Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Græske øer Ture fra Athen

Athen med sine antikke monumenter er Grækenlands historiske centrum, men øerne i Det Ægæiske Hav er hjemsted for nogle af landets bedste strande og landskaber.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minutters læst

Græske øer Ture fra Athen

Græske øer | ©Nico de Beer

Hvis du planlægger en rejse til Grækenland, må du ud over at besøge Athen ikke gå glip af nogle af de græske øer i Det Ægæiske Hav. I alt består landets ø-territorium af tusindvis af øer, men kun lidt over hundrede er beboede og er store turistattraktioner.

Fra solnedgangene på Santorini til de hvide strande på Mykonos og fra det krystalklare vand på Zakynthos til fyrreskovene på Poros - de græske øer har en bred vifte af attraktioner at opdage, og at se nogle af dem er en af de bedste ting at gøre under din rejse til Athen.

1. To dages udflugt til Mykonos fra Athen

På Mykonos| ©Mike Hetherington
På Mykonos| ©Mike Hetherington

Mykonos er en af de mest berømte øer i Det Ægæiske Hav og også en af de største og mest befolkede, samt den ø, der modtager mest turisme hvert år. På Mykonos er du sikker på at blive forbløffet af de hvide sandstrande, kirker fra det 17. århundrede og smalle gader, kronet af vindmøller.

I betragtning af afstanden mellem Athen og Mykonos, som er næsten 200 kilometer, er de korteste ture to dage.

Disse ture afgår fra havnen i Piræus og ankommer med færgen til Mykonos ved middagstid. Du vil normalt have fri om eftermiddagen til at besøge strandene Elia, Ornos, Paraga og Psarou og til at slentre rundt i øens centrum.

Disse udflugter omfatter normalt transport retur og afhentning på hotellet, indkvartering på øen og morgenmad.

På Mykonos kan du vælge at tage på en guidet tur mod ekstra betaling med hjælp fra en lokal ekspertguide eller nyde nogle af de aktiviteter, der tilbydes på strandene, f.eks. vandsport og snorkling.

Nyttige oplysninger

 • Pris for udflugten... Disse udflugter koster ca. 410 euro pr. person, inklusive tur/retur-transport med afhentning på hotellet, indkvartering på øen og morgenmad.
 • Udflugtens varighed... Ca. to dage.
 • Fordele ved denne udflugt... Med en organiseret tur til Mykonos kan du glemme alt om at booke din egen indkvartering og transport, og du kan slappe af og lære en af de mest spektakulære øer i Det Ægæiske Hav at kende.

Bestil en tur til de græske øer fra Athen

2. To dages rundrejse til Santorini fra Athen

Santorini| ©Igor Sorokin
Santorini| ©Igor Sorokin

Disse udflugter giver dig mulighed for at opdage, hvorfor Santorini betragtes som en af de smukkeste øer i Grækenland.

Du vil kunne besøge klipperne, terrassebygningerne med balkoner ud mod Det Ægæiske Hav og strandene, hvor Perivolos, Kamari, Perissa og Mesa Pigadia skiller sig ud.

Du kan også besøge ruinerne i Akrotiri og den gamle bjergby Thera.

Disse ture omfatter normalt en tur og returtransport fra Athen med afhentning på hotellet og et valg af to-, tre- eller firestjernet hotelindkvartering inklusive morgenmad.

Du ankommer normalt til øen efter middagstid for at nyde en af de bedste solnedgange i verden på Santorini. I din fritid kan du mod et tillægsgebyr vælge at besøge de lokale vinkældre, tage på en bådtur eller besøge Oia-slottet.

I Santorini tilbringer I i alt en hel dag, hvor I vil kunne opleve øens skønhed.

Hvis du rejser til Athen i december, vil du også finde øen dekoreret, da den forbereder sig på juleferien.

Interessante detaljer

 • Pris for udflugten... Disse udflugter har en startpris på 320 euro pr. person, inklusive tur- og returtransport med afhentning på hotellet, indkvartering på øen og morgenmad. Du kan mod ekstra betaling vælge indkvartering på hoteller i højere kategori.
 • Udflugtens varighed... Ca. to dage.
 • Fordele ved denne udflugt... På grund af afstanden kan det være lidt besværligt at besøge Santorini på egen hånd, en to-dages organiseret udflugt vil spare dig tid og penge.

Bestil en krydstogttur i Athen

3. Dagstur til Hydra, Poros og Aegina fra Athen

Poros Island| ©Tilemahos Efthimiadis
Poros Island| ©Tilemahos Efthimiadis

Selv om der er flere krydstogtmuligheder i Athen, er min anbefaling, hvis du kan lide at sejle, at vælge en dagstur til disse øer.

På disse dagsture vil du kunne se tre af de mest repræsentative øer i den Saroniske Golf. Når du forlader havnen i Piræus, er det første stop Poros, en ø, der skiller sig ud for sin rigelige vegetation, sin frodige fyrreskov og den rige gastronomi på dens tavernaer.

Du kan også besøge Trinzia, et russisk skibsværft fra det 19. århundrede, men jeg kan forsikre dig om, at øen vil forbløffe dig med sit junglelignende landskab midt i det krystalklare vand.

Det andet stop er Hydra, en ø med smalle gader, temacaféer og lokale købmandsbutikker omgivet af farverige huse.

Endelig kan du besøge Aegina, en havneby med Aphaia-templet og dens caféer. Alle udflugter omfatter generelt transport tur/retur med afhentning på hotel i Athen og frokost.

Disse ture er ideelle, hvis du planlægger et kort ophold i den græske hovedstad og ikke kan vælge en to-dages tur, eller hvis du foretrækker en hurtig tur og derefter vender tilbage til hovedstaden for yderligere sightseeing i Athen.

Interessante detaljer

 • Pris for turen... Disse ture starter ved 131 euro, inklusive returtransport med afhentning på hotellet og frokost.
 • Turens varighed... Ca. 11 timer.
 • Fordele ved denne tur... Dette er en ideel tur, hvis du planlægger et par dages ophold i byen.

Bestil en tur til Poros, Hydra og Aegina

4. Dagstur til Zakynthos fra Athen

Zakynthos| ©ᗰᗩᖇᓰᗩ ☼ Xᕮ∩〇Ụ
Zakynthos| ©ᗰᗩᖇᓰᗩ ☼ Xᕮ∩〇Ụ

Zakynthos er et naturparadis og den bedst bevarede hemmelighed i Det Ioniske Hav.

På denne ø finder du Smuglerbugten og dens eksklusive strande, som kun kan nås med båd, da øen er omgivet af en stenskrænt, der forhindrer adgang på andre måder.

I Smuglerbugten finder du det mest ikoniske billede af Zakynthos: det rustne skelet af Panagiotis, ruinerne af et tidligere kongeligt smuglerskib, der gik på grund i sandet midt under en jagt fra det græske politi.

Du kan også besøge Dionysos-kirken og Bohali-bjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over øen og Det Ioniske Hav.

Disse udflugter omfatter normalt en tur og returtransport fra Athen med afhentning på hotellet, en frokost med en typisk græsk menu og assistance fra en kyndig lokal guide under hele turen.

Et besøg på Zakynthos er uden tvivl, sammen med ture til Meteora og Delphi, en af de mest interessante udflugter uden for de slagne veje, som besøgende vælger.

Interessante detaljer

 • Pris for turen... Disse ture starter ved 232 euro inklusive tur- og returtransport med afhentning på hotel og frokost.
 • Turens varighed... Ca. 14 timer.
 • Fordele ved denne tur... Du får mulighed for at se en af de mest uopdagede øer i Det Ioniske Hav og tage nogle af de bedste fotografier af de græske øer.

Bestil en tur til Meteora og Delphi

5. To dages tur til Paros fra Athen

Paros| ©jenni baker
Paros| ©jenni baker

Øen Paros, der ligger i hjertet af Det Ægæiske Hav, er et obligatorisk stop for græske skibe.

Paros er berømt for sine gyldne sandstrande og sit krystalklare vand, men også for arkitekturen i de hvidkalkede huse og kirker med blå kupler.

På disse udflugter har du tid til at besøge strandene Santa Maria, Pounda og Chrissi Akti og tage på en gratis rundvisning i den farverige landsby Naoussa og ruinerne af en venetiansk fæstning for at lære mere om århundreders kulturel feedback fra Det Ægæiske Hav.

Øen er også kendt for sine hestestalde, så hvis du har lyst til en tur på Paros på hesteryg, kan du se øen på en udflugt mod ekstra betaling, som omfatter assistance fra en lokal guide.

Paros har ud over at have en fremtrædende plads i den græske mytologi også et interessant kulinarisk tilbud, som er perfekt som supplement til de gastronomiske ture i Athen.

Disse udflugter omfatter normalt tur-returtransport med afhentning på hotel i Athen, morgenmad og indkvartering på et trestjernet hotel på øen.

Detaljer om interesse

 • Pris for udflugten... Disse udflugter starter ved 365 euro inklusive tur/retur-transport med afhentning på hotel, indkvartering på øen og morgenmad.
 • Udflugtens varighed... Ca. to dage.
 • Fordele ved denne udflugt... Du lærer en eklektisk, multikulturel ø at kende med en varieret og meget interessant gastronomi.

Hvordan bestiller man en udflugt til de græske øer fra Athen?

De græske øer om natten| ©Spyros Chatzistavrakis
De græske øer om natten| ©Spyros Chatzistavrakis

Du kan bestille en udflugt til de græske øer fra Athen online på forhånd eller bestille turen på et turistkontor, når du er i den græske hovedstad.

Husk, at hvis du rejser til Athen om sommeren, kan det betyde, at du får problemer med pladser eller prisstigninger, hvis du booker i sidste øjeblik, hvis du rejser til Athen om sommeren.

Da nogle todages ture omfatter en overnatning, kan det være, at der ikke er ledige værelser, hvis du forsøger at booke turen i sidste øjeblik.

Hvis du allerede har besluttet dig for en af turene, er det under alle omstændigheder bedst at booke den på forhånd.

Hvor lang tid tager en tur til de græske øer fra Athen?

Lær Syros at kende| ©Ioannis D. Giannakopoulos
Lær Syros at kende| ©Ioannis D. Giannakopoulos

Svaret afhænger af den tur, du vælger. Generelt set ligger øerne ikke alt for tæt på Athen, så du skal bruge mindst to dage til at besøge de fleste af dem. Det vil være tilfældet, hvis du vil besøge Mykonos eller Santorini, som ligger mellem seks og otte timer med båd fra Piræus.

Hvis du planlægger et kort ophold i Athen eller ønsker en kortere tur, fordi du har andre aktiviteter i byen, f.eks. en cykeltur eller en gastronomisk tur, kan du vælge dagsture til Zakynthos eller øerne i den Saroniske Golf.

Book en cykeltur i Athen

Hvad vil jeg se på en tur til de græske øer fra Athen?

På Hydra| ©ᗰᗩᖇᓰᗩ ☼ Xᕮ∩〇Ụ
På Hydra| ©ᗰᗩᖇᓰᗩ ☼ Xᕮ∩〇Ụ

Svaret afhænger af den tur, du vælger, men der er flere øer, du kan besøge på ture fra Athen. Nedenfor vil jeg hjælpe dig med en liste over de steder, du kan opleve, og fortælle dig om deres vigtigste attraktioner:

