Bedste Museer I Bologna

Italiens bymuseer er nogle af de vigtigste kulturinstitutioner i verden. Byen Bologna er hjemsted for nogle af de bedste museer i landet, og jeg inviterer dig til at gøre dig bekendt med dem, så du ved, hvilke du skal besøge på din næste rejse.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

Bedste Museer I Bologna

Bologna | Dimitris Kamaras

En af de bedste ting, man kan lave i Bologna, er at besøge de forskellige museer, der ligger rundt omkring i byen. Man skal huske på, at byens historiske centrum er det næststørste i Italien, og det betyder, at der er kulturinstitutioner i alle hjørner af hovedstaden i Emilia-Romagna-regionen.

For at gøre det lettere for dig at beslutte, hvilke museer du gerne vil besøge på en tur til Bologna, har jeg samlet de bedste af dem alle, så du kan indsnævre dine valgmuligheder på en god måde. Det vil gøre logistikken og organiseringen af din tid meget mere behagelig, når det kommer til at besøge de fleste af disse steder.

1. Pinacoteca Nazionale i Bologna

Pinacoteca Nazionale di Bologna-samlingen| ©Bosc d'Anjou
Pinacoteca Nazionale di Bologna-samlingen| ©Bosc d'Anjou

Det er vigtigt at forstå, at der i Italien findes to typer museer. De vigtigste ligger i Rom, hvilket er logisk, da det er landets hovedstad og den mest besøgte by af alle. Dem i andre byer i området er kendt som provinsmuseer, og hvis vi fokuserer på denne kategori, skiller Pinacoteca Nazionale di Bologna sig ud som et af de bedste i Italien.

Dette museum med sine 30 værelser huser byens kunstakademi og også superintendenturet med ansvar for at bevare regionens kulturarv. Faktisk er de fleste af de tilgængelige samlinger centreret om kunsten i Emilia-Romagna-regionen. Især det, der blev udviklet i en bred historisk periode fra det 13. århundrede til begyndelsen af det 19. århundrede.

Blandt de værker, der kan fremhæves i samlingen på Bolognas nationalgalleri, er værket Sankt Cecilia malet af Raphael, der var en af de store repræsentanter for den italienske renæssance. Portrættet af en dame af Guido Reni er en anden af stedets skatte. Desuden gør dets beliggenhed i hjertet af universitetsbyen det til et meget praktisk stop, når du beslutter dig for at deltage i en af de bedste ture i Bologna.

Detaljer af interesse:

 • Sted: Via delle Belle Arti, 56, 40126 Bologna BO, Italien.
 • Pris: Billetter koster omkring 2 euro for personer mellem 18 og 25 år, mens den almindelige pris for seniorer er omkring 6 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** Dette museum er åbent fra tirsdag til søndag på forskellige tidspunkter. Tirsdag og onsdag er der åbent fra kl. 9.00 til 14.00. Fra torsdag til søndag er der åbent fra kl. 10 til 19. Åbningstiderne ændrer sig dog i sommersæsonen.

Book de bedste ture i Bologna

2. Ducati-museet

Ducati-museet| ©Agu V
Ducati-museet| ©Agu V

Dette museum åbnede i 1998 og består af en udstilling, der forsøger at fortælle historien om Ducati-firmaet, en producent af italienske luksusmotorcykler, fra fire forskellige perspektiver. En af udstillingerne fokuserer på de fakta, mennesker og teknologiske innovationer, der har formet virksomhedens succes.

En anden forsøger at dykke lidt dybere ned i oprindelsen af familien bag Ducati som brand. Der er også en udstilling om racermotorcyklernes historie og den betydelige indflydelse, virksomheden har haft på branchen. Endelig er der også en udstilling, der fokuserer på Ducatis historie som et førende racermærke i hele verden.

