Pisa dagsture fra Firenze

Det berømte skæve tårn ligger et stenkast fra Firenze og er en god mulighed for at afslutte din rejse med en dagstur og retur.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minutters læst

Pisa dagsture fra Firenze

Katedralen og tårnet i Pisa | ©a m

Hvis du rejser til Firenze, anbefaler jeg, at du sætter et par timer af til at besøge Pisa og se et af de mest berømte monumenter i verden, det skæve tårn, som er erklæret verdensarv.

De bedste udflugter til Pisa

Arno-floden passerer gennem Pisa| ©Ray in Manila
Arno-floden passerer gennem Pisa| ©Ray in Manila

Der er flere organiserede ture, hvor man kan besøge Pisa og endda andre områder i det smukke Toscana fra Firenze på den mest behagelige måde, lad os se de bedste.

Halvdagstur til Pisa fra Firenze

Kirkegården i Pisa| ©Bernd Thaller
Kirkegården i Pisa| ©Bernd Thaller

Denne organiserede halvdagsudflugt til Pisa tager dig til Pisa fra Firenze om morgenen, ledsaget af en guide og andre rejsende til en rundtur i byen og for at se dens mest emblematiske monumenter, med fri tid til at udforske den uundværlige Piazza dei Miracoli på egen hånd.

Hvad er inkluderet i denne tur

 • 6-timers rundtur i Pisa
 • Transport i bus med aircondition eller med tog
 • Engelsktalende guide

Rejseplan

 • Piazza dei Miracoli
 • Tårnet i Pisa
 • Katedralen i Pisa
 • Kirkegården i Pisa

Book en tur til Pisa fra Firenze

Halvdagsguidet tur til Pisa med fast track-entré til Pisa-tårnet fra Firenze

Baptisteriet, katedralen og det skæve tårn i Pisa| ©Char
Baptisteriet, katedralen og det skæve tårn i Pisa| ©Char

Denne tur er den samme som den foregående, med en halvdags guidet tur i Pisa med adgang til Tårnet i Pisa og katedralen. Denne mulighed er meget praktisk, hvis du har lyst til at besøge tårnet, men ikke vil vente i de lange kø er ved indgangen.

At bestige det skæve tårn i Pisa er det hele værd på grund af den spektakulære udsigt fra observationsdækket, selvom du skal op ad 294 spiraltrin for at nyde den. Du har også tid til at udforske andre af Pisas seværdigheder, såsom Piazza dei Cavalieri og byens ældste kirke, San Sisto-kirken.

Hvad er inkluderet i denne tur

 • 6-timers rundtur i Pisa
 • Fast track-indgang til tårnet
 • Indgang til katedralen i Pisa
 • Transport i bus med aircondition og WiFi
 • Engelsktalende guide

Rejseplan

 • Piazza dei Miracoli
 • Domkirken i Pisa
 • Tårnet i Pisa
 • Piazza dei Cavalieri
 • San Sisto-kirken

Vicky's Traveller Tip

Hvis du har ekstra tid i Firenze, anbefaler jeg, at du tager på en udflugt for ikke kun at se Pisa, men drage fordel af en kombineret tur til andre steder og fordybe dig i det fortryllende Toscana.

Dagstur til Pisa og Lucca

Tårnet i Pisa set nedefra
Tårnet i Pisa set nedefra

Meget tæt på Pisa ligger den charmerende landsby Lucca, som ofte besøges i forbindelse med en tur til Pisa. Denne udflugt til Lucca og Pisa fra Firenze vil sammen med en guide vise dig begge steder, så du kan få mest muligt ud af denne dagstur uden for Firenze.

Hvad du vil se i Pisa

I Pisa vil du selvfølgelig opleve katedralen, baptisteriet og det skæve tårn. En af de ting, der gør Pisa til en behagelig og attraktiv by for sine besøgende, er, at dens vigtigste seværdigheder ligger på den berømte Piazza dei Miracoli.

Hvad skal man se i Lucca?

I Lucca kan du nyde katedralen, den store Piazza dell'Anfiteatro og smage en buccellato, en sød kage, der er typisk for denne by, og som du kan sætte prikken over i'et på din ferie. Lucca er også hjemsted for en imponerende samling af etruskiske ruiner og renæssancearkitektur.

Hvad er inkluderet i denne tur

 • 9-timers tur til Pisa og Lucca
 • Transport i bus med aircondition og WiFi
 • Engelsktalende guide
 • Indgang til katedralen i Pisa, med superior-alternativet
 • Smagning af den søde "buccellato".

En dags gruppeudflugt til Toscana: Pisa, Siena, San Gimignano, Chianti og Monteriggioni

Monteriggioni| ©Stefano Costantini
Monteriggioni| ©Stefano Costantini

Denne fantastiske dagstur til Toscana vil transportere dig fra Firenzes travle gader til vinmarkerne, bakkerne og landskabet i det spektakulære toscanske landskab og tage dig med til nogle af dets største perler, Pisa, Siena og San Gimignano.

Rejseplan

Du vil se Pisa og Piazza dei Miracoli med katedralen, baptisteriet og det skæve tårn, og i Siena vil du besøge Piazza del Campo, hjemsted for det berømte Palio di Siena hestevæddeløb, med Torre del Mangia, Palazzo Comunale og den imponerende stribede marmor i Duomo. Du vil nyde en befæstet by fra det 13. århundrede, Monteriggioni, med elleve imponerende tårne og omgivet af middelalderlige mure.

I San Gimignano vil du opdage en gammel bykerne, der er opført på verdensarvslisten for sine arkitektoniske skatte som Palazzo del Podestà, Piazza della Cisterna, Domen i San Gimignano og San Agostino-kirken. Derefter rejser du gennem vinmarkerne i Chianti-regionen, den værdsatte oprindelsesbetegnelse for en af verdens mest populære vine.

Der vil du lære hemmelighederne bag vinfremstillingsprocessen med et besøg på en lokal vingård, og derefter vil du genopfylde din energi med en typisk frokost med pecorino-ost, salami, bruschetta med sæsonbestemt ribollita og grøntsagssuppe ledsaget af en smagning af Chianti- og Vernaccia-vine.

Hvad er inkluderet i denne tur

 • Lille grupperejse for maks. 8 personer til Pisa, Siena og San Gimignano
 • Transfer fra og til dit hotel, forudsat at du bor i centrum af Firenze
 • Transport i minivan med aircondition og WiFi
 • Typisk frokost med vinsmagning i Chianti

Book en udflugt til Pisa, Siena og San Gimignano

Hvad skal man se i Pisa?

Døbefonten i Pisa
Døbefonten i Pisa

Pisa er en lille by på Italiens vestkyst i den smukke region Toscana. Byen var fødested for den berømte fysiker og astronom Galileo Galilei og er hjemsted for et af de mest berømte monumenter i verden, det skæve tårn i Pisa, samt andre storslåede bygninger i en karakteristisk pisansk romansk stil.

Det majestætiske udseende er resultatet af Pisas storhedstid i det 12. århundrede, som også kan ses i den gamle bymidte med dens storslåede bygninger, pladser og smalle gader, der løber langs Arno-floden, som var den vigtigste kommunikationsvej i århundreder.

Piazza dei Miracoli

Denne plads er et af de mest spektakulære monumentale komplekser i verden, erklæret verdensarv af Unesco, med domkirken, baptisteriet og det skæve tårn i Pisa. Det er på grund af disse bygningers fantastiske arkitektur, at den er kendt som "Miraklernes Plads".

Tårnet i Pisa

Det tog 177 år at bygge dette tårn, som blev udtænkt i 1173 som klokketårn for domkirken, og det begyndte at hælde kort efter færdiggørelsen på grund af den ustabile undergrund, det står på. I dag er det skæve tårn i Pisa på verdensarvslisten og forbliver byens symbol, da det er det mest berømte skæve tårn i historien med en hældning på næsten 4 grader.

Det Skæve Tårn i Pisa var lukket i 20 år for at blive restaureret, så det ikke kunne falde ned, men siden 2011 har det været muligt at komme op i dette monument, som med sine 55,86 meter i højden byder på panoramaudsigt fra 8. etage og efter at have besteget 294 spiraltrin. Legenden siger, at Galileo Galilei beviste en af sine teorier i tårnet ved at kaste to kanonkugler fra toppen.

Pisas katedral

Santa Maria Assunta-katedralen står i centrum af Piazza dei Miracoli. Det er en katolsk middelalderkatedral bygget i 1063 i pisansk romansk stil og dedikeret til Jomfru Marias himmelfart, bispesædet i den italienske by Pisa. Den er bemærkelsesværdig for sin fine hvide og grå marmorfacade og en massiv massiv bronzedør.

Dens indre er også imponerende for sine forskellige kunstværker, to rækker af imponerende korintiske søjler fra øen Elba, mosaikker og en udskåret prædikestol, et mesterværk af middelalderlig skulptur, skulptureret af Giovanni Pisano i 1310.

Døbefonten i Pisa

Det ligger foran katedralen og er det største baptisterium i Italien med en højde, der svarer til det skæve tårn i Pisa, og en diameter på 36 meter. Den spektakulære hvide marmorfacade giver plads til et mere nøgternt interiør, hvor den ottekantede døbefont skiller sig ud. Fra sidetrappen kan man klatre op til toppen af baptisteriet og beundre den storslåede udsigt over katedralen i Pisa.

Kirkegården eller den monumentale kirkegård i Pisa

Kirkegården i Pisa er et monument, der fuldender det arkitektoniske kompleks på Piazza dei Miracoli, og det tog næsten to århundreder at færdiggøre den, fra 1278 til 1464. Den er bemærkelsesværdig med sin lange marmorfacade med 42 blinde buer og blev designet som et gotisk kloster dekoreret med fresker til at huse 84 grave fra romertiden.

Andre interessante seværdigheder i Firenze

Hvis denne artikel om, hvordan man kommer til Pisa, har hjulpet dig med at planlægge, hvad du skal se og lave i Firenze, kan du tage et kig på andre artikler, som du måske finder nyttige om andre destinationer, såsom Cinque Terre dagsture fra Firenze o Siena Dagsture fra Firenze.

Ofte stillede spørgsmål

 • Kan jeg bestige det skæve tårn i Pisa?

  Det kan du gøre, men vi råder dig til at reservere din billet, da køen til at købe dem kan være flere timer lang, og endnu værre, de kan blive udsolgt.

 • Er der noget, jeg bør vide om Det Skæve Tårn i Pisa, før jeg besøger det?

  Der er sikkerhedstjek, før man går ind, og man skal aflevere ting som rygsække, tasker og så videre i den nordlige del af Piazza dei Miracoli. I betragtning af at man skal op ad 300 trin for at nå toppen af tårnet, kan det være en udfordring for folk med højdeskræk at besøge det.

 • Hvilke andre steder kan jeg se i Pisa?

  Ud over det skæve tårn i Pisa er der også katedralen og dåbskapellet, Piazza dei Cavalieri og selvfølgelig markederne, som er et ikon for den italienske livsstil.