10 ting at lave i Barcelona i juni

Sommeren nærmer sig, og temperaturen er begyndt at stige i Barcelona. Juni er en ideel måned til at nyde de mange parker, strande og en bred vifte af aktiviteter i den catalanske hovedstad.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minutters læst

10 ting at lave i Barcelona i juni

Udsigt over Barcelona | ©Enrico Perini

Der er ingen tvivl om, at der er masser at se og lave i Barcelona på alle tider af året. Men når foråret er ved at være slut, og varmen begynder at sætte ind, er der flere festivaler, begivenheder og udendørs aktiviteter, så du kan nyde Barcelonas charme endnu mere.

Jazzfestivaler, teater- og danseforestillinger i forskellige dele af byen er blot nogle af de kulturelle begivenheder, som du kan nyde godt af, hvis du besøger Barcelona i juni. Der er også interessante gastronomiske arrangementer, elektroniske fester og sportskonkurrencer, som byder på aktiviteter for enhver smag.

1. Find musik for enhver smag på Jardins del Pedralbes Festival

Jardins dels Jardins del Pedralbes Festival| ©Nulls
Jardins dels Jardins del Pedralbes Festival| ©Nulls

Pedralbes-haverne danner en unik ramme for en af de vigtigste musikalske begivenheder i Barcelona. År efter år samler Jardins de Pedralbes Festival nationale og internationale kunstnere i alle genrer: jazz, pop, rock og meget mere.

Denne festival starter i juni og varer indtil slutningen af juli, så du kan også tage den med i dine planer, hvis du besøger Barcelona om sommeren.

Det er en god idé at tage hen til spillestedet et stykke tid før koncerten og gå rundt i paladsets have, som er et af de smukkeste grønne områder i byen og hjemsted for en stor biodiversitet.

Blandt stierne finder du også to værker, som du måske allerede har set, hvis du har bestilt en Gaudí-tur i Barcelona: en parabola-formet pergola dækket af vinstokke og i et andet hjørne af haven, Herkules-springvandet.

Praktisk information

 • Hvor det finder sted: Av. Diagonal, 686
 • Pris: fra ca. 20 €
 • Hvornår finder den sted: fra midten af juni og fremefter

Bestil en guidet tur i Barcelona

2. Transportér dig selv tilbage til det forrige århundrede med Modernista-messen

Modernistisk messe| ©PAZ GARCIA GARCIA
Modernistisk messe| ©PAZ GARCIA GARCIA

Den modernistiske messe, eller Fira Modernista på catalansk, er en messe, der har til formål at genoplive atmosfæren i Eixample i slutningen af det 19. århundrede og begyndelsen af det 20. århundrede.

Under messen bliver en del af Carrer Girona gågade, hvor der er opstillet forskellige boder med håndværksprodukter og børnelege. På en af dagene er der også en interessant parade, der repræsenterer periodens tøjstil.

Denne begivenhed omfatter også danse, dukketeater og andre gadeoptrædener samt workshops, udstillinger af klassiske biler og stumfilm blandt andre interessante aktiviteter.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Carrer Girona
 • Pris: gratis
 • Hvornår finder den sted: normalt i begyndelsen af juni

Bestil en guidet tur i Barcelona

3. Overrask dig selv med den elektroniske musik og de teknologiske nyheder på Sónar Festival

På Sonar Barcelona| ©Nachetere
På Sonar Barcelona| ©Nachetere

Hvis du elsker elektronisk musik og er rejst til Barcelona i juni, er der en begivenhed, du ikke må gå glip af for noget i verden: Sonar.

Det er en festival for avanceret musik, elektronisk musik og en kongres for teknologi og kreativitet, der finder sted hvert år i Barcelona i en weekend i juni.

På grund af den betydelige stigning i antallet af besøgende i de seneste udgaver af festivalen er den blevet afholdt i forskellige dele af byen for at tilpasse sig mængden af deltagere.

Inden for festivalområdet er der i de sidste par år blevet oprettet et restaurantområde kaldet SonarVIP by Red Bull med flere restauranter i byen. Priserne er ikke særlig billige, som det er tilfældet med alle arrangementer af denne type.

Sónar er en festival, som fans af elektronisk og teknologisk musik ikke bør gå glip af. For at finde frem til line-up'en skal du blot besøge det officielle websted, som offentliggør den flere uger i forvejen.