Du skal vide, at museet er baseret inde i selve Ducati-fabrikken, og det hele ligger i den vestlige udkant af Bologna. Så at besøge dette museum er en meget spændende oplevelse for ægte motorcykelfans, og selv hvis du ikke er en af dem, vil du sandsynligvis få lyst til at deltage i nogle af de bedste udflugter fra Bologna, der på en eller anden måde involverer disse smukke motorcykler.

Detaljer af interesse:

 • Sted: Via Antonio Cavalieri Ducati, 3, 40132 Bologna BO, Italien.
 • Pris: Museumsprisen varierer, afhængigt af om man ønsker en guidet tur eller adgang til Ducati-fabrikken. Priserne spænder fra en standardbilletpris på 15 euro til en specialbilletpris på 35 euro.
 • Åbningstider**:** Museet er åbent alle ugens dage undtagen onsdage fra kl. 9 om morgenen til kl. 18 om aftenen. Åbningstiderne kan dog ændre sig lidt i løbet af sommersæsonen.

3. Det zoologiske museum i Bologna

Det zoologiske museum i Bologna| ©Curious Expeditions
Det zoologiske museum i Bologna| ©Curious Expeditions

Mange er enige om, at Zoologisk Museum i Bologna er en af de store overraskelser for turismen i byen. Det er en institution meget tæt på Teatro Comunale i Bologna og Pinacoteca Nazionale. Det er dedikeret til studiet af zoologi som en naturvidenskab.

Samlingen som sådan består af et stort antal udstoppede dyr, herunder sæler, næsehorn, pingviner, strudse og alle slags arter fra de fleste hjørner af planeten. Samtidig udmærker det sig ved, at det kan besøges i sin helhed på relativt kort tid, og at det er gratis at komme ind.

Den strategiske placering i hjertet af universitetsbyen betyder, at det kan ledsages af et besøg på andre attraktioner på samme dag. En anden aktivitet, du kan lave den dag, du beslutter dig for at besøge det zoologiske museum, er de bedste gastronomiske ture i Bologna. Især fordi du allerede ville spare penge på entréen til denne attraktion.

Detaljer af interesse:

 • Sted: Via Francesco Selmi, 3, 40126 Bologna BO, Italien.
 • Pris: Der er gratis adgang for alle uanset alder.
 • Åbningstider**:** Dette museum er åbent alle ugens dage undtagen tirsdage og lørdage fra kl. 9 til kl. 13 om eftermiddagen. Om søndagen er der undtagelser, da åbningstiden er udvidet til klokken seks om eftermiddagen. Åbningstiderne om sommeren ændrer sig normalt en smule.

4. Museum della Specolla

Observatorium i Bologna| ©Jonathan Wallace
Observatorium i Bologna| ©Jonathan Wallace

Museo della Especolla er et af de mest interessante museer i Bologna og har til huse i det astronomiske tårn, der blev bygget i begyndelsen af det 18. århundrede i Palazzo Poggi. I dag hører det til astronomiafdelingen på Bolognas universitet, og ved at besøge det vil du ikke kun få vigtige detaljer om den universelle astronomis historie, men også en af de mest privilegerede udsigter over Bolognas centrum.

Du skal vide, at besøgene er guidede, og den største ulempe kan være at bestige alle de trin, der fører til observationsdækket på toppen af tårnet. Uanset hvad er et besøg på dette sted en af de bedste ting at gøre i Bologna om efteråret, da tilstrømningen af turister falder betydeligt, og du ikke har så meget ventetid.

Detaljer af interesse:

 • Beliggenhed: Via Zamboni, 33 - 40126 Bologna.
 • Pris: Entré til museet koster 5 euro, og afhængigt af årstiden kan du få mere eller mindre guidede ture på både italiensk og engelsk. De arrangeres af studerende fra universitetet i Bologna.
 • Åbningstider**:** Museet er åbent fra tirsdag til søndag med åbningstider, der varierer alt efter sæsonen.

