4 dage i Mexico City: En guide til at få det meste ud af dit besøg

Mexico City er en af de vigtigste globale byer i Latinamerika og har mange attraktioner at byde på. Her er de vigtigste aktiviteter, du kan lave under et kort ophold på denne destination.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minutters læst

4 dage i Mexico City: En guide til at få det meste ud af dit besøg

Mexico fra oven | ©Ricky Esquivel

Hvis du planlægger at besøge Mexico City for et kort ophold, kan det virke som en umulig mission at lære byen at kende i dybden. Men hvis du har en detaljeret tur og følger en velordnet rejseplan, kan du måske opdage de attraktioner, der gør Mexico City berømt som en af Latinamerikas vigtigste globale byer.

Nogle af de bedste ting, man kan lave i Mexico City i løbet af et 4-dages besøg, er at besøge Palace of Fine Arts, gå rundt i det historiske kvarter, vandre gennem Coyoacán, se Frida Kahlo-museet, opdage Mexico Citys natteliv på Tenampa Salon og forundres over Aztec Stadium. Er du klar til et eventyr?

Dag 1: Besøg Palacio de Bellas Artes, se Templo Mayor-museet, tag på en guidet tur i det historiske centrum, og se udsigten over byen fra Torre Latinoamericana

Paladset for de skønne kunster| ©Ivan Hernández
Paladset for de skønne kunster| ©Ivan Hernández

Mexico City er en meget stor by, så den ideelle måde at besøge byen på et par dage er at opdele turen efter geografiske zoner. Til den første dag foreslår jeg en rundtur til de vigtigste steder i det historiske centrum, som indeholder mange af de mest betydningsfulde attraktioner i den mexicanske hovedstad.

Besøg paladset for de skønne kunster

Hvis du er på udkig efter en berigende kulturel oplevelse i hjertet af Mexico City, er et besøg i det ikoniske Palacio de Bellas Artes et must. Denne bygning med sin neoklassiske og art nouveau-arkitektur er et levende vidnesbyrd om Mexicos kunstneriske og kulturelle arv. Du kan komme dertil med metrolinje 2 og 3 og med buslinje 7B, 7C og 15A.

En af de største skatte i paladset er Diego Riveras vægmalerier. Når du går gennem paladsets korridorer og gallerier, vil du blive omgivet af storheden i forfatterens værker. Fra Man at the Crossroads til Dream of a Sunday Afternoon in the Central Alameda fortæller hvert vægmaleri en fængslende historie.

Men dette palads er meget mere end et museum; det er en hyldest til menneskelig kreativitet og et vindue ind til Mexicos sjæl. Her kan du også nyde et varieret kulturprogram, der omfatter opera, ballet, musik og midlertidige udstillinger af anerkendte nationale og internationale kunstnere, hvilket er grunden til, at det ofte anbefales på de bedste Mexico City-ture.

Book en tur til paladserne i CDMX

Besøg Templo Mayor-museet

For at fortsætte med at lære om mexicansk kultur, vil det næste trin i rejseplanen omfatte et besøg på Templo Mayor-museet. Denne udstilling, der ligger i det, der engang var det store Tenochtitlán, giver dig mulighed for at udforske dybderne i den gamle Mexica-kultur.

Museet, der ligger fem gader fra Palace of Fine Arts, huser en samling af artefakter og genstande fra de arkæologiske udgravninger af dette hellige sted. Her kan du også opleve selve Templo Mayors struktur. Dette monumentale værk var epicentret i den gamle by.

Templo Mayors historie spænder over århundreder med opførelse, genopbygning og forvandling. Templet blev oprindeligt bygget i det 14. århundrede og var dedikeret til guderne Huitzilopochtli og Tlaloc, som symboliserede dualiteten mellem sol og regn.

Besøg Zócalo

Hvis du vil lære Mexicos historiske centrum at kende, kan du ikke komme uden om El Zócalo, den enorme hovedplads, som normalt er udgangspunktet for at lære århundreders kulturelle og arkitektoniske arv at kende. Det vil være det næste stop efter Plaza Mayor, og fra dens esplanade vil du kunne se facaden på Metropolitan Cathedral.

