Cliffs of Moher Dagsture fra Dublin

Næsten 300 kilometer adskiller Dublin fra Cliffs of Moher, men når du først er der, er det det hele værd. Find ud af, hvordan du bedst kommer derhen, og se det selv.

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minutters læst

Cliffs of Moher Dagsture fra Dublin

Klipper | ©Pixabay

Af alle de aktiviteter og ting, man kan lave i nærheden af Dublin, bliver jeg aldrig træt af at anbefale en tur til Cliffs of Moher, som er en af Irlands største turistattraktioner. Jeg er sikker på, at du er blevet nysgerrig på dette landskab af natur, højder og hav; det bedste, du kan gøre i så fald, er at bestille en organiseret tur.

Der er flere alternativer og forskellige typer af ture afhængigt af dit budget og den type tur, du ønsker at tage på. Man skal regne med at bruge en hel dag på at komme op til klipperne, men man kan forlænge turen med et par timer (eller endda et par dage) afhængigt af, om man vil tilføje andre stop til besøget. Da jeg ved, at så mange muligheder kan være overvældende, har jeg udvalgt de bedste for at gøre det lettere for dig at vælge.

Den bedste løsning

Cliffs of Moher, Kilmacduagh Abbey og Galway Dagstur fra Dublin

Besøg de spektakulære Cliffs of Moher og Galway på én dag

Oplev dette naturvidunder i Irland, og tag de bedste minder med hjem fra denne udflugt. Rejs langs øens kystlinje med stop ved Kilmacduagh Abbey og den maleriske by Galway.

Varighed: 12 timer 30 minutter

Denne tur koster normalt omkring €76 og inkluderer turen frem og tilbage og indgang til klipperne (det er nødvendigt for at komme ind i parken og dens besøgscenter); alt dette ledsaget af en guide, der forklarer alt om Moher og Galway.

Den første destination er normalt Cliffs of Moher. Du har omkring to timer til at gå langs klipperne. Hvis du har højdeskræk, og de 200 meter er for meget for dig, kan du blive i besøgscentret og lære om klippernes historie. Derefter stopper du ved Kilmacduagh Abbey og fortsætter til Galway, hvor du kan stoppe for en snack og en slentretur gennem de farverige gader eller gåtil flodens udmunding.

I alt tager turen ca. 12 timer, så du har også tid til at gå på opdagelse i din fritid.


Besøg på Cliffs of Moher på egen hånd fra Dublin

Moher-klipperne|©Pic et Ciel
Moher-klipperne|©Pic et Ciel

Ruten fra Dublin til Cli ffs of Moher er hverken direkte eller glat, så jeg anbefaler, at du som det første overvejer at leje en tur. Men hvis du stadig kan lide at rejse i dit eget tempo og foretrækker at klare det på egen hånd, er her nogle af de muligheder, du kan overveje:

Offentlig transport

Desværre er der ingen direkte offentlig transport fra Dublin til Cliffs of Moher. Så hvis du beslutter dig for at foretage rejsen på denne måde, bliver du nødt til at lave kombinationer, den enkleste er en transfer i Galway.

Du bliver nødt til først at tage X20-bussen til Galway og derfra 350-bussen, som sætter dig af ved indgangen til Cliffs of Moher. Transporten tager ca. 5 timer, men husk, at der ikke kører mange busser om dagen, så dette skøn kan forlænges.

Den samlede pris for begge rejser er omkring 30 € - 40 €, afhængigt af hvornår du rejser, men det kan være en god mulighed, hvis din idé er at overnatte i Galway og besøge byen på vejen.

Hvis du vælger denne mulighed, anbefaler jeg, at du besøger busselskabets hjemmeside for at tjekke køreplaner og organisere din rejseplan, så du ikke får nogen overraskelser.

Lej en bil

En anden anbefalelsesværdig mulighed, hvis du vil tage til Cliffs of Moher på egen hånd, er at leje en bil. Hvis du kører fra Dublin, vil det tage dig ca. 3 timer uden at medregne ekstra stop.

Bilen giver dig ikke kun mulighed for at køre ruten i dit eget tempo, men også for at køre rundt om klipperne i dit eget tempo og uden at være afhængig af de tidsplaner, der er fastsat af en udflugt.

Men hvis din idé med denne plan er at gøre det på én dag, er det ikke det værd. I så fald skal du ikke tøve med at bestille en udflugt til Cliffs of Moher fra Dublin og glemme alt om historier og uforudsete hændelser.

