10 Ting At Lave I Bologna Om Efteråret

Emilia-Romagna-regionen er et af de smukkeste og mest turistede områder i Italien. Byen Bologna er en af de bedste destinationer, og jeg inviterer dig til at gøre dig bekendt med de planer, du kan nyde, hvis du besøger den om efteråret.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

10 Ting At Lave I Bologna Om Efteråret

Efterår og turisttog i Bologna | dadofekl

Heldigvis ændrer de bedste ting at lave i Bologna sig hele tiden i løbet af året. Selvom byen er fuld af turistattraktioner og meget vigtige monumenter, er der også det faktum, at de kulturelle underholdningsplaner fornyes i henhold til sæsonen og vejret.

Derfor råder jeg dig til at fortsætte med at læse dette indlæg, hvor jeg har fundet planer, aktiviteter og steder, der skiller sig ud som fremragende turistalternativer, når du beslutter dig for at besøge den smukke by Bologna i efterårssæsonen.

1. Oplev Cioccoshow i hjertet af Bologna

Cioccoshow-chokolade| ©foodmuse
Cioccoshow-chokolade| ©foodmuse

Italiensk gastronomi er et af de mest interessante aspekter ved at besøge dette land, og byen Bologna er ingen undtagelse fra den kulinariske kvalitet, der definerer hele nationen. I den forbindelse er Cioccoshow en af de bedste begivenheder, man kan opleve, når man besøger byen i efterårsmånederne.

Det er en slags helt gratis festival, hvor chokoladehåndværkere fra hele Italien samles på Piazza Maggiore for at præsentere deres seneste innovationer inden for fremstilling af chokolade og andre kakaoprodukter.

Begivenheden som sådan finder sted i slutningen af november, mellem den næstsidste og sidste uge i måneden. Samtidig skal du vide, at der som en del af messen sandsynligvis vil være særlige udstillinger i hele byen organiseret af nogle af de vigtigste mærker i den italienske chokoladeverden.

Under alle omstændigheder er det passende, at du nyder denne festival, mens du også deltager i nogle af de bedste ture i Bologna. Især fordi de vil fokusere på byens vidundere i det samme område, hvor messen afholdes hvert år.

Tjek de bedste gastronomiske ture i Bologna

2. Nyd Prosciutto-festivalen i Parma

Parma Prosciutto Festival| ©Lynn
Parma Prosciutto Festival| ©Lynn

Gastronomien i Emilia-Romagna-regionen er ofte et meget indflydelsesrigt element i den sociale dagsorden i byen Bologna. Netop derfor er en af de bedste ting, man kan gøre, når man besøger byen om efteråret, at tage en kort tur til Parma for at nyde nabobyens Prosciutto Festival.

Den præcise dato for festivalen skifter hvert år. Den mest almindelige er dog den sidste uge i september, så den falder sammen med skiftet mellem sommer og efterår. Det er en begivenhed på et højt kulinarisk niveau, fordi Prosciutto di Parma er et af de vigtigste elementer i al italiensk gastronomi.

Samtidig er det værd at bemærke, at muligheden for at besøge Parma, mens man er i Bologna, er en af de bedste ting at gøre. Faktisk er det en af de bedste ting at lave i Bologna om foråret, da du vil kunne nyde nogle af de bedste landskaber i det italienske landskab på et meget privilegeret tidspunkt af året.

3. Tag del i begivenhederne på Bologna Jazz Festival

Bologna Jazz Festival| ©Alessandra Freguja
Bologna Jazz Festival| ©Alessandra Freguja

Musik er også en meget vigtig del af den italienske kultur, og derfor afholdes Bologna Jazz Festival normalt om efteråret, nærmere bestemt mellem oktober og november. Det er en tradition, der har været i gang i byen i et par år nu, og som samler mere end 100 kunstnere inden for den mest moderne jazzmusik. Alt sammen med det formål at skabe improvisationer og en fusion af genren, der fortsat vil tiltrække nye fans.

Det er en begivenhed, der er ganske passende for både ægte tilhængere af den moderne jazzverden såvel som for folk, der ønsker at lære lidt om denne musikalske strømning. Du skal vide, at når du deltager i et af festivalens arrangementer, vil du møde de største navne inden for genren, og nogle af dem vil være italienske, og der vil også være masser af udenlandske kunstnere.

Det bedste, du kan gøre for at finde ud af tidsplanen for begivenhederne, er at besøge festivalens officielle hjemmeside. Fra midten af august begynder den at annoncere de vigtigste aktiviteter, der vil finde sted inden for rammerne af festivalen. Faktisk er det en glimrende måde at finde ud af, om du har brug for en transfer fra Bologna lufthavn til en af koncerterne, fordi din ankomst vil falde sammen i dato og tid på en meget bekvem måde.

4. Find ud af mere om italienske trøfler på Tartufesta

Trøfler| ©El Noeliarcado
Trøfler| ©El Noeliarcado

En anden festlighed, du kan nyde på et besøg i Bologna, og som involverer en tur i det omkringliggende område, er Tartufesta. Det er en tradition, der finder sted det meste af november på lørdage og søndage med det formål at fremvise det bedste af den italienske hvide trøffel.

Navnet på begivenheden er faktisk Savigno International White Truffle Festival. Man kan normalt tage en bus fra et mødested i Bologna, hvorfra man besøger de fleste trøffeldyrkningsmarker i Emilia-Romagna-regionen. Derefter ankommer man til Savignos historiske centrum til en festival fuld af gastronomiske aktiviteter.

At deltage i denne festival er en god idé, især hvis man gerne vil forstå trøffeldyrkningens betydning for denne italienske region. Samtidig er det en aktivitet, der kan optage din formiddag eller eftermiddag, men du kan stadig deltage i en anden af de bedste ting at lave i Bologna om aftenen. Det betyder, at det hverken er for kompliceret eller for anstrengende.

5. Tøv ikke med at deltage i Bacannale!

I Emilia-Romagna| ©Olatz eta Leire
I Emilia-Romagna| ©Olatz eta Leire

Bacannale er en anden af de store kulturelle og gastronomiske begivenheder, der finder sted om efteråret i Emilia-Romagna-regionen, og som anbefales til turister, der besøger byen Bologna. Det er en festival, der arrangeres i det historiske centrum af Imola, som er en anden by i denne italienske region, og som har til formål at præsentere turister for de mest typiske og repræsentative lokale retter og produkter fra dette samfund.

Det specifikke tema skifter hvert år, og det er et af de mest interessante aspekter ved Baccanale. For eksempel blev der i en af udgaverne afholdt en festival med særligt fokus på korn og mel. Hele begivenhedens dynamik drejede sig derfor om den kulturelle betydning af ris, korn og bønner for den kulinariske udvikling i Italien.

Akademiske forel æsninger om italiensk gastronomisk historie afholdes også ofte under denne festival, som normalt løber fra begyndelsen til slutningen af november. Det er også en god måde at fortsætte med at udforske regionens smage på, når du allerede har deltaget i en af Bolognas bedste madture og har lyst til mere.

6. Fejr festen for San Petronio

Basilikaen San Petronio,| ©Guillermo Quintanilla
Basilikaen San Petronio,| ©Guillermo Quintanilla

San Petronio-festen er uden tvivl den vigtigste fest i Bologna, fordi det er byens skytshelgen. Festlighederne som sådan består af en kombination af religiøse begivenheder, processioner og mange gadefester, hvor man kan opleve byens sande identitet. Det hele finder sted den 4. november, lige midt i efteråret.

Ved ni-tiden om aftenen er Piazza Maggiore ved at blive meget mere moderne og ungdomsorienteret. Der er som regel musik og masser af mennesker, der drikker og hygger sig i bedste gadefeststil.

Ved midnat eller tæt på midnat er der som regel fyrværkeri, og resten af aftenen er 100% fokuseret på at fortsætte morskaben på nogle af de trendy barer i byens centrum.

Denne dato er ideel for dig at besøge basilikaen San Petronio. Det er den mest repræsentative kirke i byen og den femtestørste kirke i verden. Det er også et godt tidspunkt at besøge nogle af Bolognas bedste museer, især da mange af dem vil være tomme, fordi turisterne har travlt med deres ferieaktiviteter.

7. Du kan også slentre en tur gennem markedet Mercato delle Erbe.

Erbe-markedet| ©Judit Rubio
Erbe-markedet| ©Judit Rubio

Efteråret er en særlig tid over hele verden, fordi det er et ideelt tidspunkt at købe kulinariske produkter, som ikke længere vil være tilgængelige om vinteren. Det regnfulde vejr og de faldende temperaturer gør også markeder til et interessant turistmål, og i Bologna er Mercato delle Erbe en af de bedste underholdningsaktiviteter for både turister og lokale.

Det er et populært marked, hvor du kan finde alle slags friske produkter og få en autentisk italiensk markeds oplevelse. Langs midten af området kan du købe friske grøntsager, mens du i de små butikker rundt omkring finder nogle af de bedste restauranter for mange specialister i Bolognas kulinariske verden.

Dette kan være en god aktivitet at lave om efteråret, især på de regnfulde eftermiddage, hvor det ikke er noget at anbefale at gå rundt i byen. Desuden er det en plan, som du kan kombinere med andre aktiviteter som f.eks. et besøg på et af de bedste bilmuseer i Bologna. Det er en glimrende idé, da det var en by, der i lang tid blev betragtet som hovedstad for italiensk bilracing.

8. Benyt lejligheden til at shoppe lidt i Quadrilateral

Galleria Cavour| ©Massimo Battesini
Galleria Cavour| ©Massimo Battesini

Hvis du planlægger at udnytte din efterårsshoppingtur til Bologna, så glem ikke at gå et par ture rundt i Quadrilatero-kvarteret. Det er et relativt lille område i Bolognas centrum, som udelukkende består af gågader, og som har nogle af de bedste butikker med luksusmærker i Italien.

Prada, Gucci, Armani og en lang række andre italienske mærker holder til i Galleria Cavour, som er et lille shoppingcenter, der ligger i dette område. Bolognas historiske marked ligger også i dette område af byen og har for nylig gennemgået en moderniseringsproces, der gør det til et endnu mere interessant sted at spise og shoppe.

Du skal vide, at efteråret er et perfekt tidspunkt at besøge dette område på grund af det lave antal turister, du vil støde på, samt et fald i forbrugerpriserne på grund af lavsæsonen. Faktisk er det en fremragende idé at tage med på en af Bolognas Hop on Hop Off-busture, da nogle af stoppestederne sætter dig af direkte i dette område af byen.

9. Overrask dig selv med shows på Urban Dance-festivalen

Festival for urban dans| ©Danza Urbana
Festival for urban dans| ©Danza Urbana

Urban Dance Festival er en begivenhed, der afholdes i midten af september, lige i begyndelsen af efteråret, og som har til formål at inkorporere denne type kunst som et middel til underholdning i et af de mest turistede byområder i hovedstaden i Emilia-Romagna-regionen. Det vil sige Bologna.

Begivenheden som sådan finder normalt sted over flere dage, og aktivitetsplanen ændres hvert år. Det er dog meget almindeligt, at du altid kan nyde flere audiovisuelle shows, nogle helt gratis masterclasses i gaderne og en lejlighedsvis særlig begivenhed, der kræver separat entré.

Under alle omstændigheder skal du vide, at det at gå rundt i Bolognas gader og møde spontane kunstudstillinger er en af de bedste ting at gøre i Bologna om sommeren. Tilstrømningen af turister i byen opmuntrer lokale kunstnere til at fange opmærksomheden fra et bredere publikum.

10. Tag på en lille udflugt uden for byen

Cykeltur| ©Billy Wilson
Cykeltur| ©Billy Wilson

Noget af det bedste ved at besøge Italien er, at hele landet er tæt forbundet via tog, og at bilturene også er relativt korte. Netop derfor er en af de bedste ting, man kan lave i Bologna om efteråret, at tage på en lille udflugt til en af de nærmeste byer.

Og så skal man huske på, at Emilia-Romagna er et af de mest turistede og maleriske områder i hele landet. Derfor kan en kort otte timers tur til Modena, Parma eller endda Ferrara kombineres med andre aktiviteter i selve Bologna og vil hjælpe dig med at lære denne region at kende på en meget bredere måde.

Desuden kan de bedste udflugter fra Bologna være en perfekt flugt, når vejret i Bologna er for overskyet og regnfuldt. En times kørsel væk finder du nemlig et meget mere behageligt panorama til byture.

Temperaturer i Bologna om efteråret

Efteråret i Bologna| ©Andrea
Efteråret i Bologna| ©Andrea

Efterårstemperaturerne i Bologna ændrer sig i takt med, at efterårssæsonen skrider frem. I september kan du f.eks. opleve maksimumtemperaturer på 25°, mens maksimumtemperaturen i begyndelsen af december aldrig kommer over 15°C. Det samme gælder minimumtemperaturen.

Det samme gælderminimumstemperaturen, som i september normalt er omkring 15° C, mens den i december allerede er tæt på 5° C.

Antallet af turister i Bologna om efteråret

På Piazza Maggiore| ©Domenico T
På Piazza Maggiore| ©Domenico T

Turiststrømmen i Bologna om efteråret er ideel, da du ikke vil finde ublu mængder af mennesker, som det sker om sommeren, eller som det kan ske i juletiden.

Priser i Bologna om efteråret

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

Efterårspriserne i Bologna er endnu et praktisk træk. Både forår og sommer er interessante sæsoner for turister, og det får priserne på de fleste tjenester til at stige. Om vinteren er der til gengæld julesæson, hvilket øger priserne.

På den anden side gør det overskyede og relativt kolde vejr om efteråret Bologna til et relativt billigt og eftertragtet rejsemål. I hvert fald i en sæson, der i sig selv ikke er interessant for internationale rejsende.

Hvad skal man pakke til et besøg i Bologna om efteråret?

Bagage| ©Ezequiel Garrido
Bagage| ©Ezequiel Garrido

Det første, jeg kan anbefale dig at pakke, når du besøger Bologna om efteråret, er vandtætte frakker. Du vil sandsynligvis støde på lejlighedsvise regnbyger i løbet af din rejse.

Jeg kan også råde dig til at pakke støvler, især da du sandsynligvis er interesseret i tanken om at gå gennem landskabet i regionen, og i en regntid betyder det mudder og samfund.