 • Mykonos: Det er en af de mest kendte og mest befolkede øer i Det Ægæiske Hav. Her vil du blive forbløffet af de hvide sandstrande, de smalle gader og de karakteristiske vindmøller.
 • Santorini: Det er en af de smukkeste øer på grund af dens klipper, arkæologiske udgravninger og strande med krystalklart vand. På Santorini kan du opleve en af de bedste solnedgange i verden.
 • Hydra: Det er en ø med smalle gader, temacaféer og købmandsbutikker. Det er et af de vigtigste rejsemål i den Saroniske Golf.
 • Poros: Den vil forbløffe dig fra det øjeblik, den begynder at dukke op i horisonten, da dens frodige vegetation danner en magisk fyrreskov midt i det turkisblå vand ved dens kyster.
 • Aegina: En ø, der er kendt for sine havnetjenester og Aphaia-templet på øgruppens højeste punkt.
 • Zakynthos: Den bedst bevarede hemmelighed i Det Ioniske Hav med sine hvide sandstrande og klippeklipper, der omgiver Smugglers' Bay og gør den utilgængelig fra land. Her kan du tage nogle af de bedste billeder i Grækenland.
 • Paros: Paros ligger i hjertet af Det Ægæiske Hav og vil overraske dig med arkitekturen i sine huse og templer og med sin multikulturelle gastronomi, som er en af de mest udsøgte på de græske øer.

Tips til en rejse til de græske øer fra Athen

Mykonos| ©Alex Korolkoff
Mykonos| ©Alex Korolkoff

Besøg på de græske øer er en af de bedste ting at lave i Athen, men det kræver også en vis organisering, da de generelt ligger lidt langt fra hovedstaden.

Når du har besluttet dig for, hvilket alternativ der passer bedst til din rejse, er det en god idé at bestille din rejse på forhånd og tilrettelægge en rejseplan, da de vigtigste destinationer kan nås på to dage eller mere.

Hvis du rejser til Athen om sommeren, skal du også huske på, at temperaturerne er meget høje, så sørg for at medbringe drikkevarer, så du kan holde dig hydreret, og behageligt tøj, da de fleste af øerne er ret kuperede. Bemærk også, at nogle ture kun accepterer turister, der er myndige.

Hvor meget koster en tur til de græske øer fra Athen?

Penge i dollars| ©Karolina Grabowska
Penge i dollars| ©Karolina Grabowska

Prisen for udflugter til de græske øer afhænger af den valgte destination, selv om det normalt ikke er billige ture, fordi de kræver transfer og i nogle muligheder også indkvartering, som i tilfældet med Mykonos, Santorini og Paros. To-dages ture, som er de vigtigste, starter ved 320 euro.

De billigste muligheder er dem, der omfatter en dagstur til øerne i den Saroniske Golf og Zakynthos, som ligger i Det Ioniske Hav. I disse tilfælde kan du vælge udflugter fra 131 euro, med returtransport fra Athen med afhentning på hotellet og frokost inkluderet.

Hvorfor er det tilrådeligt at tage på en tur til de græske øer fra Athen?

Besøg Santorini| ©Pedro Szekely
Besøg Santorini| ©Pedro Szekely

Selv om en rundtur på Akropolis eller et besøg på alle attraktionerne i Plaka-kvarteret er et must, er et besøg på en af de græske øer et must, hvis du rejser til Athen.

Hver ø har forskellige karakteristika, og nogle ligger tættere på end andre, så du behøver ikke tage på de dyreste eller længste udflugter for at se øgrupperne i den Saroniske Golf eller Det Ioniske Hav.

På den anden side er strandene på de græske øer i mange tilfælde svære at finde på andre sommerturistdestinationer, og også klimaet hele året, men især om sommeren, er meget varmt, så du kan også nyde en svømmetur i det krystalklare vand, som, tro mig, vil gøre din oplevelse uforglemmelig.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge de græske øer fra Athen på egen hånd?

Krydstogt i Aegina's farvande| ©Herbert Frank
Krydstogt i Aegina's farvande| ©Herbert Frank

Den eneste måde at komme til de græske øer, især de mere fjerntliggende øer som Mykonos og Santorini, er med en guidet tur, så du har ikke mange alternativer til at udforske disse destinationer på egen hånd.

I nogle tilfælde er der private både, som har lov til at lægge til i øernes havne, men du vil ikke have let adgang til dem.

På den anden side gemmer de græske øer meget af den græske mytologis historie, så hvis du tager på tur med en lokal ekspertguide, vil du ikke gå glip af disse detaljer og få mest muligt ud af din oplevelse i Grækenlands hav, som, det forsikrer jeg dig, vil overraske dig meget.