Sagrada Familia og Park Güell: den perfekte kombination på din tur til Barcelona

Hvis du rejser til Barcelona, er to af dine must-see-planer helt sikkert at se Sagrada Familia og Park Güell. Bare rolig, nu kan du få en kombineret billet til begge steder og spare lidt penge, mens du nyder Gaudís arbejde.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Sagrada Familia og Park Güell: den perfekte kombination på din tur til Barcelona

Park Güell | ©Jose Ramirez

Er du kommet på ferie til Barcelona? Barcelona har mange steder og planer at byde på, men to af byens store emblemer er uden tvivl Sagrada Familia og Park Güell. Begge betragtes som de to mest populære postkort fra byen, og i dette indlæg foreslår jeg en måde at se dem på en billig og organiseret måde.

Takket være de forskellige typer kombinerede billetter til Sagrada Familia og Park Güell kan du se begge turistattraktioner til en fast pris og nyde disse arkitektoniske vidundere på en enkelt dag, så du forlader Barcelona med en god smag i munden. Er du interesseret? Så læs videre, og jeg vil fortælle dig alt om det.

Den mest praktiske løsning

Combo: Barcelona Park Güell og Sagrada Familia Tur

Kombineret udflugt til Sagrada Familia og Park Güell

Besøg to af de vigtigste attraktioner i den catalanske hovedstad med en professionel guide. Beundr den store Antoni Gaudís talent i to af hans mesterværker, og lær om alle kuriositeterne med en ekspertguide.

Med disse kombinerede billetter kan du besøge to af Barcelonas mest emblematiske arkitektoniske værker, Sagrada Familia og Park Güell, begge af den spanske kunstner Gaudí. Du vil altid blive ledsaget af en professionel guide og historieekspert, så du kommer til at kende hvert hjørne i dybden, så du får en komplet og speciel oplevelse.

Disse værker er en del af den store arv, som arkitekten efterlod i byen, og de er værd at udforske i Barcelona. At besøge dem er en god måde at begynde at opdage Gaudís magiske verden på, og du kan gøre det med denne billetbesparende pakke, som koster omkring 70 euro.

Anbefales, hvis... du vil beundre denne catalanske legendes store kreationer og ikke vil bekymre dig om at stå i kø eller løbe tør for billetter.

Priser og typer af kombinerede billetter til Sagrada Família og Park Güell

Sagrada Familia| ©Andreas Mariotti
Sagrada Familia| ©Andreas Mariotti

Både Park Güell og Sagrada Familia har mulighed for at købe billetter via Hellotickets hjemmeside for henholdsvis ca. 16 € og 34 €. Der er dog ingen kombinerede billetter, der tilbydes direkte af nogen af institutionerne.

Heldigvis tilbyder mange hjemmesider og rejseselskaber denne type kombinerede billetter til priser omkring 75 euro, så man kan nyde to af kunstneren Gaudís største værker med alle mulige fordele. Det eneste, du skal gøre, er at købe dem online et par dage i forvejen og vise dem ved indgangen til begge steder.

Sandheden er, at prisen på både Park Güell og Sagrada Familia kan være lidt høj, hvis du køber dem hver for sig. Barcelona har mange museer og steder at se, og det er altid en god idé at overveje at købe en slags pakke som disse kombinerede billetter for at spare et par euro.

Book turen til Park Güell og Sagrada Familia

Hvad er fordelene ved en kombineret billet til La Sagrada Familia og Park Güell?

Park Güell-billet| ©H. Hurtado
Park Güell-billet| ©H. Hurtado

Kombinerede billetter til La Sagrada Familia og Park Gü ell er en god mulighed, som jeg anbefaler dig at overveje, da du kan spare penge og tid samt få mest muligt ud af oplevelsen på begge attraktioner.

Generel adgang til La Sagrada Familia starter ved omkring 34 € og generel adgang til Park Güell er omkring 16 €. Så i første omgang tænker du måske, at det er bedre at købe separate billetter, men hvis du kigger på, hvad disse basisbilletter tilbyder, vil du straks bemærke forskellen.

De almindelige adgangsbilletter til Sagrada Familia inkluderer f.eks. ikke opstigningen til tårnene, hvorfra man har en spektakulær udsigt, og det almindelige adgangskort til Park Güell har ingen guide til at vise dig, hvad du ser.

For at få disse ekstra ydelser koster indgangen til Sagrada Familia næsten 40 €, og Park Güell-billetten koster 25 €. For de ca. 65 euro, som det ville koste at købe begge billetter hver for sig, kan du købe en af de kombinerede billetmuligheder og desuden få ikke bare en audioguide på spansk, der viser dig begge steder, men også transport mellem de to monumenter. Det er helt sikkert det værd.