Fra El Zócalo vil du også kunne se Nationalpaladsets imponerende størrelse, som markerer startpunktet for det føderale distrikt som en global by, da det var her, de spanske conquistadorer først etablerede kontrol over kontinentet.

Hvis du vil kende alle hemmelighederne ved El Zócalo og de omkringliggende bygninger, kan du vælge at deltage i en guidet tur gennem centrum af Mexico City. En ideel mulighed for at dykke endnu dybere ned i den historiske fortid og arven fra hvert af de steder, du passerer igennem.

Tag med på en guidet tur gennem det historiske centrum af CDMX

Nyd udsigten over byen fra Torre Latinoamericana

Om aftenen på den første dag foreslår jeg, at du hæver dig over Mexico Citys travlhed for at nyde panoramaudsigten fra Torre Latinoamericana. Denne bygning, som er et ikon i byens skyline, vil give dig et unikt og fængslende perspektiv, især hvis du planlægger at besøge Mexico City om sommeren, hvor himlen som regel er klar.

Fra toppen af tårnet vil du kunne opdage den urbane mosaik, der omfatter moderne skyskrabere, historiske pladser og overfyldte gader. Udsigten fra Zócalo vil give dig et nyt perspektiv på Mexicos rige historie. Fra El Zócalo kan du nå tårnet på en 10-minutters gåtur ned ad fem gader eller tage metrolinje 2.

Fra tårnet kan du også se Reforma Avenue, som er flankeret af ikoniske monumenter, f .eks. monumentet Angel of Independence. Hvis du planlægger at besøge Mexico City i højsæsonen, anbefales det at købe billetter til observationsdækket Torre Latinoamericana på forhånd.

Køb billetter til udsigtspunktet i Torre Latinoamericana

Dag 2: Besøg Azteza Stadium, tag på en guidet tur i flodkanalerne i Xochimilco og besøg Guadalupe-basilikaen

Aztekernes stadion| ©Chelo
Aztekernes stadion| ©Chelo

Når du har set det historiske centrum af Mexico City, vil den anden dag tage dig med på en tur rundt i byens omgivelser, herunder et besøg på et af verdens vigtigste stadioner, en guidet tur i Mexicos Venedig og et stop ved Guadalupe-basilikaen.

Besøg Azteca-stadionet

Hvis du er fodboldfan, vil et besøg på Azteca-stadionet give dig mulighed for at suge historien og passionen for spillet til dig. Og hvis du ikke er, vil du stadig kunne opdage dette emblematiske sted, som er meget mere end bare et stadion; det er et sportstempel, hvor legendariske øjeblikke i verdensmesterskaber er blevet levet.

Det bedste alternativ til at lære det at kende er at vælge en guidet tur, som giver dig en rundvisning i omklædningsrummene, presserummet, tribunerne og spillebanen. Den bedste måde at komme til Azteca Stadium på er med buslinjerne 17A, 17C, 17D, 17E, 17H og Taxqueña-Valle de San Lorenzo-grenen af langdistancebussen.

Besøg kanalerne i Xochimilco

For at få mest muligt ud af din tur gennem den sydlige del af Mexico City foreslår jeg, at du besøger kanalerne i Xochimilco. Denne flodtur vil fordybe dig i kulturen og dagliglivet i det præ-spanske Mexico.

Ombord på de ikoniske trajineras, både dekoreret med farver og blomster, vil du komme på en tur, der fremkalder regionens præ-spanske og koloniale historie. Du kan vælge at tage af sted på egen hånd eller deltage i en guidet tur. Uanset hvad vil du kunne krydse de indviklede kanaler omgivet af den frodige vegetation, der kendetegner Xochimilco.

På disse ture vil du have mulighed for at interagere med de lokale. Uanset om det er som par, med venner eller som familie, vil denne trajinera-oplevelse give dig mulighed for at udforske en stille og malerisk side af Mexico City, som er værd at opdage. Fra Aztekerstaten kan du komme til Xochimilco med bus 24B og langdistancebussen Salto del Agua-Cuemanco, en tur på cirka 25 minutter.

Book en tur til Xochimilco

Besøg Guadalupe-basilikaen

Hvis du vil have en ægte smag af mexicansk idiosynkrasi, er et besøg i Guadalupe-basilikaen et must. Denne ikoniske kirke er et epicenter for mariansk hengivenhed, da man mener, at Jomfruen af Guadalupe, der betragtes som Mexicos skytshelgen, viste sig her i 1531.

Arkitekturen i den gamle basilika er en kombination af barok- og renæssancestil og huser det originale billede af Jomfruen af Guadalupe. Den nye basilika er kendt for sit moderne design og sin karakteristiske omvendte skalform. Den rummer også en rig samling af religiøs kunst.

Hvis du planlægger at besøge Mexico City i december, kan du også tage del i skytshelgens festligheder. Fra Xochimilco kan du nå basilikaen med metrolinjerne 1, 2 og 3 og med fjernbussen Taxqueña-Valle de San Lorenzo, som du bør kombinere med metrolinjerne 2 og 3 det sidste stykke.

Book billetter til at besøge Guadalupe-basilikaen

Dag 3: Fortab dig i Coyoacáns gader, besøg Frida Kahlo-museet, og oplev det mexicanske natteliv på Tenampa Salon på Plaza Garibaldi

I Coyoacán| ©Fido
I Coyoacán| ©Fido

Ruten for den tredje dag vil tage dig gennem to af Mexico Citys vigtigste kvarterer: Coyoacán og Garibaldi. Her kan du besøge typiske attraktioner i hovedstaden som Frida Kahlo-museet og Tenampa-salonen.

Fortab dig i gaderne i Coyoacán

At fare vild i de maleriske gader i Coyoacán er som at træde ind i en fortryllet verden fuld af historie, kultur og vitalitet. Dette boheme-kvarter inviterer dig til at gå på opdagelse i de brostensbelagte gader og nyde den koloniale arkitektur blandet med modernitet. Det bedste alternativ til at komme til kvarteret er at tage trolleylinje 1 og 7.

Coyoacáns hovedtorv er centrum for aktiviteterne i kvarteret. Pladsen er omgivet af historiske bygninger og er et sted, hvor lokale og besøgende samles for at nyde udendørslivet. I det omkringliggende område kan du deltage i nogle af de bedste gastronomiske ture i Mexico City.

I Coyoacán, et af Mexico Citys bedste kvarterer, kan du dykke ned i selve essensen af mexicansk kultur og opdage dagligdagen i et samfund, der er stolt af sin historie og kreativitet.

Tag med på en guidet tur i Coyoacán

Besøg Frida Kahlo-museet

Når du stadig er i Coyoacán, må du ikke gå glip af en af kvarterets hovedattraktioner, nemlig Frida Kahlo-museet. La Casa Azul, som stedet kaldes, tager dig med på en rejse gennem øjnene og sindet på en af de mest ikoniske kunstnere i det 20. århundrede. Her blev Frida Kahlo født, boede og skabte en stor del af sit arbejde.

La Casa Azul er et fristed, der afslører Frida Kahlos liv og arv gennem hendes malerier, personlige genstande og hverdagsdetaljer. Det ligger ca. fire gader fra Coyoacáns hovedtorv, og du kan udforske de rum, hvor Frida boede og arbejdede.

Udstillingen, der betragtes som et af Mexico Citys fineste museer, er en bevægende hyldest og et vidnesbyrd om hendes indflydelse på kunst og kultur. De skiftende udstillinger og permanente samlinger giver besøgende mulighed for at dykke ned i forskellige aspekter af hans liv og arbejde samt den indflydelse, han havde på andre kunstnere.

Køb billetter til Frida Kahlo Museum

Oplev Mexicos natteliv på Tenampa Salon

Som afslutning på den tredje dag i Mexico City foreslår jeg, at du går på opdagelse i byens natteliv i den ikoniske Salón Tenampa. Salonen ligger foran Plaza Garibaldi og er et tempel for traditionel mexicansk musik, og så er det en af de bedste ting at lave om aftenen i Mexico City.

Atmosfæren i Salón Tenampa er en fusion af tradition og modernitet, hvor tonerne af mariachi-musik genlyder i luften, og duftene af mexicansk gastronomi beruser sanserne. Her kan du på samme tid nyde liveoptrædener af berømte mariachi-grupper og den bedste tequila i hovedstaden.

