Bedste ting at lave i Avignon

Avignon har mange planer, der giver dig mulighed for at opdage byens historiske og religiøse arv. Her er de must-see steder, du ikke må gå glip af

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Bedste ting at lave i Avignon

Avignon | ©Joël Vogt

Avignon er en by, der i årtier var under pavelig kontrol, indtil den officielt blev en del af Frankrig. Derfor vil du under dit besøg finde en stor historisk og religiøs arv, der afspejles i dens monumenter og arkitektoniske rester.

Blandt de bedste ting at lave i Avignon anbefaler jeg at besøge det pavelige palads, Calvet-museet og Petit Palais; slentre gennem gaderne i den gamle bydel; betragte den monumentale mur eller gå en tur gennem Barthelasse-øen og Gardens des Doms, blandt andre aktiviteter.

1. Gå på opdagelse i pavepaladset, og lær historien om denne religiøse bygning at kende

Det pavelige palads| ©David Pirmann
Det pavelige palads| ©David Pirmann

Det er et must at købe billetter til Pavepaladset i Avignon. Du vil opdage en vigtig del af byens historie og dens pragt i middelalderen. Så snart du ankommer, vil du blive forbløffet over dets monumentale størrelse, som ifølge eksperter strækker sig over 15.000 kvadratmeter. Du vil også kunne betragte de arkitektoniske detaljer, der dominerer i søjlerne, lofterne, buerne og dørene. Alle disse er repræsentative for den gotiske stil.

Under rundvisningen vil du besøge 25 rum, der er åbne for offentligheden. Det gælder f.eks. de rum, som blev beboet af de ni paver i løbet af det 14. århundrede. Her kan du se freskomalerier og gobeliner af italienske kunstnere som Matteo Giovannetti og Simone Martini.

Du får også adgang til den store audiens, pave Benedikt XII's kloster, festsalen, Sankt Martial-kapellet og så videre. Og du kan nyde den privilegerede udsigt over haverne og byen fra terrasserne. Du vil også kunne gå ind i boghandlen og købe nogle souvenirs fra denne oplevelse.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Hvis du bestiller billetten til det pavelige palads i Avignon på Hellotickets, kan du købe den for 17 € pr. person.
 • Åbningstider**:** Om vinteren fra 9.00 til 18.00 og om sommeren fra 9.00 til 20.00.
 • Adresse: Place du Palais des Papes 84000 Avignon.

Bestil billetter til Pavepaladset i Avignon

2. Spadser gennem Avignons gader og oplev byens historie og kultur

Avignon-broen| ©Francesco Arecco
Avignon-broen| ©Francesco Arecco

En af de bedste ture i Avignon er gåturen gennem byens gader. Det er en oplevelse, som du kan gøre på egen hånd eller med en guide. Du vil lære om stedets historie og kultur, mens du opdager dets arkitektoniske og naturlige charme.

Blandt de vigtigste destinationer, du vil gå igennem under denne aktivitet, er følgende:

 • Detudvendige af Pavepaladset, et monument, der er repræsentativt for den gotiske middelalderstil.
 • Saint Bénezet-broen over Rhône-floden. Det er en historisk ruin fra middelalderen.
 • Byensforsvarsmure, som Unesco har betragtet som verdensarv siden 1995.
 • Detydre af katedralen Notre Dame des Doms med sin romanske stil.
 • Rue des Teinturiers, som er omkranset af en række stenhuse. For eksempel Maison du IV de Chiffre, en gotisk bygning fra 1943. Du finder også flere hjulmøller, der blev brugt til silkefarvning mellem det 14. og 19. århundrede.

Min anbefaling er at booke en tur til Avignon med et guidet besøg i pavepaladset, så du kan lære Avignons historiske centrum og byens vigtigste monument at kende i dybden med en professionel guide.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Denne tur koster ca. 71 € pr. person.
 • Varighed: den guidede aktivitet varer tre timer.

Book en tur i Avignon

3. Dyk ned i vinkulturen med en tur til Catheauneuf du Pape.

Vin-tur| ©Joaquin Montaño - Midjourney
Vin-tur| ©Joaquin Montaño - Midjourney

En af mine yndlingsting i Avignon er at booke en vintur til Catheauneuf du Pape, en provencalsk landsby, der forbløffer alle, der besøger den, og som er kendt for sin vintradition og pavernes historiske tilstedeværelse.

denne vintur, som varer ca. 4 timer og ledes af en ekspertguide, får du mulighed for at besøge to traditionelle vinkældre, hvor du kan smage de vigtigste vine og lære alle detaljerne om de forskellige sorter og produktionen af den lokale vin.

Du besøger også slotsruinerne, hvorfra du har en spektakulær udsigt over Rhône-dalen, så du kan tage nogle af de bedste billeder på din tur.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Denne tur koster ca. 96 € pr. person.
 • Varighed: den guidede aktivitet varer fire timer.

