Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

13 ting at lave i Bordeaux i juli

At vide, hvad et sted har at byde på, før man besøger det, kan være med til at gøre turistoplevelsen meget sjovere. Så her er nogle ideer til ting, man kan se og lave i juli måned i Bordeaux.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minutters læst

13 ting at lave i Bordeaux i juli

Puente en Burdeos |©Pierre Blaché

Juli er en ret speciel måned, da det er den mest turistede tid for flere byer på den nordlige halvkugle, samtidig med at det også er den varmeste måned på året i denne del af verden. Derfor har de bedste ting, man kan lave i Bordeaux i denne måned, meget at gøre med at nyde naturen og være udendørs for at undgå lukkede rum under de høje temperaturer.

Jeg anbefaler dig at læse denne samling af planer, jeg har organiseret for dig, da det er aktiviteter, du ikke må gå glip af, da de kan vise dig det bedste af kulturen og traditionerne i juli i en af de mest interessante og sjove byer i det sydlige Frankrig.

1. Slap af på et krydstogt på Garonne-floden

Garonne-floden| ©Jordi Payà Canals
Garonne-floden| ©Jordi Payà Canals

Jeg siger altid, at hvis en by har en flod, og der er flodkrydstogtture, skal du ikke tøve og tilmelde dig. Det er den perfekte mulighed for at lære området at kende fra en anden synsvinkel og på en mere behagelig måde, da du stadig vil kunne opdage byen, men uden at skulle gå.

Garonne-floden, en af de største i Vesteuropa, ligger i Bordeaux, som også har sin kilde i Spanien. Jeg anbefaler, at du udnytter de gode temperaturer i juli til at tage et cruise gennem Bordeaux på denne flod, mens du nyder udsigten til byens ikoniske monumenter som Quinconces-pladsen, Pierre-broen eller Cité du Vin.

Book et brunch-krydstogt i Bordeaux

2. Tilmeld dig en tur i sidevogn gennem byen

Sidevogn| ©Roger Wasley
Sidevogn| ©Roger Wasley

Har du lyst til en original plan for dit besøg i Bordeaux? Om sommeren anbefaler jeg, at du tilmelder dig en sidevognstur, som er en af de sjoveste måder at opdage forskellige dele af byen på. Og det bedste ved disse ture er, at der som regel er en privat guide om bord, så ud over at have det sjovt, vil du også lære en masse interessante fakta om Bordeaux.

Mere information om Bordeaux

 • Pris: fra 62 €.
 • Varighed: cirka en time.
 • Tursteder: Grand Théâtre de Bordeaux, Place de la Bourse, Porte de la Grande Campane, det historiske centrum, Place de la Comédie, St Michael's Basilica, blandt andre.

Tag en tur i sidevogn i Bordeaux

3. Gå ikke glip af Les Bassins des Lumières

Les Bassins des Lumières| ©Patrice LIENARD
Les Bassins des Lumières| ©Patrice LIENARD

Les Bassins des Lumières er et digitalt kunstcenter, der tidligere var en ubådsbase. Her finder du multimedieudstillinger dedikeret til de store mestre, en ny måde at genopdage og opleve kunst på. Hvis du kan lide kunst, men ikke har lyst til at gå på museum igen, fordi du leder efter noget anderledes, er dette helt sikkert stedet for dig.

Besøget tager ikke mere end en time og et kvarter, men du kan gå i dit eget tempo, husk at du er i det største digitale kunstcenter i verden.

Mere info

 • Pris: fra 15 €.
 • Sted: Imp. Brown de Colstoun, 33300 Bordeaux, Frankrig.
 • Åbningstider: Søndag til torsdag fra kl. 10.00 til 19.00; fredag og lørdag fra kl. 10.00 til 21.00.

