Avignon på 2 dage: alt du skal vide

To dage er ikke nok til at besøge byen Avignon, og faktisk vil der være mange steder, der vil blive udeladt. Men jeg vil fortælle dig om de bedste planer for et par dage i byen.

Andressa García

Andressa García

11 minutters læst

Avignon på 2 dage: alt du skal vide

Arkitektur i Avignon | ©Lottie Griffiths

Avignon er en smuk by, så det er let at forstå, hvorfor den engang var hjemsted for paven. I løbet af to dage får du mulighed for at vandre rundt i de charmerende brostensbelagte gader, se noget af den historiske arkitektur og prøve nogle af de bedste ting, man kan se og lave i Avignon.

Du vil se museer i verdensklasse og utrolige restauranter midt i denne franske by, som vil få dig til at forelske dig. Tro det eller ej, men to dage er nok til at se det bedste af byen, men ikke så meget, at du kommer til at kede dig eller føle, at du har spildt din tid.

Dag 1: Religiøse templer, paladser, museer, pladser og haver

Place de l'Horloge| ©Elliott Brown
Place de l'Horloge| ©Elliott Brown

På turens første dag vil du lære det meste af byen at kende og se nogle af de mest interessante og kulturelle steder i Avignon. Du vil se Peterskirken, Place de l'Horloge, gå ind i Avignon-katedralen, krydse Avignon-broen og mange andre ting.

Dagen starter meget tidligt, så jeg gætter på, at du vil være i byen om aftenen dagen før turen starter. Jeg anbefaler, at du står meget tidligt op for at få en god start på dagen og får denne første dag til at vare længe nok til at se så mange steder som muligt på egen hånd eller ved at tilmelde dig en af de bedste Avignon-ture.

Book Avignon-turen med et guidet besøg i pavepaladset

Gå ind i Peterskirken

Efter en solid morgenmad tager du direkte til en af de mest populære attraktioner, som er ingen ringere end Peterskirken. Det er en af de ældste og smukkeste kirker i Europa og et must-see for enhver rejsende, der besøger Avignon. Jeg anbefaler, at man bliver mindst halvanden time for at udforske basilikaen og dens mange kunstværker fuldt ud. Der er gratis adgang.

Du vil elske monumentets imponerende arkitektur og de forskellige betydningsfulde kunstværker, der er spredt ud over hele basilikaen, såsom et maleri af Jomfru Maria og en marmorskulptur af Sankt Peter.

Gåtur rundt på Piazza Horloge

Omkring kl. 8.30 kan du fortsætte til Place Horloge, som er et vigtigt historisk sted i byen Avignon. Strukturen, som siges at være 1.000 år gammel, er et kunstværk, der bruges hver dag til at markere timerne på uret.

Det er et godt sted at gå rundt, udnytte den tidlige morgensol til at slentre lidt rundt og også tage et par billeder på pladsen, før du fortsætter til det næste punkt på din rejseplan, som er intet mindre end Avignon-katedralen. En halv time vil være nok til at lære hele stedet at kende.

Besøg i Avignon-katedralen

Omkring kl. 9.00 bør du ankomme til Avignon-katedralen, som ligger meget tæt på Place Horloge. Denne katedral er en af de smukkeste og mest emblematiske bygninger i hele byen, og det er også et godt sted at lære om dens historie og arkitektur. Du vil også blive imponeret over dens kunst og smukke glasmosaikvinduer.

Der er gratis adgang, og i omkring en time har du mulighed for at lære, at denne imponerende struktur er fuld af interessante fortællinger. For eksempel siges det, at bygningen blev designet til at ligne en fæstning, hvilket er passende i betragtning af dens placering nær den italienske grænse.

Gå på opdagelse i Jardins des Doms

Jardins des Doms| ©Sorin Popovich
Jardins des Doms| ©Sorin Popovich

Når du når frem til Jardins des Doms, bør klokken være lidt over 10, så det er et perfekt tidspunkt at fortabe sig i denne oase midt i byen, som er et besøg værd. Haverne blev bygget i det 16. århundrede af kong François I som et sted for hvile og flugt fra byens stress og jag, og de er stadig et populært mål for turister i dag.

Inde i haverne finder du tusindvis af fantastiske blomster og træer samt en smuk sø. Haven er også hjemsted for verdens største og ældste rosenkrans, som er udstillet i kapellet. Den er også opdelt i flere sektioner, herunder rosen- og jasminhaven, cypres- og laurbærskoven og måne- og stjernehaven.

