Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Aveiro dagsture fra Porto

Det nordlige Portugal er en af de mest forskelligartede regioner i verden, når det gælder geografisk skønhed og arkitektoniske stilarter. Hvis du er i Porto, må du ikke gå glip af den lille havneby Aveiro, og det er lige lykkedes mig at finde de bedste udflugter til dig.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minutters læst

Aveiro dagsture fra Porto

Aveiro, Portugal | ©Ricardo Resende

De bedste ting at lave i Porto vil altid have at gøre med at opleve majestæten i den vigtigste by i det nordlige Portugal. Og man kan også udvide turene til nærliggende samfund, der er lige så karakteriseret ved deres skønhed. Ligesom Braga, Douro-dalen eller i dette tilfælde kystbyen Aveiro.

Jeg inviterer dig til at fortsætte med at læse denne informative samling, som jeg har undersøgt for dig, så du får en klarere og mere kortfattet idé om de guidede ture, der tager dig til Aveiro fra Porto, og de fordele, der er forbundet med disse små turistture. Husk, at den bedste måde at træffe den rigtige beslutning på er at forstå præcis, hvad du investerer dine penge og din tid i.

1. Halvdagstur til Aveiro og Costa Nova og krydstogt i Moliceiro

Moliceiro, Aveiro, Portugal| ©Ricardo Resende
Moliceiro, Aveiro, Portugal| ©Ricardo Resende

Den bedste måde at komme hertil på, hvis du besøger Porto og har lyst til at komme ud af byen for at udforske nye horisonter, er at bestille en tur, der inkluderer selve byen Costa Nova og Aveiro i en rejseplan, der betales i én pris.

Denne planlagte tur tilbyder dig flere praktiske detaljer, og en af dem er afhentning ved døren til dit hotel eller din bolig i den bus eller minibus, der er til rådighed for turen. Det betyder, at du vil dele turen med et lille antal mennesker, og det er ideelt, hvis du foretrækker at opleve denne type begivenhed i en mere familiær og intim atmosfære.

Samtidig er der det faktum, at Aveiro og Porto kun er omkring 76 km fra hinanden, og på mindre end 1 time vil du stige af køretøjet for at begynde at gå rundt i gaderne i denne by, der er blevet grundlagt siden den romerske kejser Marcus Aurelius' tid. Da du rejser med en guide om bord på minibussen, får du mulighed for at høre alle mulige historier om fortiden i det nordlige Portugal og specifikt om den by, du skal besøge.

Når du går gennem Aveiros gader, vil guiden fortsætte med at fortælle dig detaljer om byens unikke arkitektoniske stil, og det næste, der sker, er, at du går om bord på en Moliceiro. Det er en slags båd, der minder meget om de venetianske gondoler, og på den får du en rundtur i byens kanaler og også i lagunen, der grænser op til Aveiros kyst.

Til sidst stiger du af Moliceiro'en og sejler til den anden ende af Ria de Aveiro for at begynde en rundtur på Praia de Costa Nova. Husk, at denne tur tilbydes på engelsk, og det betyder, at din rejseleder altid vil være til rådighed for at besvare spørgsmål om rejseplanen eller om historien bag de steder, du besøger.

Detaljer af interesse:

  • Pris: En tur som denne koster normalt omkring 45 euro pr. voksen og omkring 24 eller 25 euro for børn mellem 12 og 4 år. Børn er normalt gratis, og der er børnesæder til rådighed, hvis du ønsker det.
  • Varighed: Denne tur tager normalt 4-5 timer i alt, men husk, at 1,5 time af den tid går med transport til og fra Porto.
  • Transportmiddel: For det meste er det en minibus eller bus med en maksimal kapacitet på 25 passagerer. Det er moderne køretøjer med aircondition, som normalt har opladningsporte til dine elektroniske enheder og wifi om bord. Det skyldes, at de er grundlæggende kvalitetsstandarder for de bedste dagsture og udflugter fra Porto.
  • Fordele: Denne aktivitet tager ikke hele dagen og giver dig stadig mulighed for at se andre dele af det nordlige Portugal på en relativt kort tur. Det er derfor en af de gode ting at se og lave i Porto på en 4-dages tur.

Book en rejse til Aveiro

2. Dagstur til Aveiro og Coimbra fra Porto

Aveiro, portugisisk by| ©Ricardo Resende
Aveiro, portugisisk by| ©Ricardo Resende

Der er et andet alternativ til en guidet tur til Aveiro, og det er en tur, der ikke kun inkluderer et besøg i denne smukke kystby , men også et stop i Co imbra. Coimbra er kendt som vidensbyen i Portugal, da det er stedet, hvor det ældste universitet i landet og et af de ældste i Europa blevgrundlagt.

Starten på ruten er stort set den samme, da bussen, der er valgt til transfer, også henter dig på dit hotel eller venter på dig ved et forudbestemt afgangssted. Du kører i cirka 45 minutter til Ria de Aveiro, mens du også lytter til guidens historier og forklaringer på engelsk. Men når du ankommer til Aveiro, er turens rækkefølge omvendt i forhold til det andet alternativ.