4. Hav det sjovt på Bordeaux Open Air

Folkemængden på festivalen|©Nicholas Green
Folkemængden på festivalen|©Nicholas Green

Elektronisk musik er et af de karakteristiske elementer i den europæiske sommer. Så det er ingen overraskelse, at en festival som Bordeaux Open Air er en af de mest anbefalede planer for dem, der gerne vil have det sjovt og nyde nogle af de mest berømte DJ's på den franske musikscene. Åbningskoncerten finder normalt sted i den første uge af juli i en af byens offentlige parker, hvor Parc aux Angeliques er den mest populære på grund af dens gunstige beliggenhed.

Yderligere oplysninger

 • Pris: koncerterne er helt gratis.
 • Sted: Det specifikke sted for hver koncert vil ændre sig, da ideen er at indtage forskellige offentlige steder, der har den ideelle atmosfære til denne type musikfestival.

Husk på, at der i nærheden af de pladser, hvor koncerten finder sted, er vigtige monumenter og bygninger i byen, som du ikke må gå glip af. Så hvis du vil kombinere begge oplevelser, anbefaler jeg, at du køber Bordeaux City Sightseeing Pass for at udnytte rabatterne. Dette pas anbefales også, hvis du besøger Bordeaux i to dage eller mere.

Book et Bordeaux City Pass

5. Lær lidt dans hos Dansons sur les Quais

Bordeaux - Dansons sur les Quais|©Martin
Bordeaux - Dansons sur les Quais|©Martin

Denne interessante kulturelle begivenhed består af en række danseklasser, der finder sted i hele byen. Ideen er at bringe turister og lokale sammen for at lære om en række moderne genrer som tango, salsa, hip hop, street jazz, zumba og endda Bollywood-filmmusik.

Aktiviteterne ledes direkte af professionelle dansere fra nogle af Bordeaux' mest prestigefyldte og vigtige danseskoler. Det er en fremragende måde at stifte bekendtskab med sommertraditionerne i dette samfund, og samtidig er det noget, du kan kombinere med en privat rundtur i byen for at fortsætte med at lære om stedets historie.

Mere information om turen

 • Pris: Aktiviteten er helt gratis, da det er et kulturprogram finansieret af byrådet.
 • Sted: De fleste arrangementer afholdes normalt på flodkajen i den centrale del af Bordeaux.
 • Præcis dato: Disse møder og kurser finder normalt sted fra den 15. juli til slutningen af måneden.

Book en privat rundtur i Bordeaux

6. Tag en tur til stranden

Stranden i Bordeaux|©théo bergeon
Stranden i Bordeaux|©théo bergeon

En af de store fordele ved Bordeaux er, at byen ligger relativt tæt på Atlanterhavskysten i det sydlige Frankrig. Derfor kan det varmt anbefales at tage en tur på stranden under et besøg i juli. Især hvis man tager månedens høje temperaturer i betragtning, som indbyder til at nyde havet for at køle af.

Jeg anbefaler især en udflugt til Arcachon fra Bordeaux, et sted, der er berømt for sine sandklitter, som er blandt de største i Europa.

Arés er et andet samfund i samme Arcachon-bugt, som du kan besøge, hvis du er interesseret i at nyde lidt af havet, og især Cap Ferret er et sikkert valg, hvis du kan lide tanken om at være i et kystsamfund, der er elegant og eksklusivt. Alle disse destinationer er en del af de bedste dagsture fra Bordeaux.

Book en dagstur til Arcachon fra Bordeaux

7. Deltag i Jalles House Rock Party

Jalles_House_Rock_|©Saint Médard En Jalles
Jalles_House_Rock_|©Saint Médard En Jalles

Dette er en af de største rockfestivaler i Sydfrankrig, og programmet er som regel ret varieret. Festivalen siger, at dens hovedformål er at dele kærligheden til rock, så der er gratis adgang for alle udgaver.

