Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

11 bedste ting at gøre i Dublin

Ølbyen har meget at byde på ud over musik og kultur. Sørg for at gå på opdagelse i omgivelserne for at få den fulde oplevelse.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

11 bedste ting at gøre i Dublin

Dublins gader | ©Diogo Palhais

Den smaragdgrønne farve i byens gader, den irske musik fra pubberne, den allestedsnærværende Guinness-øl, indbyggernes imødekommende smil... Den irske kultur kan indåndes i hvert et hjørne af Dublin. Her er vores bedste tips til at opleve byen fuldt ud.

1. Tag på en guidet tur rundt i byens mysterier

Molly Mallone-statuen| ©Manuel Martín
Molly Mallone-statuen| ©Manuel Martín

Få byer har så mange legender og mysterier som Irland. Selvom der er mange forskellige guidede ture i Dublin, anbefaler jeg derfor, at du tager Dark Dublin-turen, som var den, jeg personligt fandt mest original.

Mens du slentrer gennem gaderne i byens centrum, fortæller en lokal ekspertguide dig historier om mord, halshugninger og spøgelser, der er så detaljerede, at du endda bliver bange for at fortsætte med at gå rundt i byen.

Denne type tur finder sted i skumringen og er normalt ikke egnet til mindre børn, men der er mange andre muligheder, der følger samme mønster: en 2-3 timers gruppetur, hvor en guide viser dig de vigtigste monumenter og seværdigheder i Dublin, mens han fortæller dig om byens historie, kultur og skikke.

Rejseplan

  • Dublin Slot
  • Temple Bar
  • Smithfield Square
  • Olympia Theatre
  • Molly Mallone-statuen
  • Christ Church-katedralen
  • St Patrick's Cathedral
  • Jameson Distillery
  • Trinity College

Hvis du rejser med børn, må du ikke gå glip af denne liste over ting, du kan se og lave i Dublin med børn.

Book Dublin Ghost Bus Tour

2. Oplev det omkringliggende landskab

Malahide slot og haver| ©William Murphy
Malahide slot og haver| ©William Murphy

Hvis det allerede er et privilegium for naturelskere at gå rundt i byen på grund af de mange grønne områder i Dublin, er det en oplevelse, man ikke må gå glip af under et besøg i Irland, at tage på en af turene rundt i Dublin.

Der er mange steder at vælge imellem, og de fleste er tilgængelige med en organiseret dagstur. De mest populære er Game of Thrones' optagelsessteder, et besøg på Cliffs of Moher eller et besøg på Malahide Castle and Gardens. De naturlige landskaber er Irlands største attraktion, og det er disse ture et godt bevis på.

De kan alle bookes online og inkluderer ud over transport også en specialiseret guide, der fremhæver destinationens historiske og kulturelle betydning. Tøv ikke, men spørg efter alle de oplysninger og anbefalinger, du har brug for.

Andre steder at se i nærheden af Dublin

Irland har andre utrolige destinationer end Dublin, som du ikke må gå glip af, og derfor giver jeg dig denne liste med indlæg, hvor du kan finde ud af, hvordan du kommer til hver af dem fra den irske hovedstad:

Book en tur fra Dublin

3. Besøg Guinness-bryggeriet

Fade med øl i Guinness Storehouse| ©Ryan Schreiber
Fade med øl i Guinness Storehouse| ©Ryan Schreiber

Da Guinness-øl er en del af Irlands nationale arv, er det ikke underligt, at et besøg på Guinness-bryggeriet er en af de mest populære aktiviteter for besøgende i hovedstaden. Det er en allround-oplevelse for både ølelskere og museumsgæster. Læs denne artikel om, hvordan man besøger Guinness-bryggeriet for at finde ud af alle detaljerne.

Guinness-bryggeriet har syv etager, er indrettet som et museum, og rundvisningen er designet til at være fornøjelig. Du lærer ikke kun om øllets historie, hvorfor det er så vigtigt i Irland, og hvilke typer der findes, du lærer også, hvordan man skænker en pint, og du kan nyde en Guinness (eller en sodavand, hvis du er yngre) i Gravity-baren på øverste etage, hvor du kan nyde den bedste udsigt over byen.

Åbningstiderne er fra 9.30 til 19.00 (til 20.00 om vinteren), og jeg anbefaler, at du køber din billet online for at undgå køer, når du ankommer.

Book billetter til Guinness Storehouse

4. Tag på rundtur i byen med sightseeingbussen

Sightseeingbus gennem Dublins gader| ©D464-Darren Hall
Sightseeingbus gennem Dublins gader| ©D464-Darren Hall

At bruge turistbussen i enhver europæisk by er en hurtig og behagelig måde at besøge alle byens monumenter og seværdigheder på uden at skulle bruge flere dage på det og uden at skulle gå. Sightseeingbussen i Dublin har en anden fordel: Du kan komme ud af regnen uden at skulle opgive panoramaudsigten over byen.

Tjenesten fungerer ligesom alle andre steder: Du køber et kort til 24 eller 48 timer, og i den tid har du ubegrænset adgang til byens sightseeingbusser, uanset om du vil køre hele ruten eller bruge dem som et transportmiddel til at bevæge dig mellem monumenter og museer.

Alle sightseeingbusserne har lydkommentarer på flere sprog, så du kan lære interessante fakta om byen under dit besøg. Hvis du køber et Dublin Sightseeing Bus Pass med gratis stop, får du også en række rabatter og fordele på udvalgte steder i byen.

