Bedste ting at gøre i La Gomera

Skal du snart rejse til La Gomera? Tag et kig på denne guide til must-sees og ting, man kan lave på øen for at få en mindeværdig ferie.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Bedste ting at gøre i La Gomera

La Gomera | ©Enric Rubio Ros

Takket være det milde og tempererede klima året rundt er det altid en god idé at flygte til La Gomera og opdage skattene på denne charmerende ø tæt på Tenerife: vild natur, drømmestrande, maleriske landsbyer, lækker gastronomi... Se alt det, du kan lave på La Gomera!

1. Oplev nationalparken Garajonay

Garajonay Nationalpark| ©Ciro Méndez
Garajonay Nationalpark| ©Ciro Méndez

Mange rejsende besøger La Gomera tiltrukket af øens spektakulære landskaber, og Garajonay National Park skiller sig især ud for skønheden i de gamle kanariske laurbærskove, som stammer fra tertiærtiden, efter dinosaurernes udryddelse for millioner af år siden.

Det er et af de steder, man bare må se på La Gomera, og den mest imponerende jungle at besøge på det europæiske kontinent. Med sit tågede og mystiske udseende, fuld af store træer dækket af lianer, bregner og mosser, ser dette sted ikke virkeligt ud, men som noget fra et eventyr. Det efterlader ingen ligeglade!

For at opdage Garajonay National Park kan du tage afsted på egen hånd i bil eller deltage i en af de organiserede udflugter, der tager dig derhen som en del af en tur til La Gomera.

Jeg vil gerne lære Garajonay at kende

2. Vandreture i La Gomera

Vandreture i La Gomera| ©LafullPicture
Vandreture i La Gomera| ©LafullPicture

En sjov og interessant måde at udforske La Gomera på er at vandre ad de mere end 600 kilometer stier, der går på tværs af øen.

På den måde kan du lære øens rige landskab og utrolige biodiversitet at kende trin for trin, mens du nyder en dag i det fri og indånder frisk luft.

Fordele ved at vandre på La Gomera

En af fordelene ved at vandre på La Gomera er, at du i det omfattende netværk af stier kan finde ruter af forskellig længde og intensitet, der er tilpasset alle aldre, både for de mest erfarne vandrere og for begyndere eller familier med børn.

En anden fordel ved at vandre på denne ø sammenlignet med andre provinser i Spanien, hvor denne sport normalt dyrkes, er, at La Gomera endnu ikke er præget af masseturisme, så når man dyrker sport eller tager på udflugt, vil man ikke føle, at alt er overfyldt. Tværtimod vælger rejsende La Gomera for at nyde et par dages afslapning i naturen, fordi det er et meget fredeligt sted, hvor tiden synes at stå stille, og du kan koble af fra din rutine.

Når du vandrer på La Gomera, kan du vælge at gå på egen hånd eller deltage i en organiseret udflugt langs øens smukkeste stier, hvor du kan tage fantastiske fotografier som souvenirs.

3. Snorkle på øens strande

Det bedste vand til snorkling| ©Maggie Collins
Det bedste vand til snorkling| ©Maggie Collins

Der er ingen tvivl om, at det indre af øen er hjemsted for spektakulær natur, der er en turistattraktion i sig selv, men hvis du tager lidt længere ind i landet, vil du opdage, at havlandskaberne er uden sidestykke.

Naturen har velsignet La Gomera med sorte sandstrande, turkisblåt vand og grønne palmelunde, der ligner noget fra en drøm. I Atlanterhavets rene vand kan du snorkle og svømme blandt farverige små fisk eller gå en tur langs kysten, mens du solbader og slapper af med udsigten.

På La Gomera finder du strande af alle slags (jomfruelige, stille, familie, livlige, naturist...) og for enhver smag. I indlægget De bedste strande i La Gomera finder du nogle eksempler, hvor du kan tage en dukkert og se den smukke solnedgang over havet, så grib din hat og badetøj, for øens strande venter på dig!

4. Tag på jeepsafari rundt på øen

Jeep rundt på La Gomera| ©Albert
Jeep rundt på La Gomera| ©Albert

En anden af de fedeste aktiviteter, jeg anbefaler dig at opleve på en tur til La Gomera fra Tenerife, er en jeepsafari rundt på øen, hvor du besøger steder, der ellers er utilgængelige.

Du tager bilen i San Sebastián de la Gomera, når du går i land fra færgen, der sejler dig fra Tenerife, og sammen med en guide kører du på bare én dag gennem nogle af de mest imponerende landskaber på La Gomera, som er utilgængelige til fods eller i en almindelig bil. For eksempel nogle hjørner af nationalparken Garajonay med den berømte laurbærskov eller den spektakulære Hermigua-dal.

Før du vender tilbage til Tenerife, har du mulighed for at genoplade batterierne med en lækker frokost og deltage i en silbo gomero-udstilling.

Isabels rejsetip

At tage på jeepsafari er spændende og sjovt, men også udmattende. Næste dag anbefaler jeg, at du laver en stille plan for at genoplade dine batterier.

5. Tag en tur til San Sebastián de la Gomera, øens hovedstad

San Sebastian de la Gomera| ©Oliver Raupach
San Sebastian de la Gomera| ©Oliver Raupach

Hvis du har taget en færge til La Gomera fra Tenerife, vil den sætte dig af ved havnen i San Sebastián de la Gomera, øens hovedstad.

Hvordan er byen?

Det er en lille landsby med ikke mere end 9.000 indbyggere, charmerende, fredelig og indbydende, og jeg anbefaler, at du går en tur rundt i den for at opdage den gamle bydel og tage pulsen på øen.

Hvad vil du se?