Det faktum, at festivalen kan finde sted i både forstæder og landsbyer tæt på Bordeaux, gør begivenheden endnu mere interessant, da det giver dig mulighed for at nyde de dele af det lokale landskab, der normalt dækkes på de bedste Bordeaux-vinrejser, hvilket er noget, der kan tilføjes til din turistplanlægning, hvis du er interesseret i at se vingårdene og vinmarkerne i denne vigtige vinregion.

Book din billet til Vinmuseet

8. Nyd kunsten på Zinefest

mennesker på zinefest|©Fumi Yamazaki
mennesker på zinefest|©Fumi Yamazaki

Tegneseriens, illustrationens og fotografiets verden slutter sig til den franske interesse for poesi. Det sker på en festival, der omfatter en række forskellige udstillinger og koncerter med både lokale og internationale musikere. Navnet på denne begivenhed er Zinefest, og den består grundlæggende af et multikulturelt aktivitetsprogram, der søger at fejre alle de kunstarter, jeg har nævnt.

Du skal også huske på, at dette er en festival med en meget familieorienteret tilgang, og af denne grund er det en af de bedste ting at lave med børn i Bordeaux i juli måned.

For mere information, se

 • Sted: De sydlige forstæder til byen, omkring Marché des Douves.
 • Dato: Hver dag fra slutningen af juni til midten af juli. Selvom det afhænger direkte af det år, du besøger.
 • Pris: Flere af festivalens arrangementer er helt gratis, men andre er gratis.

9. Benyt dig af Les Soldes d'été's gode priser

La Galerie Bordelaise|©Eric
La Galerie Bordelaise|©Eric

Juli er også synonym med forbrug og besparelser i de fleste franske byer, og Bordeaux er ingen undtagelse fra denne regel. Sommerudsalget finder som regel sted i midten af måneden med et stort udvalg af gode tilbud på tøj, sko, elektronik, legetøj og lignende. Det betyder, at din tur kan ende med at blive en sjov shoppingtur, hvor du kan spare mange penge.

Mériadeck, Galerie Bordelaise og Bord'eau Village er blot nogle få af de shoppingcentre, du kan besøge i jagten på disse rabatter. Men den historiske bymidte er også fuld af butikker, og hvis nogen af dem interesserer dig, kan du sandsynligvis finde gode priser. I hvert fald indtil den 20. eller 25. juli.

Faktisk starter disse rabatter i den sidste uge af juni, så shopping er også en af de bedste ting at lave i Bordeaux i juni måned.

10. Fejr den franske nationaldag med de lokale

Bastille-dagen|©A.C. Amigos Diplomáticos
Bastille-dagen|©A.C. Amigos Diplomáticos

Den 14. juli er den vigtigste dag for franskmændene, da det er den helligdag, der er kendt som Bastilledagen. Oprindelsen til denne mindedag har at gøre med den franske revolution og proklamationen af Frankrig som en moderne republik, hvilket i sidste ende førte til lige rettigheder og vilkår for hele befolkningen.

Af denne grund afholdes der i Bordeaux både den 13. og 14. juli alle mulige populære festligheder, og barerne og natklubberne er fyldt med mennesker. Min anbefaling er, at du bruger denne dag på at besøge de vigtigste historiske bygninger og monumenter i byen, for hver af dem vil helt sikkert have særlige aktiviteter. Samtidig råder jeg dig til ikke at gå tidligt i seng, da der højst sandsynligt vil være et fyrværkeri natten til den 14. juli.

11. Oplev kuriositeter på Braderie d'été

Braderie d'été|©gibouinflorian
Braderie d'été|©gibouinflorian

Gaderne i Bordeaux centrum er fyldt med en af sommerens mest interessante begivenheder i den næstsidste weekend i juli. Det er Braderie d'été, som grundlæggende er en stor fejring af gademarkeder, hvor lokale handlende fra Sydfrankrig benytter lejligheden til at opstille boder, hvor de sælger tøj, sko og husholdningsartikler.