Praktisk information

 • Hvor det finder sted: Sonár by day finder sted i Fira Montjuïc
  Avinguda Rius i Taulet, s/n, mens Sonár by night finder sted på Fira Gran Via L'Hospitalet, Av. Joan Carles I.
 • Pris: Der er forskellige priser. Det kan således koste mellem 35 og 72 euro at deltage på en enkelt dag, mens en generel billet koster omkring 200 euro.
 • Hvornår finder det sted: en weekend i midten af juni.

4. Hold festen i gang med Brunch in te Park

Brunch musikfestival| ©Liberi
Brunch musikfestival| ©Liberi

Hvis du har lært Barcelona at kende om aftenen om lørdagen, og hvis du vågner op søndag middag og har lyst til at fortsætte festen, så er Brunch in te Park-arrangementerne noget for dig.

I juni måned er der normalt to af disse arrangementer, enten i Parc del Fòrum, Poble Espanyol eller Montjuïc Park, som du kan nå med den berømte Montjuic-kabelbane.

Idéen er at nyde en elektronisk fest med de bedste DJ's en søndag eftermiddag fra 13.00 til 22.00, mens du køler dig af med et par kolde øl og får ny energi med en lækker brunch i det fri.

Praktisk information

 • Hvor: flere forskellige steder
 • Pris: ca. 25 €, men afhænger meget af arrangementet
 • Hvornår finder den sted: flere weekender i juni, juli og august

Køb din billet til Montjuic-kabelbanen

5. Slap af på terrasserne på de bedste hoteller i byen

Terrassen i Pedrera-huset| ©Kim
Terrassen i Pedrera-huset| ©Kim

Efter en eftermiddag på stranden eller en tur i det gotiske kvarter er der f.eks. ikke noget bedre end at nyde en kølig drink eller en middag med stil på en terrasse med udsigt over det maleriske landskab i Cataloniens hovedstad.

I en uge i juni (som kan variere) arrangerer Barcelonas førende hoteller en række gratis aktiviteter som en del af Terrace Week, herunder livemusik, madlavningsworkshops, trylleshows, dans, vinsmagning, cocktails og meget mere.

Bestil en rundvisning i Barcelonas gotiske kvarter

6. Fordyb dig i de catalanske traditioner på Casc Antic Festival

Casc Antic Festival| ©JulianCampos
Casc Antic Festival| ©JulianCampos

Festa Major del Casc Antic i Barcelona finder sted i den sidste uge af juni og omfatter en række meget forskellige aktiviteter i kvartererne i Ciutat Vella.

I gaderne i Sant Pere, Santa Caterina og La Ribera kan du se dekorerede balkoner, byens udråbere, der annoncerer festivalens aktiviteter, og musikalske vermouths med lokale borgere, der spiller fra deres balkoner, mens andre serverer vermouth på gaden.

Det er en ideel mulighed for at nyde regionens folklore med sine castells, correfocs og giganter, der går rundt i gaderne, samt populær mad, gadeteaterforestillinger og meget mere.

7. Fejr mangfoldigheden ved Gay Pride-paraden

Pride Barcelona| ©James Goodman
Pride Barcelona| ©James Goodman

Pride Barcelona er navnet på Gay Pride-paraden i den catalanske hovedstad. Selv om det er en fest, der varer flere dage, er de vigtigste aktiviteter koncentreret i en enkelt weekend i juni, normalt i slutningen af måneden.

Selvfølgelig er den inkluderende og deltagende parade for hele LGBTIQ-samfundet den vigtigste og mest ventede begivenhed i Pride Barcelona.

Under denne aktivitet er der en feststemning, travlhed og en stemning, som er svær at efterligne. Normalt starter festen fredag aften på scenen på Avenida Reina María Cristina.

Dagen efter indvies landsbyen, hvor der er opstillet mange boder med lokale produkter og et bar- og restaurantområde. Det er også her, at de vigtigste koncerter under festlighederne finder sted.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Avenida de la Reina Maria Cristina, i Eixample Esquerra-området.
 • Pris: gratis
 • Hvornår finder det sted: Landsbyen er åben hele dagen fra kl. 11.00 til 14.00.

