Porto Lufthavn overførsler

Hvis du lander i Porto lufthavn, har du flere måder at komme til dit hotel på: Jeg vil fortælle dig, hvad de er, og hvilken der for mig er den mest bekvemme.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

Porto Lufthavn overførsler

Venter i lufthavnen | ©Artur Tumasjan

Før du slentrer langs Douros bredder, før du besøger boghandlen Lello, og før du kigger op på Clérigos-kirken ... det første sted, du ser, når du ankommer til Porto, er Francisco Sá Carneiro-lufthavnen.

Fælles transfer mellem lufthavnen og dit hotel

Inde i Portos lufthavnsterminal| ©Alquiler de Coches
Inde i Portos lufthavnsterminal| ©Alquiler de Coches

Med denne delte transfer fra Porto lufthavn til dit hotel vil en chauffør hente dig i lufthavnen ved ankomsten og sammen med andre rejsende (maks. 8 i alt) køre dig til døren til dit hotel i en komfortabel minivan med aircondition. Ud over komforten er den største fordel ved denne service, at den er tilgængelig 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, så det er ligegyldigt, hvilken dag og hvilket tidspunkt dit fly ankommer til Porto.

Sådan fungerer det

Du kan booke denne mulighed online ved at angive dato og detaljer for dit fly og din hoteladresse, så chaufføren kan planlægge ruten og møde dig ved ankomsten. Chaufføren vil tage højde for den tid, det tager dig at komme til ankomstområdet, og du vil få hans kontaktoplysninger, så du kan komme i kontakt med ham i tilfælde af en hændelse.

Rejsetiden til dit hotel i centrum af Porto vil under normale omstændigheder være maksimalt 45 minutter. Du vil have plads nok til din bagage, men hvis du har stor eller sart bagage med, skal du huske at informere chaufføren på forhånd, når du booker, så han kan tage højde for det.

Fælles transfer tilbage til lufthavnen

Når du er færdig med din rejse, kan du leje den samme service og til samme pris for at komme fra dit hotel til lufthavnen. Det eneste, du skal tage højde for, er, at du skal være klar på forhånd, så chaufføren kan hente dig i god tid, så du ikke når dit fly.

Privat transfer mellem lufthavnen og dit hotel

Privat transport| ©Humphrey Muleba
Privat transport| ©Humphrey Muleba

Dette er uden tvivl den mest komfortable og hurtigste måde at komme fra Porto Francisco Sá Carneiro lufthavn til dit hotel. Med den private transfer deler du ikke køretøjet med andre rejsende; chaufføren er helt til din rådighed og til rådighed for dem, der rejser sammen med dig. Uanset hvornår og hvilken dag du ankommer til Porto, er denne mulighed tilgængelig for dig.

Sådan fungerer det

Bookingmetoden er enkel: oplys dine flyoplysninger og dit hotels adresse, så chaufføren kan hente dig ved ankomsten. Du vil kunne forlade flyet i ro og mag, og når du ankommer til ankomstområdet, vil din chauffør vente på at køre dig til dit hotel i en komfortabel bil med aircondition. Du vil kunne kommunikere med din chauffør på engelsk, spansk, fransk og portugisisk.

Det tager ca. 40 minutter at komme fra lufthavnen til dit hotel i centrum af Porto. Da dette er en individuel service, vil du ikke have problemer med bagageplads, men hvis du rejser med sarte genstande, anbefaler jeg, at du angiver dette, når du foretager din reservation, for en sikkerheds skyld.

Privat transport tilbage til lufthavnen

Hvis du ønsker at bruge denne service i slutningen af din rejse for at komme fra din bolig i centrum af Porto til lufthavnen, er den også tilgængelig. Giv chaufføren besked om dit flys afgangstid, så han kan hente dig i god tid.

Ana's Traveller Tip

I Portugal er priserne på privat transfer meget overkommelige; for mindre end 10 euro kan du spare tid og få mere komfort ved din ankomst til Porto.

Andre muligheder: metro, bus og taxa

Metroen langs Luis I-broen| ©Rubén Marcos
Metroen langs Luis I-broen| ©Rubén Marcos

Metro

Selv om Porto er en lille by, er metronetværket på højde med en hvilken som helst storby. Der er seks linjer, som kører gennem byen, og de er markeret med bogstaver fra A til F og med farver. Den linje, der går til lufthavnen, er linje E, som er lilla.

Denne metrolinje har flere stoppesteder i Portos centrum, og du kan vælge det, der er tættest på dit hotel, hvis du bruger denne mulighed for at forlade lufthavnen. Den samlede rejsetid vil være omkring en halv time, og metroens frekvens afhænger af tidspunktet på dagen, men varierer mellem 4 og 15 minutter.

Denne mulighed vil være nyttig, hvis dit fly lander mellem kl. 6 om morgenen og kl. 1 om natten, da dette er tidsplanen for metroen i Porto. En enkeltbillet koster mindre end to euro, så hvis du ankommer inden for metroens køreplan, og dit hotel ligger tæt på et af metrostoppestederne, kan det være en god mulighed for at komme til Portos centrum fra lufthavnen.

