Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Cinque Terre dagsture fra Firenze

Disse farverige og maleriske landsbyer, der hænger på klipper med udsigt over havet, vil give din rejse et særligt præg. Sådan kan du besøge dem

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minutters læst

Cinque Terre dagsture fra Firenze

Kystlandskabet i Cinque Terre | ©Richard Mortel

Cinque Terre er et idyllisk kystområde på den italienske riviera, 170 kilometer fra Firenze. Denne region omfatter fem maleriske landsbyer, der ligger på imponerende klipper: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.

De bedste udflugter til Cinque Terre fra Firenze

Landsbyen Manarola i Cinque Terre
Landsbyen Manarola i Cinque Terre

Det er nemt at komme til Cinque Terre-området fra Firenze, og der er organiserede udflugter, som tager dig frem og tilbage på samme dag. Den bedste er Cinque Terre Getaway fra Firenze - fra 422 kr..

Flyg til Cinque Terre fra Firenze

Riomaggiore, Cinque Terre| ©Jayakody Anthanas
Riomaggiore, Cinque Terre| ©Jayakody Anthanas

Med denne dagstur til Cinque Terre fra Firenze kan du se de fire hovedbyer, der udgør Cinque Terre: Riomaggiore, Manarola, Monterosso og Vernazza på én dag. Du har tid til at udforske de smalle gader i Riomaggiore, olivenlunde i Vernazza og middelalderlige levn fra Manarola på egen hånd - tag badetøj med, så kan du bade i det turkisblå vand på Monterossos strande!

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Det mest interessante ved denne tur er, at den giver dig mulighed for at opleve de små landsbyer i Cinque Terre i dit eget tempo, så du ikke altid behøver at være bundet til en gruppe med en fast tidsplan. Bussen fra Firenze sætter dig af i Manarola, og herfra kan du frit tage en bådtur, gå en tur eller tage det lokale tog, der forbinder de fire landsbyer.

Hvad denne tur omfatter

 • Dagstur til Cinque Terre fra Firenze
 • Guidede forklaringer i bussen på engelsk og 5 andre sprog

Rejseplan

 • Manarola
 • Riomaggiore
 • Monterosso
 • Vernazza

Book din udflugt til Cinque Terre fra Firenze

Flyg til Cinque Terre fra Firenze

med typisk frokost

Monterosso, Cinque Terre| ©Frédérique Voisin-Demery
Monterosso, Cinque Terre| ©Frédérique Voisin-Demery

Denne dagsudflugt omfatter frokost og alle transporter fra Monterosso, Vernazza, Manarola og Riomaggiore i Cinque Terre, men på den mest behagelige måde, idet vi glemmer at organisere alle rejser mellem de forskellige steder.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Hvis du foretrækker at lade en professionel guide føre dig til de vigtigste seværdigheder i stedet for at arrangere dagen på egen hånd, er dette den bedste løsning. Denne tur omfatter al transport med bus, tog og båd, så du kan udforske landsbyerne på egen hånd og få en typisk lokal frokost på en restaurant med udsigt over havet, så du kan genoplade din energi undervejs.

Hvad denne tur omfatter

 • Endagsudflugt til Cinque Terre fra Firenze
 • Forklaringer i bussen på engelsk og 3 andre sprog
 • Gruppe på maks. 50 rejsende
 • Transport tur/retur i bus med aircondition og WiFi om bord, lokale tog og båd
 • Traditionel italiensk frokost med drikkevarer

Rejseplan

 • Manarola
 • Riomaggiore
 • Monterosso
 • Vernazza

Vickys rejsetips

Det bedste tidspunkt at rejse til Cinque Terre er i de varmere måneder for at nyde strandene, men undgå juli og august, hvor der er mest turisme i disse små landsbyer.

