Dublin Lufthavn Overførsler

Jeg vil fortælle dig alle de mulige muligheder for at komme til dit hotel fra lufthavnen på den mest komfortable, hurtigste og billigste måde.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minutters læst

Dublin Lufthavn Overførsler

Landing af fly i Dublin lufthavn | ©Kevin Hackert

Dublin Lufthavn er en af de største lufthavne i Europa og ligger 15 km fra byens centrum (ca. en halv times kørsel). Når du lander i Dublin Lufthavn, kan du komme til dit hotel med bus eller ved at leje en privat transport. Jeg giver dig alle detaljerne, så du kan planlægge din ankomst på forhånd.

1. Transfermuligheder mellem Dublin lufthavn og Dublin centrum

Dublin lufthavnsterminal| ©JJ Merelo
Dublin lufthavnsterminal| ©JJ Merelo

Hvis du foretrækker at ankomme direkte til dit hotel, hvilket sparer tid og giver dig mere komfort, anbefaler jeg privat transport.

Selv om du kan bestille en taxa eller VTC eller leje en bil ved ankomsten, er det mere bekvemt at forudbestille en privat transport fra Dublin Lufthavn til dit hotel og omvendt.

2. Privat transport til dit hotel fra Dublin Lufthavn

Privat transport| ©Dan Gold
Privat transport| ©Dan Gold

Ud over hastighed (det tager ca. en halv time at komme til Dublins centrum) og komfort (alle køretøjer er fuldt udstyrede) har forudbestilling af en privat individuel transport fra Dublin Lufthavn til dit hotel andre vigtige fordele:

  • Tjenesten er tilgængelig 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen.
  • Du rejser kun sammen med dine ledsagere, så der er ingen ventetid og ingen mellemstop, før du ankommer til dit hotel.
  • Den professionelle chauffør møder dig i ankomstterminalen, så du behøver ikke at finde rundt i lufthavnen eller finde en taxaholdeplads eller et busstoppested.
  • Du har masser af plads til din bagage (hvis du har særlige genstande, bedes du give os besked, når du foretager din reservation).
  • Du behøver ikke at bekymre dig, hvis dit fly er forsinket, fordi chaufføren har dine flyoplysninger.
  • Du kan nemt kontakte transportfirmaet via e-mail eller telefon, hvis du har spørgsmål eller uforudsete omstændigheder.

Sådan fungerer denne service

Prisen pr. tur varierer afhængigt af antallet af personer i gruppen. Du kan bestille online; hvis dine planer ændres, kan du annullere tjenesten op til 24 timer før din ankomst til Dublin.

Når du har foretaget din reservation, skal du oplyse dit flynummer og adressen på dit hotel i Dublin, så chaufføren kan vente på dig og tage hensyn til eventuelle forsinkelser i forbindelse med dit fly og sætte dig af direkte ved dit hotel.

Privat transport tilbage til lufthavnen

Denne service er også tilgængelig fra dit hotel i Dublin til lufthavnen i slutningen af din rejse. Betingelserne og prisen er de samme; når chaufføren kender dine flyoplysninger, henter han dig på dit hotel i god tid, så du kan ankomme til lufthavnen uden at blive presset og uden at skulle vente i timevis, indtil du går om bord.

Jeg anbefaler at bruge denne service, især hvis dit fly afgår tidligt om morgenen, da det kan være ret besværligt at bruge Dublins nattransport. Anas Rejsetips Før du booker en privat transfer, skal du sikre dig, at den endelige pris er låst fast, og at du ikke bliver opkrævet pr. ekstra person. Nogle private køretøjer forsøger at gøre dette.

3. Andre muligheder mellem lufthavnen og byens centrum

Taxa gennem Dublins gader| ©Mic
Taxa gennem Dublins gader| ©Mic

Aircoach-bus

Dette er den hurtigste offentlige transportmulighed. Disse busser kan kendes på deres blå farve og stopper ved begge terminaler i Dublin Lufthavn. Billetprisen er 7 euro hver vej (12 euro, hvis du køber en returbillet), og det tager kun ca. en halv time at komme til centrum, da der kun er tre stop undervejs - Drumcondra, O'Connell Street og Grafton Street.

De er tilgængelige 24 timer i døgnet og kører ca. 15 minutter i løbet af dagen og 30 minutter om aftenen. Du kan købe din billet direkte i bussen.

Airlink

Det er grønne dobbeltdækkerbusser, der leveres af byens officielle busnetværk.

Forskellen i forhold til rutebusserne er, at de er specielt designet til at forbinde byens centrum med de to terminaler i Dublins lufthavn (hvilket betyder større bagagekapacitet).Prisen er den samme som Aircoach-busserne (7 euro hver vej med rabat på returbilletten), men de har flere stoppesteder (i alt 10), så det kan være nyttigt, hvis du opholder dig væk fra Aircoach-stoppestederne. Den fulde rejsetid er en time, og turen tager 15 minutter fra kl. 5.30 til midnat. Der er ingen afgange om natten.

Regelmæssige busser

Disse er den billigste løsning, og der er skiltet ved ankomsten til lufthavnen. Du vil dog ikke have meget plads til bagage, da det ikke er særlige lufthavnsbusser. Det tager ca. 45 minutter at komme til byens centrum, og afhængigt af hvilket område du skal til, er der tre linjer, der stopper i lufthavnen: 16, 41 og 102. Billetten koster ca. 4 euro, og du behøver ikke et transportkort for at købe den.

Taxa

Hvis du ønsker at undgå offentlig transport, men ikke har bestilt en privat transport ved ankomsten til Dublin lufthavn, er der mulighed for at tage en taxa.

T axaholdepladsen er angivet på de forskellige skilte rundt om lufthavnen, men du skal normalt vente i en kø.Prisen varierer alt efter tidspunktet på dagen og trafikken, men hvis du har brug for et cirkabeløb for at få en idé, skal du regne med at betale mellem 25 og 35 euro.

VTC

Endelig har du mulighed for at anmode om en VTC ved ankomsten via Uber-applikationen (du kan bruge lufthavnens WIFI-forbindelse). Prisen vil være fastsat, og du vil kunne se den, inden du bekræfter din anmodning. Du skal dog aftale med din chauffør, at han/hun skal hente dig et bestemt sted i lufthavnen, hvilket kan være misvisende, hvis du ikke kender lufthavnen.

4. De første tips til din ankomst til Dublin

Nyd charmen ved Dublin| ©Sean MacEntee
Nyd charmen ved Dublin| ©Sean MacEntee

Hvornår skal du rejse til Dublin?

Månederne maj til september er de varmeste måneder i Dublin og derfor den bedste tid til at rejse uden at varmen ødelægger din rejse, da gennemsnitstemperaturerne er begrænset til 20 grader Celsius. Hvis du rejser om vinteren, skal du ikke glemme at pakke varmt tøj og en paraply.

Hvor kan man bo i Dublin

Dublin er en meget sikker by, så der er ingen områder, du skal undgå. Du vil dog ofte høre navne som O'Connel Street, Temple Bar, Old Town og St Stephen's Green; det er de mest centrale områder i byen, hvor du har alting tæt på, så de har tendens til at være de mest populære for overnatning. Husk at booke så langt i forvejen som muligt for at spare på omkostningerne.

Sådan kommer du rundt i Dublin

Mobilitet er ikke et problem i den irske hovedstad. Når du ikke går mellem byens attraktioner i centrum, kan du cykle, hvilket er en populær transportform i byen. Til længere afstande er der et omfattende netværk af busser, metro og sporvogne.

Hvad skal man spise i Dublin

Dublins køkken bliver nogle gange overskygget af den internationale prominens af dets whisky eller øl, men det betyder ikke, at du ikke kan nyde nogle af byens traditionelle retter under dit besøg. Sørg for at prøve en god irsk gryderet eller bestil sodabrød til dit måltid, som er lavet med bagepulver i stedet for gær. Noter boxty eller coddle som typiske retter, og tag altid imod råd fra de lokale.

5. Mere om Dublin

Indgangen til Guinness Storehouse| ©Ryan Schreiber
Indgangen til Guinness Storehouse| ©Ryan Schreiber

Planlæg din rejse til Dublin, så du får mest muligt ud af de dage, du tilbringer i byen. Her er nogle interessante artikler om, hvad du kan se og gøre i Dublin: