Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste ting at lave i Bordeaux

Bordeaux skiller sig ud med sin blanding af middelalderlige og moderne kulturer og sit betagende bybillede. Du vil elske gastronomien og det pulserende natteliv.

Andressa García

Andressa García

11 minutters læst

Bedste ting at lave i Bordeaux

Vista de Burdeos |©Vince Gx

For det første er der masser af museer at udforske, såsom Museum of Contemporary Art, Musée des Beaux Arts og Museum of Natural History. Derfor vil jeg i denne artikel vise dig nogle af de bedste ting at se og lave i Bordeaux.

Der er også masser af restauranter og barer at besøge, hvis du vil prøve fransk mad og drikke. Hvis du er sportselsker, kan du besøge Bordeaux Municipal Stadium, som er vært for fodboldkampe og andre sportsbegivenheder.

1. Tag en tur til slotte og vinsmagning i Medoc eller St-Emilion

St Emilion|©TM Photography
St Emilion|©TM Photography

Under din tur til Bordeaux kan du tilbringe en eftermiddag med vinsmagning på det franske landskab i Saint-Émilion eller Médoc, et af de to berømte vinområder, midt i en must-do aktivitet, hvis du besøger byen, som er intet mindre end en af de bedste vinture i Bordeaux.

På halvdagsturen kommer du til at besøge to imponerende slotte og smage mindst fire af de lokale vine, fransk ost og bacon på friskbagt brød. I slutningen af turen får du en kort lektion, hvor du lærer nogle vinsmagningstips af en ekspert.

Detaljer af interesse

 • Pris: Denne oplevelse koster ca. 110 euro pr. person.
 • Tid: Det vil tage dig omkring 5 timer og 30 minutter at gennemføre oplevelsen.
 • Sådan kommer du derhen: Du ankommer til mødestedet, som er Place des Quinconces, og derfra stiger du ind i bilen, som du skal køre hele turen i. Det er vigtigt, at du er der mindst ti minutter, før turen starter.

Book en tur til Saint Émilion

2. Rundvisning i Saint Pierre-distriktet

Place Saint-Pierre|©Hans Nerstu
Place Saint-Pierre|©Hans Nerstu

Saint-Pierre-kvarteret er det historiske centrum af Bordeaux, så det er netop her, du skal starte din tur rundt i Bordeaux. Du vil elske at fortabe dig i de tusindvis af brostensbelagte gader og opdage byens sande væsen.

I en af disse gader vil du have mulighed for at støde på middelalderlige perler, såsom Grosse Cloche, et gammelt klokketårn, der skiller sig ud som et af de smukkeste i Frankrig. Du kan også gå på opdagelse i nogle boder med kunsthåndværk og restauranter, der er ideelle til frokost.

Du kan slentre gennem det historiske centrum på alle tidspunkter af dagen, men hvis du tager afsted om aftenen**, vil du blive glad for at se, hvordan den levende sten indrammer terrasserne på caféer, restauranter** og flere af barerne, hvor natten begynder. På disse restauranter og barer kan du lære om kulinariske traditioner fra hele verden.

Hvis du derimod slentrer rundt i San Pedro om dagen, er det en god idé at gå en tur for at udforske butikkerne, snuppe en is eller tage billeder af hvert et hjørne af byen. Mange af de bedste dagsture fra Bordeaux udgår fra Saint Pierre.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du har mulighed for at tage en gratis tur på egen hånd, eller du kan tage en betalt tur, som kan koste omkring 50 euro pr. person.
 • Tidsplan: Du kan besøge Saint Pierre-kvarteret enten om natten eller om dagen, så du kan få en forskellig tur hver gang.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme til Saint Pierre-kvarteret i privatbil eller endda til fods, så du kan udforske hvert af områderne i ro og mag.

Book en privat tur

3. Besøg Saint-André-katedralen

Bordeaux - Saint-André-katedralen|©Falupe Viaggiatore non per caso
Bordeaux - Saint-André-katedralen|©Falupe Viaggiatore non per caso

Saint-André-katedralen er måske et af de vigtigste historiske steder i Bordeaux. Det er en kirke i gotisk stil, som er blevet erklæret verdensarv og er en del af Jakobsvejen. Den er meget speciel på grund af sin uventede tiltrækningskraft og uoverskuelige facade samt sit fritstående klokketårn.

En ødelæggende brand i det 19. århundrede ødelagde meget af kirken, så der er gjort en stor indsats for at genopbygge den. En af dørene, den på nordfacaden, er den, der er tættest på den franske gotiske stil fra det 13. århundrede. Efter restaureringen er katedralen vendt tilbage til sit oprindelige udseende.

For at besøge den skal du gå til Place Peberin, som ligger overfor Palais Rohan, hvor rådhuset også ligger. Det mest interessante ved Andreaskatedralen er, at den markerer grænsen mellem den gamle bydel og den moderne by Bordeaux.

Hvis du vil besøge det fritstående klokketårn, skal du være opmærksom på, at besøget er en smule krævende, da du skal op ad 229 trin for at nå toppen i ca. 50 meters højde. Derfra vil du blive fascineret af den ekstraordinære udsigt over byen og dens ruiner, som er værd at tage med på din endagstur til Bordeaux.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal ikke betale noget for at komme ind i katedralen, da indgangen er gratis.
 • Åbningstider: Katedralen åbner mellem kl. 14.00 og 19.00 om mandagen. På tirsdage og fra torsdag til lørdag er der åbent mellem kl. 10.00 og 12.00. Den er også åben fra 14:00 til 18:00 om søndagen.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme derhen i privat bil, med offentlig transport eller til fods til Place Pey Berland.

Book en cykeltur

4. Tag billeder af vandspejlet

Miroir d'eau|©Gérard
Miroir d'eau|©Gérard

"Miroir d'eau" er uden tvivl det mest fotograferede sted i Bordeaux, da det er en esplanade, der er oversvømmet med cirka to centimeter vand, som genskaber en spejleffekt. Det er helt sikkert et af de steder, du skal besøge, hvis du besøger Bordeaux med børn, for det er dem, der nyder at lege på esplanaden mest.

Dette sted er et godt valg blandt de bedste ting at se og lave i Bordeaux i juli, en måned, der er kendt for sit varme sommervejr, en årstid, hvor du vil elske at gå forfriskende ture med fødderne i vandet på esplanaden. Den ligger lige foran det elegante Palacio de la Bolsa.

Hvis der er noget, man skal fremhæve ved dette vandspejl, er det, at det er et af de mest emblematiske værker i fransk arkitektur fra det 18. århundrede, og det betragtes også som et moderne verdensarvssted. Du er nødt til at tage smukke billeder af dette sted.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal ikke betale noget for at besøge stedet.
 • Tid: Du kan tage derhen når som helst på dagen, men det er bedre at gøre det om eftermiddagen, når solen allerede er ved at gå ned, fordi landskabet så bliver meget smukkere.
 • Sådan kommer du derhen: For at komme til dette sted skal du tage til Palacio de la Bolsa, og det er meget nemt at komme dertil, du kan gøre det til fods eller med offentlig transport. Du kan også tage en privat bil.

Book en guidet tur i Bordeaux

5. Kryds stenbroen

Le Pont de Pierre, Bordeaux|©Dan
Le Pont de Pierre, Bordeaux|©Dan

En af de attraktioner, man bare må se i Bordeaux, er den berømte stenbro eller pont du pierre. Broen krydser den berømte Jarun-flod og er den eneste måde, hvorpå lokale og turister kan beundre floden og dens landskab. Man kan krydse den i bil, sporvogn, til fods eller på cykel.

Det er absolut et must at tage med på en Bordeaux-rute på 2 dage eller mindre, for det er værd at tage af sted for at nyde byens smukkeste solnedgang fra broen. Jeg anbefaler dette sted, fordi du i løbet af få minutter vil kunne få nogle af de smukkeste panoramaudsigter over byen.

Udover at have en lang historie, siden konstruktionen begyndte i 1810 efter ordre fra Napoleon I, er det også en struktur fuld af mærkelige historier. For eksempel svarer antallet af broens 17 buer til antallet af bogstaver i Napoleon Bonaparte.

Det var den første bro, der blev bygget, og den er siden blevet et af de mest fremtrædende symboler i byen.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal ikke betale noget for at besøge broen og krydse den, så det er en god plan, hvis du har et budget.
 • Tid: Du kan komme til dette sted på alle tider af døgnet.
 • Sådan kommer du derhen: For at komme til Stone Bridge skal du køre i privat bil, med offentlig transport eller gå.