Book turen til Park Güell og Sagrada Familia

Sådan organiserer du bedst et besøg i Sagrada Familia og Park Güell med en kombineret indgangsbillet

Farvede glasvinduer i Sagrada Familia| ©Andres Alvarado
Farvede glasvinduer i Sagrada Familia| ©Andres Alvarado

Hvis du har valgt den enklere kombinerede billet, vil du kunne se disse to monumenter på en meget mere fleksibel og personlig måde uden at skulle vente i endeløse køer. Den bedste måde at organisere det på er ved at bestille denne type billet på forhånd og på forhånd vide, hvilke datoer du ønsker at besøge. Du behøver ikke at gøre begge dele på samme dag. Du kan tage den ene først og den anden næste dag eller begge på samme dag, men du skal vide det på forhånd og booke datoerne i forvejen på grund af kapacitetsproblemer.

Hvis du har lidt tid i byen, anbefaler jeg, at du booker begge datoer til samme dag. Uanset hvad er det ideelt at tage til Sagrada Família om morgenen, helst fra morgenstunden (den åbner kl. 9), for selvom du ikke behøver at stå i kø for at få adgangsbilletten, er det meget mere behageligt at se kirken indefra uden menneskemængden. Med Park Güell er mit råd dog at tage af sted ved solnedgang omkring kl. 18.30, da du fra den berømte caldera vil have en privilegeret udsigt, og hvis du kommer om sommeren, vil temperaturen i parken være mere behagelig.

På denne måde vil du kunne organisere din rejse til Barcelona meget bedre og spare nogle penge uden at skulle opgive at lære disse to kunstværker af Gaudí at kende i dybden. Du kan frit vælge de datoer og tidspunkter, der passer dig bedst, og du har også adgang til alle faciliteter og en audioguide på hvert sted.

Book turen til Park Güell og Sagrada Familia

Hvor lang tid tager det at gennemføre den guidede tur med den kombinerede billet?

Trapper i parken| ©Carmelo Peciña
Trapper i parken| ©Carmelo Peciña

Hvis du er kommet for at besøge Barcelona på en dag, og du kun har lidt tid, kan denne type billet være løsningen for dig, da de ikke kun giver dig adgang til basilikaen og Park Güell, men også organiserer hele besøget og transporten, så du kan gøre begge besøg i løbet af dagen på ca. 4 til 6 timer.

Hvis du havde tænkt dig at gøre besøgene på egen hånd, ville det være tilrådeligt at tjekke tidsplanen for Sagrada Família og Park Gü ell for at kunne planlægge din tid og kontrollere tiden mellem de to steder. En af fordelene ved denne type kombineret billet er dog, at selve turen, som inkluderer adgang, organiserer dagen for dig.

Den mest almindelige type kombineret tur varer 4 timer og finder sted om formiddagen, da eftermiddagstiderne kan variere afhængigt af sæsonen. Så uanset om du vælger en tur, der først går til Sagrada Familia og derefter til Park Güell eller omvendt, vil du være færdig med at se det hele ved frokosttid og stadig have eftermiddagen til at lære denne smukke by lidt bedre at kende.

Book turen til Park Güell og Sagrada Familia

Hvor kan man spise i nærheden af Sagrada Familia og Park Güell?

Paella| ©Mikael Leppä
Paella| ©Mikael Leppä

Når du er færdig med dit besøg i Park Güell og La Sagrada Familia, har du sikkert fået appetit, og du befinder dig i nærheden af en af de to turistattraktioner. Jeg anbefaler, at du benytter lejligheden til at gå ind på en af restauranterne i området for at genoplade batterierne og prøve nogle typiske catalanske retter og middelhavsretter.

  • Paella og tradition i nærheden af Sagrada Familia

Sagrada Familia ligger i et af de mest gentrificerede og traditionelle områder i Barcelona, så det vil ikke være svært at finde nogle af byens bedste restauranter. Da det er så turistet et sted, vil der ikke være mangel på boder og restauranter, der tilbyder faste menuer, sangria og paella. Men for at du ikke skal blive snydt for priser og kvalitet, vil jeg gerne anbefale to restauranter, hvor kvalitet og pris vil gøre dig meget tilfreds.

På den ene side tilbyder Madre Restaurant, kun få skridt fra Sagrada Familia, dig en tapas- og raciones-oplevelse i topkvalitet med enkle, men veltilberedte produkter til en gourmet tapas-frokost. Hvis du derimod er i humør til en god paella, foreslår jeg, at du tager til Arrocería Gaudí, et sted, der har specialiseret sig i risretter, som får dig til at slikke dig om fingrene.