I denne version af turen starter du ved Praia de Costa Nova, går derefter til centrum af Aveiro for at se gaderne og katedralen i byen og til sidst ride på en Moliceiro.

Det næste skridt på ruten er at spise frokost på en typisk portugisisk taverna, mens du stadig er i Aveiro, og når alle dine ledsagere er færdige, stiger du på bussen igen og kører sydpå. Det vil til sidst føre dig til byen Coimbra. Her vil du bruge resten af eftermiddagen på at se nærmere på det samfund, der er kendt som videnens vugge i Portugal.

Detaljer af interesse:

  • Pris: Denne rejse er en smule dyrere end den forrige, fordi den inkluderer to byer, der ikke ligger så tæt på hinanden. Prisen er normalt omkring 65 euro pr. voksen og omkring 40 euro for børn mellem 15 og 4 år.
  • Varighed: Dette er en længere tur, som i gennemsnit varer 9 timer eller endda 10 timer. Så du kan forvente at forlade Porto midt på formiddagen og vende tilbage tidligt på aftenen.
  • Transportmiddel: Det er busser eller minibusser, som normalt har en maksimal kapacitet på 25 personer. Komfortforholdene er identiske med dem, der forventes af de køretøjer, der bruges på den første udflugt, jeg nævnte.
  • Fordele: Coimbra er en destination, der er værd at besøge, hvis man er i den nordlige del af Portugal. Så hvis du har tid til at nyde en udflugt som denne, er det en god idé at få mest muligt ud af din rejse til Aveiro ved at tilføje en anden destination til rejseplanen.

Book en dagstur til Aveiro

Hvad vil jeg se på en rejse til Aveiro?

Byen Aveiro| ©Ricardo Resende
Byen Aveiro| ©Ricardo Resende

I international turisme er byen Aveiro kendt som Portugals Venedig. Det skyldes, at det er en kystby, der ligger i den flodformation, der opstår ved udmundingen af 3 forskellige floder. Men i virkeligheden er den vigtigste detalje i dens geografi det netværk af kanaler, der danner det historiske centrum i denne lille, men vigtige by. Det vil du lære at kende gennem en Moliceiro-tur.

Denne bådtur varer ca. 45 minutter, og derfor anbefaler jeg, at du køber nogle Ovos Moles, en typisk sød ting fra byen, for at smage dem, mens du lærer om den periode, hvor Moliceiros blev brugt til at indsamle tang fra Ria de Aveiro. Denne tur har intet at misunde krydstogterne i Porto og vil faktisk være et af de bedste minder fra denne udflugt.

Du vil også lære Costa Nova at kende, og det er en kystby, der er kendt for de smukke klitter, der ligger foran Atlanterhavets kyster, og for bebyggelsen af træhuse, der er malet med farvestrålende striber. De strækker sig over den del af byen, der vender ud mod Ria de Aveiro.

Hvad er anderledes ved en rejse til Aveiro med Coimbra på rejseplanen?

Under en rejse på omkring en halv time fra Aveiro vil du begynde at høre om historien bag Coimbra, en by med en middelalderlig portugisisk æstetik. Den er kendt for at være fødestedet for landets første monarkiske dynasti og for at have det første universitet i Portugal, som blev grundlagt i det 12. århundrede.

Når du ankommer til denne by, vil du vandre gennem de stejle, smalle gader, mens du lærer om mange af de bygninger, der daterer sig tilbage til den romerske besættelse af den iberiske halvø. Faktisk er universitetsområdet ved Coimbras universitet erklæret for verdensarv af UNESCO på grund af dets historiske betydning og arkitektoniske særpræg.

Dette er en god aktivitet blandt de ting, man kan lave i Porto i december, da det giver dig mulighed for at nyde de versioner af vintermåltider, der tilberedes i både Aveiro og Coimbra. Santa Cruz-kirken med den første portugisiske konges grav, Joanina-biblioteket på universitetsområdet og barokkatedralen i Coimbra er nogle af de steder, du kommer til at se på den guidede tur rundt i byen.

Turen tilbage til Porto bliver lidt længere, fordi der skal lægges 35 minutter til de 45 minutters kørsel fra Aveiro på den første udflugt. Men det er en glimrende mulighed for at tage en pause fra turen og tænke på aftenaktiviteter som en del af de ting, man kan se og gøre i Porto med børn.

Book en rejse til Aveiro

Hvordan booker man en rejse til Aveiro fra Porto?

Sejlads i Aveiro| ©Ricardo Resende
Sejlads i Aveiro| ©Ricardo Resende

Der er to måder at booke den slags udflugter på, som jeg har nævnt. Den første er online, og det er helt sikkert den mest bekvemme af dem alle. Det skyldes, at det er platforme, der giver dig mulighed for at betale med dit kreditkort, næsten altid har gratis afbestilling og også tilbyder faste priser, der endda har rabatter i lavsæsoner.

Det næste alternativ, du har til rådighed, er at booke på et turistbureau, når du allerede er i Porto. Men det er faktisk en meget upraktisk plan af flere grunde. Den ene har at gøre med prisen, da enhver service, der bestilles med det samme, er meget dyrere end en, der er booket på forhånd.

Den anden grund har at gøre med tilgængeligheden af rejseplanen, da der ikke er nogen garanti for, at der vil være nok pladser til det antal personer, der vil ledsage dig på turen. Det betyder, at du kan gå glip af chancen for at rejse med en guidet tur til Aveiro fra Porto i løbet af dit besøg i byen.

Book en tur til Aveiro

Varighed af ture til Aveiro fra Porto

Vægmalerier i Aveiro| ©Leandro Barreto
Vægmalerier i Aveiro| ©Leandro Barreto

Baseret på de to alternativer, jeg har givet dig, er den gennemsnitlige varighed af en tur til Aveiro fra Porto omkring 5 til 6 timer.

Dette tal er kun en reference for ture, der går til Aveiro uden at inkludere nogen anden destination på ruten. Hvis man tager så langt som til Viseu eller Figueira de Foz, fordobles rejsens varighed, ligesom det sker på en udflugt, der inkluderer Coimbra som en anden destination.

Jeg råder dig til at huske på dette spørgsmål om varigheden af udflugterne fra Porto til Aveiro, da det er vigtigt, at du har alternative planer i byen for din hjemrejse. På en 10 timers tur vil du ankomme før solnedgang eller tidlig aften, og på en 5 timers tur vil du have en halv eftermiddag og en hel nat til at fortsætte med at nyde den største by i det nordlige Portugal.

Book en tur til Aveiro

Tips til en tur til Aveiro fra Porto

Sejlads i Aveiro| ©Ricardo Resende
Sejlads i Aveiro| ©Ricardo Resende

Det første tip, jeg kan give dig, er at tage tøj på, der er nogenlunde behag eligt, da du vil gå fra sæderne i en minibus til at gå gennem gaderne i en solrig by. Derefter skal du sidde i en robåd og også ind i historiske bygninger og gå gennem klitterne i en kystby.

Dette indebærer temperaturændringer i løbet af dagen, og du vil konstant opgive komforten ved den foregående aktivitet for at erstatte den med nye.

Jeg råder dig også til at medbringe solcreme, fordi Portugal er et ret solrigt område, selv om vinteren. Du bør ikke glemme tanken om at købe nogle snacks i Porto, da du måske bliver sulten undervejs, og det er ikke sikkert, at du har mulighed for at spise frokost i Aveiro, i det mindste på den kortere rute i det første nævnte alternativ.

Jeg råder dig også til at medbringe underholdning såsom elektroniske enheder eller kort og bærbare brætspil, hvis du rejser med børn. Bilturene kan blive meget kedelige for dem, afhængigt af deres vaner og alder.

Book en udflugt til Aveiro

Hvorfor er det tilrådeligt at tage en tur til Aveiro fra Porto?

Aveiro| ©Ricardo Resende
Aveiro| ©Ricardo Resende

Aveiro er en af de små byer i det nordlige Portugal, der perfekt indkapsler skønheden i denne region og giver besøgende et ægte glimt af livsstilen i denne del af landet.

Den store nærhed til Porto gør det også til en anbefalet destination, da det er en plan, der perfekt kan kombineres med andre byaktiviteter i byen på samme dag. Lad disse udflugter ligge om morgenen eller eftermiddagen, mens resten af dagen stadig er til rådighed til at beundre den mest indflydelsesrige og smukke havn i Portugals fortid.

Desuden kan dette være en god flugt fra byen, hvis du planlægger at tilbringe en hel sæson der. For det er ingen hemmelighed, at det er en glimrende idé at tage på et turistbesøg et mere roligt sted i ny og næ for at afveksle med den bevægelse og det vanvid, der kendetegner store og overfyldte metropoler.

Book en udflugt til Aveiro

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Aveiro fra Porto på egen hånd?

Solnedgang i Aveiro, Portugal| ©Ricardo Resende
Solnedgang i Aveiro, Portugal| ©Ricardo Resende

Hvis du ønsker det, kan du komme til Aveiro ved at tage et tog fra Sao Bento station, og det vil tage dig omkring en time at komme dertil. Det er en god mulighed, hvis du er interesseret i at tilbringe mere tid i denne lille havneby, eller hvis du kan lide togture.

Guidede ture vil dog altid være det bedste alternativ for turisternes skyld. En guide fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide om den by, du besøger, og minibuschaufføren tager sig af al transport til og fra Porto.

Så med en guidet tur skal du kun bekymre dig om at nyde oplevelsen, og priserne kunne virkelig ikke være mere fordelagtige. Især hvis man tager i betragtning, at andre aktiviteter som Moliceiro-turen er inkluderet i prisen.

Book en tur til Aveiro