Besøg Garajonay National Park

La Gomera er et naturparadis midt i Atlanterhavet, hvor den berømte nationalpark Garajonay synes at have stoppet tiden for millioner af år siden. Tør du gå på opdagelse i det?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Besøg Garajonay National Park

Garajonay Nationalpark | ©dronepicr

Nationalparken Garajonay er et af de steder på La Gomera, man bare må se. Garajonay kan kun sammenlignes med tropiske regnskove og er den mest fantastiske regnskov i Europa med sine ældgamle laurbærskove, der går tilbage til tertiærtiden.

Der er meget få steder i verden, hvor man stadig kan se disse skove, så på din rejse til La Gomera er du nødt til at tage på vandretur for at komme ud i naturen og betragte landskaber, der ligner et eventyr. Det er magisk!

1. Den bedste måde at besøge Garajonay på, en organiseret udflugt

Organiseret udflugt| ©Franco Vannini
Organiseret udflugt| ©Franco Vannini

Den hurtigste og mest behagelige måde at lære Garajonay National Park at kende på er at tage på en organiseret udflugt, hvis du er en af de rejsende, der elsker at tage på udflugter under dine rejser, men er lidt bange for at vove dig ud i ukendt terræn på egen hånd, eller hvis du foretrækker en lokal guide til at vise dig den imponerende flora og fauna på dette sted samt de mange kuriositeter og legender, der omgiver det.

Med denne form for aktivitet kan du få mest muligt ud af dit besøg i Garajonay, da du ikke selv behøver at organisere udflugten og dens logistik (med den stress og tvivl, det medfører), men alt er designet, så du kan fokusere på at nyde denne fantastiske oplevelse og lade dig rive med til et af de smukkeste steder i hele det kanariske øhav.

Hvis du ikke er den store fan af at vandre, men ikke vil gå glip af muligheden for at se dette smukke naturområde, eller hvis du foretrækker at kombinere oplevelsen med andre besøg, vil en organiseret udflugt til Garajonay National Park sikre, at du ser højdepunkterne i stedet for at gå rundt og rundt, og du vil spare tid, som du kan bruge på andre aktiviteter på La Gomera.

Jeg er klar til en vandretur i Garajonay

Udflugt til La Gomera fra Tenerife med afhentning på hotellet

Med denne organiserede udflugt til La Gomera fra Tenerife til 70 € vil du opdage de mest fascinerende landsbyer og steder på øen som Las Rosas, Agulo, El Cercado eller Chipude samt nationalparken Garajonay (med sine gamle kanariske laurbærskove) og andre imponerende steder som udsigtspunktet Degollada de Peraza, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Chejelipes-dæmningerne og Laja-kløften.

 • Varighed: 10 timer og 30 minutter
 • Pris: Fra 70 €.

Fra Tenerife: 1-dags jeepsafari til La Gomera

En anden mulighed for at lære Garajonay National Park at kende er at tage på denne 1-dags jeepsafari til La Gomera fra 90 €.

Du forlader Tenerife med færge, og når du ankommer til San Sebastian de la Gomera, tager du en jeep, der tager dig med på et spændende eventyr gennem øens indre. På turen besøger du også berømte steder som nationalparken Garajonay og den smukke Hermigua-dal.

Inden du vender tilbage til Tenerife, har du tid til at spise frokost og genoplade batterierne efter en intens dag og se en lille udstilling af silbo gomero, som UNESCO har erklæret for menneskehedens immaterielle kulturarv.

 • Varighed: Fra 8 til 9 timer
 • Pris: Fra 90 €.

2. Besøg Garajonay på egen hånd, hvad du skal vide

Naturen i sin reneste form| ©Josevi11
Naturen i sin reneste form| ©Josevi11

Hvis du vil udforske nationalparken Garajonay på egen hånd for at vandre, tage billeder eller nyde den smukke udsigt over naturen på La Gomera, er der et par ting, du skal huske på:

 • Hvor meget koster indgangen: Adgangen til Garajonay er gratis, og det samme er et besøg på Garajonay Visitor Centre i Agulo kommune.

 • Hvad er åbningstiderne for Garajonays besøgscenter: Der er åbent fra mandag til søndag fra kl. 9.30 til 16.30, også på helligdage. Før du går ind i Garajonay, anbefaler jeg, at du besøger besøgscentret, da der er flere udstillinger og projektioner med meget interessante oplysninger, som vil hjælpe dig med at sætte dit besøg i kontekst, hvis du tager af sted på egen hånd.

 • Hvornår skal man besøge Garajonay: Det er godt på alle tider af året takket være det milde og tempererede klima på La Gomera. Hvis du er på udkig efter blomsterrige og farverige landskaber i parken, er det bedste tidspunkt at besøge den mellem marts og juni, når planterne blomstrer.

 • Sådan kommer du til Garajonay: Fra San Sebastián de la Gomera tager du GM-1, som er hovedvejen, der krydser parken. Du vil opdage, at vejen i sig selv er en anden turistattraktion på grund af de smukke landskaber, du vil støde på undervejs.

 • Hvor meget tid skal man afsætte til at se Garajonay: Min anbefaling er at bruge mindst en halv dag i parken, men det afhænger af dine planer på La Gomera, og hvis du elsker det, kan du altid finde tid i din kalender til at komme tilbage.