Book en tur til Avignon med et guidet besøg i pavepaladset

Bliv imponeret af Petit Palais

Når du forlader Jardins des Doms, går du direkte til Petit Palais, som bestemt er et must-see i Avignon. Det er et museum, der blev bygget i 1781 og fungerede som residens for pavens ambassadør. I dag huser det værker fra middelalderen til det 20. århundrede. Du kan også se mesterværker af kunstnere som Rubens, Rembrandt, Van Dyck, Degas og Toulouse-Lautrec.

Du kan besøge Petit Palais hver dag undtagen mandag, og der er gratis adgang. Det eneste, der ikke er gratis, er audioguiden, som koster ca. 3 euro for voksne og 2 euro for børn. Du kan være her i cirka to timer, så du forlader stedet omkring kl. 13.00 på vej til din næste destination.

Krydsning af Pont d'Avignon

Efter dit besøg i Petit Palais har du mulighed for at fortsætte til Pont d'Avignon, som tidligere forbandt Avignon med Villeneuve-lès-Avignon. Den blev bygget i det 13. århundrede og krydsede Rhône-floden, hvilket gør den til en af de ældste broer i Frankrig, og den blev oprindeligt kaldt Pont Saint-Bénézet.

Det interessante er, at Avignon-broen er blevet renoveret flere gange i løbet af århundrederne, hvilket gør den meget værdifuld. For at besøge den skal du betale omkring 9 euro pr. person og mindst 6 euro for hvert barn. Der tilbydes også guidede ture hele dagen, men man skal booke i forvejen. Besøgstiden her bør ikke være mere end 30 minutter.

Frokost på en restaurant i nærheden

Når du har brugt et par minutter på at lære Pont d'Avignon at kende, vil du sikkert være sulten og gerne have noget at spise, og til det er der flere alternativer i byens centrum. En mulighed er La Bouchee, en hyggelig bistro, der serverer klassiske franske retter med et moderne twist.

Andre steder at spise frokost er Le Gourmet og Restaurant du Pont, som er blandt de mest populære i området. Du har ca. en time til en hurtig frokost, inden du skal videre til næste punkt på din todages rejseplan i Avignon, så du bør forlade restauranten lidt før kl. 14.30 for at være i god tid til din guidede rundvisning i pavepaladset.

Book billetter til Pavepaladset og Avignonbroen

Få mest muligt ud af den guidede tur i pavepaladset

Det pavelige palads| ©David Pirmann
Det pavelige palads| ©David Pirmann

Efter din frokost skal du direkte til Palaisdes Papes, et andet must-see i Avignon. Turen starter kl. 14.30 og varer ca. 2 timer, så du bliver her til ca. kl. 16.30. Turen inkluderer et besøg i pavens private lejligheder, hvor du kan se hans soveværelse, hans arbejdsværelse og andre rum, der bruges til personlige bøder.

Et besøg i Pavepaladset koster ca. 10 euro pr. person, og børn under 18 år er gratis. Du kan besøge paladset fra torsdag til søndag, og det er lukket mandage, tirsdage og onsdage. Du betaler omkring 5 euro for voksne og 3 euro for børn fra 7 til 17 år. Børn under 7 år er gratis.

Bestil billetter til det pavelige palads i Avignon

Gå ind og se Calvet-museet

Da du forlader det pavelige palads omkring kl. 16.30, har du tid til at komme til Calvet-museet for at slutte dig til den sidste gruppe besøgende. Du vil elske det, for det er et lille, men smukt museum med mange udstillinger, der viser byens historie og kultur.

Calvet-museet huser over 1.400 malerier og skulpturer af kunstnere som Claude Monet, Paul Cezanne, Louis Valtat og Edgar Degas. Der er også mange værker, som blev skabt af berømte kunstnere, men som aldrig blev solgt eller udstillet offentligt, før de blev doneret til museet efter deres død. Der er også en lille samling af egyptiske artefakter, der går tusinder af år tilbage i tiden.

Gå ind i Saint Didier-kirken

Kun et par gader fra Calvet-museet ligger Saint Didier-kirken, dit næste stop på rejseplanen og et must-see, hvis du besøger Avignon på 3 dage eller mindre. Du kan tage på en guidet tur i kirken, hvor du kan lære om dens historie og arkitektur. Din guide vil fortælle dig alt om denne bygning fra det 13. århundrede, og hvordan den blev restaureret efter at være blevet slemt beskadiget under Anden Verdenskrig.

