Palais des Papes-billetter i Avignon: hvordan man køber, priser og rabatter

Denne enorme stenkolos tårner sig op over hustagene i Avignon i al sin storhed. Uden tvivl et af de besøg, du ikke må gå glip af under dit ophold i byen.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

10 minutters læst

Palais des Papes-billetter i Avignon: hvordan man køber, priser og rabatter

Det pavelige palads | ©Mario & Debbie

Langt fra glamouren i andre franske byer som Lyon eller Paris, stråler Avignon i sin egen ret. Denne middelalderlige juvel ligger i den sydøstlige del af Frankrig, i Provence-regionen, og fortsætter med at forblænde sine hundredtusinder af besøgende. Det pavelige palads ligger få meter fra Rhône-floden og er byens centrum.

Et besøg i Palais des Papes er uden tvivl en af de seværdigheder, man ikke må gå glip af i Provence. Gennem århundrederne har dette palads været hjemsted for 9 forskellige paver, samt uvurderlige fresker og sublim arkitektur. I denne artikel vil jeg fortælle dig alt om, hvordan du besøger dette utrolige sted, som Unesco har erklæret for verdensarv.

Den mest praktiske løsning

Avignon Palais Des Papes Billetter

En rundvisning i det indre af det pavelige palads i Avignon, herunder dets sale og gallerier.

Du kommer rundt i verdens største gotiske bygning, fordyber dig i en drømmeagtig atmosfære og forstår, hvordan folk levede i det 14. århundrede takket være en augmented reality-tavle, der trofast rekonstruerer bygningen, som den så ud for århundreder siden.

Hvis du køber billetter til pavepaladset i Avignon, kan du lære denne gotiske bygning at kende og se al den historie, den gemmer på inden for sine mure. Du kan også nyde en spadseretur gennem den pragtfulde have, og hvis du vælger det, kan du se et fascinerende lyd- og lysshow.

Anbefales, hvis... du rejser med børn, da det kan være en hovedpine at stå i kø i lang tid for at komme ind i en attraktion, og desuden vil de små med indgangsbilletten kunne deltage i en interaktiv skattejagt.

Hvor meget koster billetter til Pavepaladset i Avignon?

Det pavelige palads| ©David Pirmann
Det pavelige palads| ©David Pirmann

Billetter til dette utrolige gotisk-middelalderlige monument starter ved 17 euro pr. person. De kan købes meget nemt online, så du kan undgå unødvendige køer og begynde at nyde al paladsets majestæt med det samme. Du kan selvfølgelig også kombinere indgangen til paladset med billetter til den berømte Pont d'Avignon eller de pavelige haver, som begge varmt kan anbefales.

Book billetter til det pavelige palads i Avignon

Hvilke typer billetter er tilgængelige? Er der skip-the-line-billetter til det pavelige palads i Avignon?

Inde i paladset| ©E.K.111
Inde i paladset| ©E.K.111

Selvom billetten til Pavepaladset i Av ignon er en enkeltbillet, kan du købe den sammen med billetter til den smukke Pavehave eller Avignonbroen. Hvis du vælger billetter til to eller tre af disse attraktioner, kan du endda få en bedre pris. Billetten inkluderer en histopad med 7 sprog til rådighed, inklusive engelsk, som vil være din guide under hele dit besøg og vil give dig mulighed for at lære alle detaljerne om dette vidunderlige sted.

Alle disse billetter, der købes online, sparer dig for at skulle stå i endeløse køer foran paladsets billetkontor. Det er ideelt, hvis du rejser med børn, da ventetiden kan være for kedelig for de små, og de kan let blive irriterede og dermed ødelægge besøget.

Book billetter til Pavepaladset og Avignonbroen

Er billetter til pavepaladset i Avignon inkluderet i nogen af byens turistpas?