  • Rustik mad med udsigt over Park Güell

Området omkring Park Güell ligger i et smukt boligområde i Barcelona og byder også på et mere intimt og rustikt gastronomisk tilbud. Hvis du afslutter dit besøg med de kombinerede billetter i denne smukke og specielle park, vil jeg gerne efterlade dig med to restaurantmuligheder, som du kan overveje.

Tibet Restaurant tilbyder en god menu med sæsonens produkter tilberedt på en enkel og velsmagende måde med respekt for de mest primære smage. La Salut Restaurant har også en varieret menu med retter, der er typiske for middelhavskøkkenet med kød, fisk, ris og årstidens grøntsager, en fryd!

Sådan kommer du fra et sted til et andet

Barcelonas metro| ©Paul Sableman
Barcelonas metro| ©Paul Sableman

Hvis du tager på sightseeing på egen hånd, er det en lang vej at gå. Den bedste løsning i dette tilfælde er at tage bussen og kombinere linjerne V21 og V19 eller metroen og stå af ved Sagrada Familia eller Lesseps for at gå til Park Güell.

Du kan dog undgå alt dette besvær med metroer, busser og kombinationer, hvis du booker en af turene med en kombineret billet til begge monumenter, da overførslerne er inkluderet i prisen.

På den måde undgår du ikke kun udgifterne til offentlig transport, men du rejser også komfortabelt og med aircondition. Noget, som jeg kan forsikre dig om, at du vil være taknemmelig for om sommeren i Barcelona.

Hvad skal man se i Sagrada Familia og Park Güell?

Park Güell| ©Jorge Franganillo
Park Güell| ©Jorge Franganillo

Gaudí er et af Barcelonas emblemer, og to af hans største repræsentationer er netop Sagrada Familia og Park Güell. Disse to must-sees besøges hvert år af millioner af mennesker.

Før du starter dit besøg på begge steder med din kombinerede billet, så lad mig fortælle dig lidt mere om, hvad du kommer til at se på dit besøg, og hvilken betydning disse to steder har i den modernistiske by.

Sagrada Familia

Det indre af Sagrada Familia| ©Domenico Convertini
Det indre af Sagrada Familia| ©Domenico Convertini

Det indre af Sagrada Familia er værd at se. Det er en modernistisk basilika, en af de få fra denne kunstneriske periode, som Gaudí tegnede og begyndte at bygge i begyndelsen af det 19. århundrede. Den er stadig under opførelse i dag, og derfor er det normalt, at den er fuld af kraner, når man ser den. Kunstneren efterlod alle planerne klar, så han vidste, hvordan han skulle færdiggøre sit mesterværk.

Alene eksteriøret er et besøg værd. Dens stærke indflydelse fra naturen blander sig med kristne symboler på en sådan måde, at den ser ud til at have en løvrig, organisk facade med i alt 12 tårne, der giver den imponerende dimensioner.

Selvom det ikke er færdigt, kan man komme ind og se kapellet, som næsten er som at komme ind i forfatterens sind. Den måde, han leger med former og højder på, er unik.

Park Güell

Interiør af Park Güell| ©Carmelo Peciña
Interiør af Park Güell| ©Carmelo Peciña

Park Gü ell blev bestilt af Eusebi Güell og er et af Gaudís vigtigste projekter. Kunstneren ønskede at skabe en fusion mellem parkens natur og dens karakteristiske former og skulpturer. Således er den berømte mosaiksalamander, den store terrasse med udsigt over hele byen, skoven af søjler og gangene lavet af skulpturelle søjler forblevet som vartegn for Barcelona.

At besøge Park Güell er en oplevelse for sanserne, da du vil føle, at du befinder dig i en fantasiverden, hvor farver og former leger med dig.

Book turen til Park Güell og Sagrada Familia

Andre tips til at besøge Sagrada Familia og Park Güell

Park Güell| ©Juan Enrique Gilardi
Park Güell| ©Juan Enrique Gilardi

Det bedste råd, jeg kan give dig, hvis du planlægger din rejse til Barcelona, og du ønsker, at dit besøg i Sagrada Familia og Park Güell skal være behageligt og uforglemmeligt, er at bestille dine kombinerede billetter i god tid og undgå at komme i højsæsonen.

Barcelona er en by fuld af turistattraktioner, godt vejr og gastronomi. Det er logisk, at alle gerne vil besøge den, men netop derfor er alle Barcelonas seværdigheder overfyldte i de travleste sommermåneder.

Hvis du vil undgå at finde basilikaen og parken fyldt med turister fra hele verden og temperaturer over 35ºC, anbefaler jeg, at du kommer til Barcelona i juni eller september; vejret vil være behageligt, men du vil finde byen mindre overfyldt.

Book turen til Park Güell og Sagrada Familia