Husk også, at man i Irland kører i den anden retning, så de smalle og snoede veje, der fører til klipperne, kan være mere komplicerede og derfor tage længere tid at komme frem til.

Tur fra Dublin til Cliffs of Moher langs Atlanterhavskysten

Bunratty Slot| ©DXR
Bunratty Slot| ©DXR

Selv om klipperne er destinationen, er jeg sikker på, at du har læst, at køreturen er det hele værd. Hvis du vil udnytte rejsen til at se de steder, der ligger imellem, er mit råd at bestille en tur, der inkluderer stop langs Atlanterhavskysten. Du kører langs Wild Atlantic Way og ser historiske steder som Dunguaire Castle, Kilmacduagh Monastery og landskabet i det vestlige Irland.

Den store fordel er, at når du kører med en guide, vil han eller hun forklare de byer og steder, du kører igennem, noget som er umuligt at kontrollere, hvis du kører alene med offentlig transport.

Disse ture er dog ikke så direkte, da du gør stop undervejs. Hvis du er interesseret, er dette den bedste mulighed, men husk, at den tre timer lange bustur bliver til fire eller fem timer (en vej) og kan være meget lang og trættende, hvis du gerne vil op til klipperne så hurtigt som muligt.

Vigtigste stop på denne type tur

Det er klart, at det vigtigste stop og det sted, hvor du kommer til at bruge mest tid, er Cliffs of Moher. Ikke kun fordi det spektakulære landskab er det hele værd, men også fordi entréen er inkluderet. Inden du ankommer, har du selvfølgelig haft mulighed for at tage nogle billeder af Bunratty Castle, som var beboet af vikinger og konger.

På klipperne kan du en tur, lære om stedets historie og natur i besøgscentret eller få en bid mad på en af de nærliggende restauranter.

Tilbage i County Galway vil du sætte pris på at stoppe ved Kilmacduagh Monastery, som faktisk er et klosterkompleks, der er gratis at besøge. Over tusind års historie kan indåndes, så snart du sætter dine ben i disse ruiner. Selv om alt er slående, er det om noget tårnet, som er skævt og et af de højeste i Irland!

Et andet must-see på de fleste ture er Dunguaire Castle, som ligger lige på grænsen mellem County Clare (hjemsted for Burren og Moher) og Galway og er et af de mest fotograferede steder i Irland.

Book din tur til Cliffs of Moher

Tur til Cliffs of Moher og Ailwee Caves

Inde i Ailwee-grotterne| ©Paolo Trabattoni
Inde i Ailwee-grotterne| ©Paolo Trabattoni

Du tænker måske, at en tre timers bustur til Cliffs of Moher er mere omkostningseffektiv, hvis du også inkluderer Ailwee C aves i turen.

Det er altid en mulighed og en god måde at se to af de smukkeste steder i Irland og det omkringliggende område på. I alt tager turen ca. 14 timer, hvoraf 7-8 timer er i bussen.

Det første stop er normalt Ailwee Caves. Du kender måske navnet, da det er det største og mest berømte hulesystem i landet. Husk at tage en jakke med, da det kan blive køligt i dette underjordiske paradis af stalagmitter og stalaktitter. En guide vil give dig førstehåndsinformation om områdets geologi.

Før du tager til Cliffs of Moher, har du tid til at tanke op på en restaurant i Doolin, som ligger halvvejs på ruten.

Men da begge besøg er inkluderet, har du måske lidt mindre tid til hvert af dem. Mit råd er at lytte nøje til guidens instruktioner, så du får mest muligt ud af din tid der.

Kombinationstur med Cliffs of Moher og Burren National Park

Eftermiddag ved Cliffs of Moher| ©Sean MacEntee
Eftermiddag ved Cliffs of Moher| ©Sean MacEntee

Har du lyst til at komme tæt på det irske landskab? Så book en af de kombinerede ture til Cliffs of Moher og Burren National Park. Her finder du ca. 70 % af Irlands plantearter.

Mens du på klipperne kan nyde udsigten, bølgerne, der slår mod klippevæggene, og de mange fugle, der flyver over dig, får du i Burren mulighed for at se et helt andet og unikt landskab. Hvorfor? Fordi den kalkholdige, grå jord, men tæt på Atlanterhavet, gør det muligt for alle slags arter at leve sammen der, fra indfødte planter til andre, der stammer fra arktiske eller middelhavsklimaer.

Bemærk, at Burren Park er et beskyttet område, så det har respekt for flora og fauna, men også for de gamle monumenter, der er der. Du vil f.eks. se keltiske kors og megalitgrave; hvis du ikke kender deres betydning, skal du ikke bekymre dig, for guiden vil give dig en historisk introduktion.