Det er ikke et sted med for mange turistattraktioner, så du kan sagtens gå fra et sted til et andet, da afstandene ikke er store. De vigtigste seværdigheder ligger omkring Calle Real, og der er masser af butikker og barer.

Du vil især blive slået af de farverige lave huse med balkoner i kanarisk stil, og du vil også kunne se nogle interessante steder, der er relateret til Christoffer Columbus ' rejser til Amerika efter opdagelsen af den nye verden, såsom Casa del Pozo de la Aguada (hvor det siges, at han tog vandet for at velsigne Amerika) eller kirken Nuestra Señora de la Asunción (hvor der plejede at være et kapel, hvor navigatøren bad, før han satte sejl).

6. Besøg de charmerende små landsbyer på La Gomera

Vallehermoso| ©Parker Burchfield
Vallehermoso| ©Parker Burchfield

San Sebastián de la Gomera er ikke den eneste landsby, du kan besøge på øen under dit ophold - der er mange flere, og de har alle deres egen charme!

Hvilke smukke landsbyer skal man besøge?

Vallehermoso ligger for eksempel i en smuk dal fuld af smaragdgrønne palmer, der falder ind i terrænet under synet af Roque Cano, en klippeformation, der når op i 250 meters højde og er et symbol på La Gomera. Den bedste måde at lære øens essens at kende på er at gå på opdagelse i Vallehermosos gader og pladser.

Et andet meget interessant sted at besøge på din ferie er Valle Gran Rey. En by fuld af ro og god stemning, der ligger i en smal dal, hvor traditionelle huse, kanariske palmelunde og terrasser eksisterer i perfekt harmoni, hvilket resulterer i et smukt landskab. Få mest muligt ud af dit besøg i Valle Gran Rey ved at tage til Palmarejo-udsigtspunktet, hvor du har en betagende udsigt.

Der er mange andre maleriske landsbyer på La Gomera. For at lære dem at kende anbefaler jeg en tur i en lejet bil eller at tage med på en af de organiserede udflugter, der tager dig med på en kort rundtur på øen.

Jeg vil gerne lave en tur på La Gomera

7. Fortær La Gomera i bidder

Rynkede kartofler| ©Fernando Carmona
Rynkede kartofler| ©Fernando Carmona

Du har sikkert hørt om gofio, papas arrugadas eller almogrote, alle sammen kanariske retter, som du måske endnu ikke har haft chancen for at prøve.

Dette er din! Få mest muligt ud af din rejse til La Gomera og oplev øens gamle kultur og populære opskrifter gennem din gane. Et mangfoldigt og autentisk køkken fuld af karakter, som vil overraske dig.

I indlægget Hvor skal man spise i La Gomera finder du flere gastronomiske forslag, hvor du kan få nogle af de bedste oplevelser på din rejse. Gå ikke glip af det!

8. Øv dig på "silbo gomero

At spille silbo gomero| ©el Buho nº30
At spille silbo gomero| ©el Buho nº30

Dette er en af de mest originale aktiviteter, du kan lave på øen for at komme i kontakt med populærkulturen: at øve dig i at fløjte gomero. Du vil blive forbløffet!

Det er et autentisk sprog baseret på fløjter, som de gamle indbyggere på øen udviklede fra tidernes morgen for at kommunikere på grund af de dybe kløfter i regionen.

Det er den mest levende skik, som øen stadig har bevaret fra sin præ-spanske fortid. Noget, der ikke gik ubemærket hen hos UNESCO, som erklærede silbo gomero for immateriel kulturarv for menneskeheden.

Få mest muligt ud af din ferie til La Gomera ved at deltage i en demonstration, der er så gammel og original som denne. Du vil tage hjem med gode minder og lære en masse om den lokale kultur, og hvem ved, måske kan du endda selv kommunikere ved at fløjte til sidst!

9. Bliv forbløffet over udsigten fra udsigtspunktet Los Roques

Los Roques udsigtspunkt| ©Agustin
Los Roques udsigtspunkt| ©Agustin

Under dit ophold på La Gomera anbefaler jeg, at du besøger udsigtspunktet Los Roques, hvor du har en spektakulær udsigt over et af øens mest ikoniske naturmonumenter, Los Roques, hvor især Agando-klippen skiller sig ud.

Det er fire store klippeblokke omgivet af La Gomeras bjergtoppes laurbærskov, som engang var vulkanske skorstene, der spyede magma udad og blev formet af erosion.

Fra udsigtspunktet kan man nyde udsigten og tage billeder fra forskellige vinkler af dette imponerende naturmonument samt se Teide-toppen i det fjerne over Atlanterhavet.

Hvis du kan lide naturen, er dette et must-see på La Gomera. Los Roques ligger i nærheden af nationalparken Garajonay, ved siden af vejen TF-713, der forbinder San Sebastián de la Gomera og Valle Gran Rey.

10. Se Los Órganos' klipper fra havet.

Los Órganos' klipper| ©Bernardo Suárez Falcón
Los Órganos' klipper| ©Bernardo Suárez Falcón

Hvis du besøger La Gomera og er tiltrukket af de smukke landskaber, bør du helt sikkert tilføje Los Órganos-klipperne til din liste. Du bliver ikke træt af at tage billeder her!

Det er en imponerende klippe af vulkanske klipper i byen Vallehermoso (på den nordlige del af øen), hvis navn lyder som musik, og som er slående på grund af sin unikke silhuet, der har form som orgelpiber, der fører lodret ned i havet.

For at opleve skønheden ved dette naturmonument i al sin pragt skal man tage med på en bådtur langs kysten, da det kun er tilgængeligt via havet. Der er ture, der afgår fra populære turiststeder som Playa de Santiago eller Valle Gran Rey.