Rue Porte Dijeaux, Rue Sainte Catherine og Rue des Trois Conils er normalt epicentre for denne begivenhed, selv om andre gader sandsynligvis også vil blive inkluderet afhængigt af antallet af turister og antallet af handlende, der deltager i oplevelsen, som normalt involverer mindst 250 forskellige boder.

Plus, oplevelsen gøres endnu sjovere, fordi du ikke behøver at blive tvunget til at købe. Det kan derfor være en god måde at komme helt tæt på de vidundere, der sælges på denne type franske antikvitetsmarkeder.

12. Tøv ikke med at gå ud og få en drink på Bordeaux' udendørs barer

Bar i Bordeaux|©Juanje Orío
Bar i Bordeaux|©Juanje Orío

Hvis dit besøg i Bordeaux ikke falder sammen med den 14. juli, men du stadig er interesseret i tanken om at nyde sommernatten i denne by, så skal du vide, at udendørsbarerne er en oplevelse, du ikke må gå glip af i hele juli måned. Især fordi nattelivet er mere interessant end nogensinde om sommeren, og fordi vejret i denne måned gør det til et must at være udendørs for både turister og lokale.

Min anbefaling er at besøge barer, der har terrasser eller ligger langs Garonnes flodpromenader. Både på vest- og østbredden finder du nemlig fremragende etablissementer, der ofte holder åbent til den lyse morgen.

13. Gå til børneunderholdning på Le Guignol Guérin

Guignol Guérin|©Office de Tourisme Saint-Georges-de-Didonne
Guignol Guérin|©Office de Tourisme Saint-Georges-de-Didonne

Et af de ældste dukketeatre i Frankrig, grundlagt i 1853, ligger i Bordeaux under navnet Le Guignol Guérin. Sommeren igennem, og især i juli, er der daglige forestillinger omkring kl. 16, som giver lokale familier mulighed for at underholde deres børn, og som frem for alt er en stor turistattraktion.

Det ligger i Parc Bordelais, som er en af de største og vigtigste offentlige parker i byen og strækker sig over 30 hektar. Den har en sø, forskellige legeområder og en sektion med bondegårdsdyr, som man kan interagere med.

Dette sted og dets program med dukketeater i hele juli måned gør det til et must-see under dit besøg. Især hvis du er på udkig efter udendørs aktiviteter med fokus på familien.

Temperaturer i Bordeaux i juli

Torvet i Bordeaux|©Raymond Wetzel
Torvet i Bordeaux|©Raymond Wetzel

Temperaturerne i juli er de højeste på hele året i Bordeaux. I løbet af dagen kan du opleve, at det er 30°C om dagen, mens det om aftenen falder til 20°C og endda 18°C, hvis det er særligt koldt.

Antallet af turister i Bordeaux i juli

Gaderne i Bordeaux|©mz migge
Gaderne i Bordeaux|©mz migge

Denne måned er også den travleste på året, da det er sommersæson, hvilket er synonymt med international turisme over hele verden. Det er derfor vigtigt at reservere billetter til monumenter og aktiviteter på forhånd for at undgå risikoen for at blive glemt.

Priser i Bordeaux i juli

Markedet i Bordeaux|©tauma
Markedet i Bordeaux|©tauma

Priserne i Bordeaux er ens eller næsten identiske hele sommeren. Samtidig er de de dyreste, når man sammenligner med, hvad det koster for en tur om foråret eller i løbet af vinteren og efteråret.

Hvad skal man pakke til et besøg i Bordeaux i juli?

Blå kuffert på værelset|© Taylor Beach
Blå kuffert på værelset|© Taylor Beach

Din kuffert til et besøg i Bordeaux i juli bør være pakket med solcreme og behageligt, åndbart tøj. Faktisk er det en god idé at pakke alsidigt tøj, som du kan bruge både på landet og i byen. Det er også nødvendigt at have behageligt og godt fodtøj på, så man kan gå gennem gaderne i byens centrum under månedens høje temperaturer.