Bedste ture og dagsture fra Dublin

Hvis du ønsker at lære Dublin og dets omgivelser at kende, anbefaler jeg, at du tager med på en guidet tur, så du ikke går glip af et eneste hjørne.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Bedste ture og dagsture fra Dublin

Solnedgang på Dublins havnefront | ©Giuseppe Milo

De fleste rejsende, der besøger Dublin, fokuserer deres besøg på seværdighederne i den irske hovedstad. Men der er mange hemmeligheder i og omkring byen, som ligger uden for de slagne turistspor. Disse ture og udflugter er til for at du kan opdage dem:

1. Cliffs of Moher og Galway-tur

Cliffs of Moher| ©Theo Crazzolara
Cliffs of Moher| ©Theo Crazzolara

Du har sikkert hørt om myterne i den irske kultur ved mere end én lejlighed. Du har måske endda læst bøger eller set film om emnet. Men intet kan sammenlignes med følelsen af at få en kyndig guide til at fortælle dig alt om det på en organiseret tur til seværdighederne i Moher og Galway.

To og en halv times kørsel fra Dublin ligger havnebyen Galway, som er kendetegnet ved charmen af sine farverige huse og livlige gader.

Under en vandretur i byens centrum vil din guide fortælle dig om denne bys betydning, og derefter har du tid til at besøge den i din fritid. Bagefter vil du besøge de imponerende Cliffs of Moher, der har en udsigt over Atlanterhavet og er over 200 meter høje og berømte i hele Irland.

Hvad er inkluderet i denne tur

  • Tjenester af en engelsktalende guide
  • Transport tur/retur fra Dublins centrum
  • Adgang til klipperne

Hvad du bør vide

Du skal selv sørge for maden (du finder steder at spise på turen, og du kan også medbringe en picnic), og turen vil ikke blive aflyst på grund af regn (en almindelig foreteelse i og omkring Dublin), så du bedes klæde dig passende på. Du kan bestille online og kan afbestille gratis op til 24 timer før den dag, du vælger. Du vil modtage en e-mail med alle de nødvendige oplysninger og nærmere oplysninger om afgangstidspunkt og afgangssted i Dublin.

Denne tur er for dig, hvis

Hvis du ønsker at kombinere natur med landlige landskaber, mens du opdager interessante historier om irsk historie og legender.

2. Game of Thrones-ture

Giant's Causeway| ©Bea y Fredi
Giant's Causeway| ©Bea y Fredi

En af de mest populære dagsture fra Dublin for rejsende, der besøger den irske hovedstad, er en tur til Irlands Game of Thrones-lokationer.

Uanset hvilken tur du vælger, anbefaler jeg, at du booker den online på forhånd for at reservere et tidspunkt på den dag, der passer dig bedst. Når du har valgt den dag, du ønsker at tage på turen, vil din booking blive bekræftet, og du vil få en e-mail med oplysninger om mødestedet i Dublin, hvorfra turen afgår, og det tidspunkt, hvor du skal være klar til at tage af sted.

Rute for turen

Turene, der dækker Game of Thrones-ruten, er ens, og de omfatter alle en kyndig guide og transport fra Dublins centrum i et køretøj udstyret med alle de bekvemmeligheder, der gør turen til en behagelig oplevelse. Nogle af højdepunkterne omfatter:

  • Dunluce Castle: I fiktionen var det huset Grejoy's slot, der ligger på jernøerne og også er med i filmen The Chronicles of Narnia. I virkeligheden har slottet på klippesiden været vidne til skibsforlis og blodige overfald, som ikke har noget at misunde seriens handling.
  • Giant's Causeway: Når man ser på dette sted, er det første man tænker, at det er utroligt, at dets 40.000 stensøjler er blevet formet af naturen, men det er de. Stedet er blevet erklæret for verdensarv, og uanset om det optræder i serien, vil det efterlade dig målløs.
  • Belfast: Byen er hjemsted for de filmstudier, hvor serien er optaget, og også, i overensstemmelse med filmtraditionerne, "Titanic Studios".

Denne tur er for dig, hvis

Hvis du er fan af serien, da mange af de anekdoter, som din guide vil fortælle dig, vil have at gøre med detaljer om optagelserne. Men hvis du blot ønsker at opleve et betagende landskab, kan jeg forsikre dig om, at du også vil komme meget tilfreds herfra.

3. Udflugt til Howth og Malahide

Malahide Castle| ©antonf
Malahide Castle| ©antonf

Et besøg på Malahide Castle and Gardens i udkanten af Dublin (ca. en halv times kørsel) er en lektion i byens og landets historie.

I over 800 år var dette slot Talbot-familiens residens, og selv om det begyndte som en simpel fæstning, blev det i årenes løb udvidet i middelalderlig stil. På denne halvdagstur til Howth og Malahide henter en guide dig i Dublins centrum og kører dig i en bus med højst 30 passagerer for først at besøgeslottet, som også har et sommerfugle- og påfuglekonservatorium, og derefter til landsbyen Howth, hvor du kan nyde lidt fri tid til at udforske på egen hånd.

Transport, guide og udflugtsgebyrer er inkluderet. Du kan bestille online.

Denne tur er for dig, hvis

Hvis du er interesseret i at lære mere om landets historie og ønsker at besøge et af Irlands mest berømte slotte på en formiddag eller en eftermiddag.