5. Museet for moderne kunst i Bologna

Bolognas museum for moderne kunst| ©Paolo Bonassin
Bolognas museum for moderne kunst| ©Paolo Bonassin

Museet for moderne kunst i Bologna er et af de mest interessante museer i Italien, der er dedikeret til denne periode af plastisk kunst. Det er kendt under sit akronym, MAMbo, som er dets kendetegn i forhold til andre anerkendte kunstinstitutioner som MOMA eller Tate.

Museets samling omfatter et stort antal værker af både lokale og udenlandske kunstnere. Det er dog værd at bemærke, at der er en meget vigtig oversigt over italiensk kunsthistorie fra efterkrigstiden til i dag, som hele tiden udvikles.

Museets midlertidige udstillinger er også ofte lige så vigtige som dets permanente samling, og dets placering i den nordlige ende af det centrale centrum gør Bolonis Hop On Hop Off-bussertil en fremragende ressource til at nå dette område af byen.

Detaljer af interesse:

 • Beliggenhed**:** Via Don Giovanni Minzoni, 14, 40121
 • Pris: Besøgende mellem 18 og 25 år betaler fem euro, mens fuld adgang for alle andre koster cirka seks euro.
 • Åbningstider**:** Museet er åbent fra tirsdag til søndag fra kl. 14 til 19 eller 20. Der er dog en undtagelse i weekenderne, hvor der er åbent fra kl. 10.

6. Det middelalderlige bymuseum i Bologna

Det borgerlige middelaldermuseum i Bologna| ©Jan-Tore Egge
Det borgerlige middelaldermuseum i Bologna| ©Jan-Tore Egge

Museo Civico Medievale di Bologna er en institution, der er dedikeret til at udforske middelalderens historie, og hvordan den påvirkede opbygningen af Bologna. Samt opblomstringen af mange andre italienske byer, der senere ville vokse til nutidens byer i renæssancen.

Der er flere rum i museets samling, og nogle er fokuseret på Bolognas historie, andre på italiensk middelalderhistorie som helhed, og der er andre, der specifikt fokuserer på museets historie og grundlæggelse. Du skal også vide, at et besøg på dette museum er en af de bedste ting at lave om sommeren i Bologna, fordi det ikke er så overfyldt som andre, og samtidig er det en sikker flugt fra de høje temperaturer, der definerer denne tid af året.

Detaljer af interesse:

 • Sted: Palazzo Ghisilardi Fava, Via Manzoni, 4, 40121 Bologna BO, Italien.
 • Pris: Generelle adgangsbilletter koster cirka seks euro, mens de 18-25-årige betaler to euro som ved andre lignende attraktioner i byen.
 • Åbningstider**:** Museet er normalt åbent alle ugens dage undtagen mandag. I weekenden er der åbent til kl. 19, mens der lukkes kl. 14 på andre dage.

7. MAST

På MAST| ©Laura Gramantieri
På MAST| ©Laura Gramantieri

Dette museum i Bolognas vestlige udkant er en institution dedikeret til samtidskunst, teknologi, kunstneriske eksperimenter og fotografi. Dette kunstgalleris hjem er en arkitektonisk perle i sig selv, og der afholdes særlige udstillinger og foredrag her hele året, da det er et af de mest moderne og modernistiske miljøer i byen.

Det er en fremragende idé at besøge det, hvis du betragter dig selv som en fan af kunst såvel som den forbindelse, der findes i dag inden for ethvert aspekt af kreativitet. Du skal vide, at det er en privat institution og samtidig tilhører en kulturel og filantropisk fond, der fremmer ungdommens kunst.

Detaljer af interesse:

 • Beliggenhed**:** Via Speranza, 42, 40133 Bologna BO, Italien
 • Pris: Der er gratis adgang til dette sted hele året rundt, og det er der som regel også til biennalen, som hvert år har et nyt tema.
 • Åbningstider**:** Dette kunstgalleri er åbent alle ugens dage undtagen mandag fra kl. 10 til 19. Åbningstiderne er de samme hele året rundt, også om sommeren.