Book en tur i sidevogn

6. Rundvisning på Place de la Bourse

Place de la Bourse|©Txaro Franco
Place de la Bourse|©Txaro Franco

Uanset om du vælger at besøge Bordeaux på tre dage, to eller mindre, bør La Bourse altid stå øverst på din liste over steder, du skal se i byen. Det er en klassisk struktur fra det 18. århundrede, som bestemt ikke vil efterlade dig ligeglad. Den blev bygget mellem 1730 og 1775 takket være kreativiteten hos Anges Jacques Gabriel og fungerede som et første gennembrud for de middelalderlige volde i Bordeaux.

Pladsen var oprindeligt beregnet til at huse en rytterstatue til ære for Louis XV, en af Frankrigs mest berømte konger, men den franske revolution ødelagde den. Et par år senere, i 1749, blev Place de la Bourse endelig indviet, og den er siden blevet et af symbolerne på velstand og modernitet i Bordeaux.

Interessante detaljer

 • Pris: Det er gratis at besøge Place de la Bourse, så det er et af de steder, du kan inkludere i dit besøg, hvis du rejser på et budget.
 • Tid: Du kan besøge Place de la Bourse på alle tider af døgnet, for hver gang du besøger stedet, vil du opleve et nyt landskab.
 • Sådan kommer du derhen: For at komme til Plaza de la Bolsa skal du køre i bil eller med offentlig transport, men du kan også gå derhen, hvis du bor i nærheden.

Book dit brunch-cruise

7. Lær om vin på Wine and Business Museum

Arkitektur i Bordeaux|© Aureli Serrat
Arkitektur i Bordeaux|© Aureli Serrat

Hvis der er et sted, du ikke må gå glip af i Bordeaux, er det Wine and Business Museum, som blev grundlagt i en lagerbygning og giver dig mulighed for at granske vinens historie i Bordeaux. Under rundvisningen på museet kan du lære forskellige relevante ting at kende om vinens praksis i byen.

Du får også mulighed for at lære om de mange vinproducerende familiers historie i regionen, klassificeringen af vinfabrikkerne, og frem for alt vil du lære om vigtigheden af havnens rolle i byen. På Bordeaux Museum of Trade and Wine kan du også lære om de store vinhandlere og deres historie i byen.

Du vil kunne se en lang række illustrative billeder, mens du lærer mere om konservering af vin. Du kan også smage produkter fra Bordeaux' vingårde. Det er en god plan at tage med på byens vinrute i maj, når det endnu ikke er sommersæson, blandt de ting, man kan se og lave i Bordeaux.

Interessante detaljer

 • Pris: For at komme ind på museet og nyde rundvisningen og smagsprøverne skal du betale omkring 7 til 8 euro pr. person.
 • Åbningstider: Du kan besøge museet fra tirsdag til fredag mellem kl. 9.30 og 13.30, samt mellem kl. 17.00 og 20.30. Om lørdagen er der åbent fra 10:00 til 14:00 og fra 17:00 til 20:30, mens der om søndagen er åbent om formiddagen mellem 10:00 og 14:00.
 • Sådan kommer du derhen: Det ligger i Royal Louis XV Arcade-bygningen, så du kan komme derhen på begge måder: til fods, hvis du er tæt på stedet, i privat bil eller med offentlig transport.

Køb billetter til Vin- og Handelsmuseet

8. Se en interessant film i biografen Utopia

Ciné Utopia|©Europa Cinemas
Ciné Utopia|©Europa Cinemas

Tro det eller ej, men en af de bedste ting at lave i Bordeaux i oktober, når efteråret sætter ind, og kulden begynder at sætte ind, er at se Utopia-biografen, som langt fra er som andre biografer. Det er en biograf, der ligger i en tidligere kirke fra det 15. århundrede.

Stedet er klassificeret som en uafhængig biograf, og det er fantastisk, fordi det tilbyder et varieret program, så hvis du er en person, der elsker interessante og samfundsrelevante emner, er dette stedet for dig. I denne biograf vil du kunne se film fra små uafhængige producenter og distributører, og du vil også kunne se film med et tilstrækkeligt budget.

Hvis du kan lide at give din mening til kende om alt, hvad du har set på skærmen, vil du helt sikkert elske Utopia Cinema, fordi det er en deltagende biograf, hvor du kan give din mening til kende og diskutere om det emne, du lige har set. Utopia anses for at være den mest internationale biograf i byen, fordi udenlandske film vises på deres originalsprog og med undertekster.