Book en plads på Dublin Sightseeing Bus

5. Tag på pubcrawl rundt i byen

Nyd Dublins typiske og farverige pubber.| ©Laura LaRose
Nyd Dublins typiske og farverige pubber.| ©Laura LaRose

Det er ret svært at forlade Dublin uden at besøge nogle af byens pubber; der er en på hvert hjørne, og atmosfæren er uovertruffen. Indenfor blander de lokale og folk i alle aldre sig for at nyde irsk musik og øl, og af alle de ting, man kan lave i Dublin, er det den mest autentiske oplevelse, du kan få på din rejse.

Disse pubber er så populære, at der endda er guidede t ure, hvor en lokal viser dig nogle af de mest ikoniske som Temple Bar. Den virkelige værdi af disse ture er at tilbringe tid med en lokal, sludre med dem og stille dem spørgsmål, men bare rolig, Dublinere vil være lige så imødekommende, hvis du besøger pubberne på egen hånd. Det vigtige er, at du ikke går glip af byens sociale liv, når det er på sit højeste.

Book en pubcrawl i Dublin

6. Besøg Trinity College

Trinity Colleges bibliotek| ©Urko Dorronsoro
Trinity Colleges bibliotek| ©Urko Dorronsoro

Du har sikkert hørt om denne bygning i film eller bøger. Den gode nyhed er, at den ligger i Dublin og er åben for offentligheden. Det er det ældste universitet i Irland og blev grundlagt af Elizabeth I i 1592. Selve bygningen og haven er et vidunder, men den virkelige juvel er det fantastiske bibliotek.

Du kan besøge stedet hver dag fra kl. 9.00 til 17.00 og følge i fodsporene på nogle af dets mest berømte studerende som Oscar Wilde eller Samuel Becket. Jeg insisterer på at se det gamle bibliotek med mere end 200.000 bøger, herunder "Book of Kells", som indeholder de 4 evangelier i Det Nye Testamente.

Book en guidet tur til Book of Kells og Dublin Castle

7. Rejs tilbage i tiden fra Dublin Castle

Dublin Slot| ©Erik Cleves Kristensen
Dublin Slot| ©Erik Cleves Kristensen

Lige i centrum af Dublin finder du et af byens mest charmerende slotte. I dag bruges det til konferencer og officielle receptioner. Selvom et besøg indenfor er et must, er det et must at se bygningen udefra på enhver tur i Dublins centrum.

Hvis du køber Dublin Pass, kan du komme gratis ind, og hvis du tager turen med fokus på byens mørke legender, skal du passe på de blodige historier, guiden vil fortælle dig, når du ankommer til porten.

Book en guidet tur til Book of Kells & Dublin Castle

8. Besøg St. Patrick's Cathedral

Patrick's Katedral| ©Jim Linwood
Patrick's Katedral| ©Jim Linwood

Landets største kirke er dedikeret til Irlands skytshelgen, og dens gotiske arkitektur og udsmykkede interiør er et besøg værd. Den ligger i centrum af Dublin og er en af byens vigtigste seværdigheder.

På det sted, hvor katedralen står i dag, var der engang (ifølge legenden) en brønd, hvor St. Patrick døbte byens hedninge for at omvende dem til kristendommen. Litteraturelskere vil finde graven for Johnathan Swift, skaberen af Gullivers Rejser, inde i katedralen.

Book en guidet tur i Dublin

9. Spadser gennem St Stephen's Green Park

Stephen's Grønne Park| ©William Murphy
Stephen's Grønne Park| ©William Murphy

Denne park i Dublin er, hvad El Retiro er for Madrid, eller Hyde Park er for London: en rigtig turistattraktion i sig selv. Du er heldig, at den ikke er alt for overfyldt, og du kan slentre rundt i fred og ro, mens du nyder synet af de mange forskellige blomster.

Det bedste tidspunkt at besøge parken på er fra april til juni. Gå ikke glip af dammen og de eventyrlige huse indeni. Parken er meget stor, så gå på opdagelse i dens forskellige hjørner uden frygt. Dit kamera er et must.

Book en cykeltur i Dublin

10. Bliv kultiveret på National Gallery of Ireland

Irlands nationalgalleri| ©James Petts
Irlands nationalgalleri| ©James Petts

Der er gratis adgang til National Gallery of Ireland, som huser værker af malere som Van Gogh, Rembrandt, Monet og Picasso. Det ligger i centrum af Dublin og har en samling af værker, der spænder fra middelalderen til det 20. århundrede.

Ud over at nyde den permanente samling er det værd at tage et kig på de regelmæssige midlertidige udstillinger, som alle er perfekt organiseret til at gøre den besøgendes oplevelse mere end tilfredsstillende.

11. Få dit Dublin Pass til de bedste ture

Besøg Jameson Distillery| ©Neil Turner
Besøg Jameson Distillery| ©Neil Turner

City Sightseeing Pass es er helt sikkert en god måde at spare penge på (da de giver dig adgang til næsten alle større attraktioner til en fast pris) og frem for alt tid, da de giver dig adgang til disse attraktioner uden at vente i kø ved indgangen. I denne guide om Dublin Pass kan du se alle fordelene, og hvordan du bruger det.

Jeg efterlader denne og andre Dublin-rejsetips her, så du kan finde ud af alt, hvad du har brug for at vide, før du tager afsted til den grønne ø - god fornøjelse!

Book Dublin All-Inclusive Pass

Hvornår er det bedst at rejse til Dublin, og hvor længe?

Det er klart, at en rejse til Dublin på et hvilket som helst tidspunkt af året vil give dig gode vibes, men hvis du vil vide, hvad der er bedst at gøre afhængigt af måneden for at hjælpe dig med at træffe din beslutning, giver jeg dig denne liste over ting, du kan gøre i de mest populære måneder for at lære den irske hovedstad at kende:

Også efter årstid:

Eller afhængigt af hvor meget tid du har til at lære byen at kende: