Bedste tidspunkt at besøge La Gomera

Overvejer du at besøge La Gomera, men ved du ikke, hvordan øens klima er, så læs videre!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Bedste tidspunkt at besøge La Gomera

Udsigt over La Gomera | ©Guillaume Baviere

La Gomeras klima er subtropisk oceanisk, så temperaturerne er milde, tempererede og solrige det meste af året. Det gør det til et fantastisk sted at besøge på alle tider af året.

I dette indlæg vil vi i detaljer diskutere klimaet på La Gomera, så du ikke kun kan forberede dine kufferter, men også planlægge de aktiviteter, du skal lave, når du er på øen.

1. Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge La Gomera?

Nyd sommeren på La Gomera| ©Jörg Bergmann
Nyd sommeren på La Gomera| ©Jörg Bergmann

Det er altid etgodt tidspunkt at rejse til De Kanariske Øer- vejret er vidunderligt! Men hvis du under dit ophold på La Gomera ønsker at lave udendørs aktiviteter og tage på stranden, er det bedste tidspunkt at besøge øen om sommeren, fra midten af juni til slutningen af september. Dagene er korte, men varme, så det er en god idé at stå tidligt op for at tage på sightseeing på La Gomera.

Det er den tid, hvor de fleste nationale turister, der besøger La Gomera, vælger at rejse, og derfor er det højsæson for turismen.

2. Besøg på La Gomera i sommermånederne, den bedste mulighed

Udsigt over kysten fra havet| ©Liendain
Udsigt over kysten fra havet| ©Liendain

Hvis du planlægger en rejse til La Gomera, fordi du gerne vil på stranden, blive solbrændt, gå på stranden og dyrke vandsport, er det bedste tidspunkt at opleve øen om sommeren, fordi dagene er solrige og varme - perfekt til at være udendørs!
Temperaturerne når normalt op på maksimalt 26/27ºC fra juli til september, og den varmeste dag på året er den 21. august, hvor temperaturen når op på 30ºC. Minimumstemperaturen falder aldrig under 18ºC. Derfor er sommeren også en god tid til aktiviteter som f.eks. vandreture.

Jeg er frisk på en vandretur rundt på La Gomera

Hvad skal du pakke i din kuffert om sommeren?

For at bekæmpe de høje sommertemperaturer anbefaler jeg, at du holder dig godt hydreret, tager let tøj og en sweatshirt med for at beskytte dig mod vinden. Og glem ikke at medbringe de klassiske sommerklasser, når du rejser til De Kanariske Øer: hat, solbriller, badetøj og masser af solcreme.

Sommerfestivaler

Sommeren er den sæson, hvor man i Spanien fejrer skytshelgen. De er ikke kun en del af øens kulturarv, men også en fremragende mulighed for turisterne for at have det sjovt og lære om lokale skikke. Her er nogle eksempler:

 • 16. juli - La Virgen del Carmen: Søfolkenes skytshelgen hyldes, og mange kystbyer på La Gomera, som f.eks. Vallehermoso, fejrer dem med særlig passion, og der afholdes maritime processioner.
 • 25. juli - Santiago Apostle: Denne dag må du ikke gå glip af stranden i Santiago. Både de lokale og turisterne vil aldrig glemme de fantastiske festligheder, der finder sted der.
 • 15. august - La Virgen de la Candelaria: I Chipude fejres denne dag med stor stil, og folk samles for at synge romancer til Jomfruen og spille på trommer og chácaras.
 • 16. august - La fiesta del Ramo i Arure: hvert år bringer en anden familie fra landsbyen ofre til Jomfruen, og landsbyboerne fejrer denne dag med dans og musik på gaden. Noget, der er værd at se.

3. Besøg på La Gomera om vinteren, en meget appetitlig tid på året

La Gomera om vinteren| ©Tony Hisgett
La Gomera om vinteren| ©Tony Hisgett

Vinteren er også et godt tidspunkt at rejse til La Gomera, fordi det er en tør sæson. Dagene er længere end i Europa, og temperaturerne er milde. Der er ofte mulighed for solbadning, men havet er koldt, selv om det ikke er noget problem for de mest hærdede turister.

I denne sæson er øen meget livlig med sit berømte karneval og de udlændinge, der kommer for at undslippe den kolde europæiske vinter, så det er også et godt tidspunkt at rejse på, hvis du vil møde folk og dele rejseoplevelser, uanset om det er vandreture, en jeep-tur eller en tur på landevejen gennem landsbyerne.

De højeste temperaturer når normalt op på 23 grader Celsius, og de laveste temperaturer falder sjældent under 14 grader Celsius.

Jeg vil gerne på vandretur i La Gomera

Hvad skal jeg pakke i min kuffert om vinteren?

Hvis du rejser til La Gomera om vinteren, anbefaler jeg, at du pakker din kuffert med let tøj til dagen og noget varmt tøj (sweatshirt eller trøje) til natten. Du kan også tage en mackintosh og en paraply med, da der i denne sæson kan komme nogle atlantiske storme til De Kanariske Øer, men de er ikke langvarige, så du kan udføre udendørs aktiviteter uden problemer.