Book en vintur gennem Catheauneuf

4. Spadser langs Avignons mure, og beundr de romerske levn

Voldene i Avignon| ©elena posada sanchez
Voldene i Avignon| ©elena posada sanchez

Under dit ophold på 2 dage eller mere i Av ignon kan du besøge de imponerende volde, der omgiver byen, og som blev bygget i det 14. århundrede. Hvis du bestiller billetter til Pont d'Avignon, vil du også se denne og andre romerske rester af historisk betydning, når du passerer forbi.

Voldene i Avignon er en del af en cirkulær rute, der normalt er inkluderet i guidede ture til de romerske steder i Avignon. Du kan dog også gå ruten på egen hånd, hvis du starter ved Pont d'Avignon.

På den lidt over 4,3 kilometer lange tur vil du se disse 3 meter brede og 8 meter høje mure, som er blevet bevaret gennem århundreder. Du finder også i alt 3 halvcirkelformede tårne, op til 36 firkantede tårne og nogle porte fra det 14. århundrede. Du finder også udgravninger og rester af romerske konstruktioner. Det gælder for eksempel den emblematiske Plaza del Reloj, som tidligere var kendt som det romerske forum.

Book billetter til Pont d'Avignon

5. Nyd panoramaudsigten over Avignon fra Jardins des Doms

Doms-haverne| ©Sorin Popovich
Doms-haverne| ©Sorin Popovich

Et besøg i Jardins des D oms er en fantastisk måde at slappe af på og indånde frisk luft under dit ophold i Avignon. Kobl af fra det travle historiske centrum og kom i kontakt med naturen, mens du nyder en fantastisk panoramaudsigt over byen.

Under dit besøg vil du opdage historien om dette naturområde, der officielt blev omdannet til en have i det 19. århundrede. Du vil være omgivet af århundredgamle træer, bakker og rolige vandrestier. Du vil også finde en dam med et par ænder og svaner.

Når du går gennem parken, vil du støde på en række statuer. Det gælder bl.a. Vénus aux Hirondelles af Félix Chapentier og berømte figurer som Félix Gras og Jean Althen. Der er også et børneområde med gynger, rutsjebaner og andre attraktioner, som de små kan nyde. Hvis du efter dette besøg ønsker at fortsætte din flugt fra byens stress og jag, kan du booke en udflugt i Provence fra Avignon.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Der er gratis adgang til disse haver.
 • Åbningstider**:** hver dag året rundt fra kl. 7.30 til 20.00.
 • Adresse: 2 Mont des Moulins, 84000 Avignon.

Book en rundtur i Provence fra Avignon

6. Se den rige historie og kunst på Calvet Museum

Calvet-museet| ©Jean-Louis MAZZIA
Calvet-museet| ©Jean-Louis MAZZIA

Avignon er en by med en rig historie og kunst, hvilket er tydeligt i rummene på Calvet Museum, som indeholder alt fra arkæologiske stykker til malerier, der repræsenterer klassicisme, romantik, realisme og impressionisme, skulpturer, en række artefakter og kunstgenstande.

Blandt kunstudstillingerne på museet kan du nyde Vernet-galleriet, der er dedikeret til byens kunstnere fra renæssancen til revolutionen. Victor Martin-salen udstiller malerier og skulpturer fra slutningen af det 19. og det 20. århundrede. I Saint Priest-salen kan du se lokale skulpturer fra det 16. og 17. århundrede. Du finder også andre rum af stor betydning:

 • Rummet medasiatisk kunst: med statuetter, vaser og artefakter fra bl.a. Kina, Japan og Indien. For eksempel Buddha-hovedet kaldet Chief of Avalokitesvara (år 1200).
 • Islamisk kunstrum: håndlavet keramik som f.eks. tallerkenen med blomsterdekoration fra omkring 1570-1580.
 • Egyptisk kunstrum: med steler, kister og statuer som f.eks. begravelsesskulpturen fra det tidlige 22. dynasti eller 945-715 f.Kr.

Dette er bestemt et besøg, du ikke må gå glip af på din rejseplan sammen med andre aktiviteter som Van Gogh-turen i Provence.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Besøget for at se museets permanente udstillinger er gratis.
 • Åbningstider**:** november til februar, kl. 10-13 og 14-17. Fra marts til maj og i oktober måned fra kl. 10-13 og fra kl. 14-18. Fra juni til september fra kl. 10-13 og fra kl. 14-19.
 • Adresse: 65 Rue Joseph Vernet, 84000 Avignon.

Book en Van Gogh-tur

7. Oplev en af de vigtigste naturlige lunger i Avignon, Ile de Barthelasse

Øen Barthelasse| ©TracyElaine
Øen Barthelasse| ©TracyElaine

Dette er endnu en udflugt, der giver dig mulighed for at flygte fra byens travlhed og nyde en af regionens vigtigste naturlige lunger. Et besøg på Barthelasse Island, 10 minutters kørsel fra det historiske centrum, er en aktivitet, du ikke må gå glip af.

Du skal bare krydse Édouard Daladier-broen for at nå denne maleriske flodø. Her finder du flere rekreative og afslappende områder, så du kan tilbringe en anderledes dag uden at forlade Avignon. For eksempel finder du grønne stier med privilegeret panoramaudsigt over Pont d'Avignon, voldene og det pavelige palads. Hvis du slentrer langs øens bredder, vil du desuden kunne se dyrearter som hejrer, pindsvin, ænder, grævlinger, spurvehøge m.fl.

Du finder også en skatepark, campingområder og en fodboldbane. Og på øen kan du også shoppe lidt i souvenirbutikkerne og lokale produkter. Hvis du har lyst, kan du besøge Manguin-destilleriet og få en smagsprøve.

8. Se samlingen på Petit Palais i Avignon

Kunst inde i Petit Palais| ©Herbert Frank
Kunst inde i Petit Palais| ©Herbert Frank

Hvis du er interesseret i middelalder- og renæssancekunst, skal du besøge Petit Palais. Det er et museum i byen Avignon, som er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, og hvor man finder vigtige samlinger af skulpturer og malerier af store franske og italienske mestre.

Blandt de udstillede genstande er italienske malerier, skulpturer fra Av ignon (romanske og gotiske) og malerier fra Avignon-skolen. I alt finder du 600 skulpturer og et gennemsnit på 390 malerier. Du kan f.eks. se Madonna med barnet af Sandro Boticelli eller Krucifikset af Berlinghieri.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Der er gratis adgang til dette paladsmuseum.
 • Åbningstider: Onsdag til mandag, kl. 10-13 og 14-18.
 • Adresse: Palais des archevêques, Pl. du Palais, 84000 Avignon.

9. Lad dig forbløffe af Avignon-katedralens arkitektoniske skønhed

Katedralen i Avignon| ©JCM Photo
Katedralen i Avignon| ©JCM Photo

Avignons katedral eller Notre-Dame-des-Doms er et andet must-see under dit besøg. Det er en religiøs bygning fra det 12. århundrede, som har bevaret sin gotiske og romanske stil sammen med en række arkitektoniske og kunstneriske perler.

Ved ankomsten vil du blive forbløffet over den gyldne Jomfru, som rejser sig over bygningens vestlige tårn (nu klokketårnet). Det er en ca. 6 meter høj statue, lavet af bly. På forsiden kan du også se en skulptur af Sankt Johannes og Jomfru Maria, ledsaget af et stort krucifiks. Inde i katedralen finder du flere eksempler på kunst. For eksempel:

 • Indgangsportalen med en stil af gammel romersk kunst.
 • Mausoleet bygget til ære for pave Johannes XXII, hvor en gotisk udskæring fra det 14. århundrede skiller sig ud.
 • Blomsterkapellet med hyrdernes tilbedelse af Eugène Dévéria, gravene for pave Benedikt XII og ærkebiskop Domenico De Marine.

Du vil også se hovedskibet, de barokke tribuner og koret udskåret i træ. Du vil se møbler som biskoppens stol i hvid marmor fra det 12. århundrede, et orgel fra det 17. århundrede, altertavlen med krucifikset, malet i 1520 af Antoine Rozen, blandt andre relikvier.

Nyttige oplysninger

 • Der er gratisadgang til katedralen i Avignon.
 • Åbningstider**:** Mandag til lørdag, kl. 6.30-12.00 og 14.30-17.30; søndag, kl. 9.00-12.00 og 14.30-17.30.
 • Adresse: Pl. du Palais, 84000 Avignon.

10. Se en af de ældste kirker i Avignon, Saint Didier-kirken.

Saint Didier-kirken| ©Patrick BOUCHENARD
Saint Didier-kirken| ©Patrick BOUCHENARD

Under dit ophold på mindst 3 dage i Avignon må du ikke gå glip af Saint Didier-kirken, et monument, der er mere end 600 år gammelt og hjemsted for store relikvier. Kom og se et af de bedste eksempler på gotisk arkitektur i byen.

 • Kirkens facade: Dette område af kirken - bygget i det 11. århundrede - har undergået flere forandringer, både i det 12. århundrede og i det 16. århundrede. I dag er det meste af facaden lavet af sammenføjede sten og skifer. På den vestlige facade er der en tredobbelt stenbue indrammet af hvide og røde søjler. Sidstnævnte er kronet af kapitæler (arkitektoniske elementer) inspireret af antropomorfe motiver og plantemotiver.
 • Inde i kirken finder man et basrelief af opstigningen til Golgata af Francesco Laurana. Dette værk, der værdsættes som en af de første repræsentationer af renæssancestilen i Frankrig, plejede at ledsage højalteret, men er nu placeret lige i kollegiets kapel. Du får også mulighed for at gå ind i det nordlige kapel og se de vægmalerier og malerier, der er bevaret siden slutningen af det 15. århundrede. Du vil også finde nogle enestående værker som f.eks. den berømte Korsbæring.

Nyttige oplysninger

 • Der er gratisadgang til dette religiøse monument i Avignon.
 • Åbningstider**:** Mandag til lørdag, fra kl. 8 til 17. Kirken er lukket om søndagen. Åbningstiderne kan dog ændre sig afhængigt af Avignons festligheder, så du bør tjekke det før din rejse på Avignon-bispedømmets hjemmeside.
 • Adresse: 10 Pl. Saint-Didier, 84000 Avignon.