Efter dit besøg må du ikke glemme at stoppe ved gavebutikken for at købe unikke souvenirs fra din rejse. Guidede ture arrangeres normalt om morgenen, men i dette tilfælde besøger du kirken om eftermiddagen, omkring kl. 17.30, og jeg anbefaler, at du bliver mindst halvanden time og ser dig omkring.

Middag og drinks på en restaurant i nærheden

Når du er færdig med at besøge Saint Didier-kirken, omkring kl. 19.00, er det næsten tid til at gå ud og se lidt af Avignons natteliv. Det er en smuk by med masser af steder at spise og drikke, så her er nogle af de bedste muligheder for at spise i Avignon, før du fester.

Et af de mest populære steder er Le Petit Comptoir, et sted, der skifter menu dagligt, så du altid kan regne med et udvalg af retter som andeconfit, gratineret ørred eller den klassiske frites frites. Vinkortet er omfattende, så du kan få et godt akkompagnement til dit måltid. Du kan tage så lang tid, som du vil.

Smag på nattelivet i Avignon

Efter et par drinks er der ikke noget bedre end at prøve nattelivet i Avignon, hvor der er mange forskellige steder, hvor du kan danse, få et par drinks og feste med dine venner. Place de l'Horloge i byens centrum samler mange barer og restauranter.

Hvis du er på udkig efter noget mere roligt, er Le Clipper Lounge et godt sted at hænge ud, og det ligger i den gamle bydel. Selvom den er lille, er den hjemsted for noget af det bedste natteliv i Europa. Hvis du har lyst til at gå i byen, byder Avignon også på en fantastisk atmosfære til elektronisk musik, hiphop, rock eller enhver anden rytme.

Du kan nyde denne aktivitet, så længe du vil, eller du kan springe den over og tage til dit hotel eller overnatningssted for at hvile, så du kan fortsætte med en anden dag i Avignon.

Book Avignon-turen med guidet besøg i pavepaladset

Dag 2: Rue des Teinturiers, museer, volde og Barthelasse-øen

Les Halles| ©Kirk K
Les Halles| ©Kirk K

På denne anden dag af Avignons byoplevelser er du sikkert lidt træt, så du vil gerne have lidt ekstra søvn, og derfor starter anden dag af din byrundtur omkring kl. 9.00, når du tjekker ud fra dit hotel eller overnatningssted.

Morgenmad på Les Halles

For at starte dagen på den rigtige måde anbefaler jeg, at du spiser morgenmad i Les Halles, som er Avignons hovedtorv. Det er en struktur omgivet af restauranter og caféer, hvor man kan spise morgenmad. Det er også en mulighed for at købe smykker og souvenirs.

Du kan afslutte din morgenmad med lidt frugt eller yoghurt og granola på en af caféerne på pladsen. Men stjernespisen, du ikke må gå glip af, er uden tvivl crepes, en fransk ret lavet af mel og æg i form af tynde pandekager. De fyldes normalt på mange måder, for eksempel med ost eller chokolade, og foldes derefter til trekanter.

I Les Halles kan du finde mange restauranter og caféer, herunder Cafe de la Poste, Le Cafe du Pont eller La Brioche d'Or, hvor du kan prøve lækre croissanter, der er flossede udenpå, men bløde og smørholdige indeni. Jeg anbefaler, at du ikke bruger mere end en timemorgenmaden, så du kan tage af sted til dit næste stop på ruten omkring kl. 10.00.

Gåtur langs Rue des Teinturiers

Efter en solid morgenmad går turen til Rue des Teinturiers i Avignon, en gade fuld af stof og farverige butikker, som du ikke finder andre steder i verden. Den blev bygget af farvernes familier mellem det 15. og 17. århundrede. I denne periode boede farverne i gaden med deres familier og arbejdede i deres forretninger.

Atmosfæren var unik, da farverne gik sammen med deres naboer for at dele ideer og eksperimentere med nye farve- og designteknikker. Med tiden gik disse skikke tabt, og nu er der kun en lille del af denne historie tilbage i gaden, men det er stadig muligt at se nogle elementer. Det vil tage dig en halv time at lære stedet at kende.

Besøg Lambert-samlingen

Når du forlader Rue des Teinturiers, fortsætter du til Lambert Collection, som er et af de mest interessante besøg i området. Samlingen er åben fra onsdag til mandag fra 10:00 til 18:00 og lukker om tirsdagen, så det er perfekt, hvis du ankommer omkring 10:30.