Nogle af de E line-stoppesteder, der ligger tættest på Portos centrum, er:

 • Casa da Música
 • Carolina Michaelis
 • Lapa
 • Trindade
 • Bolhao
 • Campo 24 Agosto
 • Heroísmo
 • Campanha
 • Dragao Stadium

Bus

En anden mulighed for at komme fra Porto lufthavn til byens centrum er med bus. På den ene side er der den særlige lufthavnsservice og på den anden side de almindelige busser.

De særlige servicebusser er synkroniseret med visse flyselskabers afgangstider, koster normalt omkring 5 euro og reducerer deres stop i centrum til to eller tre hovedstoppesteder som Boavista eller Avenida dos Aliados. Du kan spørge om specifikke muligheder og tidsplaner ved ankomsten.

Busserne til centrum fra lufthavnen er 601 og 602 . Hvis du ankommer til Porto om natten, kan du tage natbussen (3M). Bemærk, at hvis du vælger denne mulighed, vil det tage ca. 50 minutter at komme til centrum, da disse busser har mellemliggende stoppesteder.

Taxa eller VTC

Porto er den næststørste by i Portugal og den mest besøgte efter Lissabon, så den har også tjenester fra lufthavnen såsom taxier eller VTC (Uber). At tage en ved ankomsten kan være en bekvem måde at komme til dit hotel på, men det er ikke billigt. Den gennemsnitlige taxa til centrum koster omkring 25 euro, mens en Uber koster omkring 20 euro.

Jeg anbefaler, at du bruger taxa eller VTC som en sidste mulighed, hvis du ikke når metroen eller bussen eller ikke har hyret en privat transfer på forhånd, men ikke som en hovedmulighed, da det ikke vil være det værd sammenlignet med andre muligheder.

Dette er Porto lufthavn

Passagerer går om bord på deres Ryanair-fly| ©Portuguese Gravity
Passagerer går om bord på deres Ryanair-fly| ©Portuguese Gravity

Portos lufthavn har den perfekte størrelse. Som den eneste internationale lufthavn i området har den catering, butikker, parkering, biludlejning, bagagebeskyttelse osv., og den er ikke så stor, at du farer vild eller bliver desorienteret, når dit fly lander. De vigtigste flyselskaber, der opererer fra Francisco Sá Carneiro lufthavn, er: Ryanair, Vueling, easyJet og TAP Portugal.

Denne lufthavn består af en enkelt terminal med flere etager: På niveau 3 finder du check-in-skrankerne og på niveau 0 ankomsthallen, biludlejningsfirmaer, metrostation og busstoppesteder.

Når dit fly er landet, skal du bare følge skiltene til bagageudleveringshallen og afgangen. Medmindre din bagage er forsinket, bør det ikke tage dig mere end et kvarter at forlade lufthavnen. Ubegrænset gratis WIFI er tilgængeligt i hele lufthavnen uden registrering.

De første tips til din ankomst til Porto

Nyd Portos skønhed og charme| ©Andrey Filippov 安德烈
Nyd Portos skønhed og charme| ©Andrey Filippov 安德烈
 • Hvornår skal man rejse til Porto: Porto er en by, der kan besøges på alle tider af året, men hvis du vil have de bedste temperaturer, er de ideelle måneder fra april til oktober. I denne periode anbefaler jeg at undgå juli og august, som er månederne med de højeste temperaturer, sammenfaldende med højsæsonen og med en større tilstrømning af besøgende. I vintermånederne vil du opleve regn og lavere temperaturer, men det er ikke en hindring for at besøge byen.
 • Atkomme rundt i byen: Portos størrelse gør det nemt at komme rundt til fods. Men der er også flere metrolinjer, som man kan bruge til at komme rundt i byens centrum. I Porto er der ikke så mange bakker som i Lissabon; den største er den, der forbinder Praça de Batalha med Ribeira, og som er forbundet med kabelbanen Do Guidais.
 • Hvor skal man bo: Porto er en meget sikker by, så du behøver ikke at bekymre dig om at bo i det ene eller andet område. De mest centrale områder er Avenida dos Aliados og Bolhao-området, men jeg anbefaler, at du leder efter en bolig i god tid for at få noget for pengene.
 • Hvad skal man spise: Hvis man ser bort fra vin, har man masser af muligheder for at nyde portugisisk gastronomi under sit besøg i Porto. Hvis du tager på en guidet tur rundt i byen, så spørg din guide om lokale anbefalinger til at finde en god restaurant. Blandt de retter, du skal prøve, er: francesinha (en sandwich med bechamelsauce, som er bedst at dele, hvis du vil have plads til en snack), bacalhau a brás (gryderet med løg, torsk, stegte kartofler og æg) og bifanas (ruller med svinekød).
 • Hvad skal man pakke: behageligt tøj og sko er nok til at komme rundt i byen uden at blive for træt. Det er en god idé at gemme plads i kufferten til en god portvin som souvenir.

Hvis du rejser til Porto, er du måske også interesseret i

Krydstogt på Douro ved solnedgang| ©Andrey Filippov 安德烈
Krydstogt på Douro ved solnedgang| ©Andrey Filippov 安德烈

Når du har ordnet transporten fra lufthavnen til byens centrum, er det tid til at planlægge, hvad du skal lave, når du er der. Gør organiseringen af din rejse til Porto færdig ved at læse disse guides, som jeg har skrevet på Bedste ture og dagsture fra Porto y Porto River Cruises.