4. Guidet vandretur i Dublins mørke side

Mumier i St. Michan's Church| ©Jennifer Boyer
Mumier i St. Michan's Church| ©Jennifer Boyer

Jeg må indrømme, at af alle de guidede vandreture i Dublins centrum er dette min favorit. Jeg har altid været interesseret i historier om spøgelser, genfærd, legender og mord, der giver en by en mørk og særlig karakter. Alle byer har en sådan historie bag deres vartegn, men kun få har så mange som Dublin.

Denne guidede vandretur i Dublins mørke side finder sted i skumringen, kan fås på engelsk og spansk og varer to en halv time. Der er højst 40 personer med på turen, og børn under 13 år er ikke med på turen.

Interessepunkter

  • Dublin Castle: Guiden fortæller dig om historien om halshugninger og okkulte praksisser.
  • St Michan's Church: berømt for de mumier, der er udstillet i kirken, og for de hviskelyde, som mange besøgende hævder at høre fra krypten.
  • Olympia Theatre: Her kan du høre en skræmmende spøgelseshistorie.
  • Smithfield Square: byens centrum med sin vidunderlige arkitektur.

Denne tur er for dig, hvis

Hvis du ønsker at komme væk fra den officielle lærebogshistorie og se Dublins højdepunkter fra et andet perspektiv.

5. Dublins traditionelle pubcrawl

Typisk pub i Dublin| ©Alex Ranaldi
Typisk pub i Dublin| ©Alex Ranaldi

Irsk øl er berømt over hele verden, men det er pubberne også. I Dublin kan du naturligvis nyde de mest symbolske af dem, og denne guidede tur til de traditionelle pubber giver dig mulighed for at opdage og nyde dem sammen med en lokal guide.

I løbet af tre og en halv time vil du nyde en rundvisning på Dublins mest traditionelle pubber og få en introduktion til denne del af den irske kultur, der er så populær i hele verden. Turen kan fås på engelsk og spansk og omfatter rabatter på gratis mad og drikkevarer på udvalgte steder.

Når du bestiller online, vil du modtage en e-mail med oplysninger om ruten og mødestedet, hvorfra turen afgår ved solnedgang. Ud over at smage whisky, håndværksøl og Guinness kan du også nyde levende traditionel musik og snakke med de lokale, som om du var en lokal og ikke bare en turist, der besøger byen.

Denne tur er for dig, hvis

Hvis du er på udkig efter en afslappet tid i selskab med lokale og en smagsprøve på byens natteliv.

6. Guidet rundvisning i Teeling Whisky Distillery

Teeling Whisky Distillery| ©William Murphy
Teeling Whisky Distillery| ©William Murphy

Det er ikke kun øl, som Irland er berømt for, whisky er også en institution, og derfor er en af de mest populære aktiviteter en guidet rundvisning på Teeling Whisky Distillery.

Dette er det eneste arbejdende destilleri i byen, og denne rundvisning fokuserer på, hvordan destilleriet fungerer. Den varer en time og kan fås på 9 sprog, herunder engelsk og spansk. Turen omfatter også smagning af whisky og andre alkoholiske drikkevarer.

Denne rundvisning er for dig, hvis

Hvis du er interesseret i whiskyfremstilling, whiskyens historie og dens betydning i den irske hovedstad.

7. Guidet sightseeing i bus i Dublin

Besøg Dublin uden at stige af sightseeingbussen| ©bug weiser
Besøg Dublin uden at stige af sightseeingbussen| ©bug weiser

En måde at opleve byen på er at købe et pas til Dublin-sightseeingbussen. Hvorfor er denne aktivitet blandt de bedste guidede ture?

Fordi der er kommentarer om bord på flere sprog, som sætter de forskellige seværdigheder i hovedstaden i en sammenhæng, så den rejsende ud over at nyde panoramaudsigten også lærer undervejs. Dublin Sightseeing Bus Pass omfatter også hurtig og køfri adgang til det berømte Guinness Storehouse, som er et ikonisk vartegn for byen. Du kan bruge Dublin Big Bus i 24, 48 eller 72 timer, afhængigt af hvilket pas du køber.

Med alle disse kan du benytte de gratis stoppesteder. Hvis du er interesseret i at vide mere om denne type ture, kan du læse denne artikel omHop-på Hop-af busrejser. Du kan foretage din reservation online.

Denne tur er for dig, hvis

Hvis du ønsker at få mest muligt ud af din tid i byen, så du ikke går glip af noget uden at skulle gå meget rundt. Anas Rejsetips De fleste ture bliver ikke aflyst på grund af regn, hvilket er en almindelig foreteelse i Dublin. Forvent dette, og tag passende tøj og fodtøj på.

8. Du er måske også interesseret i

Guinness Factory| ©Ryan Schreiber
Guinness Factory| ©Ryan Schreiber

Hvis du ud over en rundvisning i Dublin og omegn ønsker at dykke lidt dybere ned i byens kultur og traditioner, må du ikke gå glip af et besøg på det legendariske Guinness-bryggeri, hvor du kan få en rundvisning indenfor og lære om processen med at skabe øl og smage på det. Her er alle de oplysninger, du har brug for at vide for at arrangere dit besøg: Guinness butikhus

Jeg anbefaler også, at du overvejer at købe Dublin Pass for at få hurtig og billig adgang til byens største attraktioner. I denne artikel om Dublin Pass fortæller jeg dig alle detaljerne, så du kan beslutte, om det er det værd eller ej.