Lær paladset at kende| ©jrpictures
Lær paladset at kende| ©jrpictures

Ja, som de fleste større byer har Avignon sit eget City Pass, og blandt de inkluderede attraktioner er Pavepaladset, som er byens bedst bevarede skat. Hvis du vælger dette pas, sparer du penge på indgangsprisen, selv om den faktiske besparelse for denne attraktion ikke er betydelig. Avignon-passet er bedst, hvis du planlægger at besøge et stort antal attraktioner på få dage.

Pavepaladset er inkluderet i alle de bedste ture til Avignon, da det er en national juvel og et verdensarvssted.

Book billetter til Pavepaladset i Avignon

Er der billetter, der inkluderer en guidet tur til Pavepaladset i Avignon, og er det det værd?

Udsigt fra paladset i Avignon| ©Dave Leonard
Udsigt fra paladset i Avignon| ©Dave Leonard

Der er guidede ture i paladsets indre for at opdage historien om denne stenkolos, som har været hjemsted for 9 paver og pavelige sæder. Besøget kan være meget interessant, men når man køber billetten til Pavepaladset i Avignon, følger der en histopad med, som man kan lære at kende, mens man går gennem paladset, så efter min mening kan den guidede tur kun anbefales, hvis man ikke er god til teknologi, eller hvis man er en af dem, der foretrækker en guide i kød og blod.

Histopaden har et geolokaliseringssystem, der registrerer hvert rum, du går ind i, hvilket gør det meget nemt at navigere rundt i paladset. Takket være de animerede kort kan du finde rundt og organisere dit besøg. Det viser dig også, hvilke andre rum der ligger tæt på.

Book en tur til Avignon med et guidet besøg i pavepaladset

Er der rabatterede billetter til Pavepaladset i Avignon?

Dag med rundvisning i paladset| ©horseanddrabbit
Dag med rundvisning i paladset| ©horseanddrabbit

Paladset tilbyder rabatterede billetter, men det er værd at bemærke, at priserne faktisk er meget overkommelige, især i betragtning af hvad vi vil se på vores besøg. Det pavelige palads tilbyder rabatterede billetter til:

 • Studerende med en eller anden form for certifikat (i øjeblikket gyldigt).
 • Personer med et handicap på mindst 80%.
 • Børn under 17 år.
 • Personer over 60 år med ID.

Du kan endda spørge om rabat til store familier. Alle disse oplysninger kan også findes på den officielle hjemmeside.

Bestil billetter til det pavelige palads i Avignon

Er der særlige billetter til børn?

Uden for paladset| ©Roland Turner
Uden for paladset| ©Roland Turner

Ja, børn mellem 8 og 17 år betaler en reduceret entrépris på omkring 10 euro, og børn under 8 år har gratis adgang. Hvis du rejser med børn, er Palais des Papes d'Avignon et sted, der vil fascinere dem. De vil kunne se middelalderlige genstande og nyde en spadseretur gennem de smukke haver og enorme haller og gårdspladser.

Det er altid en god idé at fortælle dem en historie, der fandt sted der (du kan endda opfinde navne og detaljer for at tilføje en ekstra dosis eventyr og spænding). En anden ting, man skal huske på, er, at man sagtens kan gå rundt i paladset med en barnevogn, og der er bænke i næsten alle rum, hvor man kan sidde og tage en pause.

Histopaden byder på en interaktiv skattejagt for børn. Gennem en animation på skærmen viser hvert rum et virtuelt objekt, hvor der er gemt en mønt med forældrenes mærke på. Dette er endnu en måde at introducere børn til den vidunderlige verden af fransk historie.

Book billetter til pavepaladset i Avignon

Hvorfor er det værd at købe billetter online i stedet for ved billetkontoret?

Refleksioner| ©Julian Fong
Refleksioner| ©Julian Fong

Det er altid at foretrække at købe sine billetter online, for så slipper man for at stå i kø, man spilder ikke tiden, og man kan konsultere og planlægge sit besøg på forhånd. Dette er helt sikkert en af de attraktioner, du skal se, hvis du besøger Avignon i 2 dage, da der ikke er noget bedre sted at lære om byens fortid. Århundreder af historie er passeret inden for stenmurene.

Når du køber dine billetter online, kan du også læse anmeldelser fra andre rejsende, da de ofte giver dig mulighed for at finde ud af værdifulde detaljer.

Book billetter til Pavepaladset i Avignon

Åbningstider for det pavelige palads i Avignon

Det pavelige palads om natten| ©Andy Gocher
Det pavelige palads om natten| ©Andy Gocher

Åbningstiderne for Pavepaladset i Avignon ændrer sig afhængigt af, hvornår på året du beslutter dig for at besøge det. Her er åbnings- og lukketiderne fra januar til december:

 • Mellem 1. januar og 3. februar er der åbent hver dag mellem kl. 10 og 17.
 • Mellem 4. februar og 28. februar er der åbent hver dag mellem kl. 10 og 18.
 • Mellem 1. marts og 5. november er der åbent hver dag mellem kl. 9 og 19.
 • Mellem 6. november og 22. december er der åbent hver dag mellem kl. 10 og 17.
 • Mellem 23. december og 31. december er der åbent hver dag mellem kl. 10 og 18.

Bemærk venligst, at det er tilladt at komme ind op til 1 time før lukketid.

Book billetter til det pavelige palads i Avignon

Hvor lang tid har du brug for til at besøge Pavepaladset i Avignon?

Inde i det pavelige palads| ©Rogerio Camboim S A
Inde i det pavelige palads| ©Rogerio Camboim S A

Den tid, du skal bruge til at besøge dette fantastiske palads, afhænger af, hvilken type besøg du ønsker at foretage. Husk på, at stedet har 25 sale, der er åbne for offentligheden, en masse fresker, smukke gårdspladser og haver, 5 katedraler og meget mere. Generelt kan du klare hele turen på omkring 90 minutter, men jeg kan forsikre dig om, at det er værd at tage sig tid til at nyde det i fulde drag.

Der er mange attraktioner i dette middelalderpalads, og histopaden giver dig mulighed for at lære hvert hjørne at kende i detaljer. Og hvis du er arkitekturentusiast, vil du finde et væld af skatte både i og uden for paladset. Freskerne inde i paladset er for det meste udført af to af de mest berømte mestre fra den sienesiske skole: Simone Martini og Matteo Giovanetti.

Book billetter til det pavelige palads i Avignon

Bedste tidspunkt at besøge Pavepaladset i Avignon på

Udsigt over Avignon-broen fra paladset.| ©Jorge Láscar
Udsigt over Avignon-broen fra paladset.| ©Jorge Láscar

Det er altid et godt tidspunkt at besøge paladset, men jeg anbefaler, at man undgår de kolde vintermåneder, da man ikke kan nyde haverne eller de indre gårde så meget som i de varmere måneder. Fra april til september er temperaturerne behagelige, og du vil kunne besøge ikke bare paladset, men hele byen uden problemer.

Hvis du kommer til Avignon om vinteren, vil jeg selvfølgelig råde dig til at bestille en billet til det pavelige palads alligevel. Tag noget varmt tøj på, især til at slentre rundt i haverne. Tjek altid, hvordan vejret bliver i Avignon, så du bedre kan organisere dit besøg.

Book billetter til pavepaladset i Avignon

Sådan kommer du til Pavepaladset i Avignon (fra centrale områder, med bus, metro osv.)

Gaderne i Avignon| ©Karoly Lorentey
Gaderne i Avignon| ©Karoly Lorentey

Der er ingen i Avignon, der ikke ved, hvor pavepaladset ligger, da det er byens mest værdifulde bygning. Det ligger i centrum af byen, ved siden af den mytiske Pont d'Avignon, næsten på bredden af Rhône, og der er mange måder at komme hertil på. Afhængigt af hvor du befinder dig, kan du vælge toget, hvor den nærmeste station er Gare d'Avignon Centre.

Busser er også en god måde at komme hertil på, med linje 11 og 20 som de nærmeste. Og du kan selvfølgelig også tage en taxa, Uber eller Lyft. Fra Avignon TGV-station til paladset er der for eksempel omkring 4 kilometer, så du kan endda gå, mens du nyder en slentretur rundt i denne charmerende by.

Book billetter til det pavelige palads i Avignon

Hvad du ikke må gå glip af på Pavepaladset i Avignon

Paladsets tårn| ©Jameson Fink
Paladsets tårn| ©Jameson Fink

Man må ikke gå glip af hele bygningen, men jeg må sige, at Grande Chapelle er et af de mest utrolige steder for arkitekturelskere, dens dimensioner og dens enestående tilstedeværelse gør den til et af paladsets must-sees.

En anden ting, man heller ikke må gå glip af under sit besøg, er samlingen af freskomalerier, hvoraf de fleste stammer fra det 14. århundrede. Du må ikke gå glip af rummet med portrætterne af de 9 paver, der har boet i paladset, en vigtig del af stedets historie.

Book billetter til Pavepaladset i Avignon

Tips til at besøge det pavelige palads i Avignon

Taget på paladset| ©Patrick
Taget på paladset| ©Patrick
 • Pavepaladset i Avignon er et af byens vigtigste punkter, og jeg anbefaler, at du tager dig tid til at gå på opdagelse i dets historiske hjørner.
 • Tag behageligt tøj og sko på, da der er omkring 25 sale, gårdspladser, haver, kapeller og meget mere at besøge.
 • Et andet tip, jeg kan give dig, er at købe dine billetter online for at undgå køer og forsinkelser.
 • Hele turen kan gøres på omkring 90 minutter, selvom det altid er bedre at tage et øjeblik i hvert rum for at værdsætte dets arkitektur, møbler og alle de detaljer, der er inkluderet i histopaden.
 • Hvis du er arkitektur- eller historieinteresseret, anbefaler jeg, at du læser lidt om paladset for at berige dit besøg yderligere.
 • Hvis du kun besøger Avignon i 3 dage, skal du besøge denne juvel af middelalderlig gotisk arkitektur. Siden begyndelsen af det 20. århundrede har paladset været brugt som udstillingssted for både gammel og moderne kunst.
 • Før dit besøg kan du tjekke paladsets hjemmeside for at se, hvilke udstillinger eller shows der er tilgængelige i øjeblikket, så du ud over stedets historie kan nyde det bedste inden for kunst.

Når du har besøgt dette fantastiske palads, kan du lære lidt mere om regionen på en af de stærkt anbefalede dagsture til Provence fra Avignon, en unik oplevelse, der giver dig mulighed for at opdage den fulde tiltrækningskraft i et af de smukkeste områder i Sydfrankrig.

Book billetter til pavepaladset i Avignon

En smule historie

Udstilling inde i paladset| ©Jorge Láscar
Udstilling inde i paladset| ©Jorge Láscar

Det monumentale palads, der blev bygget i det 14. århundrede på anmodning af pave Johannes XXII, blev erklæret for UNESCO-verdensarv i 1995 og betragtes som et af de fineste eksempler på international gotisk arkitektur. Gennem hele dets historie er det blevet brugt som valgsted for paverne Benedikt XII, Clemens VI, Innocens VI, Urban V, Gregor XI og Benedikt XIII.

I 1305 forlod den pavelige kurie Rom og flyttede til Avignon. Paladset blev bygget i to faser og var et af datidens dyreste byggerier, som slugte en stor del af de pavelige indtægter. Det består af Palais Vieux (det gamle palads) og Palais Neuf (det nye palads). Man kan se de gamle mure, der beskyttede byen mod angreb.

I dag er pavepaladset blevet byens hovedattraktion; dets sale, originale møbler, freskomalerier fra det 14. århundrede, kapeller, gårdspladser og haver besøges af hundredtusinder af turister fra hele verden.

Bestil billetter til Pavepaladset i Avignon