Privat udflugt til Cinque Terre med besøg i Manarola, Vernazza og Corniglia

Vernazza, Cinque Terre| ©Dimitry Anikin
Vernazza, Cinque Terre| ©Dimitry Anikin

Det er også muligt at nyde de smukkeste landsbyer i Cinque Terre på en mere eksklusiv måde med denne private tur fra Firenze til Cinque Terre. En privat bil henter dig fra dit hotel i Firenze og kører dig til Manarola, Vernazza og Corniglia. Undervejs vil du stoppe for at se de berømte Carrara-marmorbrud.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Hvis du foretrækker at investere i en mere eksklusiv oplevelse uden at skulle dele dagen med andre rejsende, er dette den bedste mulighed. Det bedste ved denne tur er, at du også kan inkludere et ekstra stop i den toscanske by Pisa, som jeg varmt anbefaler dig og dine ledsagere for at se det berømte skæve tårn i Pisa.

Hvad denne tur omfatter

 • Privat dagstur til landsbyerne Manarola, Vernazza og Corniglia
 • Afhentning og aflevering på hotel i Firenze
 • Privat transport i minivan eller bil med aircondition

Rejseplan

 • Manarola
 • Vernazza
 • Corniglia
 • Carrara-marmorbruddene på vej til Cinque Terre
 • Mulighed for stop i Pisa

Hvorfor det er værd at besøge Cinque Terre

Corniglia, Cinque Terre| ©Ansgar Scheffold
Corniglia, Cinque Terre| ©Ansgar Scheffold

De farverige facader på de gamle huse er nok det mest kendte og mest bemærkelsesværdige aspekt, men ikke det eneste. Cinque Terre består af fire middelhavsbyer, Monterosso, Vernazza, Manarola og Riomaggiore, og en landsby inde i landet, Corniglia, og er et uforglemmeligt sted fyldt med naturlandskaber, unik arkitektur, eksotiske strande, vandrestier, udsøgt gastronomi og kulturelle seværdigheder.

Manarola

Manarola, der ligger på en bakke, der strækker sig ned mod havet, er den mest berømte by i Cinque Terre. Der er en hyggelig havn, hvor du kan spise på en af de mange restauranter og tage souvenirs med hjem fra de lokale butikker, og et badeland kaldet Marina di Manarola.

Blandt attraktionerne er de middelalderlige levn, San Lorenzo-kirken og et udsigtspunkt, der omkranser en klippe mod Corniglia, hvorfra du kan få de bedste billeder af området, især ved solnedgang.

Riomaggiore

Riomaggiore er kendt for sin lokale vin, sine brostensbelagte gader og pastelfarvede huse, der strækker sig ned til en charmerende lille havn, og er en af de smukkeste landsbyer i Cinque Terre på grund af sin enestående beliggenhed på en stejl bjergside over Maggiore-flodens dal.

Denne by, der går tilbage til det 13. århundrede, har et interessant historisk centrum med San Giovanni Battista-kirken, slottet og Confraternita dell'Assunta-kirken. Den bedste souvenir fra Riomaggiore får du ved at gå ned til havnen og kigge efter stenmolen, hvorfra du kan få postkort-perfekte billeder. Vil du benytte lejligheden til at tage en dukkert? Følg den lille sti fra molen, som fører dig til en smuk lille klippestrand.

Monterosso al Mare

Monterosso al Mare ligger i en lille naturlig bugt og er den største by i Cinque Terre og det bedste sted at bo som base, hvis du overvejer at bo der, da den har et større udvalg af hoteller og derfor mere overkommelige priser end de andre byer.

Hvis du kan lide strande, vil du elske Monterosso, da det har de længste strande i området, som er badet i krystalklart vand. Det historiske centrum er også interessant med højdepunkter som statuen "Il Gigante", byens emblem, Auroratårnet og San Giovanni Battista-kirken.

Vernazza

Vernazza, der er omgivet af olivenlunde i terrasser, som siges at producere noget af Italiens bedste olivenolie, er en by på en bakketop med smalle, farverige gader, som man kan nå til fods, og som er en smuk, om end lidt besværlig, vandretur fra Monterroso al Mare.