8. Palazzo Albergarti

Albergarti-paladset| ©Illustra ciencia
Albergarti-paladset| ©Illustra ciencia

Dette palads i den sydlige ende af Bolognas centrum er en bygning i renæssancestil fra det 16. århundrede. I dag er det et af de bedste steder at udforske byens arkitektoniske arv sammen med dens historie.

Selve paladset har en stor samling fresker, der er blevet samlet gennem dets eksistens, og gennem dets kunst kan du værdsætte forskellige perioder som gotik og barok.

At besøge det er en af de bedste ting at gøre i Bologna om foråret på grund af dets strategiske placering, der bringer dig betydeligt tættere på en af de mange offentlige parker i den sydlige del af byen. Når man besøger en af paladsets udstillinger, kan man faktisk få en rundvisning i den smukke have.

Detaljer af interesse:

 • Beliggenhed**:** Via Saragozza, 28, 40123 Bologna BO, Italien
 • Pris: Priserne for at komme ind i dette palads afhænger altid af de midlertidige kunstudstillinger, der finder sted.
 • Åbningstider: Besøg i paladset afhænger direkte af de kunstudstillinger, der finder sted der. Men der er ikke en eneste måned om året, hvor der ikke er en kulturel begivenhed på dette sted.

9. Ferruccio Lamborghini Museet

Lamborghini Museum| ©Mike Turner
Lamborghini Museum| ©Mike Turner

Dette museum er et af Bolognas fineste bilmuseer og er dedikeret til at udforske historien bag skabelsen af det berømte Lamborghini-bilfirma. Museet udstiller alt fra de første traktorer til de mest berømte luksusbiler i dag. Samtidig udforsker det historien bag dette berømte bilmærkes succes takket være grundlæggerens udholdenhed.

Du skal vide, at museet som sådan ikke ligger i byen Bologna, men i en lille landsby, der ligger et par kilometer nordpå i retning af byen Ferrara. Men en kort bus- eller taxatur bringer dig derhen på mindre end 25 minutter.

Detaljer af interesse:

 • Sted: Strada provinciale 4 Galliera Sud, 319, 40050 Casette di Funo BO, Italien.
 • Pris: Konventionelle billetter koster ca. 15 euro pr. person, mens reduceret adgang for børn op til 14 år er ca. 10 euro. Guidede ture skal opfylde betingelserne om en gruppestørrelse på mindst 30 personer og koster omkring 23 euro for hver deltager.
 • Åbningstider**:** Museet er åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 10 til 18. Du skal vide, at der mellem kl. 13 og 14 er en lille lukning, og det betyder, at du ikke vil kunne finde dig selv indenfor.

10. Utica Memorial Museum

Utica Memorial Museum| ©Claudia Loughran
Utica Memorial Museum| ©Claudia Loughran

Dette er måske et af de mest kuriøse og samtidig mest interessante museer i Bologna. Det er et sted, der er dedikeret til at udstille dele og genstande fra et fly, der styrtede ned i en uopklaret ulykke i 1980.

For mange mennesker er det en af byens store skatte på grund af dets interessante tilgang til en virkelig tragedie, der på det tidspunkt chokerede samfundet. Samtidig gør den strategiske placering i centrum af Bolognina det til et fremragende sted at nyde, før man tager del i de bedste ting at lave i Bologna om natten.

Dette kvarter er et yndet festområde for universitetsstuderende såvel som for byens alternative samfund.

Detaljer af interesse:

 • Sted: Via di Saliceto, 3/22, 40128 Bologna BO, Italien.
 • Pris: Måske er et af de mest interessante aspekter ved dette museum, at der er helt gratis adgang for alle besøgende.
 • Åbningstider**:** Museet er åbent fra torsdag til søndag på forskellige tidspunkter. På torsdage og fredage åbner det kl. 9.30 om morgenen til kl. 13.30 om eftermiddagen. På lørdage og søndage er der åbent fra kl. 10 til kl. 18.

Book de bedste ture i Bologna