Vinterfestivaler

Om vinteren finder en af de vigtigste fester på De Kanariske Øer sted, nemlig karnevalet, selv om det ikke er den eneste. Hvis dit ophold på La Gomera falder sammen med denne fest, skal du huske at pakke dit kostume i kufferten, for øen lever den på en helt særlig måde, og du vil få masser af souvenirfotos med hjem.

 • 6. januar - De tre hellige konger: Det er en vigtig helligdag i San Sebastián og i kommuner som Valle Gran Rey,
 • Karneval - februar: Festlighederne finder især sted i La Gomeras hovedstad, San Sebastian, og karnevalet fejres med samme stil som på de andre kanariske øer. Hvis din rejse falder sammen med februar måned, må du ikke gå glip af det, for det er en meget livlig begivenhed, og der er musik, murgas, parader osv.

4. Besøg La Gomera om foråret, når badesæsonen begynder

Overdådigt forår| ©Rolf Dietrich Brecher
Overdådigt forår| ©Rolf Dietrich Brecher

Efter de minimale temperaturer, som vinteren bringer øen, begynder temperaturen at stige om foråret og når maksimumstemperaturer på 25ºC og minimumstemperaturer på 19ºC. Dagene er solrige, og vejret er mildt, hvilket er startskuddet til badesæsonen på de smukke strande Playa del Inglés, Playa de la Cueva og Playa Argaga.

Mange elskere af økoturisme kommer til La Gomera om foråret. Hvis din rejse falder sammen med denne årstid, er mit råd at besøge den imponerende Garajonay Nationalpark, som er hjemsted for en berømt tusind år gammel laurbærskov.

Jeg er frisk på en vandretur i La Gomera

Hvad skal du pakke?

Hvis du planlægger at besøge La Gomera om foråret for at tage på økoturisme, er et par behagelige sko, der kan føre dig fra det ene punkt til det andet på øen uden fodsmerter, et must i din bagage. Jeg anbefaler, at du pakker noget let tøj og noget varmt tøj samt en mackintosh, hvis du skulle blive fanget i skyerne og vandret regn på din rute gennem Garajonay National Park - luftfugtigheden er høj her!

Glem ikke at pakke de klassiske solbriller, badetøj, en kasket og solcreme.

Forårsfester

I løbet af foråret fejrer La Gomera en festival, der minder meget om festlighederne i San Juan i Valencia, men i kanarisk stil. Gør dit kamera klar, for du skal tage masser af billeder.

 • 24. april - San Marcos: Agulos er en af de ældste festivaler på De Kanariske Øer, hvor man fejrer helgenens navnedag. Du vil blive overrasket over at se sabina-træet brænde i et bål, mens de modigste lokale hopper over bålene til lyden af trommer og chácaras hele natten lang.

5. Besøg på La Gomera om efteråret, behageligt vejr og lavsæson

Valle del Gran Rey om efteråret| ©Liendain
Valle del Gran Rey om efteråret| ©Liendain

Efter sommervarmen (især hvis der er tåge) kommer efteråret, og det er også et godt tidspunkt at besøge La Gomera på, da temperaturerne stadig er behagelige med maksimumtemperaturer på 23ºC og minimumstemperaturer på 18ºC.

Sandsynligheden for nedbør er dog noget større i denne årstid end om foråret, men lad det ikke afholde dig fra at besøge La Gomera om efteråret, for alt kan nemt løses med en paraply og en mackintosh.

Den store fordel ved at besøge øen på denne tid af året er også, at det er lavsæson for turismen på De Kanariske Øer, så priserne er lavere, og der er ikke så mange mennesker som om sommeren eller vinteren, der besøger La Gomeras største turistattraktioner - godt hvis du ikke bryder dig om menneskemængder!

Jeg vil gerne på vandretur i La Gomera

Hvad skal du pakke i din kuffert i efteråret?

Hvis du vælger at vandre i bjergene om efteråret, kan det være køligt i visse højder, så det er tilrådeligt at medbringe varmt tøj, som du kan tage med dig på et tidspunkt under vandreturen.

Et andet must i kufferten er behagelige sko og en mackintosh, hvis det begynder at regne. Og hvis du skal gå rundt i øens landsbyer i temperaturer på 23ºC, kan du pakke let tøj og en jakke, hvis det skulle køle ned.

Efterårsfestivaler

Efteråret er en tid, hvor der er færre festligheder end om sommeren, men indbyggerne på La Gomera samles også for at tilbringe tid sammen og have det sjovt. Dette er nogle af dem.

 • 3. oktober - Santa Clara: Det er en vigtig fest i Arguamul, en fjerntliggende landsby i Vallehermoso kommune, hvor de lokale fejrer denne dato med stor glæde.

 • 13. december - Santa Lucía: Hendes kapel ligger i landsbyen Tazo (Vallermoso). Den stammer fra det 16. århundrede og er en af de ældste religiøse bygninger på øen. Folk går derhen for at bringe deres offergaver og bønner til helgenen.

6. Et overblik over klimaet på La Gomera

 • Forår
 • Temperaturer
 • Højst 25ºC
 • Mindst 19ºC
 • Sommer
 • Temperaturer
 • Højst 27ºC
 • Mindst 18ºC
 • Efterår
 • Temperatur
 • Højst 23ºC
 • Mindst 18ºC
 • Vinter
 • Temperatur
 • Højst 23ºC
 • Mindst 14ºC