Book din tur til Cliffs of Moher

Tur til Cliffs of Moher med besøg i landsbyen Doolin

På besøg i Doolin| ©Wegdekstreepje
På besøg i Doolin| ©Wegdekstreepje

På vej til Cliffs of Moher vil du helt sikkert bemærke, at du forlader storbyen Dublin og træder ind i en meget mere rustik og traditionel del af Irland.

For at komme tættere på denne verden anbefaler jeg en tur til Doolin, en fiskerlandsby og hjemsted for irsk musik. Nogle ture inkluderer dette stop på dagsturen.

Og selv om det er en god plan at opdage en by som Dublin, er mit råd altid at lære den "hjemlige" side af et land at kende, så jeg anbefaler at tage til Moher og derefter til Doolin. Ved klipperne har du tid til at vandre og se på fugle, mens du i Doolin kan slentre rundt mellem de farverige huse med stråtag, som er så typiske for det irske landskab.

En af de ting, du virkelig skal gøre i Doolin, og som vil være en god måde at hvile sig på efter ruten langs klipperne, er at spise frokost og drikke en øl på en pub. Byen er berømt for sin musik, så hvis du er heldig, bliver menuen akkompagneret af et lokalt band.

Togtur til Cliffs of Moher fra Dublin med stop i Limerick

Tog fra Dublin| ©Giuseppe Milo
Tog fra Dublin| ©Giuseppe Milo

Hvis du overvejer at tage toget til Cliffs of Moher, skal du vide, at der ikke er nogen direkte rute, så du bliver nødt til at tage til Limerick og derefter tage en bus (eller flere) for at komme til klipperne eller komme rundt i området. Mit råd er at spare tid (og penge) ved at booke en tur, hvor du får togbilletter (med garanterede pladser) og derefter en privat bus, der kører dig fra det ene sted til det andet.

Ud over at det giver mere værdi for pengene at tage med på en tur, er det gode, at de normalt inkluderer en rejseleder, som ledsager dig på vej til toget og under stoppet i Limerick. Denne by, som ligger ved bredden af floden Shannon, er gennemsyret af både historie og kunstnerisk liv.

Privat, skræddersyet tur til Cliffs of Moher

Foto taget på turen til klipperne| ©Jonathan Geiger
Foto taget på turen til klipperne| ©Jonathan Geiger

Er du en uafhængig rejsende? I så fald har du måske ikke lyst til en grupperejse på grund af tidsbegrænsninger og behovet for at passe ind i gruppeafgangene. Men du kan altid booke en privat tur, kun for dig.

Prisen er naturligvis lidt højere, men din chauffør henter dig på dit hotel i Dublin og kører dig direkte til Cliffs of Moher, medmindre du ønsker at gøre et stop undervejs. I så fald skal du bare give os besked, så vi kan skræddersy ruten, så den passer til dig. I alt 12 timer, som du kan udforske i dit eget tempo.

Er du ikke sikker på, hvor du vil stoppe? Bare rolig, da du rejser med en guide, kan denne person rådgive dig om, hvor du skal stoppe. Det bedste er, at du ikke behøver at bekymre dig om køreplaner eller om at komme fra det ene sted til det andet, da bilen altid står til din rådighed, uanset om du vil tilbringe to timer ved klipperne, som det er normalt, eller forlænge dit besøg og f.eks. køre fra Dublin til Galway.

To-dages tur til Cliffs of Moher

St Finbars katedral| ©Charlie cravero
St Finbars katedral| ©Charlie cravero

Jeg vil ikke narre dig, de tre timer fra Dublin til Cliffs of Moher kan være lange, især hvis du vil gøre mere end ét stop undervejs. Hvis det er tilfældet, og du er bekymret for, at den manglende tid vil få dig til at se alt hurtigt, anbefaler jeg, at du tilmelder dig en længere dagstur, så du ikke føler, at du tilbringer hele dagen i bussen.

Den store fordel er, at når du har forlænget dit ophold, vil der være mere tid til at besøge Cliffs of Moher, men også til at se andre steder som Cork by (hvor du kan shoppe på de lokale markeder) og Atlanterhavets strande.

Book din tur til Cliffs of Moher

Tur til Cliffs of Moher fra Dublin med bådtur

Bådtur til Cliffs of Moher| ©Fabian Fortmann
Bådtur til Cliffs of Moher| ©Fabian Fortmann

Udsigten fra Cliffs of Moher er ganske imponerende, men hvis du vil have en panoramaudsigt over dem, og hvordan de skærer sig ind i kystlinjen, er der intet, der slår en bådtur. Nogle udflugter fra Dublin inkluderer denne mulighed.