8. Nyd et lækkert måltid ved siden af havet

Fisk og skaldyr| ©Javier Lastras
Fisk og skaldyr| ©Javier Lastras

Med det gode vejr i juni åbner restauranterne ved havet deres udendørs terrasser, praktisk talt på sandet, for dem, der ønsker at nyde lokale og internationale retter, mens de køler sig af i havbrisen.

Langs Barceloneta-promenaden og Avenida del Litoral finder du mange muligheder for restauranter, der serverer et udvalg af forskellige køkkener.

På Barcelonas strande finder du også adskillige chiringuitos, små barer, der serverer drinks og fastfood, selv om servicekvaliteten måske ikke er den samme som på en rigtig restaurant.

9. Tænd din fakkel på Verbena de San Juan

Sant Joan's Night| ©Timoty Pacheco
Sant Joan's Night| ©Timoty Pacheco

En af de vigtigste fester i juni måned er utvivlsomt Verbena de San Juan. Om natten den 23. juni og tidligt om morgenen den 24. juni tændes bål, fakler og fyrværkeri over hele Spanien for at brænde det gamle og dårlige væk og gøre plads til nye ønsker og muligheder.

Både i Barcelona og i andre kystbyer går grupper af venner ned på stranden under Verbena de San Juan, tænder bål, fakler og fyrværkeri og lytter til musik indtil de tidlige morgentimer.

10. Se de nyeste musiktrends på Primavera Sound Barcelona

På Primavera Sound| ©acidpolly
På Primavera Sound| ©acidpolly

I de sidste dage af maj og de første dage af juni er Barcelona vært for Primavera Sound-festivalen, hvis program omfatter optrædener af internationalt kendte bands og musikere samt mindre kendte kunstnere fra den alternative og uafhængige musikscene.

Arrangementet finder sted i Forum Park, hvor der ud over forskellige scener også er boder med plader, merchandise, mad og drikkevarer, så du kan nyde denne festival fuldt ud.

Særligt ekstra: Middag med stjernerne på Fabra-observatoriet

Fabra og observatoriet i Barcelona| ©Doc Searls
Fabra og observatoriet i Barcelona| ©Doc Searls

Som de gastronomiske ture i Barcelona viser, har byen fremragende restauranter og meget anbefalelsesværdige kulinariske specialiteter. Men hvis du vil have en anderledes middag, kan du i juni starte en række " Dinner with the Stars " (Sopars amb estrelles) på Fabra-observatoriet i Barcelona.

Aftenen begynder med en lækker middag, der serveres på observatoriets terrasse. Der er forskellige menuer at vælge imellem med varierende priser, som alle omfatter en velkomstdrink, forretter, forret, hovedret, hovedret og dessert.

I slutningen af middagen er der et informativt videnskabeligt foredrag på ca. 30 minutter. Derefter kan du besøge observatoriemuseet og gå ind i den store kuppel for at observere planeterne i solsystemet og også de fjerneste stjerner og stjernebilleder med teleskopet fra 1904, et af de største og ældste teleskoper, der stadig er i drift i Europa.

Praktiske oplysninger

 • Hvor det finder sted: Camí de l'Observatori
 • Pris: Der er forskellige priser afhængigt af menuen. Den billigste koster omkring 75 €. Der er også en børnemenu til ca. 38 €.
 • Hvornår: Den finder sted på forskellige dage i løbet af juni måned. Aktiviteten starter kl. 20:15

Bestil en gastronomisk rundvisning i Barcelona

Hvad kan man forvente af vejret i juni i den catalanske hovedstad?

Barcelona Sunny| ©Jorge Franganillo
Barcelona Sunny| ©Jorge Franganillo

I juni måned begynder temperaturen langsomt at stige i Barcelona. Den gennemsnitlige dagtemperatur ligger på omkring 24-25 °C, og dage med temperaturer over 29 °C eller under 20 °C er sjældne.

Generelt er de fleste dage solrige, med lidt regn. Selv på overskyede dage er temperaturen normalt behagelig.

Juni er derfor en ideel måned til at besøge Barcelona, nyde dens parker, strande og udendørs aktiviteter og udnytte det gode vejr til at deltage i alle former for festivaler og kulturelle arrangementer om dagen eller om aftenen.