 • Er det muligt at tage i parken med børn: Selvfølgelig! Det vil være en uforglemmelig oplevelse, da de vil kunne lege i det fri og se naturlandskaber, der ligner et eventyr, selvfølgelig! Hvis du tager til Garajonay som familie, så vælg en enkel rute som Laguna Grande I eller Cañada de Jorge, så børnene ikke bliver udmattede.

 • Spisesteder i Garajonay: Der er flere picnicområder i parken (Laguna Grande, Las Creces, El Cedro, Ermita de Lourdes...) og også en restaurant, der hedder La Laguna Grande (glem ikke at tage et kig på indlægget Hvor skal man spise i La Gomera!) Der er også et cafeteria i besøgscentret, hvor du kan prøve øens typiske søde sager.

 • Hvad skal du medbringe: Hvis du skal vandre i Garajonay, anbefaler jeg, at du medbringer behageligt tøj og sko, en rygsæk, en eller to udtrækkelige vandrestave, en justerbar rygsæk med førstehjælpskasse, en kasket, et kort over parken, en mobiltelefon og et bærbart batteri.

3. Hvorfor et besøg i Garajonay er umagen værd

Garojonays kløfter| ©dronepicr
Garojonays kløfter| ©dronepicr

En af de største fornøjelser ved at rejse er at blive forbløffet over de forskellige landskaber i hvert hjørne af planeten, og Garajonay National Park er et sted, der ikke efterlader nogen ligeglade.

Det siges at være et af de mest fascinerende steder på De Kanariske Øer, og når man ser det i virkeligheden, forstår man hvorfor. Det er et sted med en magisk atmosfære, indhyllet i tåge, hvor enorme løvtræer vokser dækket af mos og store vinranker.

Mellem de få lysninger på jorden kan man se store bregner og svampe, der bidrager til det eventyrlige og spøgelsesagtige aspekt, som så fortryller de rejsende.

Når man går langs stierne og kommer ind i Garajonay, glemmer man virkelig verden udenfor og kommer i kontakt med naturen, fanget af skønheden i laurbærskovene (en af de bedst bevarede på planeten), Fayal-brezal (i områder med lavere luftfugtighed) eller kløfterne og klipperne, der prikker stierne, der omgiver parken.

Desuden kan man fra udsigtspunkterne betragte drømmeagtige udsigter og opleve naturens storhed i al dens pragt. Om ikke andet så for at se Garajonay National Park, er et besøg på øen La Gomera det hele værd.

4. Planlæg dit besøg, hvad skal man se i Garajonay?

Laurisilva| ©Franco Vannini
Laurisilva| ©Franco Vannini

Med et areal på 4.000 hektar er der meget at se i Garajonay Nationalpark. Du har måske allerede en idé om, hvad du gerne vil se på din tur. Men når du organiserer dit besøg, foreslår jeg, at du tilføjer følgende steder til din rute.

 • Alto de Garajonay: Dette er det højeste bjerg på La Gomera, som ligger midt på øen. Herfra har du en storslået udsigt, ikke kun over La Gomera, men også over naboøerne (La Palma, El Hierro og Tenerife), som du kan se på klare dage.

 • Los Roques: et naturligt vulkansk monument, der kan ses over Garajonays relief og er et af dets mest spektakulære og iøjnefaldende landskaber. Roque de Agando skiller sig ud blandt dem.

 • La Laguna Grande: Dette er et rekreativt område i Garajonay, hvor der er en cirkulær lysning omgivet af vegetation, hvor hekse ifølge legenden plejede at samles til deres heksesamlinger. Der er et picnicområde for besøgende og en restaurant La Laguna Grande, et sted fuld af mystik, som du er nødt til at se!

 • La Meseta de Vallehermoso: her findes en af de smukkeste lindetræsskove på De Kanariske Øer.

 • Raso de la Bruma: Dette er et fugtigt, tågeindhyllet sted med en meget cool spøgelsesagtig atmosfære. Denne enklave er fuld af bregner, svampe og mos, som invaderer alt.

 • Los Chorros de Epina: nær landsbyen Epina finder du dette smukke sted, hvorfra der udspringer vandstråler, som den populære gomeranske tradition tillægger magiske egenskaber relateret til kærlighed, held og sundhed.

5. Andre naturparker af interesse at besøge i La Gomera

Valle del Gran Rey-kløften| ©Franco Vannini
Valle del Gran Rey-kløften| ©Franco Vannini

Hvis du efter at have besøgt Garajonay National Park har lyst til at udforske andre naturområder på øen, anbefaler jeg, at du udnytter dit ophold på La Gomera til at opdage andre steder såsom Benchijigua Integral Nature Reserve, Majona Nature Reserve eller Valle de Gran Rey Rural Park, blandt andre.

Naturen på øen er fantastisk, og at have mulighed for at tage på udflugter ud i landskabet for at udforske den er en oplevelse, du ikke vil glemme på din rejse.

Men hvis du efter en vandretur i Garajonay foretrækker at skifte landskab og erstatte de grønne planter med sort vulkansand, anbefaler jeg, at du tager til en af de smukke strande på La Gomera, hvor du kan slappe af og solbade helt afslappet, lytte til lyden af bølgerne og se solnedgangen.