Interessante detaljer

 • Pris: Billetprisen er ret moderat sammenlignet med normale biografer. Du kan forvente at betale omkring 3 til 4 euro pr. billet.
 • Åbningstider: Forestillingerne afholdes normalt om aftenen, så du skal tjekke programmet, før du går ind.
 • Sådan kommer du derhen: Biografen ligger på 5 place Camille Jullian, som du kan nå i bil eller med offentlig transport, hvilket generelt er den bedste løsning i byen.

9. Se Grand Théâtre og Place de la Comedie

Place de la Comédie|©Guy Rougier
Place de la Comédie|©Guy Rougier

Dette teater er en bygning fra 1780, som er blevet erklæret for et fransk historisk monument. Det er hjemsted for den nationale opera og ballet i Bordeaux, og det er selvfølgelig også stedet, hvor de bedste shows opføres. Det ligger på Place de la Comedie, som også er et af de mest indflydelsesrige steder i byen.

I hele komplekset er der et bestemt område, som helt sikkert vil fange din opmærksomhed, og det er omklædningsrummene til Bordeauxs operakompagni. Du vil blive slået af det faktum, at mange af dem stadig er originale. Hvis du kommer ind på en guidet tur, vil du kunne se, hvordan murværket er omhyggeligt udhugget og imponerende detaljer midt i et rum, der minder meget om Spejlsalen i Versailles.

Næsten hele salen er struktureret hovedsageligt af træstykker, som er nøglen til at opnå fremragende akustik. Alt i alt vil stedet give dig lyst til at tage masser af billeder og værdsætte den utrolige arkitektur. Hvis du inkluderer dette besøg på din liste over ting, du kan se og gøre i Bordeaux i juni, vil du sandsynligvis kunne nå et show eller to.

Detaljer af interesse

 • Pris: For at komme ind og se dette sted, skal du på en guidet tur, som kan koste omkring 6 euro pr. billet. Børn og unge under 18 år kommer dog gratis ind.
 • Åbningstider: Du kan besøge Grand Théâtre de Bordeaux fra torsdag til lørdag mellem kl. 13.00 og 18.30.
 • Sådan kommer du derhen: Grand Théâtre ligger på Place de la Comédie i Bordeaux, så du kan komme derhen til fods, hvis du er i nærheden, med privatbil og parkere i nærheden, eller du kan tage offentlig transport.

10. Beundre den store klokke i Bordeaux

Grosse Cloche og Saint Eloi-kirken|©Bernard Blanc
Grosse Cloche og Saint Eloi-kirken|©Bernard Blanc

Grosse Cloche, også kendt som Porte Saint-Eloi, fungerede som en af hovedportene i bymuren efter udvidelsen af Bordeaux. Denne enorme bygning foran Sant'Eloi-kirken vil fange din opmærksomhed, fordi den ligger på ruten til Santiago de Compostela.

Det er et klokketårn fra rådhuset fra det 13. århundrede, som med tiden og takket være sin strategiske placering er blevet Bordeaux' stemme, der både annoncerer glæde og bringer sorg gennem sin lyd.

I dag ringer klokketårnet seks gange om året for at fejre vigtige begivenheder: den 1. januar for nytårsdag, den 1. maj for arbejdernes dag, den 8. maj for sejrsdagen i 1945, den 14. juli for Frankrigs dag, den 28. august for at fejre befrielsen af Bordeaux fra den tyske besættelse og den 11. november for våbenstilstandsdagen i 1918.

Klokken ringer også hver første søndag i måneden kl. 12.00. En god måde at besøge dette sted på er ved at tage en panoramabus, hvorfra du kan beundre tårnet, mens du lytter til en 70 minutters audioguide, hvor du ikke kun lærer interessante detaljer om klokketårnet, men også om andre monumenter, der er relevante for Bordeaux.

Interessante detaljer

 • Pris: Du behøver ikke betale noget for at beundre klokketårnet udefra. Men et besøg indenfor kan koste omkring 5 euro pr. person.
 • Åbningstider: Du kan få en guidet tur i tårnet mellem marts og maj og fra oktober til november mellem 14:00 og 17:00 kun på lørdage. Fra juni til september kan du tilmelde dig en guidet tur hver dag mellem kl. 13.00 og 19.00, med indgang hvert 45. minut. Hvis du vil besøge den på egen hånd, kan du gøre det på de samme tidspunkter, men på egen hånd.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan besøge Den Store Klokke i privat bil, med offentlig transport eller til fods, og husk, at den ligger i hjertet af Bordeaux, på 45 Rue Saint-James, mellem Rue Saint James og Rue de Guienne.

Køb et Bordeaux City Pass