Salón Tenampas indretning og arkitektur leder tankerne hen på den mexicanske musiks guldalder og de kunstnere, der er gået gennem dørene i årenes løb. Væggene er prydet med fotografier og memorabilia, der fortæller historier om berømtheder, kunstnere og musikelskere, som har fundet inspiration og glæde her. Fra Coyoacán kan du komme til Tenampa med L1-bussen og med fjernbussen på Taxqueña-Bosques-linjen.

Dag 4: Se Chapultepec-slottet, besøg Nationalmuseet for Antropologi, og tag afsked med Mexico City ved at betragte natbelysningen af Uafhængighedsenglen.

I Chapultepec| ©Ari Helminen
I Chapultepec| ©Ari Helminen

På din sidste dag i Mexico City foreslår jeg en rundtur i den mest traditionelle del af Mexico, som omfatter Chapultepec-skoven og det populære National Museum of Anthropology.

Rundvisning på Chapultepec-slottet

En tur til Chapultepec-slottet vil give dig mulighed for at dykke ned i Mexicos historie, arkitektur og pragt. Slottet, der ligger på toppen af Chapultepec-bjerget, har været vidne til århundreders historiske begivenheder og har været skueplads for vigtige øjeblikke i landets historie. Du kan komme dertil med byens turistbus eller gøre et stop på en af de bedste cykelture i Mexico City.

Slottets arkitektur er et amalgam af stilarter, der afspejler indflydelsen fra forskellige historiske perioder. Stedet er også hjemsted for National Museum of History, som fortæller Mexicos historie fra præ-spansk tid til revolutionen.

Tag med på en guidet tur til Chapultepec Slot

Besøg det nationale museum for antropologi

I udkanten af Chapultepec-skoven vil et besøg på Nationalmuseet for Antropologi give dig mulighed for at fordybe dig i en rejse gennem Mexicos kulturer og mangfoldighed. Museet huser en stor samling af præ-spanske kunstgenstande.

Et af museets mest emblematiske værker er Coatlicue-monolitten, en skulptur, der repræsenterer den aztekiske gudinde for jord og frugtbarhed. Andre skatte omfatter Solstenen og Penacho de Moctezuma, en indviklet fjerskulptur, der symboliserer det høje aztekiske hierarki. Du kan nå museet på en 20 minutters gåtur gennem skoven eller med bus på linje 18B, 18C og 18D og metrolinje 1 og 7, som kører langs Chapultepec.

Køb billetter til Antropologisk Museum

Sig farvel til Mexico City med udsigt til Uafhængighedsenglen om natten

En af de bedste måder at sige farvel til Mexico City på, hvis man overhovedet kan det, er at se Uafhængighedsenglen lyse op om natten i en af de bedste nataktiviteter i Mexico City. Dette ikoniske monument, der ligger på Paseo de la Reforma, rejser sig midt i byens trafik og lys som et symbol på frihed og suverænitet.

Monumentet blev rejst for at fejre 100-året for Mexicos uafhængighed og er en hyldest til de helte og krigere, der var med til at skabe nationen. Fra Nationalmuseet for Antropologi kan man komme til monumentet med metrolinje 7 og buslinje 18A.

Kombinationen af dets tilstedeværelse og de omgivende lys skaber en poetisk og højtidelig atmosfære, der indbyder til kontemplation og refleksion. At sige farvel til Mexico City med billedet af dette monument, der gløder i natten, er en uforglemmelig måde at tage et stykke af hovedstadens essens og ånd med sig.

Rejseplan for en 4-dages tur til Mexico City

 • Dag 1
 • Rundvisning i Palace of Fine Arts
 • Besøg Templo Mayor-museet
 • Deltag i en rundvisning i det historiske centrum
 • Klatre op på observationsdækket i det latinamerikanske tårn
 • Dag 2
 • Besøg det aztekiske stadion
 • Gå langs kanalerne i Xochimilco
 • Besøg basilikaen i Guadalupe
 • Besøg Jomfruens helligdom
 • Dag 3
 • Gåtur gennem Coyoacan
 • Besøg Frida Kahlo-museet
 • Gå rundt på Plaza Garibaldi
 • Middag på Salón Tenampa
 • Dag 4
 • Besøg Chapultepec-museet
 • Besøg museet for antropologi
 • Besøg Uafhængighedens Engel
 • Sig farvel til Mexico ... og lov at komme tilbage!