Blandt Vernazza's kulturelle seværdigheder er kirken Santa Margherita d'Antiochia, der ligger på en hyggelig plads, og Doria-slottet, hvorfra man kan beundre den bedste udsigt over byen fra tårnet.

Corniglia

Du kan ikke komme til Corniglia uden først at bestige Lardarina, en trappe på 382 trin op til den 100 meter høje bakke, hvor den eneste og mindste landsby i Cinque Terre ligger. Byen er omgivet af vinmarker i terrasser og olivenlunde, og byens turistattraktioner omfatter kirkerne på hovedtorvet, Piazza Largo Taragio.

Book din udflugt til Cinque Terre fra Firenze

De bedste strande i Cinque Terre

Strande i Cinque Terre
Strande i Cinque Terre

En af de bedste ting at lave i Cinque Terre er at nyde de smukke strande og svømme i det turkisblå vand i det liguriske hav. Blandt de forskellige strande i Cinque Terre kan nævnes følgende:

 • Vernazza. Stranden i Vernazza er lavet af grus og sten og ligger skjult bag en grotte.
 • Guvano. Denne naturlige og vilde strand med krystalklart vand ligger i Corniglia og er en af de smukkeste i Cinque Terre.
 • Fegina. Det er den eneste sandstrand i Cinque Terre og den største og mest besøgte.

Book din udflugt til Cinque Terre fra Firenze

Vandreture i Cinque Terre

Trekking i Cinque Terre| ©Richard Mortel
Trekking i Cinque Terre| ©Richard Mortel

Hvis du også kan lide at vandre og benytter dine rejser til at tage på vandreture, vil du blive forelsket i Cinque Terre, da det er et af de bedste områder i landet til at dyrke denne sport takket være landskabet med klipper, postkortbyer, vinmarker og olivenlunde.

Cinque Terre har en berømt 12 kilometer lang rute, den blå sti, som er et vidunder, fordi den fører dig mellem de fem landsbyer i området ad den korteste og letteste vej. For at kunne tage en af delstrækningerne af denne rute skal du købe Cinque Terre-kortet, som koster under 8 €, og være udstyret med vand og behageligt tøj og sko.

8. Andre interessante aktiviteter i Firenze

Hvis du fandt denne artikel om, hvordan du besøger Cinque Terre fra Firenze nyttig, vil du måske være interesseret i min guide til Cinque Terre fra Firenze. Ture og dagsture fra Firenzeeller min vejledning om Pisa dagsture fra Firenze. Hvis du er interesseret i at lære Firenze grundigt at kende, må du ikke gå glip af Duomo og Uffizi- og Accademia-gallerierne. Her er links til deres vejledninger, så du kan planlægge dit besøg: Firenze Duomo billetter og ture: muligheder, åbningstider, hvordan man kommer dertil og mere, Uffizi-gallerietbilletterogture I Firenze: find alle mulighederne y Accademia-galleriet billetter og ture I Firenze: sammenligning af muligheder, hvor man køber dem, gratis billetter, osv..

Book din udflugt til Cinque Terre fra Firenze

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilken er den smukkeste by i Cinque Terre?

  Generelt anses Manarola og Monterosso for at være de mest indbydende byer i Cinque Terre-området, men steder som Vernazza, Corniglia og Riomaggiore er også meget charmerende.

 • Hvad er den bedste tur til Cinque Terre?

  Hvis du er en bjergentusiast, kan du på en dagstur til Cinque Terre fra Firenze tage dig langs stierne i områdets kystbyer. Du kan også vælge en Cinque Terre-tur med transport, en mere afslappende oplevelse, som fører dig fra landsby til landsby.

 • Hvilke souvenirs kan jeg tage med hjem fra Cinque Terre?

  Typiske produkter fra Cinque Terre er ansjoser, honning, vin, olivenolie, citron, forskellige slags marmelade og andre produkter.