Indenfor kan du se samtidskunst, minimalistisk og konceptuel kunst samt kunst fra 1980'erne og fotografier fra 1990'erne. Der er mulighed for guidede ture på fredage, lørdage og søndage kl. 15.00. Desværre kan man ikke tage børn under 7 år med ind i samlingen.

Frokost et sted i nærheden

I nærheden af Lambert Collection er der forskellige steder, hvor man kan spise frokost omkring kl. 12.30, inden man fortsætter sin rundvisning, og en af de mest populære er Le Petit Poucet, som serverer salater, supper, kød og fisk, desserter og vegetarretter.

Prisen på denne restaurant varierer fra 10 til 15 euro pr. ret. En anden god restaurant er Le Gant D'Or, som tilbyder en række franske retter, herunder canard au foie gras, tuntatar og lammekødboller. Prisen pr. ret ligger også mellem 15 og 20 euro.

Besøg Angladon-museet

Angladon-museet| ©Elliott Brown
Angladon-museet| ©Elliott Brown

Efter frokosten kan du tage videre til næste stop på ruten, Angladon-museet, som er et vidunderligt sted at besøge med masser at se indenfor. Åbningstiderne er tirsdag til søndag fra kl. 10.00 til 18.00, men i dette tilfælde skal du besøge museet mellem kl. 13.30 og 15.00.

Entré koster fra 8 euro for voksne, 4 euro for studerende med et gyldigt ID-kort og gratis for børn under 18 år. Guidede ture på museet finder normalt sted hver lørdag mellem kl. 11.00 og 13.00.

Rundvisning på Avignons volde

Omkring kl. 13.00 kan du besøge Avignons volde, som er et vigtigt eksempel på forsvarsarkitektur fra middelalderen. For at komme ind skal du betale omkring 6 euro for voksne og 3 euro for børn.

Man kan tage på guidede ture, som man skal booke på forhånd. Disse mure beskyttede byen mod angreb udefra i middelalderen. Du kan se resterne af vagttårnene, indgangsportene og de brede mure.

Bådtur til øen Barthelasse

Når du har set Avignons volde, vil jeg anbefale dig at tage en båd, der sejler dig fra Avignons volde til øen Barthelasse midt på en tur, der tager 10 til 15 minutter. Du skal betale omkring 8,50 euro pr. person. Bådene sejler hvert 30. minut mellem kl. 9.00 og 19.00.

Nyd alle de aktiviteter, der findes på øen

Når du stiger af båden, er du ankommet til Barthelasse Island, en ideel turistdestination til at have det sjovt, midt i en af de bedste udflugter fra Avignon. Der er masser af sjove ting at lave på øen: udforsk øen, besøg parkerne, tag på vandretur og nyd panoramaudsigten.

Du kan nyde forskellige udendørs aktiviteter som kajakroning, kanosejlads og windsurfing. Der er også mulighed for vandbaserede aktiviteter som fiskeri, dykning og snorkling. På øen finder man mødesteder som caféer, barer og restauranter samt butikker, vandlande og andre steder, hvor man kan have det sjovt.

Book en rundtur i Provence fra Avignon

Spis ude, og få det bedste ud af øens natteliv

Avignon om natten| ©Guillaume Mangeret
Avignon om natten| ©Guillaume Mangeret

Når mørket falder på, byder Ile Barthelasse på en bred vifte af muligheder. Til middag kan du besøge restauranten La Civette, som serverer traditionelt fransk køkken med et moderne twist.

Der er også flere barer og pubber på stedet, såsom Bar de l'Esprit, der byder på fremragende cocktails og en fantastisk udsigt over Rhône-floden. Hvis du er på udkig efter noget lidt mere livligt, kan du besøge danseklubben La Maison Rouge, hvor du kan danse hele natten, før du går til ro.

Bo på et af øens hoteller eller hostels

Når du har fået nok af at feste, er der masser af overnatningsmuligheder på øen, herunder hoteller og andre virkelig komfortable steder at bo. Der er også nogle campingpladser og overnatningsmuligheder på øen, ligesom man kan leje huse og hytter. Under alle omstændigheder kan du se alle overnatningsmulighederne på Barthelasse Islands hjemmeside.

Næste morgen er det tid til at tage tilbage til Avignon for at rejse hjem, og her anbefaler jeg, at du tager en af de busser, der kører fra Barthelasse Island kl. 7.30 og 8.30. Turen tager cirka en time og koster omkring 7 euro.