Hvad er der så specielt ved at se klipperne fra vandet? Jo, selv om du ovenfra kan se de fugle, der lever i området, og det naturlige landskab, de danner, vil du med sejlturen kunne værdsætte deres enorme størrelse meget bedre.

I alt er der ca. 8 km store, høje klippevægge, som bølgerne slår ind over. Du vil ikke fortryde det!

Båden afgår normalt fra molen i Doolin, som er den by, der ligger tættest på klipperne. Hvis du er heldig, får du måske endda en delfin som ledsager. Under alle omstændigheder har du en guide om bord, som forklarer, hvordan de blev dannet, og værdien af det uspolerede landskab ved Irlands atlanterhavskyst.

Harry Potter-fans vil måske kende en af havgrotterne på turen, da det var her, scener fra filmen Halvblodsprinsen blev filmet.

Tur til Cliffs of Moher inklusive besøg på Aran-øerne

Aran-øerne| ©Doug Kerr
Aran-øerne| ©Doug Kerr

Fra toppen af Cliffs of Moher kan man i det fjerne se en øgruppe bestående af de berømte tre Aran-øer. Mange rejsende nøjes med det, men disse øers skønhed er et besøg værd.

Heldigvis er der udflugter, der inkluderer dem på deres ruter fra Dublin. Selv om du ikke har tid til at gå i land på alle tre Aran-øer, vil du gå i land på en af dem (det afhænger af turen, så tjek det på forhånd). Under alle omstændigheder kommer du rundt om dem alle, og guiden på turen vil forklare, hvad du kommer til at se. Fra vandet kan man f.eks. se ruiner og Dún Aonghasa, en gammel stenfæstning. Derfra kan man også se Cliffs of Moher.

Vi sammenligner de forskellige måder at komme til Cliffs of Moher på

Moher-klipperne|©N i c o l a
Moher-klipperne|©N i c o l a
 • Tur til Cliffs of Moher med stop i Galway
 • Varighed: ca. 12 timer
 • Pris: ca. €76
 • Bemærk: Inkluderer guidet tur i Galway og Kilmacduagh Abbey.
 • Offentlig transport
 • Varighed: fra 5 timer
 • Pris: ca. €40 for begge rejser
 • Bemærk venligst: Ruten er ikke direkte og kræver en kombination af busser: Dublin-Galway/Galway-Antilles.
 • Leje af bil
 • Varighed: ca. 3 timer non-stop
 • Pris: fra 100 € pr. dag
 • Bemærk: I Dublin kører man til venstre, og der er smalle veje.

Tips til at besøge Cliffs of Moher

Solnedgang ved Moher-klipperne| ©Allan Henderson
Solnedgang ved Moher-klipperne| ©Allan Henderson

Det er klart, at der er mange muligheder for at tage til Cliffs of Moher og nyde en tur der. Uanset hvilken type tur du vælger, er der et par tips, jeg gerne vil give dig, så intet ødelægger oplevelsen. Har du noteret dig det?

 • Tag en jakke eller rygsæk med: Klipperne ligger flere hundrede meter over havet og på Atlanterhavskysten, så det blæser og er køligt. Du kan altid tjekke vejrudsigten, før du tager af sted.
 • Undgå at gå på blæsende dage: Den bedste årstid er forår eller sommer af netop denne grund; i de kolde måneder kommer vindstødene uventet og kan være farlige, så gå ikke på kanten eller uforsigtigt.
 • Respekter den afmærkede sti: Når du kommer ind på klipperne, kan du starte stien til venstre eller til højre, uanset hvilken side du vælger at starte på, skal du følge skiltene og ikke krydse de beskyttende hegn.
 • Husk lidt mad: Restauranter er generelt dyre i området, så hvis du kan, så tag din egen mad med.
 • Gå ind i besøgscentret: Tro ikke, at klipperne er det eneste interessante at se, og at du kan gå, når du har set dem. Der er smukke og meget interessante fotografier i centret, som hjælper dig med at forstå, hvordan landskabet har ændret sig gennem årene.
 • Brug passende fodtøj: Husk, at stierne er lavet af jord og sten, så hvis du har de forkerte sko på, kan det gå ud over din vandring.

Ved du allerede, hvad du vil se ved Cliffs of Moher? Få mest muligt ud af din tur, og kom tilbage med masser af eventyr at fortælle om.