i churrigueresque-stil skiller sig ud.

Indenfor vil du også kunne se de smukke hvælvinger, strukturer og imponerende kupler, der gør den til et sandt visuelt spektakel. Men ud over sin skønhed gemmer katedralen på nogle hemmeligheder, såsom krypten, hvor resterne af symbolske figurer fra Mexicos historie opbevares, herunder de mest fremtrædende biskopper og ærkebiskopper.

Detaljer af interesse

 • Pris: For en guidet tur i Mexicos katedral skal du betale lidt over 29 euro pr. person.
 • Åbningstider: Du kan få adgang til faciliteterne mellem kl. 8.45 og 17.45 hver dag.
 • Beliggenhed: Metropolitan Cathedral ligger i hjertet af det historiske centrum af Mexico City, nærmere bestemt på Plaza de la Constitución, også kendt som Zócalo.

Tilmeld dig en af de bedste aktiviteter i Mexico City

3. Tag på en vandretur gennem Mexico Citys gader

Lær Mexico at kende| ©Caroline Cooke
Lær Mexico at kende| ©Caroline Cooke

En af de ting, du ikke må gå glip af i byen, er at tilmelde dig en tur rundt i det historiske centrum af Mexico City, og en god måde at gøre det på er på en af de bedste cykelture i CDMX, for på den måde kan du nyde landskabet og vejret på en sjovere måde.

Denne slags ture er som regel guidede, så din guide vil tage dig med til de vigtigste seværdigheder, startende med den store pyramide i Tenochtitlan, et fascinerende mexicansk tempel, der er en vigtig del af det mexicanske folks historie. Du vil lære om regionens kultur og historie, og lige efter det vil du se Metropolitan Cathedral.

Når du har set katedralen, kan du udforske det centrale indkøbscenter, posthuset og Santo Domingo-kirken, som alle har en rig historie og arkitektur at beundre. Derudover vil du kunne nyde barokarkitekturen i Casa de los Azulejos, som er en af Mexico Citys mest ikoniske bygninger.

Din guide vil helt sikkert tage dig med til nogle af byens vigtigste teatre og kunstcentre, såsom Palacio de Bellas Artes og Teatro de la Ciudad. Ved slutningen af turen vil du have lært meget om Mexico Citys historie og vigtigste historiske monumenter.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 60 euro pr. person for at nyde denne cykeltur.
 • Varighed: Oplevelsen vil tage omkring 5 timer at gennemføre.
 • Sted: Turen starter på det sted, som guiden har angivet, og du vil lære de fleste af byens vigtige steder at kende.

Tilmeld dig en cykeltur i Mexico City

4. Tag med på en udflugt til Teotihuacan

Teotihuacan| ©Javier Ogeros
Teotihuacan| ©Javier Ogeros

Eventyret er ikke kun i Mexico City, faktisk er en af de ting, du kan gøre i byen, at tilmelde dig en udflugt fra Mexico City til Teotihuacan. For at gøre dette anbefaler jeg, at du arrangerer en guidet oplevelse, hvor du forlader byen på vej til det, der også er kendt som Gudernes By.

Du ankommer til Teotihuacan tidligt om morgenen for at undgå de lange køer og folkemængderne af turister. Du begynder turen med at udforske Solpyramiden, Quetzalpapalotls palads, De Dødes Bro, Månepyramiden og Quetzalcoatl-templet.

Under oplevelsen får du også mulighed for at besøge et værksted, der drives af en lokal Teotihuacan-familie, hvor du kan smage traditionelle kaktusbaserede drinks, såsom den klassiske tequila, mezcal og pulque. Inden turen går tilbage til Mexico City, har du tid til at nyde de mange lækre mexicanske retter, som boderne i nærheden af det arkæologiske område tilbyder.

Detaljer af interesse

 • Pris: Udflugterne varierer i pris. Voksne skal betale omkring 33 euro, mens børn fra 3 til 11 år skal betale omkring 30 euro, og børn under 3 år kommer gratis ind.
 • Tidsplan: Aktiviteten varer 9 timer og gennemføres med en guide, der er ekspert i mexicansk historie og kultur.
 • Beliggenhed: Teotihuacan ligger i den centrale del af Mexico, i delstaten Mexico, nordøst for Mexico City.

Tilmeld dig en udflugt fra Mexico City til Teotihuacán

5. Tag på en nattur med åben bus

Sightseeing med bus| ©Michel Charbonneau
Sightseeing med bus| ©Michel Charbonneau

En af de ting, du er nødt til at prøve, er at stige på Mexico Citys sightseeingbus. Men ideen om at tage en tur i en cabriolet-bus om natten i CDMX er en endnu mere speciel aktivitet. Under turen vil du kunne se byen fra et andet perspektiv, og du vil kunne mærke dens pulserende natteliv, mens du lærer de mest ikoniske steder i dens gader at kende.

Denne tur finder sted ved solnedgang, så mens solen går ned i horisonten, vil du kunne besøge emblematiske steder som Uafhængighedsmonumentet, et af de mest anerkendte symboler på Mexico, som er omkring 45 meter højt. Du kan også se Diana Cazadora-fontænen og Palacio de Bellas Artes-bygningen, som kombinerer art nouveau- og art deco-stilarter.

Du kan også se andre historiske steder under byens natlys og neonlys, såsom det historiske centrum og Paseo de la Reforma, steder, hvor du kan nyde byens moderne bygninger og monumenter. Denne type tur varer normalt lidt over en time og et kvarter og tilbydes i privat bil. Normalt vil din guide tilbyde dig et lift tilbage til dit hotel eller din bolig.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du skal betale mellem 15 og 20 euro pr. person for denne oplevelse.
 • Varighed: Turen varer normalt 1 time og 15 minutter og finder sted efter solnedgang.
 • Sted: Mødestedet skal aftales med din guide, men det er normalt ved hovedstadens busstoppested Zócalo.

Køb en billet til turistbussen i Mexico City

6. Gå til et mexicansk wrestling-show

Wrestling i Mexico| ©Emilio Olivares
Wrestling i Mexico| ©Emilio Olivares

Hvis du vil opleve wrestling i Mexico City, skal du tage til det ikoniske stadion Arena Mexico, som er kendt som katedralen for mexicansk wrestling. Her kan du opleve en særlig udgave af olympisk brydning, som især er kendetegnet ved spektakulær akrobatik og vovede spring ud af ringen.

Hvis der er noget, du vil bemærke ved dette show, er det, at det er en unik blanding af sport og performance, der er lige så populær i Mexico som fodbold. Wrestlerne bærer masker for at skjule deres virkelige identitet og skaber karakterer, som deres fans ofte forguder.

Det mexicanske wrestlingshow, du kan se live i Arena Mexico, består af to eller tre runder, og mens du ser showet, får du en audioguide, der fortæller dig om alle de vigtigste aspekter af showet, som også varer cirka tre timer. Hvad angår stadionets tekniske karakteristika, skal du vide, at det blev bygget i 1956 og er et af de mest ikoniske sportssteder i wrestlingverdenen.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 35 euro per person. Børn fra 2 til 11 år betaler omkring 25 euro, og børn under 2 år kommer gratis ind.
 • Tidsplan: Showet varer ca. 3 til 4 timer og finder normalt sted om aftenen.
 • Beliggenhed: Arena Mexico ligger på Dr. Lavista 189, Doctores de Cuauhtémoc i Mexico City.

Oplev wrestling i Mexico City

7. Middag på den roterende restaurant Bellini

På restaurant Bellini| ©Hernán García Crespo
På restaurant Bellini| ©Hernán García Crespo

En god måde at starte en god gastronomisk tur i Mexico City på er at nyde en unik madoplevelse på den roterende restaurant Bellini. Det er en restaurant, der ligger i højderne på 45. etage i World Trade Center. Det mest attraktive ved dette sted er, at man kan nyde en 360-graders panoramaudsigt, mens man smager på smagen af det internationale og mexicanske køkken.

Jeg anbefaler, at du tager til Bellini restaurant ved mørkets frembrud og gør dig klar til at nyde en udsøgt treretters middag, mens du nyder den ekstraordinære 360-graders panoramaudsigt over Mexico City oplyst af neon- og natlys. Det bedste ved oplevelsen er, at mens du smager på retterne, roterer restaurantens spisestue gradvist, så du kan se hovedstaden fra forskellige vinkler.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 68 euro pr. person for at nyde oplevelsen.
 • Varighed: Du kan blive i restauranten, så længe du vil. Den er åben til sent om aftenen.
 • Beliggenhed: ligger på 45. etage i World Trade Center i Mexico City.

Tilmeld dig en gastronomisk rundtur i Mexico City

8. Lær kvartererne Xochimilco og Coyoacán at kende

Xochimilco| ©Anne and David
Xochimilco| ©Anne and David

Hvis du rejser til Mexico City i to dage, anbefaler jeg helt klart, at du tilmelder dig en tur i det historiske kvarter Coyoacán, hvor du kan lære om arven efter Frida Kahlo. Men jeg anbefaler også, at du nyder en mindeværdig tur på en trajinera i Xochimilco.

For at lære begge steder rigtig godt at kende, anbefaler jeg, at du tager på en guidet tur, der starter meget tidligt om morgenen. Fra dit hotel eller indkvarteringssted går du direkte på opdagelse i Roma, som er kendt for sine mange restauranter, museer, gallerier, parker og butikker. Derefter tager du til Condesa, hvor du kan se majestætiske palæer og gader med træer.

Senere, efter at have besøgt Plaza Mexico, tager du til Coyoacan, hvor du kan besøge San Juan Bautista-kirken, Coyotes-fontænen og Frida Kahlos hus-museum. Din guide vil hjælpe dig med at gennemgå arven fra denne kvinde, som er en af Mexicos mest berømte kunstnere. Derudover er det en fremragende oplevelse at lære nogle af de bedste kvarterer i Mexico City at kende.

Bagefter tager du med din guide til den idylliske bydel Xochimilco, hvor jeg anbefaler, at du giver dig hen og nyder en stille tur på en traditionel trajinera.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 55 euro pr. voksen. Børn under 3 år kører gratis.
 • Varighed: Hele turen varer cirka 8 timer.
 • Sted: Du tager afsted fra Mexico City for at besøge bydelene Xochimilco og Coyoacán, som ligger i henholdsvis den sydlige og syd-centrale del af byen.

Lær nogle af de bedste kvarterer i CDMX at kende

9. Klatre op i Torre Latinoamericana

Det latinamerikanske tårn| ©Alvaro Sánchez
Det latinamerikanske tårn| ©Alvaro Sánchez

Torre Latinoamericana i Mexico City er en af de mest populære turistattraktioner i byen, så det er et must-see, hvis du besøger CDMX. Det er den højeste skyskraber i hovedstaden, så du kan se en betagende udsigt over byen fra observationsdækket på 44. etage. Blandt de ikoniske steder, du vil få en panoramaudsigt over, er Metropolitan Cathedral of Mexico City og Palace of Fine Arts, blandt andre emblematiske bygninger.

Hvad angår dens funktion som en professionel bygning i byens centrum, er Torre Latinoamericana et kontortårn, der huser flere virksomheder og organisationer. Men indenfor kan man også finde et museum dedikeret til tårnets og Mexico Citys historie. Derudover anbefaler jeg, at man køber en billet til Torre Latinoamericana for at komme op i den roterende restaurant på toppen af tårnet, hvor man kan nyde et godt måltid, mens man nyder panoramaudsigten over byen.

Interessante detaljer

 • Pris: For at nyde udsigten fra tårnet skal du betale mellem 8 og 11 euro pr. person, afhængigt af alder.
 • Varighed: Du kan blive inde i tårnet, så længe du vil.
 • Beliggenhed: Torre Latinoamericana ligger på hjørnet af gaderne Madero og Lázaro Cárdenas og på hjørnet af Francisco I. Madero i Cuahutémoc-delegationen i det historiske centrum af Mexico City.

Køb dine billetter for at komme op i Torre Latinoamericana i CDMX

10. Gå ind og se Ballet Folklórico de México

Ballet Folklorico de Mexico| ©Gary Ashcavai
Ballet Folklorico de Mexico| ©Gary Ashcavai

Under dit ophold i Mexico City må du ikke gå glip af muligheden for at nyde showet med Ballet Folklórico de México de Amalia Hernández. Normalt finder denne type mexicansk folkloredans sted efter solnedgang, så det er en af de bedste ting at se og lave i Mexico City om aftenen.

Ballet Folklorico de Mexico er en ambassadør for den mexicanske folkekunst og har optrådt i over 60 lande verden over og turneret mere end 100 gange internationalt. Det bedste ved dette show er, at du kan nyde en aften fuld af farver og glæde, mens danserne tager dig med til de forskellige regioner i landet gennem deres kostumer og koreografier.

Detaljer af interesse

 • Pris: For at nyde dette show skal du betale omkring 95 euro pr. person.
 • Varighed: Det kunstneriske show varer normalt omkring tre timer.
 • Sted: Afhængigt af hvilken måned du tager af sted, vil balletten finde sted et andet sted, men de mest populære steder at se balletten er Palacio de Bellas Artes og Teatro de la Ciudad Esperanza Iris.

11. Besøg Guadalupe-basilikaen

Guadalupe-basilikaen| ©Kirk K
Guadalupe-basilikaen| ©Kirk K

For at opdage Mexicos kulturelle og religiøse rigdom anbefaler jeg, at du tilmelder dig en guidet tur til Guadalupe-basilikaen, hvor du kan beundre de mest enestående religiøse monumenter, herunder Kristuskongens forsoningstempel, den nye basilika og Pocito-kapellet.

Hvis du tilmelder dig denne guidede tur, kan du også besøge den nye basilika, hvor din guide vil forklare alt, hvad du har brug for at vide om Jomfruen af Guadalupe og hendes betydning for mexicanere og troende i hele verden.

Interessante detaljer

 • Pris: Disse guidede oplevelser rundt i byen og især i Guadalupe-basilikaen kan fås for omkring 15 euro pr. person.
 • Varighed: Det vil tage dig cirka 1,5 til 2 timer at gennemføre turen.
 • Sted: Guadalupe-basilikaen ligger i Gustavo A. Madero-delegationen i Mexico City, nærmere bestemt i nærheden af Cerro del Tepeyac.